Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Syl

    nagyúr

    Figyelem VBox guruk!
    Egy kis segítséget szeretnék kérni :R

    Olyan igényem támadt, hogy egy Linuxos gépen vboxban kellene építenem egy win7-es virtualizált környezetet. Csakhogy! Ez a Win7 nem virtuális vdi lemezről futna, hanem a fizikai lemez egyik partíciójáról.
    A fizikai partíció virtuális környezetbőli elérését ismerem, írtam is anno róla ([link]). De az egy vdi-re telepített win-nel működött.

    Tehát nem az a forgatókönyv kell nekem, hogy a fizikai gépre felteszek egy WIn7-et, majd Linuxot és a Linux alól elérem a Windowst! (sok ilyet találtam a gugliban) Olyat szeretnék, hogy a gépen csak Linux van, azon Vbox és egy üres partíciót (pl. sda5) vmdk mutatóval beadni a vboxnak és ráküldeni a win telepítőt. És ez a win telepítés bár fizikai partíción lenne, csak vbox alól lehetne használni.

    Igazából nem is az kérdés, hogy kell ezt a virtuális/fizikai partíciót létrehozni és beadni a VBoxnak, ezt tudom. A kérdés az, hogy egyetlen partíció (a fent említett sda5) elég lesz a win7 installnak? Mert az szeret egy külön 100 megás partíciót kreálni. Vagyis két külön sda partíciót kell létrehoznom és azokról külön vmdk mutatót készítenem?

    :R

    Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

Új hozzászólás Aktív témák