Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
joysefke #9920 üzenetére
Nincs és igazából soha nem is volt főállású .NET fejlesztőnk.
Mi hw fejlesztők vagyunk akik programoznak is, ebben a vonatkozásban meg jellemzően ha van is OS, akkor az nem Windows.
Mondjuk ezek a .NET-es progik belsős progik, saját használatra. Szóval belefér, hogy nem tökéletes, csak működjön.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
martonx #9918 üzenetére
Zsír, megnézem majd ha "kapok időt" ezzel foglalkozni a melóban. Azon kívül, hogy lesz TryPop(), jelent nekem valami előnyt az újabb .Net-re átváltás? Mert ha nem, akkor nem biztos, hogy érdemes.
Én egyébként leginkább Lazarushoz vagyok szokva, ott bonyolultabb GUI-s appokat is csináltam de ilyennel nem kellett foglalkozni, viszont mégis csak pár megás binárisokat fordított maximum, ráadásul ezt multiplatform tudta, azonnal tudtam Linuxra is fordítani ugyanazt a kódot.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
joysefke #9914 üzenetére
Jah, marad a 4.8 elsőre, mert az van alapból W10-en.
Unit teszt... hmm jah. Az a baj, hogy egyébként nem vagyok programozó, és melóban meg annyi az egyév projekt, hogy csak ritkán tudok ezzel foglalkozni, de közben meg kéne használni...
A programozás az nálam hardveresként csak jött a meló mellé, de akkor meg jellemzően beágyazott C, némi C++/QT, de leginkább Lazarus alatt freepascalban.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
quailstorm #9912 üzenetére
.Net 4.8
Win 10-es gépekre van tervezve a progi, ez meg azt hiszem van alapból. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
joysefke #9908 üzenetére
Jaa, még ha tudnám minek kell ebből kijönnie. Sajnos nem készült dokumentáció a kódról pár soros szösszeneteken túl, így a "mire gondolt a költő" helyzet van mikor nézem mi lehet a gond.
Amúgy nálam nincs semmilyen Try-os lehetőség, se TryPop, se TryPeek. Ilyenkor mi van? Netes példákban én is láttam ezeket, de nem írták, hogy valamit kellene hozzájuk bekapcsolni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ohh yeah, a Count() ellenőrzés jó lett. Erre én is gondoltam tegnap, csak akkor a while feltételeinek végére írtam és úgy nem volt hatása.
Így már fasza. Köszi a segítséget!
while (s1.Count() > 0 && s1.Peek() != "&&" && s1.Peek() != "||")
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Igen, debug build optimization nélkül.
Viszont, a while ciklus a probléma forrása:while (s1.Peek() != "&&" && s1.Peek() != "||")
{
s1.Pop();
}
Úgy gondolom az történik, hogy mikor a Pop(); kiszedi az utolsó elemét a stacknek, akkor azzal megölte magát a while-t is. ?megszűnt a ciklus változó?Azért gondolom ezt, mert a "hagyományos" módon meg működik ugyanez:
int j = s1.Count();
while (j > 0)
{
if ((s1.Peek() != "&&") && (s1.Peek() != "||"))
{
s1.Pop()
}
else
break;
}
Ez így jónak tűnik. Ugyanakkor a kód további részét ebben az ágban majd át kell írnom, de az már más kérdés.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
joysefke #9900 üzenetére
Egy CAD program projektjéhez tartozó kiexportált szabályrendszert tartalmazó szövegfájlt dolgoz fel és jeleníti meg grafikusan. Ez az ága a programnak nem volt korábban használva, mert egy bizonyos szabály típusnál fut csak ide, ami tartalmazza a % jelet és ilyen nem volt korábban.
A 43-as sorban lévő Pop() okozza az exceptiont. [link]
Amikor odaér a kód a 42-es sorhoz a while-al miután betöltöttem a fájlt, akkor a Count() értéke 2 és benne is van két szöveg részlet a fájl első sorából a debugger szerint.
A while egyszeri lefutásával elsőre lemegy a Pop(), a Count módosul 1-re de a következő körben mégis exception jön. Akkor is, ha ott a Pop() helyett Clear() van, arra is elszáll.Azt hiszem nincs több szálasítva a program, de bővebben egyenlőre nem ismerem a működését.
Hogy ez a Stack dolog miért jó azt nem tudom, én stringlist dolgokkal szoktam szövegeket kezelni de C# alatt még nem programoztam. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Sziasztok!
Miért okoz VS2022 alatt stringeket tartalmazó stack utolsó elemének pop() vagy clear() hívása InvalidOperationException: Stack empty exceptiont?
Van egy stack, stringek számára. Két elem van a stack-ben, abból egyet még kiszed a pop(). A másodiknál jön az exception. Egy volt kollégámtól örököltem ezt a kódot de hiba van benne, én meg nem ismerem a VS-t különösebben.
Viszont szerintem nem csinálta rosszul, a stack-es példák se írnak róla, hogy 1 elemnél nem lenne szabad pop()-ot hívni. [link]Még ilyeneket hoz a google a stack empty-re, de nem tudom mit kezdjek ezzel az infóval: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- PlayStation Plus Premium előfizetések
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest