Új hozzászólás Aktív témák
-
taranis
addikt
Hát inkább mondjuk úgy, hogy a lehetőség adott, de azért nem feltétlenül ez az értelme. Nem mindenki akar napfényben 3200-as ISO-val videózni, és van ott más profil is, ami nagy DR-t ad, és amivel lemehetsz ISO100-ra is. Kicsit olyan ez, mint a Cinema EOS-nál a C-log. Szép és jó, de a videók többsége amit láttam mégis a Wide DR profillal készült.
[ Szerkesztve ]
colorizer.net
-
veterán
válasz taranis #4151 üzenetére
azért a nagyok (mármint rendes stáb stb) szinte mindig valami slogban vagy log c-ben vagy hasonlóban forgatnak, ha nem raw-ban. bár a raw annyira nem gyakori, ahogy figyeltem, mert sokkal drágább a tárolása-kezelése-utómunkája, a prores is szép adatmennyiségeket bír felemészteni
istálló? gazemberség? hupákolás?
-
taranis
addikt
-
cOxeR
Ármester
válasz taranis #4151 üzenetére
Én nem értek ezzel egyet... a mai világban egy adott ember stílusjegyei a hozzá közel álló színvilág megköveteli, a megfelelő utómunkázhatóságot. Esküvői oldalról elég sok ügyfél hozzáállását és gondolkodásmódját láthatom, és gyakran kerül elő, hogy azért akarnak valakit, mert az a stílus tetszik, aminek alapvetően a színvilág az ami elsődlegesen adja az alapját. Nem a felvett snittek technikai profizmusát nézik. Az többnyire a munkájára igényes ember követeli meg saját magától.
Mindig vannak kivételek és vannak akik másként látják és ez rendben is van persze, más-más ízlésvilággal rendelkezünk és ez jó. -
taranis
addikt
Amit te mondasz, az a ló másik oldala, én nem beszéltem én arról, hogy nem kell színezni. Az A7S cine profiljait említettem, amik szintén flatek, de ISO100-al is lehet használni őket, és szintén kell dolgozni velük utólag. De nem úgy, és nem annyit. Ugyanez a helyzet a Canon Wide DR profillal, az még szintén flatnek számít a többi profilhoz képest, tehát van vele meló, de könnyebben kezelhető.
colorizer.net
-
veterán
fényeltem én már kis házi használatra szánt dv kamerából jövő képet is. kicsit rücskös lett a kinézete, de szerintem belefér
istálló? gazemberség? hupákolás?
-
telefonfulke
tag
Közben meglett magic lanternben az lcd kikapcsolás. Viszont olyan probléma van hogy amikor a ml saját menüjébe lépek be, teljesen random időközönként néha egyszer csak kilép onnan, illetve az info gombra nyomva azt írja, hogy a súgó fájlok nem találhatóak. Elvileg mindent a leírások szerint csináltam, megfelelő firmvare-re is került fel. Van esetleg erre valakinek ötlete?
-
veterán
válasz telefonfulke #4159 üzenetére
utóbbi passz, előbbi szerintem egyszerűen ilyen. ha sokat akarod nyomkodni, akkor ne liveview módban tedd
Taranis: minek, az is csak egy kamera de nyersanyag azért volt nálam.
azóta a red az olcsóbb opció (főleg ha nem elég a 2k vagy ha raw kell, bár a red raw állítólag nem teljes értékű raw), az arri alexával azért szinte mindenki jobban szeret dolgozni, főleg a megbízhatóság miatt. bár a red is sokat javult, korábban azért láttam meredek dolgokat, amik produkciós környezetben egyszerűen nem férnek bele fagyások, fel nem ismert vinyók, ilyesmik.
amúgy ez kis családias forgatás volt, nem nagyon stresszelték túl... Janklovics úrból pedig tényleg korlátlanul dől a hülyeség, az kicsit fárasztó volt a nap végén máristálló? gazemberség? hupákolás?
-
lackosing
csendes tag
Sziasztok.
Félig meddig Offtopik. De érdekelne, hogy ki milyen vázat ajánlana maximum 250-300 ezres ár kategóriáig kizárólag filmezésre. Sokan mondtak sok félét ilyenek jöttek szóba, hogy Canon 5D MK II, Panasonic GH3, Sony A77, A77 mk II. Jelenleg egy Csnon 60D-m van ezt szeretném le cserélni valami fulframe vázra.Köszönöm.
-
-
lackosing
csendes tag
válasz MrChris #4164 üzenetére
Más fórumon is ugyan így volt, hogy volt aki a GH3-at ajánlotta és volt aki a Canont. Akkor hogyan lehet ezt eldönteni? Tesztek alapján a GH3 képe nekem alapból túl fényes picit valamint túl éles a képe. Bár ezeken utómunkával lehet javítani de alapjába véve miért jobb a GH3 mint a Canon 5DMk2? Hallottam olyat is, hogy hackelt FW és felhúzni a GH3-on tulajdonságait. Erről lehet nem itt kellene kérdezgetnem de azért így megkérdezném itt, hogy mit lehet erről tudni, hiszen ez DSLR filmezéshez is tartozik.
-
HollyBoni
veterán
válasz lackosing #4166 üzenetére
Te döntsd el, ne más helyetted. Felesleges kérdezgetni fórumokon, mindenki nagyon okos és mindenkinek igaza van, mindenkitől mást kapsz. Nézz teszteket, töltögess nyersanyagot amik a kamerával készültek, ha van lehetőség próbáld ki élőben. Van amiben a GH3 jobb, van amiben az 5DMK2, két nagyon különböző kamera. GH3-ra nincsen firmware hack, csak GH1-re és GH2-re. 5D-re viszont van egy Magic Lantern nevű dolog, ez hozzáad sok ficsőrt.
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz lackosing #4166 üzenetére
5D mk-II nem tud lassítani, nagy a rolling shutter hatása, lényegében ennyi a "hibája" színei a legjobb kategóriába tartoznak, termék videókhoz, reklámokhoz (amiben nincs sok akció, mozgás), interjúkhoz, bizonyos dokumentum, portré témákhoz nagyon jó! A GH3 modernebb, többet tud, élesebb (híradósabb) kicsit a képe, de jóféle fényerős fix-ekkel ugyan úgy tud szépen mosni, csak FF-en ilyen szép hatást már 2.8-as üveggel is könnyen el lehet érni, M4/3-on meg f/1.8-1.4 kell minimum. Viszont ha részletgazdagság a fontos akkor meg alapból ez van előnyben.
Tehát attól függ mire kell. (ha "bármire" akkor meg bármelyik jó, de inkább GH, a több lehetőség és az enyhébb RS miatt, viszotn az üvegeket eléggé meg kell válogatnod rá)[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
taranis
addikt
Végez itt valaki céges kereteken belül videózást? Azt vágom, hogy pl. esküvői videózáshoz ugyanaz a végzettség kell, mint a fotózáshoz, már ha valaki számlaképes akar lenni. De mi a helyzet azzal, ha mondjuk leforgatsz egy dokumentumfilmet, és saját magad szeretnéd terjeszteni? Oda kell végzettséghez kötött tevékenység? Nem nagyon találok infót erről.
colorizer.net
-
taranis
addikt
válasz taranis #4173 üzenetére
Megválaszolom magamnak. A saját termék elkészítése és eladása teljesen más tészta, mint az esküvői videókészítés. Ott van egy bizalmi alap, megismételhetetlen esemény, a törvény ezzel próbálja védeni a megrendelőt, hogy képzettséghez köti a számlaadást. A terméknél a vevő elállhat, így ott egyedül a kereskedelmi végzettség merülhetne fel, ha üzletben gondolkodik az ember. Viszont sima internetes kereskedelemhez nem kell végzettség, úgyhogy tulajdonképpen a saját kiadású dokumentumfilm nehézségei a kiadásra/jogdíjakra korlátozódnak. A tévedés jogát persze fenntartom
colorizer.net
-
narumon
őstag
Canon 550D-re van bevállt flat profilotok? Kis videoklipphez kellene, azt gondolom, hogy nem az esküvőkön használt cine-vel állnék neki hanem inkább valami flat-tal. Ötlet?
https://www.facebook.com/Naruvideo
-
.DLL
veterán
válasz narumon #4176 üzenetére
A Cinestyle-nál laposabb profil teljesen fölösleges 550D-re mert nem akkora a szenzor dinamikaátfogása, hogy ki tudná aknázni. Még a Cinestyle levett kontraszttal is hagy bőven egy folyamatos szürke szintet ami alatt már nincsenek részletek, az a szint bizony más fölösleges és csak a tónusátmenetek kárára megy.
(P.H.)
-
orko
tag
válasz narumon #4176 üzenetére
Cinestyle,Superflat,marvels cine..ezeket próbálgattam.Mindegyik laposabb az összes gyári presetnél.
Változó,hogy melyiket használtam.Superflat jól jött éjszakai rendezvényekkor!Panasonic GH3-nál sajnos nincs lehetőség ilyen stylokat betölteni vagy létrehozni...Gyenge fénynél koromfeketék az árnyékok.
Valahonnan sikerült a Canon CineLook és VisionColor profilokat letölteni-azok nagyon bejöttek klippekhez!! -
narumon
őstag
Köszi mindenkinek a tippeket, el is kezdtem rákeresni ezekre.
https://www.facebook.com/Naruvideo
-
lackosing
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy bármilyen profilt Canon-ra hogyan lehet rá tölteni? Legyen szó bármilyen profilról. Addig oké, hogy EOS utility, Camera Settings és Remote Shooting, viszont videó opciónál a register User Defined Style szürke, tehát nem lehet be tölteni. Más módban tökéletesen működik csak ami a lényeg lenne vagyis videóban ott nem.
Valaki lépésről lépésre, hogy mire kell tekerni a módválasztó tárcsát mit hogyan kell állítani vagy szükséges valamilyen firmwire frissítés? Ha valaki le tudná írni az nagyon nagy segítség lenne.Köszönöm előre is!
Üdv! -
lackosing
csendes tag
Üdv!
Nekem kifejezetten tetszett.
Véleményem szerint a zene kicsit talán lehetne pörgősebb persze megrendelés és ízlés kérdése minden de azért egy esküvő szóljon a vidámságról és ezt a zene is tükrözze.
Valamint keveset van mutatva a násznép vagy az egész rendezvény háttere.
Szerintem jó vegyíteni egy videót úgy hogy ne csak mindig a középpontban lévő emberek szemével lássunk, hanem azoknak a szemével is akik rokonok, szomszédok barátok.
A részletekre szánt snitteket, gondolok itt a poharak, szalvéták, vagy más részletek, helyett lehetett volna rakni pl többet arról, hogy mennyi ember van, pl. tempolban a karzatról vagy a hátsó sorból 1-2 snitt,
valamint hiányolom a hangját az egésznek. Néha jó hallani az esküvőből vett nyers hangokat is pl. örömujjongásnál vagy amikor ki mondják, hogy igen, így csak egy zenés videóklipp.Viszont összességében nekem tetszik.
-
cOxeR
Ármester
válasz lackosing #4185 üzenetére
Köszi.
Van egy hosszabb változat, abban vannak inkább az emberek és az arcok... valamint beszédek közvetlenül mikrofonról felvett minőségben. Valamint az inkább esemény-centrikusabb összeállítás is.
No majd belinkelem azt is, ha érdekel benneteket.Alapvetően nem vagyok mondjuk pártolója a hangok bevágásának... inkább ha kifinomultabban megy majd az audio vágás (erre gyúrok a holtidőszakban picit ) akkor hangátfedésekkel fűszerezve érném el a kívánt hatást, átvezetéseket. A zene nagyon sokat nyom a latba szerintem... és kár egy teljes zeneszám alá betenni egy esküvőt... több a jelenetre jellemzőbb zene vágásával jobb összhatást lehet összeállítani.
Alapvetően itt kérés volt, hogy ne legyen az anyagba sok olyan snitt, ahol látszik, hogy mennyien voltak... és kik, ami azért nem igazán könnyen kivitelezhető... de nem erőltettem ennek megfelelően.
-
.DLL
veterán
válasz lackosing #4189 üzenetére
Ja tényleg én is a fent linkelt módon tettem rá.
De ha már neked is rajta van a CineStyle, akkor meg kell jelennie... Menj be videó módban a menübe, arra a lapra ahol a képstílusok vannak, azon belül pedig a Saját beállítás 1-be mondjuk (550D-n a Disp. gomb) Ezen belül az első rublikában ki tudod választani, hogy a Saját beállítás 1. milyen profilt használjon, itt a felsorolásban ott kell lennie a CineStyle-nak is.
(P.H.)
-
.DLL
veterán
Jókis videó, én kicsit a készülődést hiányoltam, ha nem is az unalmas sminkelésről, de valami felvezetést.
A hangulata szerintem megvolt.Viszont nagyon sok helyen kiégett, nappal is meg a színes fényeknél is már túl világos lett a kép. Inkább a csúcsfényeknél legyen "headroom", és a többit egy kicsit felhozni.
(#4191) lackosing: Ugyebár van három saját mentési hely, ahova rakhatsz bármilyen profilt, akár három "Normált" is, csak másféleképpen konfigurálva (kontraszt, telítettség, stb. így ugye már különböző képeket fognak adni.)
Namost, beléptél a három User Def. magyar menünél Saját b. (beállítás) egyikébe? (Disp. gomb, de írja is alul, hogy hogyan kell a részletes beállításokat elérni) Oda ahol tudod huzigálni a kontrasztot, színeket, stb.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
cOxeR
Ármester
A hosszúban van a készülődés is.
Elég nehéz körülmények voltak, a szabadtéri felvételekkor, esett az eső... a fejek felett lévő esernyők árnyékot vetettek, ergo vagy a hátteret hagyom veszni, vagy az arcok tűnnek el.
Az esti fényviszonyoknál meg a csalóka a fejlámpa és a közeli fényeffektek voltak nehezítő körülmények, ugyanezt a hatást elérve... ha nem kaptak megvilágítást semmi sem látszódott az arcokból... ha erre kikorrekcióztam, akkor pedig ha megkaptak egy fejlámpát, vagy bármi más fényeffektet, akkor jött a kiégés.
Nem is nagyon tudom mit lehet az ilyen teljesen hektikusan változó fénykörülményekkel tenni.
Mert itt is ha alálövöm, hogy a fényeknél ne égjen ki, akkor bármi történik fényeffekt nélküli időszakban, akkor abból kvázi nem látszik semmi. Szóval ezzel küzdöttem/küzdöttünk... -
.DLL
veterán
Igen, az látszott, hogy enyhén szólva sem volt ideális, de szerintem tartományra korlátozva pl. csak az sötét árnyalatokat felhúzva húzva kicsit összébb tolható a dinamikatartomány. Na ugye ilyenkor lenne jó a 12-14 bites nyersanyag és egy jó szenzor (a 6D ebben elvileg elég jó, van már rá ML raw?)
(P.H.)
-
cOxeR
Ármester
Igazad van. Viszont ha alexpósan felveszem, akkor azt felhúzni sokkal problémásabb, mint ha veszik a részletek egy része.
Bezony jól jönne... van a 6D-re is ML, viszont nem tettem fel még egyszer sem.
Azonban abban biztos vagyok, hogy a bánat se tudja egy teljes esküvő anyagát raw-ba rögzíteni.
Kellene hozzá egy harmadik ember, aki semmi mást nem csinál, mint a 15 percenként levedlett kártyákat menti gépre, meg külső vinyókra.
Pláne azt feldolgozni. Így is a leválogatott snittek 7x GB-ot nyomnak... a teljes felvett rész, meg 153GB... ki sem számolom, hogy raw esetén ez milyen érték lenne.
No meg mellé a hang, 5GB, bár ez ugye bagatel...
Amúgy van a rögzítésben egy kakukktojás 60D-is, igaz csak pár snitt erejéig. -
lackosing
csendes tag
Mellékelem képekkel mi a problémám mert így nehéz lesz el magyarázni.
Szóval. Elsőként ami a probléma: (névtelen.jpg)
Itt azt kell tudni, hogy a módválasztó tárcsa Videó módon vanA második kép: (DSC_0111.jpg)
Videó módban látható, hogy nincs itt a cinestyle.Harmadik kép: (DSC_0110.jpg)
Itt a módválasztó M módon van ami ugye fotózásra való, és láss csodát itt már jelen van a cinestyle.Erre a problémára keresem a megoldást.
Köszönöm előre is a segítséget![ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz lackosing #4196 üzenetére
No ezaz, és ha a videó módban, rámész pl. az User Def. 2-re, és megnyomod az Info gombot, ugye a részletes beállításokhoz, akkor a megjelenő felületen, a listában ki tudod választani a CineStyle-t?
De asszem én is készítek nem mást mint egy videót, a f0s mobilommal, erről lenne szó: Képstílusbeállítás.3gp
(P.H.)
-
lackosing
csendes tag
Sikerült! el sem hiszem. A csúszkák fölötti feliratnál ahogyan tekergetem ott van. Hát erre se jöttem volna rá magamtól az biztos. Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Még 1 kérdésem lenne, hogy a cinelook illetve superflat profilokat honnan lehet ingyenesen letölteni? A cinelookot megtaláltam de az fizetős a superflat profilt pedig hol lehet keresni?
Nagyon köszönöm mégegyszer!
-
orko
tag
Valaki memóriakártyát? [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest