Új hozzászólás Aktív témák

• gege71.hu

addikt

Sziasztok, lenne kis gondom:
    Szeretnék AVI-ból mpeg2-t készíteni, ez ideáig tiszta sor. Adott egy sorozat a prison break. HDTV forrásból készült XVid. Van egy progicsomag a The FilmMachine amivel a célomat könnyen elérhetem ill elérhetném. A lényege, hogy meg lehet ezzel a progival azt csinálni, hogy mondjuk a sorozatot 3 részenként összefűzve azok *.srt feliratfile-jait is hozzáadva közvetlenül DVD-re írom a három részt azt előte menüvel ellátom. Az srt file-okból a progi a dvd menüben választható feliratot kreál szintén összefűzve a feliratokat (ahány avi annyi srt adható meg). Az avik összerakásához a progicsomag a virtualdub-ot használja.
    ...és most jön a probléma. Az avik audiosávja az xvidben VBR mp3, ezért a virtualdub mikor az összefűzés lépése következne a dvd kreálás folyamatában kiáll a hibaüzenettel, hogy nem megfelelő az audio, mivel nem constans hanem various bitrate-es.
    A program amúgy ezen lépés után kódolja (kódolná) át a cuccot mpeg2-be amit egy saját beta cuccal (Qenc beta) vagy CinemCraft Encoderrel vagy pedig Canopus ProCoder 2.01-el lehet elvégeztetni. Utóbbi kettő valamelyikének elérési útját meg kell adni az opciók közt. Itt van amúgy egy pofás leírás a cuccról: [link]

Na szal a VBR audio miatt nekem a virtualdubos résznél behány az egész.
    Próbáltam azt, hogy a virtualdubbal külön egyenként megnyitom az avikat. Esetemben pl a PrisonBreak első/második és harmadik részét.
    Nyitáskor szól is a Vdub, hogy nem megfelelő az audio bitrate, amit ki tudok vele egyengetni, hogy megfelelő legyen de ilyenkor a kép meg a hang elcsúszik a halál faszára.
    Na szal a kérdés: hogyan tudnám rendberakni az avi audio bitrate-jét, úgy, hogy ezekután a vdub gond nélkül összefűzhesse a 3 részt anélkül, hogy az a kva hangsáv elcsúszna a képhez képest.

Előre is thnx. :R
    gege

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák