-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
freeknight
őstag
Ez szomorú, pedig nem lenne túl nehéz megoldani.
Hihetetlen, hogy az MX Playernek sikerült, de egy olyan világcég, mint a google képtelen megcsinálni.
Bár gondolom úgy vannak vele, vegyed csak meg az aptx LL szabványos cuccokat aranyárban, legalább ezzel is pörög a gazdaság. -
patomi
őstag
válasz
freeknight #2544 üzenetére
Sajnos általános probléma. Még nem volt olyan tws-em aminél ne lett volna ilyen.
-
GU-81M
tag
Sziasztok! Milyen ipx7 vagy jobb vízállóságú, agybadugós, fülest ajánlotok? Sajnos a spanyol MPOW M5/T5 rendeléssel én is befürödtem. 20k fölé csak indokolt esetben mennék.
-
freeknight
őstag
Megjött az Edifier TWS200, köszönöm az ajánlásokat. Végre nem agybadugós, sokkal jobban bírja a fülem
Hangja is fényévekkel jobb mint az előző Mi basic, hiába volt az agybadugós. Nyilván ez sem egy audiofil cucc, de nem is kerül annyiba.
Egy érdekes dologba futottam bele, amivel a Mi basicnál nem volt feltűnő, de elővéve a fiókból ott is jelen van. Ez pedig a bluetooth kapcsolat audio desyncje. Ez ugye zenehallgatásnál nem számít, de a youtube videók hangja csúszik a képhez képest. Érdekes, hogy az MX Player viszont csúsztatja a képet is, észrevehető, hogy kicsit megakad, ha csatlakoztatom a fülest, és aztán már szinkronban van a kép és a hang.
Ilyesmi megoldás nincsen youtube vanced alatt? Nyilván a live streaming, vagy játék más kérdés, azt nem is várnám el, de elképzelhetetlen, hogy a youtube ezt ne tudná. -
tigipuf
senior tag
Nekem se,én is abban nyomom
.Félreérthető voltam,akkor inkább úgy mondanám,hogy itthon,meg normális körülmények közt kb. fele hangerőn hallgatom,mint a műhelyben ahol adott egy alap fémipari "aláfestés".Na ott fordult már elő,hogy tényleg maxra fel kell csavarni a hangerőt.Viszont úgy már hosszútávon nem hallgatható nekem is sok és fárasztó.
-
novakalex
aktív tag
Sziasztok,
Mostanra jutottam el, hogy vegyek egy bluetooth fülhallgatót.
Kosárlabdázáshoz kellene, meg időnként edzeni.
Milyent ajánlanátok "pálcikás" és teljesen agyba dugós fajtában?
Mikrofon azért használható legyen ha kinn a szabadba vagyok.
Ár: maximum 15.000 Ft.
Köszi -
Üdvözlöm a Topiclakókat!
Érdeklődöm, hogy szerintetek melyek az árlista legalján elhelyezkedő, BT5-ös, még elfogadható hangot produkáló nyakpántos fülhallgatók. Főleg robogón lenne használva, ott is főleg szöveghallgatásra, tehát a zenei minőség nem igazán szempont.
Ilyesmire gondoltam: Baseus Encok S12
Köszönettel: MaCS
-
válasz
Seraph 16 #1408 üzenetére
Ma jött meg SoundPEATS Truedot. 2 hó + 10 nap. De ez nem a cég hibája, a többi akkori rendelésem is most esik be. Első benyomások:
Kép alapján nem gondoltam, hogy ennyire kicsi a tokja, de ez jó hír.
Gyorsan csatlakozott Samsung Galaxy S7 -hez.
Kifejezetten kényelmes, és stabilan áll a fülemben.
Elsőre kicsit nehezen érzékelte az érintést, de megszokható. Cserébe vissza tudom nyomni a fülembe anélkül, hogy érintést vegyen.
Hang: Kellemes csalódás. "Laid back" kategória, nem fárasztja a fület. Olyan, ami elég biztos választás az emberek többségének. Részletességében messze a tökéletestől, de nem is vártam többet.Összességében elsőre nagyon úgy tűnik, hogy jól döntöttem, sokkat többet nyújt, mint amire számítottam. Tudni kell, hogy a TWS-ek piacán nincs viszonyítási alapom.
-
patomi
őstag
#(2429)
Megérkezett a Mifo O5 prof. Persze, hogy nem töltöttem fel teljesen. Első benyomás,, Tok,, ez egy ékszeres doboz. Igazi prémium kategória, tapintása nagyon finom és jó ránézni. A tető nagyon szépen illeszkedik, pedig egy kis rugós mechanika is van benne.
Ami meglepett, BT csatlakozásnál egy kislány kínaiul közölte a történéseket. Ezen egy percre lementem hídba.
Hangja,, UHH, meg, VAze. Kb. ezekkel tudnám leírni pár szóban. No de komolyan, hihetetlen jó! Ahogy az illesztékeket cseréltem egyre nagyobbra, úgy lett kisebb a tere, de ezzel együtt a mélyek is megérkeztek. (itt azért,, kicsit méltatlannak tartom a kis csálé gumidarabokat, mint illeszték. Ezen a szinten illett volna valamit villantani.) Tere maradt elég így is. Dobszólók fantasztikusan élethűen szólnak. Térben is viszonylag el lehet helyezni a hangszereket. A különféle cintányérokat szépen meg lehet különböztetni. A háttérben szóló hangszerek is tiszták, jól kivehetőek. Nagyon részletgazdag hangja van. Kicsit talán az ének előrébb kerül mint kéne, de nem zavaró.
Kezelés kicsit buta ezekkel a gombokkal, ezen lehetett volna kicsit még agyalniuk. Ha ez így szól, milyen lehet az O7(?) Egy csapásra kenterbe verte az összes fülesem.
(nézzétek el nekem ha nem fogalmazok profi módon) (blueye, szerintem jobbak a mélyek mint az x3-nál)Szerk,: Az ára húzós kicsit de minden forintot megért.
-
Eliott
tag
Sziasztok!
Huawei P20Pro-mhoz keresnék TWS fülest, főként konditermi használatra. A Freebuds-ok lennének kézen fekvőek, de annak az árát nem szeretném letenni érte egyelőre, használtan pedig nem vennék ilyen eszközt.
Maximum 20 ezer forintért tudnátok ajánlani olyat, ami stabilan tartja a kapcsolatot ezzel a telefonnal, lehetőleg annyira nem szűrődnek ki a hangok és a külseje nem egy-az-egyben fehér airpods másolat?
USB-C.
Köszönöm!
-
zaskar
senior tag
-
zaskar
senior tag
válasz
wolfman #2523 üzenetére
Az emagnak írtál vagy az East Com-nak? A linken szereplő fülest az East Com forgalmazza, ami csak egy román cég a sok közül az Emag Marketplace-en, az emagnak más köze nincs hozzá. Én tavaly rendeltem tőlük egy Ankert, fél év gari volt rá, pár nappal előtte ment tönkre. Írtam nekik, küldtek érte futárt, és visszakaptam a teljes vételárat. Mondjuk ez kicsit lassabban zajlott, vagy két hónap kellett hozzá. Azóta inkább kerülöm a Marketplace-es eladókat, emagtól csak emag által forgalmazott terméket veszek.
-
wolfman
veterán
Eléggé ráfüggtem a Anker Soundcore Liberty 2 Pro fülesre, hogy ezt szeretnék most azt hiszem vásárolni. Nézegetem a netet, fürkészem hol is lehetne ezt most legjobb áron beszerezni.
Aztán ráakadtam az emag kínálatában erre
Kicsit asszimilálják a termékeket, mert ilyen elegy tudtommal pont nem létezik.Vagy Liberty 2 Pro vagy Liberty Air, de Air 2 Pro nincs. Bár a leírás és a képek a 2 Pro-ra utalnak, de az ár meg az Air-ra. Már a harmadik levelet írom nekik és készségesen kussolnak.
-
patomi
őstag
válasz
kelly416 #2520 üzenetére
Leírásában benne kell legyen az alaphelyzetbe állítás : [link]
GYÁRI BEÁLLÍTÁSOK:Helyezze be mindkét fülhallgatót a töltőbe, és tartsa mindkét multifunkciós gombot lenyomva mindaddig, amíg háromszor pirosan nem villan a dióda. A töltőből való kiemelést követően a fülhallgatók gyári értékekre vannak beállítva.
ELSŐ BEKAPCSOLÁS ÉS ÖSSZEPÁROSÍTÁS1. Vegye ki mindkét fülhallgatót a töltőből, és távolítsa el róluk a töltő pineket(3) védő matricákat. 2. A fülhallgatókat a többfunkciós gombot (1) mindkét fülhallgatón hosszan lenyomva kapcsolhatja be.3. Amint a LED dióda (2) felváltva zölden és pirosan kezd villogni, a fülhallgatókkészek a Bluetooth eszközre csatlakoztatásra. 4. Nyissa meg a készülékén a Bluetooth beállításokat, és az elérhető eszközöklistájából válassza ki a „Niceboy HIVE pods 2“-t.5. A sikeres párosítást hangjelzés jelzi, és a LED dióda (1) hosszú intervallumokban zölden villog.Egyszer már összepárosított eszköz esetében legközelebbi összekapcsoláskor már elég csak kiemelni a fülhallgatókat a töltőből. Automatikusan bekapcsolód-nak és rácsatlakoznak a készülékre -
kelly416
veterán
Sziasztok!
Fater vett TV mellé Niceboy Hive Pods 2 fülest, de mivel fél perc, egy perc eltéréssel bányássza ki szépen lassan a dobozból a kettőt, az egyik párosodik a TV-vel, a másik néma marad általában. De mostanra annyira "megszokták" ezt, hogy össze sem tudom hangolni semmivel sztereóban a két fülest, csak külön hajlandóak működni. Próbáltam a TV-vel újra hangolni, a telefonommal, másik telefonnal. Tudtok ajánlani bármi értelmeset, vagy eresszem vissza emag-ra gariban? A kiskönyvében nincs olyan, hogy a jobb és bal füles egymással való párosítása, meg semmi hasonló.
-
patomi
őstag
válasz
csubuka #2518 üzenetére
Ha nem veszed ki a tokból a füleseket nyitás után, akkor villog fehéren a LED. Ha külön akarod mindkettőt használni, akkor újra nyomva tartod a gombot párosítási módban és a másik oldalhoz is csatlakozol. Így mindkettő látható lesz. Csak az a füles lesz aktív amelyiket kiveszed. (Vagy mindkettő adott esetben, de akkor az elsőként csatlakozott lesz a fő egység.)
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Ez lehet láma kérdés lesz
Az Edifier TWS200-nál jól értem, hogy ahhoz, hogy igazán TWS módban menjen még kellene nyomogatni, nem elég neki a sima Bluetooth csatlakoztatás?
Megy meg teszi a dolgát, de nem volt külön bal meg jobb eszköz a Bluetoothnál.
Ilyen fehér villogást nem tudtam előcsalni belőle..
-
mgy
senior tag
Hölgyek-Urak,
szeretnék tws fülest venni, próbálok visszaolvasgatni a topikban, hogy ne kérdezzek se butát, se duplát. Amire viszont már most előre kíváncsi vagyok, mi a véleményetek az itt is többször hivatkozott scarbir.com oldalról, az ottani ítéletek/értékelések mennyire esnek egybe az itteni tapasztalatokkal.
Köszi! -
patomi
őstag
Igaz itthon még mindig közel az 50-hez... Lassan egy Budsra is be kell ruháznom annyit dicséritek.
Mondjuk csak egy galaxy A50 van mellé.(scalablet ez is tudja aszem)
vicze1, arra gondolok, hogy általában $20-50 közötti kategóriát keresik az emberek TWS tekintetében.
Aztán ha a 20 dolcsis füles nem hozza a 100-as szintet akkor megy a nyafogás. pedig élhető ez a kategória is. (másoknak szemét) -
vicze
félisten
Már megbocsás de a 20$ az abszolút használhatatlan kategória, az 50$ hozza azt hogy valahogy szól és kevés a gond. 80$ van egész értelmes és használható probléma mentes, de kompromiszumos TWS.
És már 100-150$-tól jól támogatott értelmes fülest kapsz, ami 99%-ban teljesen probléma mentes. -
-NoVa-
addikt
Pontosítsunk. 100-200$-os kategóriának indult, majd jöttek az egymás alá licitáló filléres vackok. Próbálgattam, többfélét is, de a Samsung Buds és az Apple hozza legolcsóbban a minimális funkcionalitást számomra:
- Soha nem desyncel egymáshoz képest időzítésben a 2 oldal
- mindennapi használatban következetesen jól kapcsolódik mindkét oldal
- Stabil BT kapcsolat wifizajos irodaházban is
- Elfogadható mikrofon utcai zajbanBorzasztó csábító lenne ezt olcsón is megkapni, de eddig a Buds volt a legolcsóbb, ami egy éven túl is stabil napi használatban, firmware updatet is kap, és hozza az akkuidejét.
-
patomi
őstag
Ez igaz, de a BTR5 önmagában $100 felett van. Egy normális kábel $10-30 -körül(?) Füles még sehol. Ezek a kis vackok meg max $50 de inkább 20dolcsis kategória.
Kicsit elővettem a senfer dt6-ot. És elég jó pedig nem tetszett régebben. Most akkor lehet veszek mellé egy BT modult, (kicsit tartok a minőség romlástól) de ugye ez MMCX (jobb sima kábel sem årtana a gyárinál), szóval ha másik füles nem MMCX, akkor megint új kábel. Na hát azért jó a TWS, csak kiveszed a dobozból és megy. Olcsó és kompromisszumos? Sajna igen. -
-NoVa-
addikt
Azért ha egy kicsit túlnézel a filléres TWS-eken, a technikai feltételek adottak a jóhoz is. A BT protokoll sem csak a legolcsóbb Quallcom alaplapokból épített izékből áll, ahogy kábel és kábel között is van durva minőségugrás teljesítményéhesebb fejhallgatóknál.
A FiiO BTR5-ben lévő 2 szinkronizált Sabre DAC balanced kimenettel, LDAC 990kbps kapcsolaton pl kifogástalan. Képes maga az eszköz USB-re dugva DSD256 lejátszásra, és meg lehet hallani a kis többletet térakkusztikában, de itt már a legutolsó kis apróságokon lehet vitatkozni, ahol az ár extrémen elszáll minden apró különbségért.
A rádugott fülesekre meg már rég nem igaz, hogy kevesebbek lennének a fejhallgatóknál bármiben, tér, dinamika, szellős könnyed vagy dinamikus erős, mindre van jó IEM és jó fejhallgató is, egyéni választás, ki mit szeret. Akad 26$-os fülesem, ami klasszikus rockkal hajtva pl bőven egy szinten zenél a nem épp annyira filléres planarommal. És akkor még 50k alatt van a teljes költségvetés, amiből a BTR5 a nagy része.De Tulku 3 armatúrás Sabbat paneles customja is érdekes lehet, holografikus térrel.
Szóval a technika adott, a gond inkább az, hogy a TWS-eket felkapták a tech/mobilreview oldalak, innentől audiohoz semennyire nem értő, a témában eddig semmi érdeklődést nem mutató firkászok dícsértek fel bármit, mobilfülesekhez viszonyítva. Szóval a gyártók sincsenek jóra kényszerítve, ha megvesznek és dícsérnek bármit. Azért akad pár értelmes, csak bele kell futni előtte szarokba is, hogy relatív értelmezhesd a sok reviewert -
sicc33
aktív tag
válasz
slászló65 #2479 üzenetére
Ne haragudj most kellemetlenül érzem magam. Kértél a T2C-ről véleményt privátban és az általad felsoroltakat kicsit másképpen leírva elmondtam. Erre ekézed a usereket. Ez így nem fer. Nem ebben a ligában kell keresni neked azt a hangot amit szeretnél. Csodák itt nem lesznek! BT-től (szerintem) ne is várjon az ember. Tartom magamat ahhoz a saját álláspontomhoz miszerint a kábel nem hazudik.
Abból is a fejhallgatókra és nem a fülhallgatókra gondolok. De itt sem lehet ebben az árkategóriában fillérekért olyanra lelni ami maga a manna a fülnek .... Sorry
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Google Pixel topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- E-roller topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Flip6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest