Hirdetés
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Először kombinálja a Full HD-t az 1000 Hz-cel egy monitor
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Speciális kiadású AMD-s alaplapot villantott az ASUS a 20 éves ROG-jubileumra
- Apple MacBook
- AMD FX
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
Köszi a választ!
Hogyan gondoltad az oszlop típusát számmá alakítani?A súgó azt mondja, a SortKey tulajdonságra, hogy:
Setting:
0 Sort using the ListItem object's Text property.
> 1 Sort using the subitem whose collection Index is specified here.Nálam a rekordszámnál 0-ra jön ki a setting, mivel az van az első oszlopban, tehát szöveg alapján fog rendezni. A többi esetre nem mondja ki, de nem lehet, hogy ott is a text tulajdonság alapján rendez?
Akkor mit tehetek? Nekem kell megírni a rendező algoritmust, az majd törli a vezérlő teljes tartalmát, majd feltölti "kézzel" az elemeket?
Nem lehet, hogy 1-el kezdődik az indexelés? Vagyis a SortKey=1 beállítást próbáltad?
-
Jester01
veterán
Már régen basiceztem, de nézd meg nem lehet-e az oszlop típusát számmá alakítani. Vagy ha nem nagyon ronda, akkor balról pótold ki nullákkal a számokat.
-
Jester01
veterán
Sziasztok,
Webes honlapon szeretnék automatizálni pár dolgot. A lényeg,hogy behozza az oldalt bizonyos mezőket kitölt és elküldöm vissza a szervernek.
Csak nem igazán tudom,hogy mivel oldjam meg. Webbrowserrel próbálom, de nem igazán tudom kezelni a dolgot. Be még csak behozza honlapot, de hogyan oldom meg az autómata kitöltést? Illetve visszaküldést.üdv
sHa nem muszáj böngészőben meg is mutatni az oldalt, akkor én eleve a visszaküldött választ generálnám kódból.
-
Jester01
veterán
őőő, nem teljesen világos a módszered.
hogy szűröd ki azokat a betűket amiket már kiválasztottál?Rekurzív megoldás: egyszerûen kitörlöd a stringbõl.
Hatékonyabb megoldás: csinálsz egy boolean tömböt -
Jester01
veterán
úgy a legegyszerűbb megoldani, hogy letárolod az eddíg generált számokat, és mindíg amikor generálja az új számot, akkor megnézed, hogy volt-e már ilyen szám, ha volt akkor újrageneráltatsz vele egy számot, mindaddíg amíg olyan számot nem ad, ami még nem volt.
igaz ez rengeteg számolást igényel a gép részéről, de nem hiszem hogy olyan hosszú szavakat fogsz használni, ami észrevehetően lassan állítana elő.
amúgy a VB7 elég sokmindenbe kölünbözik, bár itt csak az elméletről beszélünk, szóval ha tudod a megfelelő parancsokat, akkor ugyan úgy megoldható abba is
Az sem sokkal bonyolultabb (viszont sokkal jobb) ha mindig csak akkora véletlenszámot generálsz ahány betű még van. Így pontosan n-1 darab véletlenszámra lesz szükséged.
-
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
A paramétereket keresd meg msdn-ben ha pontosat akarsz tudni

Az lID azt hiszem az ikon sorszáma.
Az sTip az a tooltip szövege.
A hIcon pedig az ikon handle. Be kell tölteni az ikont és annak valami handle propertyje. -
Jester01
veterán
Hali!
Köszi!
Ezt bogarászom éppen, de nem jutottam sokra.
Ezekkel probáltam: TrayInitialize Form1, meg: TaskbarShow
de nem sikerült, én értettem félre valamit? Engem ezek a modulok mindig szivatnak. Nem értem hogy hogy hivatkozzak most erre? Tudnál nekem segíteni? Meg amugy általánosságban a modulokban tudnál nekem segíteni?
Köszi előre is!
Ezt egy kb. 4 éves projektbõl bányásztam elõ, azóta szerencsére nem láttam VBt

A TrayInitialize után meg kell hívni a TrayAddIcon-t, attól lesz ikon. Kilépés elõtt ezt törölni kell. -
Jester01
veterán
Ha annak hívják, akkor igen!

Mint a hangerőszabályzó ikonja meg egyes virusírtók ikonja meg az msn ikonja(zöld muki), stb.
Nos, azt szeretném hogy programom ne látszódjon a taskbar-ban (ezt sikerült megoldanom, nem volt nehéz), csak a ''systray'' ikon látszódjon és onnan elérhessek jobbklikkel opciókat, mint pl a hangerőszabályzónál a ''Hangerőszabályzó megnyitása'', ''Hangtulajdonságok belállítása''.
Elöre is köszi!
VB6-hoz nekem van egy régi modulom: [link]
MOD: jobbgombos dolgot nem csinál, csak duplaklikkre előhozza az ablakot.
[Szerkesztve] -
Jester01
veterán
Ha a GotFocus eseményt elkapod és beállítod a kijelölést az nem jó?
A másik kérdésedre pedig valószínűleg a regionális beállításokban rejlik a válasz. Ha magyar, akkor tizedesvessző van. -
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
Az adatbázis oszlop nem string típusú szerintem. Magyarul ezt próbáld ki:
Set rs = CurrentDb.OpenRecordset(''select * from Termék where Azonosító = '' + CStr(azon), dbOpenDynaset) -
Jester01
veterán
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne, mire nem találom a megoldást:
Lehet-e egy tábla azonosító mezőjére (ami autóinkrementált) keresni a FindFirst utasítással? Nekem mindíg azt írja ki, hogy típuseltérési hiba a feltételkifejezésben, pedig a kifejezés értéke elméletileg string.
Az alábi utasítás is szintén a fennti hibát generálja.
Set rs = CurrentDb.OpenRecordset(''select * from Termék where Azonosító = ' '' + Format(Str(azon)) + '' ' '', dbOpenDynaset)
Köszi a segítséget előre is.Ha autoincrement akkor szerintem nem string.

-
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
Megvalósítás: az oprendszer megfelelő szolgáltatásának igénybevétele.
Nem többszálú pollozás, mert az erőforráspazarlás. -
Jester01
veterán
Nem kell. .NET esetén a FileSystemWatcher osztályt lehet erre használni.
-
Jester01
veterán
1. mert a \ után következő kartaktertől akarod visszakapni a stringet
2. oda a hossz kerül, csak kihasználta, hogy a string hosszánál nagyobb számot is oda lehet írni
3. a rev az hátulról keres
Amúgy ilyesmire a Scripting.FileSystemObject és társai valók. Pl:
set fso = CreateObject(''Scripting.FileSystemObject'')
set f = fso.GetFile(filename);
és utána az f tulajdonságait (Drive, Path, Name) tetszés szerint használhatod. -
Jester01
veterán
Szeva!
Megnéztem a progit. A design nagyon bejön.
Bár ahogy a read.me-t elolvastam nem volt egy nehézz program.
Még esetleg olyannal ki tudnád egészíteni, hogy csak számokat lehessen
az adott mezőbe írni, a rang+hsz mezőbe meg ne lehessen írni.
+ ha nincs meg a readme fájl akkor ne runtime erroral száljon el.
De ezek tényleg csak apróságok.
Más:
Azt nem tudja vki, hogy paramétert hogyan vesz át az exe?
pl.: mint bach programozásnál a %1
vagy mint a notepad is megeszi ha azt irom be, hogy:
notepad c:\sss.txt akkor megnyitja, ha nem létezik akkor létre hozza.
Hogyan tudom én ezt a paramétert/kapcsolót lekezelni?
Erre nincs vkinek tutorja vagy akármilye?
Már fél netet feltúrtam de sehol semmi használhatót nem találtam.
üdv sonarcommand()
-
Jester01
veterán
Hogyan tudom megvizsgálni a változóba írt éték az szám-e, azaz numerikus-e. Nem kérdeznék ilyen egyszerűnek tűnő dolgot, de már két napja kínlódok vele. Egy csomó példát találtam a neten, próbálgattam, de egyik sem működik. Makrorögzítővel ha készítek egy egyszerű példát:
Sub Rögzítés1()
'
' Rögzítés1 Makro
' Rögzítette: karbantartás, dátum: 2006.05.12.
'
' Billentyűparancs: Ctrl+m
'
Range(''C8'').Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = ''=ISNUMBER(12)''
End Sub
Ez még a Ctrl+m-mel működik is.Sőt parancsgomb alá berakva is.
Private Sub CommandButton1_Click()
Range(''C8'').Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = ''=ISNUMBER(12)''
End Sub
De amint elkezdem átalakítani az igényeimnek megfelelően, már kiakad.
Private Sub CommandButton1_Click()
szam = InputBox(''Add meg a számot'', ''Szám megadása'', '''', 5000, 1000)
If IsNumber(szam) Then
MsgBox (''ez egy szám'')
Else
MsgBox (''ez nem szám'')
End If
End Sub
Üzenet: Compile error:Sub or Function not defined
Nem értem mi lehet a hiba, próbélkoztam hasonlóan az IsNumeric függvénnyel is, de ugyanez. Segítsetek légyszíves, köszi.Kevered az excel munkalap függvényeket a vb függvényekkel. Mindazonáltal az IsNumeric-nek elvileg mennie kellene

-
Jester01
veterán
Igen, VB6, de szerintem ennek pont ugyanígy VB.NET alatt is mennie kellene.
Ugye az említett dllt felraktad és beregisztráltad?
Mit jelent, hogy ''nem ment''
-
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
Na egy nagyon béna kérdés jön
, most keztem el VB-et, eddig ehhez hasonló RealBasic-et használtam és nem tudom, hogy ez miért nem megy: [link] -ezt letoltottem, és reggeltem a dll-t, ahogy mondja, aztán annyit csináltam, hogy raktam egy gombot, amihez beírtam ezt:
LedOn(''NUMLED'')
persze nem működött (''Sub or Function not defined'')
mit kell még tenni...?Ott van a tesztprogi mellette, nézd meg. Elõször is létre kell hozni egy példányt és annak a metódusát kell meghívni.
-
Jester01
veterán
Én aztán nem értek hozzá, de az oldalon amit fentebb linkeltem többek között ezt írják:
The Range object's CurrentRegion property is not the best either because non-contiguous or incomplete records can cause an inaccurate reading of the number of used rows. -
Jester01
veterán
Köszi a segítséget, végül én a következőt találtam ki kedden a sorok számának megállapítására (persze ehhez az kell, hogy az első üres cella alatt már ne legyen több nem üres cella):
Sub elsourescella()
' Hogyan kell megállapítani az első üres sor helyét
Dim i As Integer ' változó definiálása
i = 3 ' változó alapértékének meghatározása
While Cells(i, 2) <> '''' ' i-dik oszlop vizsgálata az első üres celláig
i = i + 1
Wend
End SubSzerintem ilyen kérdésekkel ballagj át az excel makró topikba ott vannak hozzáértõk.
Amúgy én ezt találtam: [link] -
Jester01
veterán
Hogy lehet hexa kódvól szöveget csinálni?
ChrW(CLng(''&h'' & x))
Ahol x a hexa kód string formában. Stringre karakterenként ciklusban. -
Jester01
veterán
Ez eszembe sem jutott

tkazmer: Tehát a textboxba írt url-t akarod megjeleníteni?
Ehhez nézd meg van-e valami NavigateTo() vagy hasonló metódusa a webbrowsernek és azt hívd meg.
[Szerkesztve] -
Jester01
veterán
Ok, megpróbáltam így:
TextBox1.Text = WebBrowser1.Url.AbsoluteUri
Erre azt írja( már nem az alsó sorban, hanem fordítás közben) hogy
Null Reference Exception was unhandled
Object reference not set to an instance of an object.
Aztán megpróbáltam így:
TextBox1.Text = WebBrowser1.Url.AbsoluteUri.ToString
Ugyanez a hiba
Aztám így:
TextBox1.Text = WebBrowser1.Url.ToString
Így is rossz. Na most mi legyen?Az a gyanúm, hogy WebBrowser1.Url nothing-ot ad vissza. Ellenõrizd le.
-
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
a fordító nem fogadta el
Na és mégis mire panaszkodik?
-
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
tehát van egy vonalkód-felismerő szoftver, amihez adnak felismerő dll-t, ocx-et meg miegymást. adnak hozzá egyszerű tesztalkalmazást forráskóddal x+1 nyelvre. egy ilyet linkeltem be fent. ha lefordítom, akkor ez egy form, amiben ki lehet választani a fájlt (tif, bmp...) és alul kiírja a fájlban felismert vonalkódból dekódolt szöveget.
namost nekem nem kell form meg gombok, hanem elég lenne pl. egy parancssoros cucc, aminek a paraméterében megadnám a fájlnevet és valahogy (ez mondjuk nem tiszta) visszaadná a kiolvasott értéket. hétköznapi nyelven: van 20 doksim, és végigloopolnék egy scripptel rajtuk, ami elindítja minden fájlnál ezt a commandline cuccot, majd a scriptnek visszaadott érték alapján a script átnevezné a fájlt.
odáig kábé megvagyok, hogy a program dll-jének vannak bemeneti paraméterei és ezeket kéne megadni, de pl. visual basic express-ben már elakadok. új projekt --> commandline app --> kapok egy ''Main''-t. ez szép és jó, de fingom nincs hogyan mondom meg neki a fájlnevet bemeneti paraméterként. ehhez pl. jól jönne egy minta, pl. cmdapp.exe /message ''helloworld'' /type ''vbcritical'' adjon ki egy ''helloworld'' messageboxot nagy piros x-szel (csak hogy ne egy paraaméterről beszéljünk hamár...).Dim CmdLine As String
CmdLine = Command()
Dim Args As String()
Args = CmdLine.Split('' '')
Innetől kezdve az Args tömbben szóközzel határolt argumentumok vannak.
Ha szóköz is lehet az argumentumban, akkor kénytelen leszel magadnak értelmezni a parancssort. -
Jester01
veterán
bocsi, igazad van , ezt nagyon benézem, látszik hogy hiányzik belőlem a sör , ilyenkor már kell a gondolkodáshoz

Mi még dolgozunk, éppen most rendeltünk kaját nehogy elhalálozzunk közben

-
Jester01
veterán
ha csak az egyik koordinátá változtatod meg akkor a kektekező vektor nem a körívre esik majd.
[Szerkesztve]Ne már! A középpontot bármilyen, sugár hosszúságú vektorral eltolva a körívre eső pontot kapsz. A (sugár, 0) vektor pedig triviálisan ilyen.
A #315-ben pont azt mondtad, hogy az alappont a 0 fokos pozíció és a rajzodon is ez van. -
Jester01
veterán
én egy szóval sem mondtam hogy nem jó, csak annyit, hogy nemértettem hogy jött ki

mingyárt megnézem
Na énis a szakasz hosszára gondoltam.
egy vektor és egy hossz nem összeadható, vagyis a sugarat nem elhet hozzáadni a az op(i) -hez
de azért megnézem
[Szerkesztve]#316 (op(i).X + sugar, op(i).Y)
Skalárokat adtam össze
Vagy ha úgy tetszik akkor a (sugar, 0) vektorral eltoltam az op(i) pontot.
VBben:
alappont.X = op(i).X
alappont.Y = op(i).Y + sugar -
Jester01
veterán
az op(i) egy pont a sugár pedig egy szkasz, és ezt a kettőt szerintem nem lehet összaedni.
(2 * sugar^2 - atlo^2) / (2*sugar^2) = 1 - (atlo ^ 2) / (2 * sugar ^ 2) ezt meg nemértem hogy jött ki nekeda sugar nem szakasz, hanem a hossza. Te írtad

sugar = Int(Math.Sqrt((fixp.X - op(i).X) ^ 2 + (fixp.Y - op(i).Y) ^ 2))
Szóval össze lehet adni
ezt meg nemértem hogy jött ki neked
Szétbontottam két törtre:
(2 * sugar^2 - atlo^2) / (2*sugar^2) =
= (2 * sugar^2) / (2 * sugar^2) - (atlo^2) / (2 * sugar^2)
= 1 - (atlo^2) / (2 * sugar^2)
Szerinted nem jó
-
Jester01
veterán
op(i) az a szakasz végpontjai, vagyis e közül kerül ki a kör középpontja.
alappont az a 0°os körívnél lévő pont
fixp az a kezeti pont ahonnan indítjuk a köríavet
vp az a változó pont, ami mindíg az aktiális egérelmozdulási értéket kapja meg (ez még nincs kész)
és a i=kpont(fixp.X,fixp.Y) kell. töbszem többet lát
[Szerkesztve]Akkor az alappont koordinátái helyesen (op(i).X + sugar, op(i).Y), nemde?
x pedig a^2+b^2-c^2/2ab = (2 * sugar^2 - atlo^2) / (2*sugar^2) =
= 1 - (atlo ^ 2) / (2 * sugar ^ 2)
MOD: a középpont az op(i) ...
[Szerkesztve] -
Jester01
veterán
ya télleg .
[Szerkesztve]Köszi az ábrát

Szóval akkor a = b = sugár és c = átló.
Gondolom op(i) a középpont, fixP pedig az egyik pont a köríven.
Alappont lenne akkor a másik pont a köríven, csak nem értem a számítási módját. Felvilágosítanál?
Ez egyébként direkt van?
i = kpont(fixp.X, fixp.X) -
Jester01
veterán
a koszinus tétet kell leprogramoznom, és én ezt hoztam ki belőle :
alfa = arccos ((a^2+b^2-c^2)/2*a*b)Eddig jó. Na most akkor mi micsoda?
Ebben a képletben ugye szerepel a háromszög 3 oldala.
Neked meg van átló és sugár, amit eleve nem értek, de ráadásul kevés is (2 vs 3 darab).
Szóval első körben szerintem nevezd el érthetőbben a változóidat, az arccos függvényből pedig csinálj tényleg külön függvényt, így jobban átlátható lesz. -
Jester01
veterán
az az invers Cos MDSN szerint.
lehet valami el van írva, mert ahogy nézem az mindíg negatív lesz :S pedig amitko beírtam neki hogy x=0,5 , akkor kidobta hogy alf= 60 .Hát ha ez arccos, akkor a bemenetnek illene a [-1,1] intervallumba esni.
Szóval a hiba az x kiszámításában lesz.
Mellékes jótanács: ha mindenütt csak egy mennyiség négyzetére hivatkozol, akkor fölösleges gyököt vonni (lásd pl. atlo) -
Jester01
veterán
Segítséget kérnék a hiba mivoltáról.
Valami túlcsordul, csak nemtom mi :S
[link]Ha ide-ből futtatod, akkor megáll a hibánál: Form1.vb 91. sor.
alf = ((Math.Atan(-x / (Math.Sqrt(-x * x + 1))) + 2 * Math.Atan(1)) * 180 / Math.PI)
Sajnos nem tudtam kibogozni mit is akarsz csinálni, de nekem az x most éppen kb 165, vagyis a gyök alatt negatív szám van.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Nintendo Switch 2
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Arc Raiders
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Samsung kuponkunyeráló
- Először kombinálja a Full HD-t az 1000 Hz-cel egy monitor
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- További aktív témák...
- 24 magos AMD Threadripper alapú munkára kiváló félgép, 128GB RAM-mal
- HP ZBook Fury 15 G7 i7-10850H 32GB 512GB SSD Quadro T2000 4GB FHD HUN bill, szép állapotban eladó
- Eladó MacBook Pro 16,1 2019 CTO
- új 0 km es garanciás lenovo loq rtx 5050 8gb
- Eladó teljesen újszerű karcmentes Samsung Galaxy Watch Ultra
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Apple iPhone 16e 128 GB White 100% Akkumulátor 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- iPhone 15 Pro Max 512GB 87% Esim-es verzió (3hónap Garancia) Kijelzőn pici folt!
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Thermal Grizzly Aeronaut paszta 3,9g /BONTATLAN/Több darab/Számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

bár ebbe nem vagyok biztos