- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Négy másodperc alatt betölt a Forza Horizon 6 a Microsoft csodatechnológiájával
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Fujifilm X
- Nem kell még temetni: 2 éves órajelcsúcsot döntöttek meg Raptor Lake-kel
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen egeret válasszak?
- LG LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
shev7
veterán
Sziasztok! Kerestem a VB6 súgójában meg neten is, hogyan tudok faktoriálist számolni. Eddig mindenhol azt láttam, hogy egy ciklust kell irni rá, és azzal meg lehet oldani. Az lenne a kérdésem, hogy valóban nem létezik rá operátor közvetelnül, mint ahogy matek órán megszokta az ember a felkiáltójelet.
tenyleg nem.
-
shev7
veterán
office 2007-em nincs a meloban. De ugye a referenciat nem az excelben kell hozzaadni, hanem a VBA editorban, az meg emlekeim szerint 2007 alatt is a "klasszikus menu"-t hasznalja...
mit ertesz az alatt, hogy onmagaban mukodokepes? mi nem mukodokepes azon, hogy egy valtozoban (amivel ugye azt csinalsz utana amit akarsz) bekerul a vagolap tartalma? azert ezt adoptalni a sajat kododba mar nem kene hogy problemat jelentsen...
Dim DataObj As New MSForms.DataObject
DataObj.GetFromClipboard
ActiveSheet.Hyperlinks.Add Anchor:=Selection, Address:= DataObj.GetText, TextToDisplay:= "Link" -
shev7
veterán
Hi!
Excel - ben szeretném beilleszteni egy adott cellába a vágólap tartalmát egy macro parancssor részeként, úgy, hogy a mező felirata Link lesz. Jelenleg eddig jutottam, de nem tudom megoldani, hogy a vágólap tartalma bekerüljön a link felirat alá:
Sub Insert_Description()
'
' Insert_Description Macro
' Insert description from Clipboard
''
ActiveSheet.Paste
ActiveSheet.Hyperlinks.Add Anchor:=Selection, Address:= _
"Most ezt teszi be a link felirat alá, ide kéne a vágólap tartalma" _
, TextToDisplay:= _
"Link"
ActiveCell.Offset(0, 1).Range("A1").Select
End SubElőre is köszi a helpet!
a referenciaknal (tools/references) hozza kell adnod: Microsoft Forms 2.0 Object Library'
Ha nincs a listaban akkor tallozd be ezt: FM20.dll
Dim DataObj As New MSForms.DataObject
Dim S As String
DataObj.GetFromClipboard
S = DataObj.GetText -
shev7
veterán
Már elnézést, de ha neked ez banális probléma akkor sajnálom, nekem nem, ezért fordultam segítségért.
Nem vagyok programozó, kényszerből kezdtem el írni az egészet, mert szükséges ahhoz amit csinálok.
Ehhez a részhez kértem a segítséget:
ActiveWorkbook.Worksheets("SZUMMA").Cells(CS_SOR, CS_OSZLOP) = xSTRSub CSILLAG()
Dim CS_SOR As Integer
Dim OSZLOP As Integer
Dim CS_OSZLOP As Integer
Dim cella As Range
Dim cim_1 As String
Dim cim_2 As String
Dim keres As String
Dim INPUT_STR As String
Dim SPLITTER() As String
Dim xDB As Integer
Dim COUNTNONBLANK As Integer 'file-ok megszámlálásához
Dim MYRANGE As Range 'file-ok megszámlálásához
Dim xSZAMOL As Integer 'az .xml file-ok db számát adja vissza
Dim xSOR As Integer
Dim xREG As String
Dim xSTR As String
'MsgBox ("csillag")
Worksheets.Add().Name = "SZUMMA"
keres = "$$$"
Worksheets("Szamla").Select
OSZLOP = 38
ELORE:
' MENNYISÉG+TOTAL
For i = 0 To 15
Columns(OSZLOP).Select
Set cella = ActiveWorkbook.Worksheets("Szamla").Columns(OSZLOP).Find(what:=keres)
If Not cella Is Nothing Then 'ha talál akkor
Sheets("Szamla").Select
cella.Activate 'akkor aktiválja a cellát
cim_1 = ActiveCell.Address
While Not cim_1 = cim_2
Set cella = ActiveWorkbook.Worksheets("Szamla").Columns(OSZLOP).FindNext(cella)
cella.Activate
cim_2 = ActiveCell.Address
CS_OSZLOP = ActiveCell.Column
CS_SOR = ActiveCell.Row
INPUT_STR = Cells(CS_SOR, CS_OSZLOP)
SPLITTER = Split(INPUT_STR, "$$$")
For xDB = LBound(SPLITTER) To UBound(SPLITTER)
If Right(SPLITTER(xDB), 1) = "-" Then 'ha csak egy negatív van a cellában akkor nem bántja
SPLITTER(xDB) = (Replace(SPLITTER(xDB), "-", "")) * -1
SPLITTER(xDB) = Replace(SPLITTER(xDB), ".", ",")
Else
SPLITTER(xDB) = Replace(SPLITTER(xDB), ".", ",")
SPLITTER(xDB) = "+" + SPLITTER(xDB)
End If
xSTR = xSTR + SPLITTER(xDB)
Next xDB
ActiveWorkbook.Worksheets("SZUMMA").Cells(CS_SOR, CS_OSZLOP) = xSTR
xSTR = ""
Wend
Else
End If
OSZLOP = OSZLOP + 7
Next i
If OSZLOP = 150 Then
OSZLOP = 42
GoTo ELORE
Else
If OSZLOP = 154 Then
OSZLOP = 43
Else
End If
End If
'EGYSÉGÁR
For j = 0 To 15
Columns(OSZLOP).Select
Set cella = ActiveWorkbook.Worksheets("Szamla").Columns(OSZLOP).Find(what:=keres)
If Not cella Is Nothing Then 'ha talál akkor
Sheets("Szamla").Select
cella.Activate 'akkor aktiválja a cellát
cim_1 = ActiveCell.Address
While Not cim_1 = cim_2
Set cella = ActiveWorkbook.Worksheets("Szamla").Columns(OSZLOP).FindNext(cella)
cella.Activate
cim_2 = ActiveCell.Address
CS_OSZLOP = ActiveCell.Column
CS_SOR = ActiveCell.Row
INPUT_STR = Cells(CS_SOR, CS_OSZLOP)
SPLITTER = Split(INPUT_STR, "$$$")
' For xDB = LBound(SPLITTER) To UBound(SPLITTER)
'Sheets("SZUMMA").Select
xDB = 0
ActiveWorkbook.Worksheets("SZUMMA").Cells(CS_SOR, CS_OSZLOP) = SPLITTER(xDB)
' Next xDB
Wend
Else
End If
OSZLOP = OSZLOP + 7
Next j
MsgBox ("kész")
End Subnem ertem minek ehhez a teljes kod.
Azt mondtad:
"A lényeg, hogy a benne található műveletek megmaradjanak a cellában, viszont amit mutat az az eredmény legyen.
Gondoltam, hogy összefűzöm az értéket szimplán egy "=" jellel de nem akar sikerülni. "Erre mondtam en, hogy marpedig ez a megoldas, fuzd ossze egy "=" es mukodni fog. A problemad megoldasanak semmi koze a teljes kododhoz.
-
shev7
veterán
-
shev7
veterán
Sziasztok!
egy olyan problémám van, hogy string-et tartalmazó változó értékét szeretném visszaalakítani integer típusuvá.
Pontosabban:
változó értéke pl:
a="0-99-56+64"A lényeg, hogy a benne található műveletek megmaradjanak a cellában, viszont amit mutat az az eredmény legyen.
Gondoltam, hogy összefűzöm az értéket szimplán egy "=" jellel de nem akar sikerülni.

Tudnátok ebben segíteni?
akkor probald jobban.
excel 2003-ban siman mukodik, hogy ha egy egyenloseggel osszefuzom amit irtal, akkor a cellaban a lathato ertek -91 lesz, de a "keplet" megmarad
-
shev7
veterán
Szisztok.
Adtak ki nekünk tételeket amik vizsgán lesznek és ezekböl egy párat meg tudtam csinálni, de a töbségéhez akkár hogy bűvölöm a kódot nem jutok előrébb. Ebbekéne segíteni.
Feladatok:
1. bekér egy számot és feltölti vele az aktiv munkalapkijelölt tartományát
2. ki írja az A1 cella értékét
3. ki írja az A1:A10 tartomány celláinak összegét
4. bekér egy számot és beírja az A1-be, a négyzetét meg kiírja
5. megkeresi az A1:A10 tartományban a 7-et
6. megkeresi az A1:A10 tartomány legnagyobb elemét
7. kifesti a bekért szinkódnak megfelelően az A1:A5 tartományt
8. kölönböző szinekkel festi ki az A1:E5 tartományt
9. vastag piros betüvel kiemeli a tartomány éegnagyobb elemét
10. 0 végjelig bekér számokat és a párosakat az A, a páratlanokat a B oszlooba írja be
11. bekér egy szint (a válasz ''kék'', ''zöld'', vagy ''piros'' lehet) és ezzel a szinnel kifesti az aktuális cellát (más szinnel nme kell foglalkozni, a kék szinkódja 5, a zöldé 4, a pirosé 3)
12. bekér egy számot, és ennek a számnak megfelelő szinüre fesi sz aktív munkalap A1:C3 tarományát! A makró a bekérés-festés müveletét mindaddig ismételje, amíg 50-nél nagyobb számot nem adunk meg.
13. bekér 3 számot és elhelyezi őket nagyság szerint az A1:A3 tarományban
14. megfordítja az A1:A10 értékeit a B1:B10-be
15. tipizálás: bekér egy értéket és kiírja, hogy szöveg, szám vagy egyéb típusú
16. a kijelöt tartományban meghatározza a cellák számát, a bennük szereplő értékek összegét és a legkissebb értéket, majd ezeket az adatokat egyetlen szövegdobozban megjeleníti
17. függvény-, eljárás-hívás, paraméter-átadás
Tudom hogy sok :O ,de nem szertnék megbukni ebböl. Ezért kéne segíteni.
Köszi előre is, és bocsi hogy ijenekkel terhelek beneteket.
[Szerkesztve]a legtobb feladatot meg tudod oldani ugy, hogy makrorogzitest csinalsz, es megnezed, hogy mit rogzitett...
-
shev7
veterán
Ok, működik, köszi! Csak nem tudom arra használni, amire szerettem volna.
A login Formnál szeretném megcsinálni azt, hogy kb 2 mp alatt jelenjen meg. Gondoltam, hogy ha a form.opacity tulajdonságára írok egy for/next ciklust, akkor sima ügy lesz. Persze nem működik, de miért?
Dim n As Integer
For n = 1 to 100
Me.Opacity = n
System.Threading.Thread.Sleep()
Me.Refresh()
Next
Futási időben nem tudom az Opacity tulajdunságot változtatni?csak egy otlet: a sleepnek adjal parametert.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Tőzsde és gazdaság
- LEGO klub
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Linux kezdőknek
- Vízszűrő kancsók, szűrőbetétek, Laica, Brita, etc.-
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- 27% - ASUS TUF Gaming X870-PLUS WIFI Alaplap
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Starlight -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5398, 97% AKKSI
- -75% Dell XPS 13 (9320) i7-1260P 16GB Ram/1TB SSD FHD+ Gari
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB Blue - Szép állapot - 100% akku
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest