Hirdetés
- Olcsó vs. drága egér: melyiknél érzed meg igazán a különbséget?
- Itt a Microsoft szörnyprocesszora, ami 132 maggal tarolhatja le a felhőt
- Az Inteltől – nem csak az Intelnek
- Alice Recoque-kal mutatná meg Európa hogyan kell szuperszámítógépet építeni
- Pokolian jól elrejtette egyik leghasznosabb hardverét az Intel
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
A projekt számára hatalmas pozitív lépés lenne, ebből a TryPop hozzáadott értéke szerintem nulla.
Egy üres konzol projektet triviális upgradelni NET6-ra, (átírsz a csproj-ban egy sort) egy nagy applikációt viszont nem lesz ilyen egyszerű.
Ha van .NET fejlesztő aki ezt főműsorban fejleszti, azt meg lehetne kérdezni, hogy ez miért nem történt még meg.
-
martonx
veterán
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Ez esetben van egy jó hírem: Most gyorsan kipróbáltam .Net 7-tel. Ezek voltak a beállításaim a csproj file-ban:
<Project Sdk="Microsoft.NET.Sdk">
<PropertyGroup>
<OutputType>Exe</OutputType>
<TargetFramework>net7.0</TargetFramework>
<ImplicitUsings>enable</ImplicitUsings>
<Nullable>enable</Nullable>
<PublishSingleFile>true</PublishSingleFile>
<SelfContained>true</SelfContained>
<RuntimeIdentifier>win-x64</RuntimeIdentifier>
<PublishReadyToRun>true</PublishReadyToRun>
<PublishTrimmed>true</PublishTrimmed>
</PropertyGroup>
</Project>Lelövöm a poént 14Mb-os lett a dotnet publish után előálló .exe file-om, amiben benne van a szükséges runtime is. Igaz, hogy ez csak egy console app.
"másik nyelvnél még ilyen megoldással nem találkoztam" - nincs hátránya, hacsak az nem, hogy ilyenkor kötelező előre megmondanod, milyen OS-t célzol meg. Más nyelveknék előbb telepítened kell a runtime-ot, és majd csak utána tudsz bármit futtatni. A .Net eléggé király ezzel, hogy vinni tudja magával a minimálisan szükséges runtime-ot (gyorsan tegyük hozzá, hogy ez csak console appokra igaz cross platform szinten, nem cross-platform szinten windows only feature).
-
joysefke
veterán
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Ilyenkor mi van?
Használod a Peek-et
vagy updatelsz .NET 6-ra (Standard 2.1-re)Netes példákban én is láttam ezeket, de nem írták, hogy valamit kellene hozzájuk bekapcsolni.
1,
A MS-nak egész jó online C# / .NET doksija van /learn.microsoft.com/. Első körben, ha full homály valaminek a működése, akkor azt érdemes megnézni.
Queue<T>.Peek Method (System.Collections.Generic) | Microsoft LearnA bal felső sarokban a drop-downból ki is tudod választani, hogy mi a target framework verziója.
2,
Sajnos nem készült dokumentáció a kódról pár soros szösszeneteken túl, így a "mire gondolt a költő" helyzet van mikor nézem mi lehet a gond.Ha ténylegesen meg kell értened hogy mit csinál az a metódus amit belinkeltél, akkor mivel tiszta függvénynek tűnik és fontos logikát kódol (tehát minimális befektetéssel tudsz hasznos tesztet írni), ezért a legjobb amit tehetsz, ha írsz rá unit-teszteket, azt könnyű futtatni, debuggolni, ezért egyszerre tudod megérteni és kikupálni a függvényt.
Ehhez persze az kéne, hogy a unit teszt vagy elérje a metódust /A/ vagy a metódus ne az osztályban legyen deklarálva /D/, vagy objektumként /B/ vagy delegate-ként /C/ átadva, így tesztelhetővé válik.
-
joysefke
veterán
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
A leírásod arra utalt, hogy még "látod", hogy van benne elem és úgy dob exceptiönt.
Debug buildben látnod kellett volna a ciklus fején a feltétel ellenőrzése előtt hogy üres a stack -kurzort fölé viszed-.Ha az a baj, hogy kifogyott a Queue, akkor éppen berakhatsz egy (Count > 0) && -t a feltétel elejére vagy Peek() helyett TryPeek(out string)-kel dolgozol.
if (s1.TryPeek(out string item) && item != "&&" && item !="||" ){s1.Pop();} -
quailstorm
félisten
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Igen, így van. A Peek üres stack esetén exceptiont dob. Szóval az utolsó pop után a következő feltételellenőrzés a while-ban exception, nem pedig false. A Count ellenőrzése jó lesz.
-
joysefke
veterán
-
fatal`
titán
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Ott valami más gond lesz.
using System;
using System.Collections.Generic;
public class Program
{
public static void Main()
{
var stack = new Stack<string>();
stack.Push("1");
stack.Push("2");
Console.WriteLine(stack.Pop());
Console.WriteLine(stack.Pop());
}
}Kimenet
2
1
Ha InvalidOperationt dob, akkor a második Popnál már üres a stack. Vagyis vagy bele sem került, vagy valamikor ki lett már véve az elem, amit nem figyeltél.A VS amúgy csak egy fejlesztőkörnyezet, olyan mintha Java-nál azt kérdeznéd, hogy IDEA alatt miért dob valami exceptiont.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Borderlands 4
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Windows 7
- Torrent meghívó kunyeráló
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Sorozatok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Gamer PC - R7 5800X, RTX 3070 és 16gb RAM + GARANCIA
- Gamer Pc - Ryzen 7 3800X, RTX 3060ti, 16gb RAM
- Acer Nitro 5 Gamer Laptop - 15,6 FHD IPS 144hz/ i7 10750H/ 32GB RAM/ RTX 3050Ti/1,5TB SSD
- Lenovo Thinkpad T14 G3 Golyóálló Üzleti Érintős Laptop 14" -50% i5-1250P 12Mag 16GB/512GB FHD+
- Samsung Odyssey G9 49" Oled 240Hz G-Sync, FreeSync VRR Gamer monitor Eladó
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3910, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3835, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
vagy updatelsz .NET 6-ra (Standard 2.1-re)