- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Akciókamerák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Vezetékes FEJhallgatók
- ASUS blog: B650 alapokon
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bluetooth hangszórók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Aktív témák
-
DigitXT
félisten
36 fok volt a szobádban, és be volt rakva egy ilyen szivacsos dobozba a HDD?
Mennyi lehetett? 45-50+ fok? Azért az már nem a legszerencsésebb kategória.
De hát ahogy írod (és ahogy én is): egyelőre köszönik, megvannak jól a vinyók.Nem reprezentatívak a tapasztalataink arra nézve, hogy "elhaláloznak-e" ilyen
körülmények között, és ha igen, akkor mennyivel hamarabb, mint a megfelelő
hűtéssel. Mellesleg anno venti nélkül berakva a gépházba egy HDD-t, tűzforró
volt magától: nem emlékszem, hogy lemértem-e a hőmérsékletét, de kívülről a
háza már-már kellemetlen tapintású volt, lehetett vagy 50 fokos. Szóval ahogy
eredetileg írtad: egy halk venti csodákra képes, de nem a vinyóra kell ráállítani
a szobaventit, mert az egyrészt felesleges, másrészt akár még káros is lehet.rob210: erről van nagyba' szó. Sokkal halkabb, és meg sem fő, nekem bevált.
Szerk: egyébként nálam az extrém alacsony áramlás miatt (egyetlen D5, 1-es
fokozaton viszi a kört) viszonylag jól kimérhető különbség van a "hideg" és a
"meleg" víz között, így lehet, hogy a(z amúgy pontosan mérő) VGA-m is azt
állítja, hogy 27 fokos, miközben a víz állítólag 29. Valójában a radiból érkező
víz tuti inkább 27 fok körüli, míg mire az XT hőmérőjéhez ér mindenen át már
inkább 29. Ha bekapcsolom a másik D5-öt 5-ösre, akkor gyönyörűen ingázni
kezd a hőmérséklet, ahogy először a "hideg" víz átvágtat a rendszeren, majd
szépen kiegyenlítődik a hőmérséklet egy fokkal lejjebb stabilizálódva. (Akkor
mondaná azt a VGA, hogy 28 vagyok, és az XT mérője is, hogy a víz 28...)
-
-
DigitXT
félisten
válasz
porpi007 #43286 üzenetére
A vinyónak a túlhűtés sem jó, alapvetően a nagy hőingásokat nem szereti.
(Mechanikailag semmiképpen.) Persze önmagában az elektronikát meg
érdemes lenne ugyanúgy hűteni, mint bármely más számítógépalkatrészt.Ebben a dobozban nagy hőingás biztos NEM éri egyiket sem, mert ugye a
víz hőmérséklete lassan változik, közvetlen ventis hűtést meg nem kapnak.
Szóval köszönik, de "jól elvannak" a HDD-k a körben, sőt, mindig valamivel
kisebb hőmérsékletet kamuznak magukról, mint ami a vízhőmérséklet: LOL.
(Mondjuk ez Samsung sajátosság, ha jól tudom, alámér az elektronikájuk -
és a user máris örül, hogy milyen fasza hűvös a vinyó, és nem aggódik.)
#43295 TaaT: ebben szvsz "megfő" a vinyó, van értelme a vizes doboznak...
Szerk: státuszjelentés: az új SSD azt állítja magáról, hogy most 30 fokos.
(Ez nincs semmivel sem hűtve - a régiben nincs mérő, de az sincs hűtve.)
A házban 23 fokos a levegő, a víz 29. Na mit mond magáról a 2 Samsung
vinyó? 23 és 24 fokot. Pedig ugye most a "levegős" hűtéshez képest a víz
már akár fűti is őket (ami egyébként nem teljesen igaz, mert egy "levegős
gépben" a gépház hőmérséklete nem pont szoba-hőmérsékletű. És akkor
az még csak a hűtőlevegő lenne, amivel fújatnánk a vinyót: az üzemi hőfok
simán 30 fok fölött van, kamuzzon magáról akármit.Amúgy írod, hogy a
te vinyód másolás közben(!) pl. 35 fokos. Tehát terhelésnél melegebb, mint
terhelés nélkül, amikor gondolom jóval hidegebb, mivel "támogatja" a venti.
Ez pont az a hőingás, amit nem szeret... Persze ha nem extrém mértékű,
akkor baj biztosan nem lesz belőle, de úgy emlékszem, hogy egy Google
statisztika szerint káros tud lenni a vinyó élettartamára nézve, ha túlhűtve
üzemeltetjük őket. (Nekik meg elég sok vinyójuk ment a szervereikben.)
-
válasz
TESCO-Zsömle #43292 üzenetére
Egyetértünk...
Én azért építem a vizet mert játék / Assassin's creed, Batman AC / alatt stabilan 95 fok vagy afölötti hőmérsékleti értékeim vannak. Ráadásul a gyári hűtés ventijének piszok kemény hangja van már 40% on. Nagy javulást várok el a víztől
Rendszer winyónak SSD-t használok ami egy kis légáramlást kap a RAID tömb ventijétől, és 30fok maximális hőmérsékletem van vele.
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #43289 üzenetére
Azért van egy olyan effekt minden hardvernél hogy ha alacsonyabb hőmérsékleten megy akkor valamivel jobban tuningolható, szal ha belősz egy max tuningot 45 fok max hőmérsékleten és aztán hogyod 80 fokra melegedni szinte biztos lehetsz abban hogy akkor nem lesz stabil a tuning.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
HUfantom #43290 üzenetére
Nyilván nem jó 90°C fölött hajtani a GPU-t, ez tiszta sor, de hűtés szempontjából jobb, ha nem 40/35-ös hőlépcső mellett kell leadnod a VGA(k)200-600W-os hőjét...
Egy kiegyensúlyozott rendszerrel, ahol a keringetett víz pl 55°C-os, még simán megoldható a dolog. Egy jobb blokkal a GPU 20-25°C-al melegebb terhelve, mint a víz. Egy 75-80°C-os GPU-t jelent. 55°C-os vizzel pedig 35%-cos levegő mellett is könnyedén le lehet adni 200-600W-ot.
A kecske is jól lakik, és a káposzta is megmarad.
porpi007: Az előző HSZ-emben fejtettem ki, de hogy tovább vigyem a Fantomnak írt példát, 55°C-os vízzel nem lehet se HDD-ket, se CPU-t hűteni...
A vinyóknak, chipseteknek, RAM-nak elég egyetlen szimpla radi, a procinak már elkelhet egy dupla, és 55°C-os vízzel még a VGA-nak is elég lehet egy dupla. Természetesen ventivel.
sz: Ez az én meglátásom, de persze ennek is megvannak a hátulütői... Kezdve mindjárt azzal, hogy a 3 vízkörhöz 3 szivattyú kell...
-
porpi007
tag
válasz
Értem, köszi. Ezt a 40fokos víz ökölszabályt kifejtenéd kicsit? Ennél nem jó ha több a vízhőfok?
-
válasz
Egy GPU semmit se profitál abból, hogy 80°C helyett csak 50°C, mert 100-120°C-ig üzemstabil.
Talán megemlíthetnénk hogy azért mert AMD 115 fokig vállalja hogy működik minden gond nélkül, még nem az optimális működés. Ha nem cserélgetnénk a hardvereket akkor mind attól menne tönkre, hogy elhasználódik a központi egysége és az egyes áramokörök között átszívárogna az áram. Ha alacsonyabb a hőmérséklet, ennek bekövetkezését is csökkentjük, így hosszabbodik az élettartam. És most tekintsünk el attól hogy a púpos kondi meg a leejtett gépház teszi tönkre
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
porpi007 #43288 üzenetére
Amíg a víz hidegebb, mint a HDD, addig simán.
Bár én a többkörös rendszer híve vagyok.
Alapjában véve a 40°C-os víz, mint ökölszabály is a vinyók és chipsetek miatt alakult ki.
Egy GPU semmit se profitál abból, hogy 80°C helyett csak 50°C, mert 100-120°C-ig üzemstabil. És itt most tekintsünk el attól, hogy az 50°C-os GPU-t 70-80°C-ig tuningoljuk...
sz: Fontosnak érzem megemlíteni, hogy a legtöbb vinyó elektronikáját a levegő hűti, nem az öntvényház. Csomó blokk csak az öntvényt hűti, az elektronikát nem.
-
porpi007
tag
válasz
TESCO-Zsömle #43287 üzenetére
Akkor ezzel azt mondod, hogy kb. 40-42 fokos vízhőmérsékletig be lehet a HDD-ket is kötni a körbe?
-
porpi007
tag
válasz
DigitXT #43283 üzenetére
Ha a víz 38 fokos, akkor hogyan hűti a HDD-t? Mármint nekem, csupaszon áll egy ventivel megtámogatva, és 35-36 fok között mozog a hőmérséklete másolás közben. Így csak akkor hűti a HDD-t ha melegebb mint a víz?
Én is hasonló, vizes dobozon gondolkodom, mert most szivacson áll, így nem rezgeti a házat, de ez így elég gáz megoldás...Szeretnék valami normális megoldást, ami stabil és hűti is a vinyót.
-
DigitXT
félisten
válasz
djcsefa #43284 üzenetére
Tegyük fel, hogy HTPC, tegyük fel, hogy HD filmeket akar nézni róla.
Kicsit drága lenne egy akkora SSD-t bepakolni, amire néhány felfér...Nekem is van SSD-m - momentán 2 is -, de csak rendszerlemeznek.
Arra viszont valóban melegen ajánlott, mert pikk-pakk bejön mind az
XP, mind a 7, attól függ, hogy melyiket akarom indítani ezért van 2...
Rendszerlemeznek 60 GB körül már tökéletes, néma és gyors... De
nem az a klasszikus háttértár, ha érted mire gondolok. Túl sok játék
sem férne fel a rendszerlemezre, bár a kollégánál ez nem szempont. -
DigitXT
félisten
válasz
Petyb00 #43282 üzenetére
Nekem is ilyen dobozom van, és tényleg fasza. Egy a gond: egy DDC
sokkal (!) hangosabb... Nekem most az egyik D5-öm áll, a másik meg
elketyeg 1-es fokozaton, mindössze 25-30 l/h áramlást generálva...
Így azt mondom, hogy elég halk, beleértve a 18-as ventiket 300 rpm-en.Ezzel a beállítással az előbb toltam 2-3 óra DiRT3-at: 38 fokon megállt
a víz, 22-23 fokos szobában. VGA max 43 fok, max. procimag meg 65.Ha bömböltetném a szivattyú(ka)t, lenne 120 l/h: a procimagok ~60-on
álltak volna meg. (Ha meg a ventiket 1200-ra pakolnám, valszeg 30 fok
körül lett volna a víz vége - és annyival hűvösebb maradt volna minden.)
Nade éjszaka van, és néma csend: inkább én is ezt választottam. De
ha egy olyan gép mellett kellene ülnöm, ami tele van ventikkel*, akkor
nem az lenne az első gondolatom, hogy a HDD-t rakjuk vizes keretbe.*: CPU, VGA (tápban nekem is van, de 500 rpm-en nem hallatszik ki).
Szerk: minden más víz alatt (lap, HDD, RAM is), házszellőzés nincs.Bár ahogy elnézem (AMD E350) nem csak a CPU, de a VGA sem túl
nagy gond nálad. Gondolom valami HTPC lehet ez. (Hát nem tudom...
Overkillnek érzem, hogy csak a vinyókat vízzel hűtsük, de ha ilyen az
igény, akkor ilyen, és megértem, csak minimum egy D5 szivattyú fog
kelleni, mert egy DDC sosem lesz olyan halk, mint egy D5 1-esen...)Amúgy csodát ne várj: mivel nagyon halk a gépem és alig van háttérzaj,
simán kihallani a seek zajt (direkt számoltattam egy könyvtár tartalmát).
Viszont tényleg csak ilyen körülmények között hallatszik, és hát visítás
semmi (ami amúgy HDD alapzajként jelentkezik).[Az, hogy gépelek,
géppuskaropogásnak hangzik, abba is hagyom, felébred a Barátnőm...] -
Petyb00
aktív tag
válasz
DigitXT #43276 üzenetére
Mivel korábban volt vizes rendszerem tudom mit jelent ha a HDD egy zárt vizes hangszigetelős dobozban van. (ég és föld, zajszintben a különbség) Lehet rárakom a CPU-t is, bár annak nem sok hűtés kell E350.
Nochtuakat én is kedvelem, de meg mindig a HDD a leghangosabb hiába van most is valami zajmentesítő keretben.Lehet csak a regi vizes énem, jött már megint felszínre.
inkább a zajmentesség a cél mintsem a hűtés, és a HDD esetén nincs jobb ötletem, mint a dualbox.
-
nemethati
senior tag
válasz
Petyb00 #43275 üzenetére
A DDC lehet működik 7V-on, de induláshoz 9V kell neki. A héten meglesz ez a kis izé és megmondom biztosra. Csak a HDD hűtésre szerintem se rakj külön vizet, akkor már vedd bele a CPU-t is és egy duplaradi elég is lehet. Tartályból ezt tudom ajánlani: [link]
Nekem is ilyen van, jóféle.
Tuningolni akarod a vinyókat? -
válasz
Whit3Rav3n #43278 üzenetére
Meglátjuk mi lesz belőle.
Ő ugye alapból aktív vízhűtésre tervezett radiátorokat használt.
A nagy tesztben szerintem úgy volt a felépítés mint ahogy a képeket is láttuk. / élére /
És ahogy láttam Y csatlakozós felépítést nem volt próbálva, pedig nagyon érdekelt volna.
/ El tudom képzelni, hogy a második radi már csak akadályozza az elsőt hiszen csökkenti a légáramot míg a rajta átmenő vízen már alig van mit hűteni. /Talán a kis tesztben segítette őt a gravitáció is. A gépház tetején volt a két radi lapján és ha venti felfelé fújt akkor a meleg levegő gyorsabban tudott távozni felfelé.
Én ha minden jól megy annyival fejelem meg, hogy a MORA2 passzív üzemre lett tervezve, így a ventilátorok mindenképp segítség neki. Majd elválik hogy a második radi már csak pup a hátán vagy tényleg vannak jóindulatú vonzatai.
Majd jól megtekerem / stress test / a 6 magot meg 6970est ahogy csak bírom hogy legyen mit hűteni
Felajánlásokat várok plusz kártyákat amik vízhűtésesek és a rendszert melegítik hogy kijöjjön a mora 2-kből a tartalékok
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
HUfantom #43268 üzenetére
Ja érdekes de ahogy nézem a nagy tesztet ismételte meg többször is szóval az néz ki biztosabbnak, a kis tesztben az is furcsa hogy a venti fordulatszámnak nem volt hatása. Egyébként biztos lehet jó a szendwics is ahogy írta de ahhoz jó erős ventik kellenek amik tudnak sok levegőt mozgatni 2 radiátor között is az meg nem lesz halk. Szal silent rendszernél nincs értelme a szendwicses dolognak mert halk ventik nem tudnak elég levegőt mozgatni hozzá.
-
DigitXT
félisten
válasz
Petyb00 #43275 üzenetére
A HDD-id hűtésére vegyél egy ventit: kicsi és olcsó lesz a rendszer.
Abszolút nem igényelnek vízhűtést a vinyók, minimális a fogyasztásuk.
(Egy kis légáramlat persze nem árt, mert hajlamos melegedni rajtuk az
elektronika, de tényleg csak minimális kell, és már bőven jó vagy.)
Esetleg rakhatod őket ilyen keret(ek)be, de "passzívan" ezek sem sokat
érnek, már csak azért sem, mert a lényeget (az elektronikát!) nem hűtik.Viszont csendesítésnek nem rosszak: halkabb így a HDD, mint fémesen
felfüggesztve a gyári helyén, vagy egyéb (fémes) keretben.(Egyébként
épp van is két ilyen keretem elfekvőben, mert korábban ilyenben voltak a
vinyók, csak azután raktam őket vizes keretbe, hogy már egy venti sincs
gépházban, leszámítva a tápegységet, amit muszáj (halkan*) szellőztetni.
*: cseréltem a gyári ventijét egy Noctua 14-esre, ami 500 rpm-en néma...)Amire gondoltam DDC1 7V-ról üzemeltetve. Próbálta már valaki?
Szinte kizárt, hogy indul 7V-on, de ha mégis, akkor is hangosabb sajnos
egy halk ventinél. Nem beszélve arról, hogy akkor a radira kellhet a venti:
minek víz HDD-hez? Még ha lenne benne valami fogyasztó, pl. CPU... -
Petyb00
aktív tag
válasz
DigitXT #43274 üzenetére
Sziasztok!
Segítségre volna szükségem, Egy nagyon kicsi rendszert szeretnek csinálni, igazából csak 2 HDD hűtéséről lenne szó. A jövőben nem lesz bővítve a rendszer. 1-2es radira gondoltam, de milyen pumpa és tartály? A lényeg, hogy nagyon csendes, és lehetőleg olcsón!
Amire gondoltam DDC1 7V-ról üzemeltetve. Próbálta már valaki?
-
opti06
aktív tag
most akarok építeni vízhűtő rendszert, lassan megvan hozzá minden, 16/10es csövek, hf csatikkal, egyedül hűtőbordát nem veszek, ami direkt pc-hez van elég drágának találom nagyobbakat, tripla meg még kicsi szerintem, autó radit akarok vagy esetleg szobai radiátort, csak azok meg aluból vannak, esetleg az is jó lenne, vagy valami kicsapódik?
-
válasz
Whit3Rav3n #43267 üzenetére
olvastam a teszteket...
Viszont kicsit érdekesnek találom hogy a srác pár hónappal azelőtt hogy a nagy tesztet csinálta publikált egy másik testet ahol a szendvics stabilan vezet még......
Nagyteszt . Ebben leírja hogy a levegő nagymértékben lelassul és ez piszkosul rontja a teljesítményt hiába van elvileg dupla hőleadó felület.Kistest Ugyanaz a srác csinálta csak korábban. Itt a nagyteszt 1 és 4 kiépítését hasonlítja össze.
Ha feltesszük hogy mindkét esetben a Delta T van a grafikonon ábrázolva akkor mit láthatunk ?
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
HUfantom #43264 üzenetére
Az eddigi tesztek alapján nem valami effektív megoldás, rossz esetben rosszabb a végeredmény mint egy sima radiátornál amiatt hogy a 2, radi már melegebb levegőt kap és hogy a 2 radi közötti venti jóval kevesebb levegőt tud mozgatni mint ha simán egy radiátoron lenne. Itt egy jó teszt különböző szendwicselrendezésekről.
-
válasz
Razermazer #43261 üzenetére
ÓÓ nézd a kis egoistát...
Nem nem én szendvicsben járatom őket középen 4 ventivel.
Épp a fém állványt csinálják hozzá hogy rá tudjam tenni. Még a szedvics két végén lévő radiátorok összefogatását kell kitalálnom. -
sg22
senior tag
akármilyen venti szabályzóra rá tudok kötni áganként 3 ventit, vagy az már sok? ugy gondoltam hogy veszek egy 4 potisat, 3x3at rákötök a radiról, a 4.re meg 3 ház ventit. birná igy?
-
-
Segítség kéne...
A képen található alkatrészeket kéne nekem beazonosítani.
Talán laing pumpa
Két blokk -
rob210
nagyúr
Srácok ha valaki összeakad ezzel a blokkal apróban akkor szóljon mert ilyet keresek.
Egyet találtam de régi a hirdetés és nem is válaszol a tulaj -
DigitXT
félisten
válasz
blasko92 #43244 üzenetére
Lehetőleg ne legyen áram alatt amikor piszkálod, akkor nem lesz baj...
Ha semmilyen kimenete nincs semmire rákötve, akkor másnak sem lehet
baja: csak a szivattyút kösd rá az egyik molexre, a 24-tűs csatin meg azt
az (egyetlen) zöld kimenetet kösd össze egy feketével... Ha ekkor áramot
kap a táp, akkor elindul, és meg fogja hajtani a szivattyút. (Ha esetleg van
elfekvőben egy másik PC tápod, akkor azt is használhatod ugyanígy...)
-
DigitXT
félisten
válasz
blasko92 #43242 üzenetére
Leginkább az, hogy külső tápról hajtod meg a szivattyút (a feltöltés idejére).
Vagy ha ilyened nincs, akkor a géped tápját is használhatod -> lehúzod az
alaplapról az összes csatlakozását, majd a 24-tűs csatin a zöld vezetéket
az egyik feketével rövidre zárva beröffented a tápot, onnantól már jó vagy.Viszont javasolt az egészet egy kapcsolós konnektorra tenni, vagy a tápon
lévő kapcsolót használni, mert a szivattyúnak nem tesz jót a száraz üzem,
márpedig a feltöltéskor előfordulhat, hogy egy darabig nincs benne elég víz,
szóval valószínűleg kapcsolgatni kell néhányszor a légtelenítés során is. -
blasko92
őstag
Amúgy, ha beépítem a rendszert a gépbe, de még nincs feltöltve, akkor milyen módon tudom elindítani a pumpát? Mert ugye annak mennie kell amikor öntöm be a lötyit, de ha hűtés nélkül elindítom a gépet, akkor a proci, meg a vga elég gyorsan felmelegszik. Milyen furfangos megoldások vannak a feltöltéshez?
-
Whysperer
addikt
Reményekdtem ,hogy egy jó zalman és a régi féle hűtőhöz mérten jó is lesz ,de akkor érdeketelen termék!
thx
-
blasko92
őstag
Szinte ingyen jutottam hozzá, de nem végleges megoldásnak szánom. Tervezem majd egy DDC beszerzését, ez pedig marad vésztartaléknak.
Whysperer : Nekem is volt ilyen hűtőm, (Corsair), ahogy TaaT kolléga mondja, ugyan az gyártja őket. Ez a pici szimpla radis változat nem ér többet, mint egy normális léghűtés.
-
Whysperer
addikt
Sziasztok. Erről mi a véleményetek_?
-
blasko92
őstag
FC-t sajnos nem fogok rá találni, mert ez a Vapor-X szériás
Az biztos, hogy forró fejű egy kártya. Max valami moddolt fc blokkot tudnék rátenni, ami betakarja a memóriákat is. Van itthon egy Spire procihűtő blokkom, ami titta veresréz, lehet abból vágok majd rá memória sünöket. Amúgy Zern GPU WAK-kal tervezem hűteni a kártyát.
Szerk.: Esetleg ilyesmi?
-
-
blasko92
őstag
HD 4870-es kártya memóriáira milyen hűtőbordát ajánlotok? Szerintem a gyárit is lecserélném ami felül van rajta.
-
válasz
sinya85 #43225 üzenetére
Pont most van fent egy 15 körül.
Olyan 15-20 között szokták őket felrakni és talán egy 3-4et lehet belőlük alkudni.DIGITXT:
Ha meg már a rendszer ellenállásával is számolni kell, akkor egy DDC erősebb lehet. Ellenben a D5 halkabb, meg könnyen lehalkítható, bár tovább gyengül.
Ezen annak idején én is nagyot néztem.A D5-38/700B 5-ös fokozatban, 1,5m-es szállítómagasságnál (ezt most konyhanyelven és pongyolán fogalmazva hívjuk egyszerűen ellenállásnak, amelyet képes „legyőzni”) kb. 950l/h vízszállítást produkál.
Ugyanitt az alap DDC kb. 310l/h-t tud.2,5m-nél a D5-nél ~250l/h-ra csökken a térfogatáram, míg a DDC-nél itt ~200l/h ez a mennyiség.
-
sinya85
senior tag
Menyit érhet egy használt laing d5 ? "réztetős"
-
DigitXT
félisten
válasz
blasko92 #43223 üzenetére
persze a lóerők összeadódnak, de a sebesség az nem
Úgy képzeld el, hogy a Ferrari után kötöttünk egy olyan csinos kis
piros "szánt", mint ebben a videóban. Ez a vízhűtésed "ellenállása".Fog menni 300-at a Ferrari? Nem. Pedig tudna, ha nem lenne rajta
a vontatmány. És ha egymás után kötünk belőlük néhányat?! Jobb
eredményt tudsz elérni: talán elindul a vonat - de 300-at nem fut.Ahogy növeled a vonóerőt, annál inkább képesek lesznek megfutni
a végsebességüket egymást segítve. Csak a nagy akarásnak ugye
nyögés a vége. Vízhűtésnél a cső durranhat el - ennél a sok motor.Szerk: a miheztartás végett egy Laing D5 vmi eszement vízszállításra
képes üresen. Csak éppen ki használja üresen, ugye? Ha meg már a
rendszer ellenállásával is számolni kell, akkor egy DDC erősebb lehet.
Ellenben a D5 halkabb, meg könnyen lehalkítható, bár tovább gyengül. -
DigitXT
félisten
válasz
HUfantom #43217 üzenetére
méregdrága pumpákból épített össze 5 DBot mire abszolválta
Volt az 18 db is, de már anno kitárgyaltuk, hogy mennyire értelmetlen projekt. -
válasz
Vartanus #43216 üzenetére
Nem úgy értettem.
Van egy német srác aki azért építette a rendszert hogy a vízmérték minél nagyobb számot mutasson. És méregdrága pumpákból épített össze 5 DBot mire abszolválta.
Ha csak arra kell mint amire a rendes embernek ellenőrizni hogy folyik a víz ...mondjuk ott mindkét pumpán van alaplapi ventihelyre dugható mérő így láthatod ha valami miatt megáll az áramlás. -1 alkatrész
-
válasz
Vartanus #43214 üzenetére
Hát kérlek szépen:
10W os pumpa
Az egy 10es cső és lefelé kellett tartani mert átnyomta a vizet az edényen kívülre.18W os pumpa itt 1 blokkal kevesebb viszont itt már 12es csővel dolgoztam.
Ha gondolod nézd végig a fehér edényes képek a 10W és a többi 18W assal készültek.
az a 10W os csak a tesztnél látott életében először vizet.A 150liter/óra már ideális áramlásnak mondott. A 10es lassabb csendesebb, viszont ha akarsz áramlásmérőt venni és E-Penist növeszteni hogy van 1000L/óra akkor a 18Wos is kevés
-
Vartanus
őstag
Igen,én mint a témában kevésbé járta abból indultam ki, hogy 10W-os 400L/h a 18W-os 600L/h és gondoltam a nagyobb biztos jobb,mondjuk tisztában vagyok vele hogy ezek csak elvi értékek
a gyakorlatban mennyire van közel egymáshoz a 2 pumpa?
-
válasz
Vartanus #43211 üzenetére
Ez inkább ingerencia kérdése.
Mivel a DDC pumpák eléggé fent vannak minőségben szinte mind1 melyiket választod.
A 18W os talán kicsivel hangosabb mint a 10es.Én próbáltam mindkettőt. A 18W alul melegszik így alul szellőzést nem árt neki hagyni.
Majd most akarok túladni a 10W oson -
Vartanus
őstag
Üdv mindenkinek!
Olyan problémával fordulnék hozzátok,miként tudhatnám meg azt hogy az alaplapi venti csati elbírja-e a 18W-os DDC plust?
-
DigitXT
félisten
válasz
HUfantom #43203 üzenetére
Látszik mindenen hogy jó vagy nem.
PL egyik végét befogod belefújsz másikba ha jön levegő nem veszed meg. --copyright DIGITXT ötlet
Hehe, ezt ilyen formában tuti nem mondtam, azért pl. radikat
ne tüdővel akarjunk nyomáspróbázgatni, vagy mi a szösz...
(De egy egyszerű, összepakolt cucchoz szerintem eléggé jól
bevethető technika, mivel ha a megfújáskor eresztést hallasz,
akkor ott valami tuti nem klappol, és ez azonnal ki is derül...)Szerk: nekem mutatott már rá ez rosszul meghúzott csatikra,
vagy éppen lyukas DDC-re. Nem beszélve arról, mikor kisebb
csatira akarsz nagyobb csövet húzni: na az nem ajánlott, egy
bizonyos méretkülönbség fölött, mert hiába bilincseled, csak
gyűrődni fog a cső, aztán vagy tömít, vagy nem - inkább nem. -
Nem szeretnék az önismétlés mocsarába gázolni ezért átírtam egy régi hozzászólást
Ime:
Az egy nagyszerű kompakt megoldás. All in one berakod esetleg +2 venti és kész.
Nagyjából ennyit az előnyeiről. Teljesítménye nagyon jó DE, nem fejleszthető.
Ha tuningolsz:: leolvad az alaplap megsül a tojás a videokártyán felrobbannak a kondik, DE a proci még mindig kellemes hűvős 45-50 fokon fog tanyázniMindenképpen azon gondolkozz el, hogy valamikor esetleg tervezed-e fejleszteni a rendszert. Alaplap GPU esetleg táp vagy winyó vizhűtés / extrém esetben vízhűtéses ventilátorszabályozó !! / bővítést. Ha igen akkor irány az apró és vadász jó alkatrészekre. Itt elég sok jófej / elborult / koma van aki segít ha valahol elakadsz.
Árak. Nem hazudok drága belevágni.
Ha fejleszthetőt csinálsz akkor ugye nem egyetlen dologra tervezel és nem mindenből a legkisebbet veszed. Pl dupla és tripla radi között árban aprón nincs különbség de olyan 10-12 lesz. És akkor még nincs folyadék, tartály, pumpa, blokkok stb.Még talán annyit a használt VS új hogy itt talán a legkisebb a különbség.
Nincs pumpán kívül mozgó alkatrész / abból nem nemhasznált 4-6000 nem pedig 27000... /.
Látszik mindenen hogy jó vagy nem.
PL egyik végét befogod belefújsz másikba ha jön levegő nem veszed meg. --copyright DIGITXT ötlet40ből meg már egész szépen be lehet vásárolni. Kéne egy Tripla radi / CPU /VGA blokk egy DDC pumpa csövet akár vehetsz újat is csatlakozókkal. És kb 40ből egész normálisan kijön.
Hozzászólás recycling
A srác azt kérdezte annak idején hogy H70et vegyen vagy apróból gyűjtse össze a darabokat az egész gépre...
Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest