Hirdetés
- Projektor topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Akciókamerák
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD FX
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
[HUN]Zolee
őstag
ha jól emlékszem akkor shell() vagy valami ilyesmi a parancs és strningként meg megy az elérési útvonal
-
[HUN]Zolee
őstag
Meg tudja valaki mondani, miért nem viszi át a textbox tartalmát, csak amit alapértelmezetten írok be? [link]
Megoldottam. Hiba: Az átadást arra a formra kell írni amelyiken az átadást kezdeményező esemény található.
-
[HUN]Zolee
őstag
Meg tudja valaki mondani, miért nem viszi át a textbox tartalmát, csak amit alapértelmezetten írok be? [link]
-
[HUN]Zolee
őstag
Üdv.
hogy lehet egy új objektumnak aminek a nevét egy tömbbe tároljuk eseménykezelést csinálni?
-
[HUN]Zolee
őstag
Nemtudom. De én úgy szoktam megtudnia a parancsokat, hogy elindítok egy makró rögzítést és megadom a függvényt ami kell nekem beépítetből, így szépen lementi a mscro verzióját.
-
[HUN]Zolee
őstag
Sziasztok!
Fontos lenne!
Ezzel mi lehet a hiba?Sub elso()
Dim i, j As Integer
For i = 1 To 65536
For j = 1 To 1000
If Munka1.Cells(i, j).Value = Munka2.Cells(i, j).Value Then
Else
Munka1.Cells(i, j).Interior.ColorIndex = 27
End If
Next j, i
End SubEz a sor nem jó: If Munka1.Cells(i, j).Value = Munka2.Cells(i, j).Value Then
merthogy application/object defined error....
De miért?
Hogy kellene?Egyébként azt csinálja, hogy 2 munkalapot összehasonlít, és ahol különbözik a kettő, azt sárgával megjelöli.
Köszi!
Hát nem tudom hogy amiatt reklamál-e hogy az else és a then között nincs semmilyen utasítás.
-
[HUN]Zolee
őstag
De attól még hogy kiadja a hibaüzenetet, a többi feltételt is megvizsgálja, és kiértékeli, pedíg azokat már nem is kell megnéznie ilyenkor.
-
[HUN]Zolee
őstag
Nagyon kezdő vagyok még (ma kezdtem) de vki segítene?

Miért lép tovább akkor, ha az egyik (akármelyik) textbox-ba (x2, x, cons) semmit nem írok, pedig ott van, ha a textlenght = 0, akkor írjon hibaüzenetet..

Kód:
If x2.TextLength = 0 Then
adathiany.Show()
End If
If x.TextLength = 0 Then
adathiany.Show()
End If
If cons.TextLength = 0 Then
adathiany.Show()
End If
If x2.Text = 0 Then
x2biztos.Show()
x2igen.Show()
End If
If x.Text = 0 Then
xbiztos.Show()
xigen.Show()
End If
If cons.Text = 0 Then
consbiztos.Show()
consigen.Show()
End IfMit rontottam el? Pedig az alsó 3 kódrészlet működik (ha az érték 0, akkor kérdezzen rá)
Azért nem jó ez így, mert egyik feltétel sem kapcsolódik a másikhoz.
If x2.TextLength = 0 or x.TextLength = 0 or cons.TextLength=0 Then
adathiany.Show()
else {
If x2.Text = 0 Then
x2biztos.Show()
x2igen.Show()
End If
If x.Text = 0 Then
xbiztos.Show()
xigen.Show()
End If
If cons.Text = 0 Then
consbiztos.Show()
consigen.Show()
End If
}
End IfValahogy így kellene kinézni, de én már régóta nem programoztam VB-ben
-
[HUN]Zolee
őstag
-
[HUN]Zolee
őstag
-
[HUN]Zolee
őstag
Üdv.
Hogy tudok egy függvénynek megadni egy 2 dimenziós tömböt /egyszerre az egészet/ , majd a függvény értéke is egy tömb legyen?
Function fuggv (x(,)) As Array (,)
műveletek
End Function
Public Sub main()
Dim a(2,2) as Integer
a(,)=fuggv(a(,))
End Subvalami ilyesmi kellene hogy legyen, de nem tudom pontosan.
-
[HUN]Zolee
őstag
No most fejből nyomom, szal ha hibás lesz akkor debugolni kell.
ha vki már egyszer programozást tanul akkor vakarja meg azt a kis buksiját és kezdjen el gondolkodni ha meg nem akkor ne is jelenkezzen programozónak, a f@szom kivan hogy mindig tróger emberek miatt kell a cégnél is többlet munkát végeznem.
Most is jött egy frissdiplomás aztán egy shell scriptet kellett volna módosítania, de megfeküdt vele. Én meg egy másik sráccal akik életünkben nem linuxoztunk megcsinálltuk.
Itt van, a többit meg egyszerü logikával ki lehet találni.
sub text1 keypress(keyascii as integer)
if keyascii< asc(''0'') or keyascii > asc(''9'') then
keyascii=0
end if
end subAz infótanárom mondta :'' A programozni vágyó emberek 90% nem alkalmas programozónak''
És ezzel én nagyon egyet is értek,és látom te is osztod a véleményünk. -
[HUN]Zolee
őstag
Ja. Hogy VB 6. Azt elfelejtettedmegemlíteni, vagy én csusszantam el eme infó felette.

VB 6 os kodba sonar biztos tud segíteni, ő biztos hogy még most is abba dogozik. de azért majd ah lesz időm akkor szétnézek msdn-en, a textbox metódusai körül. -
[HUN]Zolee
őstag
Csumi!!!
Köszi szépen a segítséget jó arcok vtok
!!!
Zolee azt h minden gomb lenyomásánál vizsgáljam az te a text_change eljátársr értetted v van vmi más modszer?Mert ha a change eljáráshoz irom akkor ugybár már vmit be kell irnom h lefusson és akkor már bent van egy karakter ami nem biztos h szám!
Sonar a válaszom az h ötöd éven vok egy progamozói szakon!!
Nah még 1* köszi a segitséget mindenkinek és még várom a jobbnál jobb tippeket!!nah elővettem a könyvet és találtam egy ilyen pédát pont erre, hogy csak számokat lehetsen beírni:
Private Sub TextBox1_KeyPress(ByVal sender As Object, _
ByVal e As System.Windows.Forms.KeyPressEventArgs) _
Handles TExtbox1.KeyPress
If (e.KeyChar < ''0'' Or e.KeyChar > ''9'') Then
e.Handled=True
End If
End Sub
Ha így nem íródna be, akkor meg az e.Handled=True -t cseréld ki erre TextBox1.Text=TextBox.Text+e.KeyChar
Remélem érthető volt
bár itt csak számokat lehet beírni! De kibővíteni nem olyan nehéz -
[HUN]Zolee
őstag
Csumi!!!
Köszi szépen a segítséget jó arcok vtok
!!!
Zolee azt h minden gomb lenyomásánál vizsgáljam az te a text_change eljátársr értetted v van vmi más modszer?Mert ha a change eljáráshoz irom akkor ugybár már vmit be kell irnom h lefusson és akkor már bent van egy karakter ami nem biztos h szám!
Sonar a válaszom az h ötöd éven vok egy progamozói szakon!!
Nah még 1* köszi a segitséget mindenkinek és még várom a jobbnál jobb tippeket!!najó, a kedvedért felteszem a gépre a VB-t és összhozok valamit.
De azért ötödéven egy ilyen dolognak nemkéne problémát okozni szerintem -
[HUN]Zolee
őstag
én meg még a pontal meg a deletével is kiegészíteném a tiedet, hogy teljes legyen a sor.
Amúgy 6-ba írtam számológépet. Ott asszem úgy csináltam, hogy zároltam a textboxot, és a gomb lenyomás eseméynre írtam meg az elágazást, hogy csak a megadott karaktereknél írja hozzá a karaktereket. Bár ez nem biztos hogy jó neki, de egy kipróbált módszer
-
[HUN]Zolee
őstag
a leg fapadosabb megoldás, hogy minden gomb lenyomásánál megvizsgálod hogy szám-e és ha igen, akkor hozzáfűzöd a textbox text jéhetz
-
[HUN]Zolee
őstag
-
[HUN]Zolee
őstag
Ma olyat szivok amilyet még ember nem látott.
IDE-n belül simán futtatom a progit, de ha le akarom fordítani akkor ad egy üres hiba ablakot és leáll.
Egy sima ablak piros x el benne és nincs ott semmi szöveg!
Csak egy Ok meg sugó.
Természetesen sugóra nem jön be semmi
Ok-ra meg nem csinál semmit.
Ilyennel már találkozott vki?Ez hasonlít a Firmwork .net hibára
-
[HUN]Zolee
őstag
-
[HUN]Zolee
őstag
-
[HUN]Zolee
őstag
úgy a legegyszerűbb megoldani, hogy letárolod az eddíg generált számokat, és mindíg amikor generálja az új számot, akkor megnézed, hogy volt-e már ilyen szám, ha volt akkor újrageneráltatsz vele egy számot, mindaddíg amíg olyan számot nem ad, ami még nem volt.
igaz ez rengeteg számolást igényel a gép részéről, de nem hiszem hogy olyan hosszú szavakat fogsz használni, ami észrevehetően lassan állítana elő.
amúgy a VB7 elég sokmindenbe kölünbözik, bár itt csak az elméletről beszélünk, szóval ha tudod a megfelelő parancsokat, akkor ugyan úgy megoldható abba is
-
[HUN]Zolee
őstag
hirtelen ez jutott eszembe (bár én 7 be gondolkodok nem 6 ba)
tömbe felosztod a szót karakterekre, majd random számgenerátorral(paraméterként a szó hosszát megadva) és kikötésbe beleteszed hogy a random nem dobhat azonos számot.
kicsit macerás, de elvbe jó
-
[HUN]Zolee
őstag
7 be így néz ki
Dim elemek(3) As Object
Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
elemek(1) = Label1
elemek(2) = Button1
elemek(3) = TextBox1
End Sub
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
If elemek(1).text = ''AK'' Then
elemek(1).text = ''ASdf''
elemek(2).text = ''Gomb''
elemek(3).text = ''Doboz''
End If
End Sub
ez csak az hogy hogyan gondoltam, a ciklus meg a beolvasás nincs benne, de gondolom az menni fog
(7 be a label nek caption helyett text-je van már.)
[Szerkesztve] -
[HUN]Zolee
őstag
Hali sonar!
Köszi! Még jól jöhet!
Lenne egy kérdésem is:
A legtöbb programban lehet nyelvet válsztani. Ezt sok ugy csinlálja hogy van egy pl. hungarian.ini fájl és abban vannak a szavak. Valahogy így:
[Form1]
SpeedButton4=Beállítás ''L''
SpeedButton5=Réteg előnézet ''K''
SpeedButton6=Render ''J''
SpeedButton11=100
SpeedButton12=OK
Label13=100%
SpeedButton14=Stop
SpeedButton15=Kijelölés eleje ''F''
SpeedButton16=Kijelölés vége ''T''
CheckBox1=Auto előnézet ''U''
CheckBox3=Auto render
CheckBox6=Nagyít
TabSheet1=Effekt
Label1=Szín:
Label2=Vastagság 1:
Label3=Vastagság 2:
SpeedButton1=...
Label7=Fényesség:
Label10=Penge:
SpeedButton2=...
Label11=Üres
Label12=Üres
Label14=0 ms
Label25=Elmosás:
Label26=Ív:
Label27=Elmosás:
Label28=Ív:
CheckBox10=
CheckBox11=
...
Ezt egy program magyar.ini állományából másoltam ki.
Hogyan tudok hivatkozni ezekre a cimkékre? Először ugy probáltam ahogy régebben mondtad nekem.
Line Input #filenum, sor
De ez egy sort olvas be. Ha mondjuk a 213.sort akarom előhívni akkor 213x kell előhívnom a parancsot. De ez nem igazán praktikus.
Hogyan tunék én ezekre a cimkékre hivatkozni?
Remélem te tudod, vagy valaki tudja.
A választ előre is köszi!
[Szerkesztve]Üdv. pl egy jó megoldás, ha minden egyes objektumot beleszórsz egy nagy tömbbe beleteszed az összes objektumot, és akkor a beolvasott fáljban lévő neveket könnyen át lehet állítani
objektumok : object
beolvasás :
nyelv(X,2) : szöveg
ciklus eof(file)
i+=1
nyelv(1,1)=cimkenév
nyelv(1,2)=magyar szöveg
ciklus vége
magyarítás:
for i=1 to X
for j=1 to X
ha objektumok(i)=nyelv(j,1) akkor
objektumok(i).text/value = nyelv(j,2)
elágazás vége
ciklus vége
ciklus vége
asszem ennyi az elméletem
remélem érted.
7 be működik, 6 om nincs fent
[Szerkesztve] -
[HUN]Zolee
őstag
Egész jó ötlet. meglássuk hogy tudom összehozni 7 be

kösz -
[HUN]Zolee
őstag
van egy ilyen típusu tömböm :
Structure ttipus
Dim id As Integer
Dim nev As String
Dim aber As Integer
Dim tber As Integer
Dim tszam As Integer
End Structure
ezt hogy tudom fáljba menteni, és visszaolvasni?
VB 7 be kell megoldani.
[Szerkesztve] -
[HUN]Zolee
őstag
Hali!
Van egy gondom!
Ha rajzolok PictureBox-ba, nem folyamatosan húzza a vonalat hanem pöttyöket rajzol. Főleg ha gyorsan rajzolok. Ennek biztos hogy így kell működni? Vagy valamit már megint nem értek?
A formon csak egy PictureBox van, a neve kep
Private Sub Form_Load()
kep.DrawWidth = 5 'vonalvastagság
End Sub
Private Sub kep_MouseMove(Button As Integer, Shift As Integer, X As Single, Y As Single)
If Button = 1 Then
kep.PSet (X, Y)
End If
End Sub
Hogy tudom ezt megoldani?
Előre is köszi!
Ezt úgyoldottam meg, hogy egy poligont rajzoltatok ki mindíg ,csa hozzáveszem az új képpontot.
VB7 be kb így néz ki :
e = egér esemény
korivp1 = a pontokat tartalmazó tömb, amelynek elemszam nagyságú
Dim p As New Point(e.X, e.Y)
pont = p
korok()
ReDim Preserve korivp1(elemszam)
korivp1(elemszam) = p
elemszam += 1
g.DrawArc(pens.Red,
volt = True
If elemszam >= 2 Then
g.DrawLines(Pens.Red, korivp1)
End If -
[HUN]Zolee
őstag
-
[HUN]Zolee
őstag
-
[HUN]Zolee
őstag
-
[HUN]Zolee
őstag
-
[HUN]Zolee
őstag
Így próbáltam, de hibaüzenettel leállt a makró.

Valószínűleg át kell majd írnom az egész kódot...
Kösz a segítséget.mi volt a hibaüzenet, és mi volt a feltételed?
-
[HUN]Zolee
őstag
Hali!
Hogyan oldható meg az a probléma legegyszerűbben, ha egy Do ... Loop Until ciklusban az Until után 2 különböző feltételt szeretnék megadni?ha mindkét feltátelnek telejesülnie kell, akkor And el kapcsolod össze, ha csak az egyiknek akkor Or -al.
-
[HUN]Zolee
őstag
Kéne egy kis segítség!
Van egy képnézegető progim. Társítva vannak hozzá a jpg formátumú képek. Tehát ha megnyitok egy képet ezzel a progivan indul. Ez müxik.
A progi ablaka alján van egy Drive egy Paht egy File list. Amikor futtatom a progit itt tudom keresni a képeket és megnyitni. Azt szeretném hogy amikor képet nyitok meg (kep = command ; kepmegj.Picture = LoadPicture(kep) - érted.) akkor a Drive, Path és File elemen a kép útvanala legyen.
Pl.: A kép útvaonala ''e:\kepek\vegyes\uj.jpg''. A Drive1.Drive legyen ''e'', a Path1.path legyen ''e:\kepek\vegyes'', és a File1.path is ugyan így.
Nos ezt hogy lehetne megoldani? Nagyon fontos lenne!
Előre is köszi!
[Szerkesztve]Hy.Ha szépen megkérlek, átküldenéd nekem a programodat? szeretnék belőle tanulni egy kicsit.e-mail címemre jöhet. köszi

-
[HUN]Zolee
őstag
-
[HUN]Zolee
őstag
-
[HUN]Zolee
őstag
-
[HUN]Zolee
őstag
-
[HUN]Zolee
őstag
-
[HUN]Zolee
őstag
-
[HUN]Zolee
őstag
van néhány forráskódom amit a köz javára közkinycsé teszek
Meg ha mondjátok mire van szükség, akkor megirogatom, ráérő időmbe. -
[HUN]Zolee
őstag
-
[HUN]Zolee
őstag
Azt megutdod csinálni, hogy a beírt szöveget az aktuális dátum legyen a neve? A betöltésnél meg egy openfiledialog-jönne fel ahol kiválaszthatnám hogy melyik file-t akarom megnyitni. Ha így nemmegy(mármint az openfiledialog, a dátumnév nem fontos), akkor írja mindíg felül az aktuális file-t.
-
[HUN]Zolee
őstag
-
[HUN]Zolee
őstag
Hy.
Tudom hogy a beirogatós rész hülyeségnek tűnik, de nálam fontos szerepet kap majd, de nehéz lenne elmagyarázni, miért.
sorrend : [link] -
[HUN]Zolee
őstag
Kira. De ha nem nagy kérés tedd vissza bele a beirogatós részt (is) , mert szándékosan úgy csináltam meg .
Köszi. -
[HUN]Zolee
őstag
-
[HUN]Zolee
őstag
Hát ránéztem tegnap meccs közbe, de igen kusza a dolog.
egyszer nézd át a mixer.bas ba a hangerő részt. Ott egy csomó komponens van ami nincs is. És ott ha jól emléxem vmi más scrollbar-t használsz mint a frm-on. Ha azt megnézed szerintem jó lesz, mert ott állítja a balancot.
Aztán így ennyire tellett.
No megha kikommentezed akkor magad is rájössz a hibákra. Én legalábbis úgy szoktam a hibáimat keresni.
[Szerkesztve]Hy. siekrült vlamit alakítani az akasztófa programommal?

-
[HUN]Zolee
őstag
-
[HUN]Zolee
őstag
-
[HUN]Zolee
őstag
-
[HUN]Zolee
őstag
-
[HUN]Zolee
őstag
Igen, de a .NET felpakol egy pár VB* nevű fájlt, tehát szvsz csak máshogy hívják, de ugyanúgy szükség van valamilyen dll-re a futtatáshoz.
Nálam pl D:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322\Microsoft.VisualBasic.dll ami az infója szerint Visual Basic Runtime Library. (És itt semmilyen VB fejlesztői környezet nincs feltéve.)igen, de az már a Framework .NET , ami nem csak a VB-hez kell (sajnos).
De abban valóban igazad van, hogy vannak szükséges dll fájlok a VB7 program futtatásához. A Framework.NET ről teljesen megfeledkeztem.
-
[HUN]Zolee
őstag
-
[HUN]Zolee
őstag
-
[HUN]Zolee
őstag

Hmm.... Megéri?
A VB7-ben kell ilyen DLL a programom futtatásához:
VB1 : vbrun100.dll
VB3 : vbrun300.dll
VB4 : vbrun432.dll , vbrun416.dll
Kicsit idegesítő h csak akkor indul el ha ez a fájl az alkalmazás mellet, vagy a System mappában van! Főleg ha valakinek elviszem és neki nincs meg a VB.
[Szerkesztve]Nagy valószínűsége annak hogy nemkell neki dll , mivel az én gépemen sincs a system mappába se a VB mappájába.
-
[HUN]Zolee
őstag
-
[HUN]Zolee
őstag
-
[HUN]Zolee
őstag
mi köze az SP2-nek a VB hez?

Nekem SP1 van fent.
sonar köszi.
Most amit tudok azt megírom vb6-ba. majdmegy mail-be a forráskód meg ami még kell.
[Szerkesztve] -
[HUN]Zolee
őstag
Ha valaki megírna nekem egy kis progit VB6 ban azt megköszönném, 7-be megírtam, megy is nálam, csak .NET kell hozzá, és akinek írtam nála nem lehetséges a telepítés. 367 soros a program ebből 122 a objektumok. Egy akasztófa programról van szó.
-
[HUN]Zolee
őstag
VB1 ?

Ajánlom a VB.NET -et ez van most elterjedve sztem. VB.NET=VB7 -
[HUN]Zolee
őstag
Probléma:
Adott egy combobox, aminek az alábbi elemei vannak:
elmúlt egy hét
elmúlt egy hónap
elmúlt negyedév
elmúlt félév
elmúlt év
Ezen kívül manuálisan is lehet beírni dátum értéket. Megoldható valahogyan az, hogy mondjuk dupla klikkre megjelenjen a naptár, amin ki lehetne választani az időpontot? Sokkal elegánsabb lenne, mint ez a manuális bevitel.egy megoldás : teszel fel egy MonthCalendar-t , elrejted, majd ha cbox-ba az pl.''egyéb''-re kattintanak, akkor megjelenteted, majd ott ki tudja válsztani a szükséges dárumot, majd a SelectionEnd tulajdonságot hozzáadod a cbox-hoz.
-
[HUN]Zolee
őstag
6 ba vagy 7 be? mert nagyon megkavarták. gondolod te is jöhetsz msn-re

-
[HUN]Zolee
őstag
én a 2003 at használom. másnéven a 7.0 ás. talán össze lehet hozni az objektumokat, de annyira nemismerem a programot
-
[HUN]Zolee
őstag
-
[HUN]Zolee
őstag
-
[HUN]Zolee
őstag
Hi!
Tegnap még próbálkoztam, de nem mentem sokra az ablak megjelenítéssel. Működik, de valamiért feketéből kezd el megjelenni az ablak és nyeri el az eredeti színét.
A következőt csináltam:
Dim n As Integer
For n = 1 to 100
Me.Opacity = n/100
System.Threading.Thread.Sleep(5)
Next
Próbáltam megváltoztatni a lépésközt nagyobbra, de semmi eredmény.
Aztán próbaképp csináltam egy ilyet:
Dim n As Integer
For n = 1 to 100
Me.Opacity = n/100
MsgBox(n)
Next
Itt ugye mindig feldobta n értékét egy ablakban, de látszólag nem feketéről indult a megjelenés. Minden OK volt, csak az MsgBox-okra nem lett volna szükségem. Hol lehet a hiba?ha gondolod keress meg majd msn-en. ott gyorsabb.

-
[HUN]Zolee
őstag
Hi!
Tegnap még próbálkoztam, de nem mentem sokra az ablak megjelenítéssel. Működik, de valamiért feketéből kezd el megjelenni az ablak és nyeri el az eredeti színét.
A következőt csináltam:
Dim n As Integer
For n = 1 to 100
Me.Opacity = n/100
System.Threading.Thread.Sleep(5)
Next
Próbáltam megváltoztatni a lépésközt nagyobbra, de semmi eredmény.
Aztán próbaképp csináltam egy ilyet:
Dim n As Integer
For n = 1 to 100
Me.Opacity = n/100
MsgBox(n)
Next
Itt ugye mindig feldobta n értékét egy ablakban, de látszólag nem feketéről indult a megjelenés. Minden OK volt, csak az MsgBox-okra nem lett volna szükségem. Hol lehet a hiba?Dim n As Integer
For n = 1 to 100
Me.Opacity = n/100
System.Threading.Thread.Sleep(5
Me.Refresh()
Next
így jó lesz
kifelejtetted a form frissítést.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
[HUN]Zolee
őstag
-
[HUN]Zolee
őstag
-
[HUN]Zolee
őstag
Ok, működik, köszi! Csak nem tudom arra használni, amire szerettem volna.
A login Formnál szeretném megcsinálni azt, hogy kb 2 mp alatt jelenjen meg. Gondoltam, hogy ha a form.opacity tulajdonságára írok egy for/next ciklust, akkor sima ügy lesz. Persze nem működik, de miért?
Dim n As Integer
For n = 1 to 100
Me.Opacity = n
System.Threading.Thread.Sleep()
Me.Refresh()
Next
Futási időben nem tudom az Opacity tulajdunságot változtatni?Opacity az egy 0 és 1 közé eső szám.
Me.Opacity = n/100
a példád szerint
[Szerkesztve] -
[HUN]Zolee
őstag
-
[HUN]Zolee
őstag
Valaki meg tudná mondani, hogy az Rnd() függvény miért mindig ugyanazt az értéket adja vissza?

Egy parancsgombhoz rendeltem hozzá az Rnd()*100+1 függvényt, ami mondjuk elsőre 75-öt ad eredményül. Ezután újra klikkelek és mondjuk 18-at kapok, majd a következőre 37-et.
Kilépés és újraindítás után ismét 78, 18, 37 lesz a sorrend. De miért???írd be a form_load ba hogy Randomize() . és akkor elvileg már mindíg más számot kell adnia.
-
[HUN]Zolee
őstag
-
[HUN]Zolee
őstag
-
[HUN]Zolee
őstag
Az IsNumber-t ötletét a makrorögzítő adta, nekem fogalmam sem volt, hogy van ilyen (nekem magyar Office lévén SZÁM szerepelt a munkalap függvényében) Ergo: olyan nagyon rosszat nem írhattam. Az IsNumeric-et már a neten találtam, több helyen is, több példát, de nem jók. (Lehet Visual Basic.Net kell hozzá?
) Nem tudom.mingyárt megnézem neked ezt a fügvényt

vagyis amint megjöttem este a melóból
[Szerkesztve] -
[HUN]Zolee
őstag
Vagyis remélem hogy Excelről van szó, ha nem akkor télleg kell a deklaráció

de amúgy a fordítónak nem a változóval van a baja, hanem a függvénnyel.
Ha viszont VB-be akarja ezt írni, akkor hibás a függvénymeghívás, pontosítani kellene. -
[HUN]Zolee
őstag
-
[HUN]Zolee
őstag
hány oszlop :
Sub mennyi_van_kitoltve_a()
Worksheets(''Munka1'').Select
Db = 0
If [a1].Value = '''' Then
Db = 0
Else
If [a2].Value = '''' Then
Db = 1
Else
For Each cella In Range([a1], [a1].End(xlToRight))
Db = Db + 1
Next
End If
End If -
[HUN]Zolee
őstag
A múltkori problémámat sikerült megoldanom. Mondjuk sejtettem, hogy egy egyszerű ciklus-utasítás révén menni fog a dolog, csak jól meg kellett ''fogalmazni''.

Most viszont egy olyan átfogó kérdésem lenne, hogy miként lehet az egyes Excel táblák határait megállapítani? Érthetőbben kifejezve: az adott munkalapon szereplő táblázat hány soros és hány oszlopos? Ez ugye ránézésre simán megy, de ha automatizálni akarom a folyamatot, akkor már gondban vagyok, mert makrórögzítés révén nem tudom kisilabizálni a dolgot. Ezenkívül van valamilyen függvény vagy utasítás, amely megállapítja, hogy az adott fájl hány munkalapból áll?
Ha nem teljesen világos a kérdésem, szívesen leírom a segíteni szándékozó kedves emberkének, mi is a pontos feladat, aminek a részeként ezek kellenek.
az első kérdésre, mingyárt megírom a macrot
a második engem is érdekelne
Hány cella van egy oszlopba :
Sub mennyi_van_kitoltve()
Worksheets(''Munka1'').Select
Db = 0
If [A1].Value = '''' Then
Db = 0
Else
If [A2].Value = '''' Then
Db = 1
Else
For Each cella In Range([A1], [A1].End(xlDown))
Db = Db + 1
Next
End If
End If
ActiveCell.Value = Db
End Sub
[Szerkesztve] -
[HUN]Zolee
őstag
-
[HUN]Zolee
őstag
Hogy lehet hexa kódvól szöveget csinálni?
-
[HUN]Zolee
őstag
Hogy lehet új objektumot adni a VB . NET be kódbol ? ( most egy PictureBox-ot kéne hozzadni). Nem sikerült még rájönnöm

-
[HUN]Zolee
őstag
[link]
Tessék. -
[HUN]Zolee
őstag
-
[HUN]Zolee
őstag
Nem hiszem hogy ingyenes. Legalábbis én még nem hallottam volna hogy a microsoft bármelyik VB-t is ingyenessé tette volna, de kérdezd meg X-Com-ot ő bizts tudja a pontos választ (WinXP topicba megtalálod)
-
[HUN]Zolee
őstag
-
[HUN]Zolee
őstag
-
[HUN]Zolee
őstag
-
[HUN]Zolee
őstag
bocsi, igazad van , ezt nagyon benézem, látszik hogy hiányzik belőlem a sör , ilyenkor már kell a gondolkodáshoz

-
[HUN]Zolee
őstag
ha csak az egyik koordinátá változtatod meg akkor a kektekező vektor nem a körívre esik majd.
[Szerkesztve] -
[HUN]Zolee
őstag
a sugar nem szakasz, hanem a hossza. Te írtad

sugar = Int(Math.Sqrt((fixp.X - op(i).X) ^ 2 + (fixp.Y - op(i).Y) ^ 2))
Szóval össze lehet adni
ezt meg nemértem hogy jött ki neked
Szétbontottam két törtre:
(2 * sugar^2 - atlo^2) / (2*sugar^2) =
= (2 * sugar^2) / (2 * sugar^2) - (atlo^2) / (2 * sugar^2)
= 1 - (atlo^2) / (2 * sugar^2)
Szerinted nem jó
én egy szóval sem mondtam hogy nem jó, csak annyit, hogy nemértettem hogy jött ki

mingyárt megnézem
Na énis a szakasz hosszára gondoltam.
egy vektor és egy hossz nem összeadható, vagyis a sugarat nem elhet hozzáadni a az op(i) -hez
de azért megnézem
[Szerkesztve] -
[HUN]Zolee
őstag
az op(i) egy pont a sugár pedig egy szkasz, és ezt a kettőt szerintem nem lehet összaedni.
(2 * sugar^2 - atlo^2) / (2*sugar^2) = 1 - (atlo ^ 2) / (2 * sugar ^ 2) ezt meg nemértem hogy jött ki neked -
[HUN]Zolee
őstag
op(i) az a szakasz végpontjai, vagyis e közül kerül ki a kör középpontja.
alappont az a 0°os körívnél lévő pont
fixp az a kezeti pont ahonnan indítjuk a köríavet
vp az a változó pont, ami mindíg az aktiális egérelmozdulási értéket kapja meg (ez még nincs kész)
és a i=kpont(fixp.X,fixp.Y) kell. töbszem többet lát
[Szerkesztve] -
[HUN]Zolee
őstag
Eddig jó. Na most akkor mi micsoda?
Ebben a képletben ugye szerepel a háromszög 3 oldala.
Neked meg van átló és sugár, amit eleve nem értek, de ráadásul kevés is (2 vs 3 darab).
Szóval első körben szerintem nevezd el érthetőbben a változóidat, az arccos függvényből pedig csinálj tényleg külön függvényt, így jobban átlátható lesz.ya télleg .
[Szerkesztve] -
[HUN]Zolee
őstag
a koszinus tétet kell leprogramoznom, és én ezt hoztam ki belőle :
alfa = arccos ((a^2+b^2-c^2)/2*a*b) -
[HUN]Zolee
őstag
az az invers Cos MDSN szerint.
lehet valami el van írva, mert ahogy nézem az mindíg negatív lesz :S pedig amitko beírtam neki hogy x=0,5 , akkor kidobta hogy alf= 60 . -
[HUN]Zolee
őstag
Segítséget kérnék a hiba mivoltáról.
Valami túlcsordul, csak nemtom mi :S
[link] -
[HUN]Zolee
őstag
Hogy tom felvinni a cosinusztételt beírni VB.be, hogyha a szög az ismeretlen?
alfa = cos^ -1 (a^2+b^2-c^2)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Rég várt frissítést kap az Android tárcsázója
- LED világítás a lakásban
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Új és újszerű 15-16 Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron! Garancia Számla!
- 27% - Samsung 980 PRO 1TB M.2 SSD PCIe 4.0 NVMe
- MacBook Pro 14" 2024 M4 Pro 24GB RAM, 14 core CPU, 20 core GPU, 1TB SSD, Space Black 27% Áfa 0474AB
- ÚJ! ÉJFEKETE / midnight MacBook Air M4 13" 16GB 256GB - 1év Garancia! TÖLTŐ, +AJÁNDÉK!!!
- Apple MacBook AIR 13 / M2 / 16GB / 256 GB! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

!!!