- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Google Chromecast topic
- Amazon Kindle
- Dell notebook topic
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
leslie23
tag
Sziasztok, egy félig-meddig elméleti jellegű kérdésem lenne.
Abszolút új vagyok C#-ban, éppen saját, megvalósítandó projektek után kutakodok. Ki is néztem egy lehetőséget, a munkahelyen van egy nyilvántartásra szolgáló Excel, néhány VBA-makróval. Jópár évvel ezelőtt készítették, szerintem már a koncepció is hibás volt, azóta meg rengeteg új igény is felbukkant és általában én kapom azt a hálás feladatot, hogy toldozzam-foldozzam a fájlt és a makrókat.
Arra gondoltam, hogy érdemesebb lenne áttérni egy SQLite, vagy akár Access alapú megoldásra, amihez késztítenék .Net-ben egy szimpla GUI-t.Amire viszont igény lenne, hogy mondjuk egy emelt jogosultsági szintű felhasználó, bejelentkezés után tudjon új mezőket (oszlopokat) bevinni a fő, nyilvántartott egységeket listázó táblába. Természetesen korlátozott számban és lehetőségekkel, én úgy képzelem el, hogy választhatna egy legördülőből, hogy string/int/enum/date legyen a data type, ezzel nagyjából valamennyi későbbi igény fedhető lenne.
Persze az új rekordok bevitelére is lenne egy userform, amin minden egyes mezőhöz tartozna egy control. Ha viszont az admin hozzáad egy Date típusú mezőt a táblához, akkor nekem arra lenne szükségem, hogy az új rekord bevitelére szolgáló userformon dinamikusan generáljak hozzá egy DatePickert, vagy pl. egy Enum típusú oszlopnál egy dropdown-t, a lehetséges értékekkel.
A kérdésem voltaképpen arra vonatkozna, hogy egyáltalán életképes-e egy ilyen koncepció (dinamikusan bővíthető/szűkíthető tábla) és ezt a GUI szintjén meg tudom-e oldani tisztességesen? Vagy az egész elképzelés felejtős és úgy érdemes nekiállni az ilyesminek, hogy egy átgondolt, fix, rögzített adatbázis struktúra legyen a GUI mögött?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Házimozi belépő szinten
- Filmvilág
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Google Chromecast topic
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest