Hirdetés
- 11 az 1-ben Thunderbolt 4 dokkolót készített az Apricorn
- CUDIMM DDR5 memóriák jönnek nyáron a v-color műhelyéből
- Megszorongathatja a nyugaton elterjedt konkurenciáját az UNIS villámgyors SSD-je
- A letisztult belsőt szereti a GameMax E-ATX-es miditornya
- Boncasztalon a Keychron K3 Max és Q10 Max billentyűzete
- 3D nyomtatás
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
andatti
senior tag
válasz
andatti #31150 üzenetére
A mobilarénán is írtak róla... Találtam is egy releváns hozzászólást, amiben vannak linkek, de angoltudás kell hozzá...
Szóval elvileg van rá megoldás... (sideload apk... bármi legyen is ez...) -
andatti
senior tag
Úgy tűnik, itt még nem volt téma, így bátorkodom...
Nemrégi olvastam egy hírt, miszerint május 12-től megszűnik a telefonos beszélgetések rögzítése, a google play minden ilyen appot kilő az áruházból... A cikk szerint csak a kínai telefonokban marad meg, amelyek alapból tudják ezt, gyárilag. Más telefonokban a gyári lehetőséget is megszüntetik/megszüntették. Talán a gdpr frissülés/konszenzus az oka...
Az pedig már alap, hogy bármilyen hivatalos szolgáltatót hívva ők rögzítik a beszélgetést, de ha mi is ezt tesszük, (bejelentjük) rögtön bontják a vonalat...
Én úgy emlékszem, hogy voip-ban van lehetőség a rögzítésre, de nem vagyok biztos, mert most nincs a telómon. Az viszont kérdés, hogy akkor a voip appokat is törli a play, mivel van lehetőség hívás rögzítésre? Mert akkor már csak az .apk letöltés/telepítés marad, mint alternatíva, alternatív oldalakról. (Meg pc-re progi telepítés, amiben van rögzítési lehetőség...)
Persze, ha nem akarunk frissíteni, gondolom a régi appok működhetnek, régebbi telókon pláne...
pedig sok szakma számára nélkülözhetetlen... Nálunk is a szolgálati telefon minden hívást rögzített alapból, külön app segítségével...Szóval valaki tud/hallott valami jó kibúvót?
-
andatti
senior tag
válasz
Somatom #27685 üzenetére
Köszi Somatom és 8!
Akkor lebeszéltetek róla. De a probléma még nem oldódott meg.
Az ajánlott szolgáltató 9 Ft-os sms-e azért nem jó, mert nekem 70-es számom van, amihez Telenor előfizetés kapcsolódik. Az a bajom vele, hogy van havi 20 sms ingyen és most épp kezd kevés lenni, de nem akarom, hogy a havi számlám emiatt magasabb legyen. Inkább feltöltök 1-2 ezer Ft-ot, vagy 3-at, és azt az egyenleget használnám sms küldésre. Régen a mobilabc.hu-t használtam, de a számkijelzés már ott is megszűnt. Letöltöttem a GoSMS-t a telefonomra, de az is a havidíjas sim-em kezelte, így semmire nem mentem vele.
Most írtam az androidos szoftver kibeszélő topic-ba, hogy ott tudnak-e ajánlani olyan app-ot, aminek az egyenlegét külön fel tudom tölteni és a havi 20 sms-től függetlenül tudnék küldeni sms-eket, a feltöltött egyenlegem terhére... (amúgy pont 30-as számra...) -
andatti
senior tag
Kicsit off, bocsi
Érdeklődnék, hogy a voip szolgáltatók sms küldése mennyibe kerül?
A hanstel.biz -en semmi ilyet nem találtam... Ti melyiket ajánljátok? Véleményem szerint az ingyen sms küldők helyett a voip sms sokkal jobb. -
andatti
senior tag
válasz
phanfantom #15686 üzenetére
Köszi, akkor ez csak engem érint... de akkor is furcsa nekem, hogy nem lehet bármivel, bárhogy fizetni...
"A fizetésről
A CIB Bank internetes fizetési rendszere a MasterCard bankkártyákat, a VISA termékcsaládba tartozó VISA és VISA Electron (az Electronnál csak abban az esetben, ha azt a kibocsátó bank engedélyezi) bankkártyák használatát, valamint internetes használatra alkalmas webkártyák/egyszer használatos kártyaszámmal történő fizetés lehetőségét teszi lehetővé.Milyen típusú kártyákkal lehet fizetni?
A VISA és az Eurocard/Mastercard dombornyomott kártyáival, ill. egyes VISA Electron kártyákkal. A VISA Electron kártyák interneten történő használatának lehetősége a kártyát kibocsátó banktól függ. A CIB által kibocsátott VISA Electron típusú bankkártya használható interneten történő vásárlásra.Mely bankok kártyái alkalmasak internetes fizetésre?
Minden olyan VISA és Eurocard/MasterCard (EC/MC) kártyával, mely internetes fizetésre a kártyakibocsátó bank által engedélyeztetve lettek, valamint a kifejezetten internetes használatra hivatott webkártyákkal."Szóval nekem ilyenem nincs. Akkor nem lehet... Bár az egész voipozás egy ilyen netes vállalkozás, így ezért is furcsa nekem ez a válogatósdi...
-
andatti
senior tag
Nos, úgy tűnik, én már nem leszek reenger-es... A héten hívtam az ügyfélszolgálatot, hogy szeretném feltölteni a friss accuntom, egy férfival beszéltem, ő azt mondta, hogy küldi emailben a számlaszámot amire tudok majd utalni... Nem történt semmi, másnap hívtam újra őket, akkor egy nővel beszéltem, ő meg kerek-perec kijelentette, hogy csak a honlapon levő lehetőségek közül választhatok, így mivel sem annál a banknál vezetett számlám-kártyám, sem pedig a felsorolt-mutatott kártyák egyikével sem rendelkezem, akkor nem lehetek az ügyfelük. Én meg mondtam, hogy ezért nem fogom magam több ezres költségbe verni, hiszen mastercard kártyás pl. lehetnék, de évi 30 euróért...
Másnak minden flottul megy náluk? -
andatti
senior tag
Háát, mostanra majdnem hűtlen lettem a topichoz, mert flottás telóm lett és most néztem, majdnem letelt a hónap és még egy ezrest se beszéltem rajta, ami fizetős...
A régi voip-os accok már lefogytak. Amin viszont csodálkozom, hogy a BC-n maradt 0,03 dollár, tavaly őszről, és most néztem, de már 0 egyenleget ír... Az FVD-n meg már több, mint 6 Ft a percdíj...
Szóval gondolkozom a VoipYo-n, vagy a reenger-en. (tudom, utóbbi ellen annó fanyalogva és lemondón írtam, sokallva az árát... de én is hamut szórok a fejemre...)
Ha viszont azt nézem, hogy minél kevesebb költsége legyen, akkor nem feltétlenül a voipYo a nyerő, mert ott is 10$-os feltöltés a legkisebb, (ha nem viszonteladón keresztül akarom tölteni, márpedig nem akarom). A reenger-en, még nem regiztem, itt mennyi a legkisebb feltöltés? A magyar opció világos, azt olvastam, hogy mi jár 350 Ft-ért. Abban pedig reménykedem, hogy erre már nem jön semmilyen plusz költség, díj, vagy áfa... -
andatti
senior tag
Kicsúsztam a szerkesztési időből...
más
Ezt a VoipYo-t használja valaki? BC-m lassan letelik, a februári első töltés a nyáron fogyott le, majd októberben, de akkor meg automatikusan fel is töltötte magát... (már kivettem a pipát), De egyre rövidebb idő alatt fogy el, és úgy láttam viszonylag itt a legjobbak még a percdíjak...
Mintha egyszer azt írta volna valaki róla, hogy csak mobilról használható, pc-ről nem... Ez még igaz? Most leszek havidíjas, DPI-s, és nem akarok a havi kereten felül költeni, így továbbra is kéne egy voip szolgáltató...
Illetve van a hanstelen nem szereplő szolgáltató, aki hasonló árakkal dolgozik? A reenger 8 Ft-os percdíját én sokallom. Igaz, a BC 4.5 Ft-ját is... -
andatti
senior tag
Nekem ma volt egy bő 5 perces BC-s hívásom, mobilvoip-al, telenor nettel, normális volt, semmi gond nem volt vele, 5 perc után elkezdett szakadni aztán nem hallottam semmit, 5-10 mp-ig, így utána bontottam... , de 5 percig nem volt semmi... sőt, mutter hívott 7végén szgépről akkor se volt gond, bár néha hajlamos amúgy is szakadozni... de pl. pénteken eltelefonáltam 0,25 $ zömmel vezetékes irányba, de mobilt hívva se volt semmi gondom, csak 1x, mikor a főnökömet hívtam, ő hallott, de én csak zúgást, meg néha átjött egy-egy szófoszlánya... az is mobilvoip-on ment az egész... telenor nettel...
Szóval a minőség valóban változó, ráadásul 06-ot ütöttem pénteken 2x amikor nekifogtam telefonálni, erre össze-vissza adta a hangjelzést, de a legjobban "fáj", hogy elvett 2x fél dollárt, azaz 1 dollárom bánta a bénázásom... (nekem ez is új volt...)
bár még így is van több, mint 5 dollárom, de ha nem javul meg, lehet nekem is váltanom kell...Ezt már látom kiveséztétek...
Igaz én most se fizetek áfát...
-
andatti
senior tag
Nekem sem volt gondom... De itt a bizonyíték:
-
andatti
senior tag
válasz
lugosi #14478 üzenetére
Nálam is csak egy karakterrel, mert ha hosszan nyomom a 0-t, EGYSZER, akkor az +t eredményez, ami egy karakter, szemben a 00 (értelemszerű) két karakterrel...
whoá, nyertünk 1 tized másodpercet, mert nekünk egy karakterrel rövidebb...
Ki mit szeret és hogy mozog az ujja... -
andatti
senior tag
BC-t használok pc-ről... nekem most kezdett el "pampogni", hogy az új verzió elérhető, frissítsem-telepítsem... Nem lehet, hogy ez volt az oka az utóbbi napok nem megfelelő működésének? Bár én emeltem amúgy is a mikrofonon 10 decibelt, így már kevésbé szólnak, hogy halkan hallanak engem... vagy nem tisztán... /win7 alatt/
-
andatti
senior tag
Úgy tudom többen vannak itt bluemobilosok... A számhordozás itt hogy működik, mert egyszer hívtam őket, de 20 perc után eluntam és letettem, főleg, hogy normál díjas hívás volt... bár mondta a gép, hogy minden munkatárs foglalt... Ha meg mobilvoip-ról hívtam, a BC-ről, akkor meg csak csörgött, de nem vette fel senki, és géphang se volt... Lidl-nél már nem is érdeklődöm, mert úgyse tudnak semmit. A bluemobil honlapján meg megint csak nem akadtam rá, hogy hogyan tudnám oda számhordozni a vodás számomat... (piszokul lehúztak, 2000Ft-os feltöltésre kaptam 18 nap hosszabbítást, ami lejár most 11.10-én. Nonszensz. Mutter is akkor töltött, ugyan úgy 2000-el, de ő megkapta a normál időt... ez meg (a bluemobil) legalább 1500 Ft-ra megadja a 180 napot... Amíg nincs okostelóm fölösleges a flottás havidíj.
-
andatti
senior tag
Kicsit kapcsolódva:
A törvény szövegéből kiderül, hogy az adó alanya a szolgáltatást nyújtó lenne, és minden megkezdett gigabyte adatforgalom után 150 forintot számolna fel a kormány a szolgáltatónak. A szolgáltató az adót havonta a hívást, üzenetküldést, adatforgalom lebonyolítását követő második hónap 20. napjáig állapítja meg, az állami adóhatóság által rendszeresített nyomtatványon bevallja és megfizeti - olvasható a törvénytervezet szövegében. Emellett azonban egy olyan változtatást is eszközölne a kormány, hogy lehetővé tenné a távközlési adótörvényben, hogy az adóalany által fizetendő havi adó az adómegállapítás hónapját megelőzően utoljára benyújtott társasági adóbevallásban bevallott és megfizetett társasági adó egytizenketted részével csökketse.Az új adó bevezetése azért érdekes, mert a kormány célja az, hogy a nagysebességű szélessávú internet mindenki számára elérhető legyen, ezzel kapcsolatban idén februárban partnerségi megállapodást kötött a kormány és a Magyar Telekom, erre most pont azt a területet adóztatják meg, amelynek fejlesztése kitűzött cél - jegyzi meg a Portfolio.hu.
A 444.hu pedig arra mutat rá, hogy a magyar netes forgalom - a magyar netes forgalomról aránylag jó megközelítést adó BIX adatai szerint - másodpercenként 20 gigabyte-nyi forgalmat jelenthet, azaz másodpercenként 3000 forintos, éves szintek közel százmilliárd forintos bevételt adna a magyar államnak. Az NGM a Portfolio.hu kérdésére elárulta, hogy az internetadóból 20 milliárd forintos bevételre számít.
A kormány indoklása szerint erre az adóra azért van szükség, mert az internetes kommunikáció teret nyert "a hagyományos telefonos kommunkációhoz képest", azaz a telefonálás és az üzenetküldés ma már sok esetben az interneten keresztül történik.
Én nem tudom mire fog vonatkozni mobilnetre-e, vagy másra is... Pedig épp azt szorgalmazzák, hogy mobilnettel váltsa ki a lakosság a helyhez kötött netjét, mert az is van olyan jó, stabil, nagy sebességű... Ami persze nem igaz... Nekem most is összejött 10 Gb internet forgalom, (200 mb-os csomagom van, túlforgalmazási díj nélkül) de ezzel búcsút inthetek neki az tutti. Ha pedig vezetékesre is vonatkozik nem tudom mi lesz a gigabites upc csomagokkal, ugye 4500 Ft körül van az ára Pesten, vagy a torrentezők "társadalmáról" már nem is beszélve... Bár nekem mobilvoip-ra is elmegy havi 1-200 Mb... -
andatti
senior tag
Én most "szívtam meg", mert augusztusban töltöttem fel újra a BC-t, bár még az előzőt se használtam le, mert még van rajta... erre most láttam, hogy árat emeltek ismét, már 0,015$ a percdíj, de most néztem körbe, hogy a voipyo, vagy voipstunt is csak kb. 50 fillérrel olcsóbb percenként... szóval már nem a BC az abszolut favorit, de, ha arra gondolok, hogy februárban 2500 Ft-ért 10 ezer percet kaptam, már bőven megérte, és azért az 50 fillérért/perc nem "eszem a kefét"... Így most közel 11$-om vár, de az tagadhatatlan, hogy gyorsabban fog fogyni, mint eddig...
-
andatti
senior tag
Háát, az első tapasztalatok igen rosszak lettek sajnos ezzel a rebvoice-al... Tegnap kaptam sms-t így, külföldről, de csak kriksz-kraszos írásjelek voltak benne és azt mondta/írta az illető, hogy nem is tud mit állítani rajta... (asszem a CSsimple-n lett az beállítva és a browsercalls pedig a mobilhívásokra mobilevoip-ra...) De az se akar működni, mivel Finno-ban a mobilnet horror drága, 1 Mb közel 200 Ft. Az egyetemen-szálláson meg csak korlátozott a wifi. Ráadásul hiába van kint is 3 mobilszolgáltató, (azonos roomingdíjjal) kerül fordul eldobja a gsm vonalat is a telója, holott itthon nincs/nem volt ilyen problémája...
-
andatti
senior tag
Egy ismerősöm most megy ki egy hétre Finno-ba... Költségcsökkentésnek még neki is jó a Browsercalls? (bár kissé parázok, hogy ne épp holnap, hétfőn legyen áremelés...) Szóval mit javasoltok? 21-es körzetszámot nem valószínű, hogy meg fogja kérni, mert az már bonyolult (neki), de (gondolom) az sms küldés is olcsóbb ezekről, mint fizetni a megemelt sms és rooming díjat, nem?
-
andatti
senior tag
December óta én is nyűvök néha egy pocket neo-t, amivel wifi esetén sosincs semmi gond, de a DPI flottát használva olykor belassul és utána gyorsítva hallom a beszédet, de ami még rosszabb, hogy sokszor kuka csönd van és megszakad a vonal. Pc-n szokott néha gond lenni, hogy halkan hallanak... Amúgy mobilvoip-ot használok a telón. Én nem szoktam/tudom mérni a forgalmat extra pontosan, egyszer hívogattam róla olyan sokat, hogy 30 Mb forgalmam lett, de sajna ott meg az össz percet nem tudom... (és mivel 200 mb a net keretem, zömmel marad a wifi-s használat és a gsm nettel hívás pedig csak végszükség...
-
andatti
senior tag
válasz
betyarr #8260 üzenetére
Lefordítani én is le tudtam... csak ott hibáztak, hogy a jelszóval semmi gond nem volt, ki is írta, hogy strong... azaz erős, egy progival csináltam... u4N3MiUj ez volt... szóval ebben semmi tiltott karakter nincs, 5-nél több volt és 38-nál kevesebb... mégsem volt jó...
Ez az ajánlott oldal nagyon brutál percdíjal nyomja... kíváncsi leszek meddig, de a regem sikerült, csak még az angol címmel vacakolok, (mi a házszám, és mi micsoda...) elfelejtettem...
-
andatti
senior tag
s.o.s.
Megint szervezős munkám van és lefogyott az FVD accom, 4 perc maradt rajta...
Akartam csinálni Sip Discount acc-ot, de nekem nem engedte... mindent beírtam, kiírta, hogy strong, azaz erős a jelszó, de akkor se tudok tovább menni, több böngészőből is próbáltam, de nem ment... Én vagyok a béna, vagy van valami korlát...The password you entered is invalid because you only used numbers. Please use a mixture of letters and numbers and create a password that has a minimum length of 5 and a maximum length of 38 characters. Only use characters a-z , A-Z, 0-9, hyphen, underscore, at-symbol and dot. (1543)
Ha én, akkor kéne egy acc reg.Vagy tudtok ajánlani másikat? Ha másképp nem megy, akkor csinálok egy másik fvd- fiókot, amit már azonnal tudok tölteni... de inkább olcsóbb kéne... (a saját accot bank kapcs. hiány miatt csak 3-4 nap átfutással tudom...)
-
andatti
senior tag
Na, ma megint szembesültem vele, hogy az FVD (csöndben, stikában) árat emelt...
Így már 4,5 Ft-ért lehet mobilt hívni...
Van aki már váltott a sorozatos áremelések miatt? (ugye, most 0,015 € / perc egy mobilhívás...)
Esetleg sipdiscount? bár ott nem 120 napot adnak, hanem csak 90-et és az egy centes mobilhívás csak akciós... (persze még van több mint 4 €-m, de érdeklődöm...) -
andatti
senior tag
Visszatértem.
Mutter kapott szülinapjára egy galaxy pocket neo-t és az itthoni wifi-t már be is állítottam rajta... De jó lenne a voip-ot is rátenni, még úgy is, hogy 10,8 Ft a percdíja a flottájának, de van benne 200 Mb internet, ami szerintem bőven elegendő, hogy a havidíjnál többet ne kelljen fizetnie... /Telenor DPI alap a csomagja, és nem tudom, hogy abban tiltják-e a sip-et, ill. a voip-ot/
Szóval most melyik progit ajánljátok rá, és meg lehet még úgy oldani, hogy (gondolom) szinkronizálja magát rajta és két "zöld telefon" ikon van a telón, amivel választani tud, hogy gsm, vagy voip akar hívni valakit?
+1 kicsit off.
Azt hol kell beállítani, hogy elsősorban a wifi-t hasznája és a gsm netet csak akkor, ha nincs wifi? Vagy nem szükséges?
Illetve melyik tűzfalat ajánljátok rá? (egyenlőre nem találok normális kezelési/beállítási útmutatót hozzá...) -
andatti
senior tag
válasz
#79335424 #6937 üzenetére
fvd is van olyan jó... én munka miatt rögzítem is néha... Volt, hogy 40 percet is dumáltam rajta, vezetékesen is ingyen és mobilon is 40*4=160 Ft és majd egy órát dumáltam rajta... vezetékesen ugyan 30 perc után jelentkezett némi késés, de mobilon még az sem....
6938
Igen paypallal tölthető bármelyik dellmont klón, a szolgáltatónál 10 €, ami 10,75€-ba kerül, ha EU-n kívüli címmel regelsz, és viszonteladónál töltheted 10$-al, ami 12$-ba kerül...megint megelőztél CineDog, nekem meg így maradt a fórum, sokára olvastam végig... bocsi.
-
andatti
senior tag
"csináltam mellékeket a pbxes accountomban, így saját belső mellékeket tárcsázunk családon belül. pl.: 100, 200, stb.
Így ki van kerülve a voip szolgáltató, pl. FVD, neophone, stb. Két igen nagy előnye van, az egyik, hogy mindig kiváló a minősége (csak vezetékes nettel és SIP asztalival próbáltuk), a másik, hogy teljesen ingyen van a hívás!"Ez nagyon jól hangzik... Bár nekem ez is kínai volt... Amúgy okostelefonok között is ingyenes a voip dellmontéknál is, ha mind másik acc és emailcím alapján van azonosítás. De van egy sejtésem, hogy te nem így gondoltad...
-
andatti
senior tag
válasz
instantwater #6719 üzenetére
Most én sem látom már, ami alapján számoltam... akkor bocsi, ez így bukta, mert nagyon drága...
-
andatti
senior tag
válasz
instantwater #6717 üzenetére
javítva, én az international callback-ban nézelődtem...
-
andatti
senior tag
válasz
instantwater #6714 üzenetére
Közben keresgéltem guglival callback-ról és kidobott egy weboldalt, ahol 8,55 Ft lenne kb. a callback / 225 Ft-os $ ár mellett... / Kérdés, hogy van itt kapcsolási díj, mert az angol tudásom nagyon nulla... Mert ha nincs, akkor még ez a legegyszerűbb mód butatelefonra... (persze csak ha nem veszik fel és bontják a vonalat egyből, mint amit ti is terveztek...)
update:
az egy gif volt... de már javítottam a linket... bocsi -
andatti
senior tag
válasz
LógaGéza #6712 üzenetére
Az egyik dellmont klónnál /cosmovoip/ 30 fillér a percdíj, /0,001 €/min/ 12 Ft-os kapcsolási díj mellett, ha olasz mobilszámot hívsz... de a vezetékes hívás is ugyan annyi...
Így, ha neked van net a mobilodon elég, ha ő megcsörget és te visszahívod Mo-ról ilyen filléres alapon, illetve te is hívhatod bármikor...
kapcsolási díj nélkül voipyo, vagy CallingCardBuster 0,005 €/min azaz 1,5 Ft/percDe ezek tényleg csak Olaszo-ba érik meg, mert Mo irányba drágábbak mint az FVD, kivéve a voipyo akciós 0,01 €-s percdíját...
Kösziii!!!
Nem aggódom, és legalább halad...
-
andatti
senior tag
válasz
sumsang #6706 üzenetére
Én ezt írtam, így kezdtem:
"De amit itt taglaltak a többiek, hogy... "szóval elbeszéltünk egymás mellett...
"Vagy tesco mobile, ahol ingyen van havi 10 mega net, mi a callbackre tökéletes."
Csak abban az esetben, ha nem okoz gondot, hogy a 3,9 €c-es kb. 12 Ft-os kapcsolási díjat minden esetben ki kell fizetned...
Tudom én vagyok a *rágó, sóher, aki mindig mindent minél olcsóbban szeretne... De nekem a callback szinte sose jön be, mert 10 esetből 9x fel sem veszik, így máris oda lett 108 Ft-om a semmiért, amin pedig közel fél órát hívhattam volna mobilt pc-ről... Így az csak pénzégetés...
Viszont a saját szerveres megoldásnál (feltéve, ha jól értem a folyamatot) csak az 1. acc percdíját lehet bebukni, ha nem veszik fel a telefont, ami FVD-n 4 Ft.... és mivel a hétvége óta kb. 3x kérdeztem, hogy történt-e előrelépés, (ami válasz nélkül maradt) nem nyaggatok most már senkit, leszakadtam a témáról...
-
andatti
senior tag
válasz
sumsang #6703 üzenetére
De amit itt taglaltak a többiek, hogy butatelefonról hívni 21-es körzetet, ami a saját szerveren van beállítva és vonalbontás után nyitna egy voip vonalat a telefonszám azonosítás után irányunkba (1. acc), majd arról indítva a hívást bepötyögi az ember a hívandó fél számát (2. acc) attól még működhet a budegtvoip-os telefonálás, mert nem "igazi" callback, hanem a 2 különböző acc lenne összekombinálva a 21-es virtuális vezetékes számmal és a bérelt/saját szerveren leprogramozott hívási lehetőséggel...
(bár számomra az is rejtély, hogy a 2. acc hogy tud úgy belépni a történetbe, hogy az 1. acc hívása után indul. Igaz írtátok hogy a 2x percdíj ugyan úgy megmarad, mint a "hagyományos" callback esetében...)Szóval a 3,3x2=6,6 (budgetvoip) vagy a 4x2=8 Ft (FVD) hívás percdíj butatelefonról még működhet(ne). Kiiktatva a voip szolgáltatók callback esetén felszámított 3,9 €centes kapcsolási díját...
Ezért is érdeklődtem, hogy hogy áll az ötlet...
Az én fejemben ez most így áll össze, illetve nem áll össze, ha hülyeség és megint nem értem, akkor kérek javítást... ismét...
-
andatti
senior tag
válasz
instantwater #6698 üzenetére
"Oda mindenképpen saját felhívom, visszahív megoldás kell."
Na, igen. ez az... ezt akartam korábban is írni, csak a szaknyelv hiányzott... Szóval érdeklődöm, hogy haladt valamit előre az ügy? Bár akkor ez a szolgáltató olcsóbb lenne picit, mert akkor 8 helyett kb. 6,6 Ft-ért lehetne bárkit mobilon hívni /budgetvoip-ról.../ buta telefonról, ami azért nagyon nem volna mindegy...
-
andatti
senior tag
válasz
sumsang #6696 üzenetére
A callback-nak én is örülnék, ha utána járnál/kipróbálnád... mert korábban arról ment itt a diskurzus, hogy a kapcsolási díjat ki lehetne játszani egy saját szerveren futtatott akármivel, 2 acc alkalmazásával... /ingyenes 06/21-es vonal beiktatásával/ hogy butatelefonról is lehessen olcsón telefonálni...
Viszont, ha itt nincs kapcsolási díj a callback-en, akkor ugye 0,011*2=0,022 €-ba kerülne egy perc mobilhívás, 6,6 Ft!!! -300 Ft/€ mellett... ami szinte feleslegessé tenné a "házi tuning"-ot...(kivéve buta telefonos eléréshez...)
Persze megint lehet, hogy én vagyok a zöldséges...
-
andatti
senior tag
Előre is bocsi, ha megint bődületes marhaságokat hordok össze... FIGYELEM, nem kell komolyan venni...
Szóval van nekem egy spéci drága routerem, amire usb-n rá tudok tenni külső vinyót, ha frissítem majd a firmakármijét neki...
Kérdés, hogy szerver helyett pl. lehet-e az így csatlakoztatott külső vinyót használni a pbx-es akármihez, amiről beszéltetek? Illetve az 5/1 megabites netsebesség elég lenne-e hozzá?
jah és a +1 kérdés, azt írta valamelyiktek, hogy a hétvégén beleássa magát a témába... sikerült valami használhatót ki silabizálni hogy meg tudja/tudjuk csinálni? Természetesen: -
andatti
senior tag
válasz
whiskeys #6595 üzenetére
De lehet 10$-al tölteni, pl. szinte az összes viszonteladónál... pl. a hanstel-en is, 12$-ba kerül... de az csak pár 100 Ft megtakarítást jelent összegben, de azon még áfa is van, míg a szolgáltató oldalán igaz, hogy 10 €, de azon nincs áfa az usa regnél...
Kinek mi a fontos és mi éri meg... -
andatti
senior tag
Én ma este hívtam valakit, volt vagy közel 7 perc, de semmi gond nem volt a vonallal FVD-n... persze, van amikor nem sem tökéletes, de akkor újrahívom, vagy szgépen progi ki-be kapcs és kész. Max. szgép újraindítás, de ez még csak 1x volt a bő 1 év alatt. Szóval a minőség valóban változó, de a főnökömmel is van, hogy alig értem mit mond, annyira szakad a vonal gms-en, pedig azt hinném, hogy ma már az a ritka, de nem. Akkor inkább 4 Ft-ért szakadozzon, mint 50 Ft-ért...
-
andatti
senior tag
válasz
instantwater #6561 üzenetére
6560
13,68$/év a telefonszám díja, ami azért szerintem akkor is megdrágítja... kb. 3078 Ft/év... akkor ki tudod számolni, hogy mi az olcsó. Ha pedig csak pár hónapra kell vezetékes szám, akkor 21-es körzetet kell választani, az több szolgáltatónál ingyen van, bár az egyenleget akkor is fel kell valamekkora összeggel tölteni, hogy ne szűnjön meg a szám.
6561
Az egyszeri 100 Ft csak a földrajzi számosra vonatkozik, én úgy tudom. és addig él, amíg a feltöltött egyenlegeden van pénz. (szerintem utána is, de nem néztem meg az ászf-et, hogy meddig él.) De a foniónak is van havidíjas földrajzi számos konstrukciója is, ami megint más lapra tartozik. Amúgy az egyszeri 100 Ft-on felül, /le van írva, mely körzetszámok kérhetők ennyi pénzért.../ ha nem hívsz róla senkit, akkor semmi egyéb költséged nincs, azaz a te "befektetésed" a 2000 Ft-os feltöltés.Ha valamit rosszul írtam, majd javítanak az okosok...
-
andatti
senior tag
válasz
feketedini #6558 üzenetére
Beszéltünk róla, hogy annyira nem olcsó...
Egyszeri 100 Ft (fonio)-hoz képest legalábbis biztos... -
andatti
senior tag
válasz
instantwater #6551 üzenetére
Bocsi. Leesett... Magyarul FVD esetén 8 Ft/perc, csak nem egy FVD accal, hanem kettővel, ahogy itt előttem írtátok...
" viszont mindig kézzel kell tárcsáznod." - ezt viszont nem teljesen értem. Nekem úgy rémlett, hogy a # és egyéb írásjelekkel tarkított tel számot is el lehet menteni, akkor pedig simán elő lehet kaparni a telefonkönyvből. (ha úgy mentettük el...)
Szóval ehhez is kérnék magyarázatot, mert lehet, hogy szokás szerint dezinformációval rendelkezem... -
andatti
senior tag
válasz
instantwater #6549 üzenetére
Gondoltam, hogy bonyolultabb... én nem is tudok angolul, de próbáltam a témában rákeresni és azokat linkeltem be, (a nálam sokkal okosabbaknak... - mert én is belelkesedtem...) mert gondoltam, hogy valami hasonlóról van szó. Amúgy meg 4 link volt, + szerkesztés után 6. DE tényleg nem ez a lényeg...
2 account nem gond, az a kérdés, hogy a 20 eurós "befektetés" bírná-e dupla ideig...
-
andatti
senior tag
válasz
instantwater #6545 üzenetére
valami ilyesmi?
Itt egy script a callback-hoz... hátha nektek többet mond...
Esetleg?
vagy szakfórum... (szívesen segítek én is, ha adtok támpontokat...)
Ha valaki boldogulna vele valahogy, akkor 1. engem is érdekelne... 2. esetleg a 300 Gb-os bérelt szerómon is kipróbálnám...update: automated callback?
+1 -
andatti
senior tag
válasz
instantwater #6528 üzenetére
"Ha így emelik a callback kapcsolási díjakat, lehet, hogy érdemes lenne ráfeküdnöm a saját callback szerver témára, illetve a korábban kért, megcsörgetem, visszahív funkcióra?
Lenne rá igény?
Így pl butafonról, pusztafalváról net nélkül is lehetne telefonálni."Ezt fejtsd ki bővebben, ha lehet, légyszives. (én nem értem). Amúgy igény biztos lenne rá...
(az előbb más is jelentkezett...)
-
andatti
senior tag
válasz
yozsee11 #6526 üzenetére
6525
Elvileg (és gyakorlatilag) több év. A feltöltős mobilok ugye 1 év, itt viszont 1 év után is megvan a fiók, asszem írt valaki arról, hogy 2 éven túl is talán? (bár kb. 800 mobil percet nem lebeszélni 2 év alatt eléggé hihetetlen lenne... - általában 2-3 hónap az átlag, ahogy visszaolvasok, de van, akinek 1-2 hét alatt elfogyott...)
6526
Én sem találtam, de örömmel láttam, hogy a weboldalról is lehet már telefonhívást kezdeményezni az accountból, pl. az FVD-n. (progi nélkül, nyilvános net-helyen... ) -
andatti
senior tag
technikai segítségkérésem lenne...
Mikrohullámú netünk van, és már X-edik szolgáltató most az Invitel.
A 1443-nak van külföldről hívható száma, de a 1448-nak nincs. és meg se tudták mondani... max. aközponti számról kapcsolnak... de most is úgy, hogy kapcsol valakit, aki azt mondja, hogy kapcsol valakit, aki kb. 10 perc után vette fel... 24,5 perc lett a vége...
Szóval, ha valaki tudná az invitel 1448-as külföldről hívható számát... -
andatti
senior tag
válasz
_csocso_ #6395 üzenetére
Attól függ, hogy mi számít a leginkább...
Ha a mobil irány a fontos, akkor0,01 € - DE MINDENÜTT SUPER DEAL...
1. sipdiscount
2. voipstunt
3. voipyo (asszem ez csak mobilra van)
4. FVD /0,012/
5. voipjumper /0,015/
Ha a 120 nap ingyen vezetékes, akkor megint másképp néz ki a sorrend...
Ha a többiek tudnak olcsóbbat, vagy ki tudják még egészíteni ebben az árban más szolgáltatókkal akkor majd kijavítanak...
No, megint megelőztél Cinedog...
-
andatti
senior tag
Lassan közelíti a 2 €-t az FVD egyenlegem... Van már közületek valaki, aki váltott FVD-ről a 20%-os áremelés/vagy bármi miatt/ másik szolgáltatóra? /Az ingyenes vezetékesem is lejár 29 nap múlva...
/
Ha igen, akkor melyikre, és mik a tapasztalatai róla? (nekem az FVD az utóbbi 1-2 hétben sokat rakoncátlankodott. Vezetékessel alig volt gond, vagy semmi, de a mobil néha kriminális volt. Persze mindig megjavult, de igencsak meglepődtem... -
andatti
senior tag
válasz
gyula38 #6294 üzenetére
600 Mb bőven elég voip-ra... Ezt hogy csinálod? mármint, hogy nem fizetsz a hazai mobilcégnek netcsomagot, csak ennek a surf micsodának, ráadásul úgy, hogy ettől nem számláz rád semmit a mobilcég... Valamit nagyon nem értek. (immáron sokadszor, úgy látszik egyre h-bb vagyok... )
-
andatti
senior tag
Én ezt írtam:
"a fia olaszo.-ban van, s bár skype-olni szoktak, ő naponta hívja 170 Ft percdíjért, "Szóval ezek olasz percdíjra vonatkoztak. és a hanstel.hu-n néztem meg... azaz rámentem, hogy hívásdíj táblázat a bal menüben és utána kiválasztottam az országnál, hogy Olaszország.
Tehát fenti isntrukció alapján: COSMO VOIP a nyertes, de itt van kapcsolási díj is.
VISZONT
ez Mo-i irányba nem túl jó...
Mert hiába van itt is 1 centes mobil percdíj, a kapcsolási díj nagyon megdrágítja és a vezetékes hívása sem ingyenes... (igaz 30 fillér/perc, de a kapcsolási díj ott is állandó..., ami 12 Ft, minden esetben...) -
andatti
senior tag
Igaz, hogy olvasni mindenki tud, de tegnap teljesen elképedtem... Megint próbáltam segíteni valakinek, hogy van élet a hazai szolgáltatók horror árainál sokkal olcsóbban is, mire belökte, hogy a fia olaszo.-ban van, s bár skype-olni szoktak, ő naponta hívja 170 Ft percdíjért, (nettó-bruttó nem emlékszem). Együtt megnéztük és a legolcsóbb dellmontnál 0,001 € volt a mobil percdíj, azaz 300 Ft-os eurónál 0,3 Ft/perc, igaz kapcsolási díj mellett... és még az sincs odaírva, hogy super deal...
Igaz a mi fél centünk is csoda volt annó egy éve, de ez...
-
andatti
senior tag
válasz
instantwater #5992 üzenetére
Hogy téged hívjanak olcsón... - Ezt eddig is tudtam, rooming kivédésére és egyebekre én is szoktam ajánlani... Asszem az ephone-nál /fonio, megamax, stb./ van hangposta is, így egy földrajzi számmal megkérve még cégnek is ideális lehet...
annak jó akinek nincs mobilnet, viszont van ingyen perce vezetékes irányba. - Hát ez az... Ők lehetnek pl. a hoppá díjcsomagosok, bár amennyibe az kerül simán kijönne olcsóbbra az általunk ismert technikákkal és NDSL-el. De ettől még az általam leírt "pénzégetés" még vígan fennáll... /Nem is tudok olyat, hogy valaki ingyen hívjon vezetékest, csak a vodafone red és társainál, de akkor meg minek a voip, hisz mindenkit ingyen hívhat... /
-
andatti
senior tag
na ja, akkor 20 mp-ig éri meg az a szolgáltató a 12 Ft-os mp alapú percdíjával... Ezek szerint nekem tutti nem lenne jó...
Most vagy 100 hszt kellett elolvasnom, nagyon termékenyek voltatok...
Szóval ezt az angol-magyar-netes vezetékes szám beállítási mizériát nem igazán értettem...
Ha van net, akkor 3,3 Ft/percdíj mellett lehet telefonálni a sipdiscount-al, vezetékest meg ingyen... FVD-n meg kb. 4 Ft/percért, a többi ugyanaz. Esetleg még a voipjumper, bár az épp a kettő között van mobilhívás díjában, de a vezetékes 1,6 Ft/perc...
Ezt bonyolítottátok túl (most nekem) az angol (és a többi) vezetékes szám ide hozásával.callback esetén ugye dupla díj van, de ha van vezetékes szám, akkor csökkenthető szimplára. Mivel a mobilon/pc-n elérhető a regelt földrajzi, vagy sima voip vezetékes szám és az csörög ki először callback esetén és akkor csak 1x kell hívni a mobilhívás díját, + kapcsolási díj... /12 Ft/
Ezt el lehet intézni böngészőből simán.Callback behívószámmal szerintem plusz macera... FVD-ről, ha hívod ingyen a pesti vezetékes számot, akkor ugyan az történik, először kicsörög a mobilra telepített földrajzi, vagy rendes számod és utána a hívandó mobil/vezetékes szám... De kapcsolási díj, akkor is van, 12 Ft. Így hiába hívnám ingyen a pesti behívó számot, a kapcsolási díj nagyon megdrágítja a konstrukciót. Főleg ha csak kicsörög és fel se veszik, akkor csak "elégetem a pénzt". Míg az adott szolgáltatót használva ingyen, vagy max. 4 Ft-ért hívok percenként, de ha nem veszik fel. legalább nem változik az egyenlegem...
Szóval nagyon nem értem ezt a lelkesedést a behívószámért és 3 vezetékes szám telepítését mobilra, vagy pbx-re... Bocsi, biztos nehézfejű vagyok, bocsi, hogy értetlenkedek... de szeretném megérteni... (igaz, nekem 10 esetből 9x csak "égetni" sikerült eddig...)
-
andatti
senior tag
5774-es hsz-em. Illetve ez.
Annyira nem ördöngösség, a sebességtől sok minden függ, azaz, ha neked van bivalyerős géped, amin be tudnál állítani vpn szervert, még az lenne a legjobb. Ha gondolod utána nézek ennek, hogy hogyan lehet vpn szervert csinálni... A sebesség még, ami lényeges lehet. Amit a két ingyenes lehetőségnél olvastam, hogy 1 Mb/s-es netsebességet adnak, ami azért elég kevés, de biztos, hogy ez is állítható. Így, ha neked a vpn szervered lenne 5 Mb/s-es, akkor meg van oldva a gondod...
Az SSL állítólag könnyen feltörhető, nem tudom a mobilcégeknek van-e erre kapacitásuk. Igaz, mindennel így van, csak a ráfordított időtől függ, hogy sikerül, vagy sem. -
andatti
senior tag
válasz
instantwater #5858 üzenetére
Szerintem callback nélkül is menni kellene...
Néz szét itt. Bár sok a találat meg kéne mindet nézni, hogy melyik a legmegfelelőbb... -
andatti
senior tag
Nem tudja valaki, hogy a sipdiscount-on mióta 1 cent a mobilhívás? (már, csak, hogy ott megmarad-e 1 évig, mint FVD-n...)
FVD-nek már a felét lebeszéltem, pedig a nyár közepén lett töltve... De sajnálom az áremelés miatt elvesztett 167 perc hívást, így gondolkodom a váltáson... Esetleg korábban használta már valaki? Ha ott csinálok accot, akkor maradhat a név és cím, vagy csináljak másik címet, a régiből meg töröljem a tel. számom?
5855
Én is használtam korábban, bár a régi 1 Mb-es netemnél se a support, se aki rábeszélt nem volt hajlandó személyesen segíteni, hogy miért nem működik, csak a beállításokat küldték el emailben... Több év után újra megkerestem őket, akkor annyi derült ki, hogy a feltöltött és el nem használt 1000 Ft-om megvan ugyan, de a havidíjra egyből levonták 2x is, így azóta se használom, nem tudom meg van-e még, vagy már elvették a havidíjakra, mert használni sose tudtam... Pedig az fvd gond nélkül megy és ment...
Mind1, nekem a havi 99 Ft miatt nem szimpatikus, főleg úgy, hogy több hazai cég csak 1x kér 100 Ft-ot...
Amúgy tényleg elég profik, bár a felvétel rögzítés náluk sokba kerül, pedig mind pc-n, mind androidon léteznek ingyenes jó megoldások... -
andatti
senior tag
kicsúsztam a szerkesztésből:
"Mi történik, ha kihasználtam az ingyenes keretet?
Ha kihasználtad a keretet, megszűnik a közvetlen internetkapcsolat, és a rendszer figyelmeztet.
Tovább használhatod hozzáférésed, de az internetet csak "TOR" átirányítással éred el.
Fenntartjuk a jogot, hogy a rendszert régóta (1 hónapon túl) ingyenesen használók hozzáférését értesítés nélkül korlátozzuk annak érdekében, hogy mások is kapjanak erre lehetőséget.Ha elégedett voltál a szolgáltatással amit a TorVPN-től kaptál, miért ne hosszabbítanád meg?
Egy hajvágás áráért egy hónapig használhatod, külön IP címet kapsz, FTP hozzáférést, és egyéb előnyei is vannak.szóval ez inkább shareware, mint free, lehet, hogy az angol oldalnál is így van és már meg is van, hogy miért ingyenes...
Amúgy meg a mobilevoip tényleg nincs tiltva, csak némely free wifi helyen külföldön, így alapból nincs rá szükség. akik most sírnak azért teszik, mert a skype és viber, illetve társaik lesznek korlátozva a szolgáltatók által... Arra meg jó a VPN...
-
andatti
senior tag
válasz
instantwater #5775 üzenetére
Nem tudom. Utána kéne olvasni, hogy mi mindenre is jó. Annyira pedig nem tudok idegen nyelvet, (semennyire) hogy mindent meg is értsek az adott oldalon... (guglival)
Jah, annyit írt, hogy p2p-re nem használható...és van paypal-os donate gomb, valami alapítvány talán?, de nem kötelező...
No, találtam egy magyart is...
"A felhasználás feltételei
Az ingyen hozzáférés keretében 1 gigabyte közvetlen adatforgalmat kapsz. Ez Twitterezésre, Google keresésekre, csettelésre, és még sok más dologra hosszú ideig alkalmas.Amire NEM szabad használni a szolgáltatást:
> Spammelés, kéretlen reklám (e-mail, web, komment, sms, bármi egyéb)
> Személyes adatokkal való visszaélés
> Bármely rendszer integritása, bizalmassága, vagy rendelkezésreállása elleni támadás
> Bármilyen illegális cselekedet, vagy annak aktív elősegítéseA fenti szabályok megszegése a hozzáférés azonnali visszavonását eredményezi, fizető ügyfelek esetében is!
Csak akkor regisztrálj, ha valóban megértetted és elfogadtad a feltételeket (angol).
SMS fizetéseket nem áll módunkban visszatéríteni."Amúgy meg itt szépen le van írva minden, ami lényeges. (az idézeten kívül). De voip-ozásra tökéletesen megfelel(ne)!
-
andatti
senior tag
Nna, mostanra visszaolvastam. Kár azért az áremelésért, mert így nekem pl.: 3,95 Ft-ba kerül egy és akkor ugye az 1000 perc is ugrott... /833-ra olvadt.../
de van, ahol most is 1 cent maradt. A sipdiscount-nál most a legkedvezőbb, bár ha elfogy a 120 nap, a vezetékesen van egy kis bünti felár.Ami pedig a nov. 1-ei változásokat illeti, ez van, és nagyjából várható volt... ki kéne próbálni, hogy VPN titkosítással mire mennénk, amit összegugliztam most, az alapján nem kerülne plusz pénzbe:
Elvileg ingyenesen használható VPN szerver:
VPN beállítása mobilra:Csak az a kérdés, hogy mennyit eszik meg mondjuk akkor, ha hívás előtt kapcsolom be és utána rögtön ki. Nekem van az egyik céges laptopon, csak úgy lehet munkát küldeni le-fel, de az eléggé elszuttyog vele, akár 1-2 percet is mire felépül a kapcsolat. Én csak a kódok futtatását látom, így szerintem nincs több pár kilobájtnál, de tévedhetek is... Remélem azért most kevés zöldséget írtam...
-
andatti
senior tag
Ez nem reklám, csak, ha már annyi emlegettük...
az axivoip Fb oldalán, amit csak tavaly májusban frissítettek utoljára... van egy beszédes kép:
és még azt is írta, hogy nincs kapcsolási díj se... bár szerintem erős csúsztatás van a dologban. Emellett nem tudom, hogy ezek így valóban aktuális adatok-e még...
1ébként, ha tényleg nem kell internet akkor akár szimpatikus is lehetne a 12 Ft-os percdíj, /mivel nekem se okos telefonom, se dual sim-es készülékem, csak egyszerű, majdnem féltéglám van.../ de tartok tőle, hogy sok a macera, esetleg már nem is annyi, csak lusták voltak frissíteni... a 20 euró beugró pedig akkor is nagyon sok, még ha 4-en használhatják akkor is... -
-
andatti
senior tag
#5315 feltéve, ha jól jegyeztem meg a korábbi hsz-em, de a link, akkor is jó, ha nem...
Szóval van, vagy lesz budapesti telephely, ahová angol és kínai nyelvtudással is keres a gofone asszisztenst, ehhez a csoda jó telefon szolgáltatáshoz. A kissé lepukkant családi ház pedig valóban nem sokat jelent, várni kell türelemmel, biztos nem állt még fel a hálózat...
A hsz-ben emlegetett axivoip-ról sem sokat hallani mostanában már... pedig az is nagy reményekkel/elánnal indult... -
andatti
senior tag
válasz
csipuka #5545 üzenetére
Írtam volt, hogy $ ban is lehet fizetni, bármelyik resellernél. (viszonteladónál), de szolgáltató, (jelen esetben FVD) oldalán általában csak euróban. Ezen az se változtat, ha utólag változtatsz IP címet, mert azt eleve nem is figyelik. Így lehet megúszni az áfát is, hogy Mo-on USA címmel regelsz, akkor nincs áfa, azaz nem nézi az ip-t, csak a regisztráció tartalmát...
Mégegyszer, ha dollárban akarod feltölteni, arra a hanstel.hu-is jó, 12$ egy 10 $-os egyenleg feltöltése. Külföldi, jelesül USA resellereknél nézelődhetsz, hogy esetleg olcsóbb-e a feltöltés, de max. fél dollárt lehet velük spórólni. cca. 100 Ft-ot. Ha csak ki akarod próbálni szerintem már mindegy, hogy $ megspórolsz 500 Ft-ot, vagy töltöd euróval és akkor rendesen megkapod az 1000 percet. Ha meg próba után mégsem tetszik, szerintem simán átveszi-megveszi tőled bárki az accot, mert mi, akik használjuk meg vagyunk vele elégedve...Nagyon tőmondatokban írsz, nem tudom (még mindig), hogy amiket írtam, az megoldás-e a problémádra...
-
andatti
senior tag
1. A szolgáltató, (pl. fvd) oldalán át lehet állítani a percdíjakat úgy, hogy dollárban mutassa.
2. Ha 10 dollárral akarod feltölteni 10 euró helyett, akkor akár hanstel-ről, esetleg szolgáltató oldalán, vagy rákeresve amerikai viszonteladóknál tudod. 10$ egyenleg 12$-ba kerül...
3. A percdíja dollárban is ugyan annyi, mint euróban, 1x kiszámoltam és 0,02 Ft-ra jött ki az eltérés...4. szerintem felesleges spórolni a feltöltéssel, mert nem sokat nyersz vele, max. 400-500 Ft-ot. (mert emlékeim szerint dollárban csak viszonteladónál tudod tölteni.) Euróban pedig (EU-n kívüli cím esetén) nincs áfa se és közvetítői haszon se rajta... 3285 Ft-ba került nekem a 10 euró, 10 dolláros töltés pedig kb. 2800 Ft...
5. 1000 perc, kontra 700 perc, vagy 750 perc, euró, vagy dollár feltöltésnél a különbség...
(ha hülyeséget írtam, majd javítotok...)6. De, ha "dolláros árakat" úgy értetted, hogy usa-n keresztül vagy kíváncsi a dolgokra, akkor katt a linkre.
-
andatti
senior tag
Csak érdekességképpen, egy másik IP-PBX ha jól értelmeztem ez már 30 vonalat is kezel,
" It can handle up to 30 IP or Analog phone extensions, and once you install a VOIP Software (requires 1 GB Flash Card not included) you can use its user-friendly online interface to easily configure IVR menu, Call Groups, Voicemail, Conferencing and more! Connect up to 30 Analog / IP / Soft Phones" - persze lehet, megint hséget írtam... és csak 30 eszköz?
igaz, csak cégnek érheti meg, mivel 100$+60$ szállítási díj... -
andatti
senior tag
válasz
Greenbook #5473 üzenetére
Már ki volt itt tárgyalva, és veled értek egyet...
Más is írta, hogy működik neki Európában a Bp-i telefonszám. amit ip alapon kért. Mindezt úgy, hogy külföldön volt már a rendeléskor is és a beüzemelésnél pedig pláne... De, lehet, hogy ő az ephone féle havi 99Ft-ot fizeti érte...
S, hogy mire jó? Hát például, ha az unoka külföldön dolgozik és a nagymama, nagypapa, akiknek nincs mobiljuk vezetékesen fel tudják hívni, vagy hangpostán üzenetet hagyni az unokának és annyi, mintha vezetékest hívtak volna. Ergó nekik (is) olcsó... /én sok emberrel találkozom nap, mint nap, ez nem egyedi, ritka eset.../
Külföldön callback hívni viszont jó drága még mindig, mert először a te telód csörög ki ugye, amit fel kell venned, tehát pörög a rooming díj. Földrajzi vezetékes szám telepítése okos telefonra pedig megoldja ezt a problémát, és mégsem bünteted a hívóidat, hogy többet fizessenek a híváskor, mint a normál vezetékes díj... (mint 21-es körzet esetén sok esetben jóval többet kell fizetnie a hívónak...) -
andatti
senior tag
válasz
betyarr #5455 üzenetére
Nekem is úgy ajánlotta itt valaki, de nem írta, hogy ő kipróbálta volna, viszont többeknek már megakadt rajta a szeme... (nincs nagy kockázat benne, szerintem...)
(#5454) Greenbook
6 különböző telefonszám (és vonal) 1 készülékkel? Én nem olvastam ezt a gyártói oldalon, csak a 3-at, de legyen igazad, aki itt korábban írta ő is "csak 2 Ip vonalat és 1 analóg vonalat emlegetett, ahogy a gyártó oldalán írták. Ettől még lehet igazad, nekünk felhasználóknak ez csak jó(bb)...
De, hogy a tényeknél maradjunk én ezt vettem figyelembe a gyártó oldalán:"Telefonálás több vonalon
A Gigaset A510 IP kivételesen sokoldalú telefon azzal a képességével, hogy egyszerre 3 párhuzamos hívást is kezdeményezhet, mind az interneten mind a hagyományos vezetékes vonalon. Váltson 2 VoIP hívás és 1 vezetékes hívás között mindössze egy gombnyomással. "Te pedig azt, amit alatta írt:
"Megtapasztalhatja a több vonalas hívások kényelmét úgy is, hogy akár 6 kézibeszélőt regisztrál a bázisállomáshoz. Csak válassza ki a kedvenc készülékét az elérhető 6 kompatibilis Gigaset telefon közül. A Gigaset A510 IP készüléken akár 6 különböző szolgáltatótól származó SIP fiókot is regisztrálhat."
Csak szerintem az első felülírja a másodikat. Mert egyszerre nem lesz 6 vonalad, amin (cég esetén) 6 ember beszélhet egyszerre, mert csak 3 tud. (az első idézet alapján). Csak az a kérdés, hogy 3 kimenő, vagy bejövő hívás esetén mi történik, a (második idézetben említett) maradék 3 önálló vonallal? Foglaltat jelez, vagy elérhetetlennek jelzi a kívülről jövő hívást? (mert aktív csak 3 lehet).
De, ha én értek félre valamit, akkor ismét bocsi, úgy látszik az átlagnál nehezebb a felfogásom...
-
andatti
senior tag
Az ajánlott gigaset-a510-ip 3 vonalat képes kezelni, 2 voip és 1 analog vonalat. (már itt is le lett írva többször.
Emellett pl. a fonionál EGYSZERI 100 Ft egy földrajzi szám kérése... és akkor nem 21-es a szám, amit "büntetnek" a szolgáltatók... itt is van számhordozás és van másik szolgáltató is, ahol csak 1x kell 100 Ft-ot fizetni a földrajzi számért... :/Ez az infó innen származik a fórumról, ezt biztos jól tudom.../
-
andatti
senior tag
Bocsánat! ismét...
Nekem a hanstel volt az etalon, mert mást nem is ismertem, ami ilyen összesítő oldal lenne... a tiéd jobb, és ahogy nézem, nem csak dellmont márkák vannak rajta. (csak a nevét nem bírom megjegyezni....) A munkám miatt rengeteg emberrel találkozom és szoktam ajánlani, de sose az fvd-t, hanem az összesítő oldalt, mert ha változás lesz, nem biztos, hogy rá tudnak keresni...
Ettől függetlenül akkor is fura, hogy van main mobil és other mobil kategória. Bár amit most te linkeltél ott egységesen ír mobil percdíjat és mint láttam vagy 10 szolgáltatónál is 1 eurocent a mobilhívás angliába, nem úgy, mint nálunk, hogy csak 2 szolgáltató adja jelenleg...
Részemről lezártam, a jövőben majd a te linkedről próbálok meg tájékozódni... -
andatti
senior tag
válasz
andatti #5414 üzenetére
Úgy látszik lassan elbutulok...
csak a korrektség kedvéért írok, de egyikőtök se javított ki, eddig.
A voipcheap.co.uk-nál pl. van angliai mobilhívás, pedig dellmont klón.United Kingdom (Landline) FREE* SuperDeal!** FREE* FREE*
United Kingdom (main) (Mobile) Ft 6.897 Ft 7.931
United Kingdom (others) (Mobile) Ft 41.379 Ft 47.586
United Kingdom [0843 Rate] (Landline) Ft 27.586 Ft 31.724
United Kingdom [0844 Rate] (Landline) Ft 27.586 Ft 31.724
United Kingdom [0845 Rate] (Landline) Ft 10.345 Ft 12.069
United Kingdom [0871 Rate] (Landline) Ft 51.724 Ft 59.655
United Kingdom [national Rate] (Landline) Ft 10.345 Ft 12.069
United Kingdom [personal] (Landline) Ft 103.448 Ft 118.966Csak épp értelmezhetetlen, hogy melyik a main és melyik az other mobilszolgáltató... bár gyanítom, még így is olcsóbb, mint hagyományos módon felhívni... A többi dellmont klónt pedig nem volt időm leellenőrizni, de akkor is érdekes, hogy ha átállítom Egyesült Királyságra a ráta mutatást a hanstelen, akkor nem mutat sehova se mobilhívás díjat... Abba már bele se megyek, hogy ha a vezetékes ingyen van, szuper akcióban, akkor, hogy a franba lehet personal 103,448 Ft/perc nettó díja...
-
andatti
senior tag
Én úgy értettem, hogy angliai ismerőst itthonról csak skype és viber-en éred el ingyen. Nem tudod FVD-vel felhívni az angliai mobilszámot, mert Angliába csak a vezetékest engedi az FVD hívni, azt is ingyen...
Amúgy, ha kimégy Angliába és találsz wifi-t, akkor fel tudod hívni az itthoniakat a szokásos 1 centes díjért... Csak fordítva nem műxik a dolog.
Én vagyok olyan "elvetemült", hogy hiányolom a dellmont kínálatából azt, hogy angliai mobilt is lehessen hívni olcsón FVD-vel... MInt például német sim kártyát 0,5 centért azaz kb. 1,65 Ft-ért... Kamionozóknak kifejezetten hasznos. Mert el tudják őket érni itthonról, nekik viszont nem kell németo-ban adatcsomagot venni, (se egyszerit, se havidíjast) nincs roomingdíj, elég egy sima német feltöltős sim... Ez hiányzik Angliából... nem csak kamionosoknak... -
andatti
senior tag
válasz
Franky2Ster #5407 üzenetére
Szerintem nem, én legalábbis az elmúlt egy év alatt nem találkoztam vele...
5408
Ma nekem is vodás és 30-as hívásom is volt, a vodással semmi gond nem volt, a 30-asnál meg kicsörgött egyet majd szétkapcsolt, kiírta: The call was ended because you logged off és eltűnt a teljes előzményem a kliensből, mintha kikapcsolt volna... pedig végig volt netem.
Utána újra hívtam, megint kicsörgött majd szétkapcsolt: Sorry, no data received from the other party
De 3. próbálkozásra sikerült, semmi gond nem volt a vonallal sem. -
andatti
senior tag
válasz
andatti #5391 üzenetére
Eddig tartott az akció... illetve tovább bonyolították a dolgot...
Van egy Világ Plus nevű csomag is, ahol nem 10 $ a havidíj, hanem 30 $+áfa, és a 60 vezetékes mellé van 40 ország, (köztük Magyarország) ahová 250 perc beszélgetést ad (a korlátlan vezetékes hívások mellé) és azon kívül 5,3 cent 1 perc hívás, de most nem vagyok képes kiszámolni, hogy az hány forint, bár a dollárnál is ugyan annyi a váltószám...
Legalábbis én ezt így értelmeztem:
Included
up to 250 minutes
then 5.3¢ / min
Szóval így már azért drága ez is... Bár a 250 percet megadja Románia, Németo, Hollandia, Olaszo. Szlovénia, Spanyolország, Svédország és Anglia irányába is. És Anglia esetében a 250 perc után 4.7¢ / min. Azt pedig tudjuk, hogy Angliába mobilt nem lehet hívni a Dellmont feltöltésekkel... Pedig sok magyar ott dolgozik már...
Azt akartam leírni, hogy 250 perc Anglia és 250 pec Mo.+3000 perc vezetékes hívás esetén már lehet, hogy van benne ráció... /6-7000 Ft lenne akkor a havidíj/ -
andatti
senior tag
válasz
allfinanz #5392 üzenetére
Na igen, de 3000 perc kontra 300 perc... De nem is ez a lényeg, hanem, ha lenne egy normális voip szolgáltató, aki ugyan azt megadná Magyarországon, ami jár Amerikában, az usa lakóinak...
Azaz 3000 perc 10$-ért /1$=225 Ft/ és ezen felül ne kelljen fizetni, ha Mo-on mobilt, vagy vezetékest hívok... Szerintem lenne rá kereslet... / 0,8Ft/perc, ha maximálisan kihasználnád/ DE ez most csak az amcsiknak jár az első 6 hónapban... utána meg 2 Ft/perc... ÁÁÁH, ne álmodozzunk... -
andatti
senior tag
Csak érdekességképpen egy amerikai voip szolgáltató...
6 hónapig 10 dollárért ad korlátlan vezetékes hívást, több mint 60 országba és 10 országba még a mobil is korlátlanul hívható... 6 hónap után pedig 27 dollár/hó és 1 év a hűségszerződés... Sajna Mo-ra/on csak a vezetékes hívás van korlátlanul 0 Ft-ért...Persze nem kereskedelmi célra és magán felhasználóknak, de szerintük a normál használatba 3000 perc/hó fér bele!!! Ilyennel még nem is találkoztam. (ha valamit elnéztem, akkor bocsi, mert igazából nem tudok angolul...)
-
andatti
senior tag
Új fejlemény gofone.hu ügyben. érdeklődtem a fb oldalukon, mire törölték a hozzászólásom... Azóta született pár új poszt, így újra írtam, igaz már nem kérdeztem, csak érdeklődtem, hogy miért törölték... kíváncsi leszek...
Már ki van írva, hogy 10 nap. még...
Emellett az már kiderült, hogy agusztus 1-én jegyezték be a céget Csomádon. /egyébként 7.16-án alakult.../ Van olyan cég, amelyik ott székel és dolgozom nekik... De valahol le is volt írva, hogy nagyon sok céget oda jegyeznek be, mert adózás szempontjából kedvezőbb...
Kónya Balázs jegyezte be ráadásul a céget, aki kalocsai... Érdekes.
902. A cég tevékenysége
9/1.
8299 '08 M.n.s. egyéb kiegészítő üzleti szolgáltatás
Főtevékenység.
Bejegyzés kelte: 2013/07/16
Hatályos: 2013/07/16 ...
9/2.
4741 '08 Számítógép, periféria, szoftver kiskereskedelme
9/3.
4742 '08 Telekommunikációs termék kiskereskedelme
9/4.
4743 '08 Audio-, videoberendezés kiskereskedelme
9/5.
4789 '08 Egyéb áruk piaci kiskereskedelme
9/6.
4791 '08 Csomagküldő, internetes kiskereskedelem
9/7.
4799 '08 Egyéb nem bolti, piaci kiskereskedelem
9/8.
5210 '08 Raktározás, tárolás
9/9.
5819 '08 Egyéb kiadói tevékenység
9/10.
5821 '08 Számítógépes játék kiadása
9/11.
5829 '08 Egyéb szoftverkiadás
9/12.
6110 '08 Vezetékes távközlés
9/13.
6120 '08 Vezeték nélküli távközlés
9/14.
6130 '08 Műholdas távközlés
9/15.
6190 '08 Egyéb távközlés
9/16.
6201 '08 Számítógépes programozás
9/17.
6202 '08 Információ-technológiai szaktanácsadás
9/18.
6203 '08 Számítógép-üzemeltetés
9/19.
6209 '08 Egyéb információ-technológiai szolgáltatás
9/20.
6311 '08 Adatfeldolgozás, web-hoszting szolgáltatás
9/21.
6312 '08 Világháló-portál szolgáltatás
9/22.
6399 '08 M.n.s. egyéb információs szolgáltatás
9/23.
6619 '08 Egyéb pénzügyi kiegészítő tevékenység
9/24.
7010 '08 Üzletvezetés
9/25.
7021 '08 PR, kommunikáció
9/26.
7022 '08 Üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadás
9/27.
7311 '08 Reklámügynöki tevékenység
9/28.
7312 '08 Médiareklám
9/29.
7320 '08 Piac-, közvélemény-kutatás
9/30.
7739 '08 Egyéb gép, tárgyi eszköz kölcsönzése
9/31.
7810 '08 Munkaközvetítés
9/32.
7820 '08 Munkaerőkölcsönzés
9/33.
7830 '08 Egyéb emberierőforrás-ellátás, -gazdálkodás
9/34.
8211 '08 Összetett adminisztratív szolgáltatás
9/35.
8219 '08 Fénymásolás, egyéb irodai szolgáltatás
9/36.
8220 '08 Telefoninformáció
9/37.
8230 '08 Konferencia, kereskedelmi bemutató szervezése
9/38.
8559 '08 M.n.s. egyéb oktatás
Hatályos: 2013/07/16 ... -
andatti
senior tag
válasz
Franky2Ster #5318 üzenetére
A 120 nap egy feltöltéssel, csak az ingyenes vezetékes szám hívására vonatkozik. A 10 eurós feltöltés, amivel mobilt lehet hívni, illetve a 120 nap ingyen percek lejárása után a vezetékes számokat, nos, annak a lejárata több, mint egy év, talán 2, vagy több évig is megvolt valakinek a fel nem használt egyenleg.
(ha idézünk legyünk pontosak...)
update:
no már 3. lettem... -
andatti
senior tag
Rákerestem és van hálózatépítő és üzletkötő álláshirdetésük is, valamint Fb oldaluk, de nem valami acélos még... De egy másik hirdetés szerint kínai lesz a főmufti, mert kínai nyelvismerettel keresnek asszisztenst a Bp-i irodába... Egyel lejjebb pedig angol nyelvtudással...
Már csak várni kell... Vagy jelentkezni és akkor belső infó is jöhet... (én tavaly már jelentkeztem a másikra, de az se volt valami nagy durranás, callback 25 Ft körül... emlékeztek?A videót 63-an látták 20 nap alatt... így még nagyon friss dolog ez...
Köszi a hírt, nagyon kíváncsi vagyok...
-
andatti
senior tag
Egy
-> más vezetékes szám havi 100 Ft
Regisztráció után ad 100 Ft-t kipróbálni a rendszert.
Nem próbáltam ki, csak most találtam és megosztottam nektek!Szerintem nem akart félre vezetni senkit. Itt a 21-es körzetszám, illetve a 100 Ft havidíjért igényelhető földrajzi szám miatt tette be eme szolgáltatót... (a 21-es körzet amúgy másutt is ingyenes, a földrajzit pedig pl. 99 Ft/hó, illetve egyszeri 100 Ft megfizetése mellett adják más szolgáltatók. Ezt a palettát színesítette egy újabb szolgáltatóval a fórumtárs.
Kettő:
A voip hívások tiltása pedig szintén sokszor le lett már itt írva... Azok a voip kliensek tilthatók, amelyek sip klienst használnak, mint pl. CSimple. Illetve olvastuk azt is, hogy egyes hotspotok már itthon is, de külföldön is tiltják a voip kliensek használatát, ha csatlakozunk a wifi-hez az adott helyen.
A mobilvoip program pedig https-t használ és emiatt (a többi user beszámolója alapján) nem tiltható. mert titkosítva van. Így biztonsággal kijelenthető, hogy az FVD is használható bárhol, Németországban is, ha az adott wifi hotspot nem tiltja a voip-ot, annak is a sip-es verzióját simán lehet FVD-zni, Pont.De, ha ez nem lenne elég, ott a vpn mobilos verziója és meg van oldva.
-
andatti
senior tag
válasz
weinmaker #5245 üzenetére
Azt kérdezted, h melyikhez érdemes...
Azért van az írva az első hsz-ben, mert az a legolcsóbb és jelenleg a legjobb... Ha neked nem felel meg akkor nézz szét itt. Szóval választhatod tőlem a 18 centes percdíjú szolgáltatót is. (ami kb. 50 Ft-os percdíjat jelent, mint a mostani standard feltöltős mobil percdíjak). Vagy választhatod amit itt mindenki használ, az FVD-t, 1 eurocent/perc hívásköltséggel...
Vagy választhatod a nymgo-t szintén az FVD-nél drágábban... -
andatti
senior tag
válasz
whiskeys #5233 üzenetére
Ha androidos telót használsz, akkor itt nézz szét, (az ajánlott progi alatt is vannak alkalmazások).
nekem pc-n könnyebb a win7 beépített rögzítőjét használnom az FVD -hez... -
andatti
senior tag
válasz
einstein5 #5213 üzenetére
Ezt a netes számot kipróbáltam, átmentem anonim-ba és hívtam magam... mire +21265200069-et írt ki... Úgy látszik tényleg megártott az fvd-nek a meleg... De ha anonim akarok valakit hívni és ezt írja ki, az engem nem zavar, mert semmi közöm a számhoz... XD XD XD
Csak nem telefonbetyárkodsz, einstein5?schferenc77 írtam privátot...
-
andatti
senior tag
válasz
instantwater #5204 üzenetére
A kolléga azt nyomozta, hogy mostanában nem jelzi ki a vezetékes számot és másképp nem tudta megoldani...
Hogy mire jó? Háát, az ellenőrzésen kívül pl. callbacknél marad a 3,285 Ft/perc + kapcsolási díj, mert a vezetékes szám hívása ingyenes, így nincs dupla percdíj...
Nekem sincs még okostelóm, így kénytelen leszek végre rendelni ebay-ről egy mikis fülest, 800-1000 Ft között és akkor a kis laptoppal marad a normál használat és percdíj. (mivel buszállomáson nem szívesen dumálnék privátot, ott van wifi és nyilvános fülke együtt...) -
andatti
senior tag
válasz
einstein5 #5192 üzenetére
ilyen angol szöveg nekem is volt már, de olyankor kis szünet után újrahívtam az adott számot, volt, hogy nem sikerült, de előbb utóbb igen... Igaz, nem sokszor botlottam még bele, de előfordult már mindegyik. max. 5 perccel később beszéltem azzal, akivel akartam. De én ezt nem rovom fel hibának, gsm vonalon is van, hogy várnom kell...
-
andatti
senior tag
Én úgy csináltam, hogy tavaly ősszel még magyar reg volt, utána év elején jött az amerikai címmel az újabb reg, de a fiókot nem töröltem, csak a regelt telefonszámokat, biztonságból, utána csináltam meg a másik fiókot, ahova ugyan azokat a telefonszámokat regeltem be és semmi gondom nem volt... sőt. Egy ismerősnek segítettem és elrontottam az amcsi címes reget, töröltem az accuntot, csináltam másikat, de hiába töröltem előtte azon a néven nem engedett, így másik nick-et kellett választanom, pedig ott is be volt regelve 3 telefonszám... és az újnál is 2 számot megint, ami megegyezett az előzővel... de akkor már rendesen csináltam mindent és nem volt gond, a fizetés is normál kártyáról ment...
Szóval nem kéne, hogy gondod legyen...
-
andatti
senior tag
-
andatti
senior tag
nna, találtam egy bug-ot, pedig ugye közel 1 éve használom az FVD-t telefonálásra...
vasárnap hívtam egy 31-es körzetszámot, 1 csörgés, majd szünet, utána más hangon csörög tovább, nem veszik fel, később 3 csörgés és megszakad... majd találkoztam az illetővel és mondta, hogy nem volt nem fogadott hívása, pedig vagy 5x próbálkoztam... ott felhívtam rögtön (azt hittem átver) de rendesen kicsörgött...) Ma ismét hívnám FVD-n, ugyan az... számkijelzést mindkét nap változtattam, de akkor se jött össze és eleve a csörgések is furák voltak... De emiatt hívtam gsm, normál telóról, semmi gond nem volt... Korábban is hívtam 31-es telókat de azok ki voltak kapcsolva, volt géphang... De ez alapján úgy néz ki, hogy normál 31-es telót nem lehet FVD-ről hívni, mert a hívottnál ki se csöng, csak valahol máshol...
FVD-vel nincs gond, mert az utóbbi 5 napban vagy 50-80 hívásom volt...Más tapasztalt már ilyet? Illetve ötlet?
-
andatti
senior tag
Szerintem ennek nincs köze a csimple-höz...
Hiszen a callback-et általában webes felületen használjuk, de igazából mindegy is, hiszen a callbacknál (akár a webről, akár a kliensből) 2 rublika van, ahová a számot kell írni, az első alapesetben a mi számunk, az csörög először (AMIT TE BEÍRSZ ÉS MEGHATÁROZOL) és ha felvetted, (VAGY AZ, AKIT ÖSSZE AKARTÁL KÖTNI VALAKIVEL) akkor utána kicsöng a másodikként beírt szám, akit valójában hívni akartál... (HISZEN CALLBACKNÉL 2 VADIDEGEN SZÁMOT IS ÖSSZE TUDSZ KÖTNI...TE HATÁROZOD MEG, HOGY KIT KIVEL...)
Ha pedig alapból azt akartad kérdezni, hogy csimple-ben hol van a callback, akkor azt viszont nem tudom. -
andatti
senior tag
válasz
ActionPS #5121 üzenetére
Igen, nekem nincs külön voip készülékem, mert nincs rá szükség, megfelelő minőséget nyújt anélkül is... Elég a pc-be dugott headset. A rögzített felvételek is azt mutatták, hogy nem volt szükség rá. Emellett tudok 50-100 fős kft-ket, ahol pl. voip megoldás van, és tudok önkormányzatokat is, ahol be van állítva egy voip telefonközpont és azon keresztül, voip alapon fogadnak és indítanak hívásokat a hivatal dolgozói... (akik, mint tudjuk a magán és üzleti dolgaikat is azon intézik) Én még egy panaszt sem hallottam... Én is dolgoztam egy kis kft-nél, ahol 15-en dolgoztunk és a főnök ott is megkért egy helyi körzetszámos voip-ot, amit az országos szakmai lapban mindig megjelentet, ő sem panaszkodott az alatt az idő alatt, amíg ott dolgoztam, hogy minőségi problémája lett volna... (se hívásnál, se fogadásnál) amúgy meg jóval olcsóbb volt neki, mintha a t-com-ot kérte volna meg...
Kezdem azt hinni, hogy az a szakember gárda, aki nálatok intézte a voip rendszerre való átállást, nem teljesen ért a szakmájához...
-
andatti
senior tag
válasz
ActionPS #5114 üzenetére
ezt most én nem értem... A számítógépemen win7 fut, amiben hardveresen 2 magos proci van benne, még az első időkből, ami ma már gyöngének számít, de nekem megfelel. Ami a voip-ot illeti FVD-t használtam, a saját programjával pc-n. Felvenni meg azért tudtam pofon egyszerűen, mert a win7-nek van hangrögzítő progija, amit könnyedén elő lehetett csalni a start menünél beírva a keresőbe... S, hogy milyen terület? Háát, kb. mint a call center. Gondolom te is találkoztál már call centeren belül azzal, hogy a beszélgetésed rögzítik... Semmi probléma nem volt a vonallal, egyszer sem.
Amúgy nem csak az én véleményem, de ahogy olvasgattam a fórumot és a te hsz-eid, kb. neked nem volt olyan, ami jó lett volna, valaha is... Ez viszont mindenkinek szemet szúrt itt.Ráadásul többen írták neked, hogy ha callback használod ezt a voip lehetőséget, akkor szimplán gsm -et használsz, a voda, t-mobil, telenor kiépített hálózatát, percenként 6,6 Ft-ért, /12,5 Ft-os kapcsolási díj mellett/. Ami minőségben ugyan úgy gsm, mint a saját szolgáltatód gsm szolgáltatása. Így. ha a te szolgáltatóddal elégedett vagy, akkor ezzel is az lehetnél lényegesen olcsóbban, mint a feltöltős mobil percdíjak... (hiszen zárt flottában ma már nem ritka az 5-7 Ft-os mobil percdíj, aminél már nem biztos, hogy megéri a voip-ozás... de ilyen zárt flottákba bekerülni nem könnyű egy átlag magyar számára, így még mindig lehet spórolni a voip-al, minőségi romlás nélkül.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Dell 15 GAMER core i7 (8X3,8Ghz)GTX 1060 6GB 192bit VGA,16-32GB/256-1TBHDD,Makulátlan!
- ThinkPad 14,1"FullHd IPS,core i5(4x2,4Ghz)8-16GB RAM,256GB-512GB SSD,Dupla akku,nagyon szép állapot
- HP 15,6"FULLHD,i5 8265(8X3,9Ghz)IntelUHD VGA,8-16GB RAM,256-512SSD,nagyon szép állapot
- Figyelem Figyelem! Itt a prémium Olcsó Pénzért! Lian Li LANCOOL 215 White! Ingyé MPL!
- Igényesen felépített gamer PC, i7, RTX3080 EVGA, 64GB ram, ASUS Z390, Raijintek vízhűtés,
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 Sérült - i7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- EGY PRÓBÁT MEGÉR, NEM? Árgarancia, ingyen szállítás/átvétel RX 7000 kártyák 27% áfa, beszámítás!
- Honor 90 Lite 256/8GB Fekete / normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest