Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• pmheros

őstag

Logitech C170

(Egyes webshopokban a termékhez kapcsolódó hozzászólásokban agyon dicsérik, hogy az árához képest hű, meg há. Gondoltam, akkor kipróbálom)

A lencsét nem látom, kb kisebb gombostű fejnyi lyuk a készülékházon, valahol benn mögötte csillog egy pont. Összehasonlításként: tőle jobbra a mikrofon nyílás kb négyszer nagyobb. A lencsétől balra az aktivitást jelző led. Nincs előtétje, így hozzáférhető, egyszerűen leragasztható ha valakit zavar, hogy működés közben világít.

Telepítés: Plug and play. Ha akarod Logitech oldaláról elérhető a teljes szoftvercsomag (winXp -win10) is, amiben (teljesség igénye nélkül) mozgásérzékelés, felbontás állítási, és rögzítési lehetőség is van.

Képminőség: Kamera alapból a 640x480 -as felbontást preferálja külső programokkal. A Logitech szoftverben max 1024x768 felbontás engedélyezhető (kb 40°-os látószög). Van széles vásznú opció is, de ekkor 360p a plafon (jajj). Minden felbontáson 15fps a sebesség. 60Hz -es monitor beállításnál, megfelelően erős megvilágításnál, -5 , -6 manuális expozíciót választva vállalható folyamatosságú, és minőségű képet kapunk. Ezekkel a beállításokkal szemcsés lesz a kép, de az olcsó összetevőknek megfelelően ez normális. Ha csak kis ablakban néznek minket a videóbeszélgetés során, akkor ezt senki nem veszi majd észre.

Hangminőség: Logitech TrueSound opcióval (vagy anélkül) sincs kristálytiszta hangzás, meg széles hangspektrum sem, de jól érthető a mikrofonján keresztül minden. Más olcsóbb (általam próbált) kamerákhoz képest egyértelműen jobbnak éreztem a mikrofont.

Szoftver:
    A windows (8.1) kamera app-jával hibátlan működött. Hátránya hogy teljes képernyőn szeret menni a betekintő ablak, így az alacsony kamera felbontás ebben a programban nagyon realisztikusan jelenik meg. (Értsd: a kis hibákat felnagyítja) Másik gépen kipróbálva win10 -el is működött, különbséget nem tapasztaltam.
    AMCap (teljes verzió) Szintén hibátlan működött, de 640x480 -nál magassabb felbontásra nem lehetett állítani.
    Logitech Webcam Software 2.51 Rögzítéskor nálam a hang rendszeresen hibát jelzett és leállt, vagy a kép állt be 20 másodpercenként. Úgy sejtem nálam ez egyedi hiba, a Logitech c930-asom másmilyen szoftverével akadhatott össze.

Új hozzászólás Aktív témák