- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Androidos tablet topic
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Házimozi belépő szinten
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- IFA 2024: Erős, bár drága NAS-ok a Ugreentől
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
naomek
tag
Sziasztok. Van egy MSI PM8M3-V H tipusu alaplapom...van benne 2x 1gb ram, 80as ATA hdd gforce 7600gt vga és egy intel d 805 os proci...az a bajom, hogy a procit kicseréltem egy Intel D 925 re...azóta nem jön be az xp, hanem megáll a veryfing dmi pool datanal...vagy ujra indul, szint úgy a biosnal. 5let? :/
-
Tomi_78
aktív tag
válasz
scope2007 #44 üzenetére
Sziasztok, szia Scope2007!
Most hétvégén volt lehetőségem kipróbálni a HD Sentinelt azon a kérdéses számítógépen, de nem indult el, mert egyrészt valami SMARTVSD.VXD állomány kell neki (elolvastam a HDSentinel súgójában: azt írja, hogy ez a Windows98 system mappájában van, de én nem találtam ott
), a másik meg, hogy indításkor az ICMP.DLL-t is hiányolja. Ez utóbbi összefüggésben van az előbbi .VXD fájllal? És ezeket honnan tölthetem le - ha egyáltalán le lehet - a Win98 első kiadáshoz?
Elnézést, ha ez nagyon "off-topic", de remélem, akad itt szakértő, aki tud jó tanácsot adni.. -
Tomi_78
aktív tag
Sziasztok!
Nekem is, pontosabban a bátyámék számítógépével is ugyanez a gond: indítás után kiírja a "Verifying DMI pool data.........." sort, aztán lefagy és csak némi resetelgetés után sikerül betölteni a Windows98-at. Ahogy olvasgatom itt a hsz.-okat, lehet, hogy a merevlemezzel van gond? Mert vettem már új elemet is az alaplapba, de nem segített. Viszont ebben a gépben is Maxtor vinyó van, kb. 10 éves, ahogy az alaplap is (Aska).
De ha a merevlemez ment tönkre, annak más jelenségei is lennének, nem? Szóval tanácstalan vagyok... -
batman.
senior tag
-
gyozozo
csendes tag
Biztos ami biztos hogy a maxtor vinyo nem jó.Nekem is ezeket csinálja.A régi samsung bekrepált és ideiglenesen kaptam egy 20 GB.-os vinyót egy ideig ment(1hét)utána ez is megadta magát,nem indult(veryfing pool data)3-4 napig kinlódás után(mindig be jött addig)semmi nem segitet rajta,vissza raktam a régi samsungot és simán indul.Azzal az a baj hogy nem lehet formázni és össze-vissza csinál, tárol mindent(pl. nem lehet játékot elindítani, pedig előtte már játszottam vele,nem talál mappákat stb.)El kezdtem gyűjteni egy másik új vinyóra.
-
nesus
csendes tag
sziasztok!
most vettem karácsonyra uj gépet, win reinstall is volt. elöször szépen belépett, akkor elkezdtem drivereket telepiteni ugye, majd ujrainditanám de.... kijön ez a hibaüzi:
verifying pool data.......
majd fekete képernyö, és befagy... minden alkalommal ez van.valaki tudna esetleg segiteni?
a gépem: gigabyte p31
hd 4830 (shapphire)
2x1gb kingstone 800mhz
e5200köszönöm
-
petakpa1
őstag
Semmi egyéb 5let
-
petakpa1
őstag
Igen.
Elem kivét is.
Setup és Bios defaults értékek feltöltése is a Bios-ban.
Integrált perifériák letiltása.
Lemezegységek lehúzva
Kártyák eltávolítva, kivéve vga.Azt hiszem ez eeprom égető lesz.
Csak az a furcsa, hogy a gép rendben elindul, egészen odáig, amíg A DMI-t kell updatelnie. Ott lefagy. Aztán reset után ugyanott, de akkor már nem is írja hogy DMI-vel valamit csinálna. Gondolom úgy veszi, hogy előzőleg sikerült updatelni, és menteni, csakhogy gyakorlatilag nem, mert belefagyott
-
petakpa1
őstag
Sajnos ugyanez a problémám. Nagyon régi P1-es lap, bios frissités után nem megy tovább az Update DMI Imformation képernyőn. Már szinte mindent lehúzogattam, memót is cseréltem, már csak 64 van benne, de semmi.
Visszaflashelni sem tudom a régit, mert el sem jut odáig, hogy a bootolni kezdjen. Valami ötlet???
-
szjoci
őstag
akinek ilyen probléma előjött itt eme totyikban, az mondjuk nem pilinckázta feljebb az FSB-t előtte? Csak kíváncsi vagyok
Nekem is volt egy lapom amiben a wincsi elkezdett baromságokat csinálni, adatvesztés, sötöbö, majd lefagyott eme verifying dmi pool data-nál. Átraktam secondary masterre a wincsit és lőn csoda működött. Szóval gallyra mehetett az IDE vezérlőm amit az FSB drasztikus emelésének tudhattam be még anno gondolva ama tényre hogy olyan deszkám volt ahol ment az FSB-vel a többi freki is (AGP, PCI, sötöbö)
Lehet nektek is ez a gondotok, persze korántsem biztos
[Szerkesztve] -
dekoninck
aktív tag
Hali, nekem mostanában ilyen problémám van: egy Hiachi SATA vinyó (de már írtam feljebb) néha lefagy. Hol Kernal Inpage Error, hol csak leáll, aztán vagy nem ismert fel a bootoláskor a rendszer, hol a Verifying DMI Pool... -nál áll meg. Nem pörög fel a kis sivalkodó motorja.
Kétszer megmozgattam a táp- és a SATA kábelt, erre meg egy csomó ideig nem produkálta a tüneteket.
Mitévő legyek, dobjam ki a vinyót? Lehet, hogy tényleg csak valami érinkeztési hiba lenne?? -
samie
csendes tag
Hi! Az én gépem is nyavalyzáik
Nekem is kiirta Verifying DMI POOL DATA. Mi a szöszt csináljak vele, meg se mozdul...
Köszi előre is válaszotok! -
Rover623
félisten
Természetesen megsérülhet a BIOS...de azért remélem érzed hogy elég valószínűtlen hogy a sok millió PC sok-sok ezer féle különböző BIOS-a időnként pont úgy sérüljön meg hogy pont ezzel a ''hibaüzenettel'' álljon meg...
A DMI struktúrái kétfélék lehetnek: statikusak és dinamikusak...
A statikusokban van rögzítve pl. a BIOS típusa, adatai, az alaplapon levő slotok és memóriahelyek adatai (már ha pontosan van kitöltve), a dinamikusokban pedig az aktuális proci adatok, a memória adatai, az egyes perifériák aktuális adatai...
Mivel a BIOS-ba nem lehet visszaírni (ill. lehet, de nem szokás, mert lassú és ''elkopik''), ezért (és más okokból is) a boot folyamán a BIOS bizonyos részei bemásolódnak a RAM-ba és ezek a területek vannak ''bemappelve'' a BIOS helyett.
Tehát a DMI kitöltő rutinok már a RAM-ban állítják össze a struktúrákat.
Próbálj ESCD reset-et kérni a BIOS-ban, próbálj drasztikus változást eszközölni a BIOS-ban...segíthet a RAM kiosztás megváltoztatása, de a legjobb persze egy másik BIOS lenne...ha kivehető az EPROM, a gépen kívül kell bele másikat égetni... -
Borosz
őstag
Hála a...
Végre!
Lényegében semmit sem kötöttem a lapra, amikor kipróbáltam. Aztán pedig ahogy írtad mindent megváltoztattam a perifériákat illetően. Semmi változás. Még módosítgattam a BIOS beállításokat is. Mondjuk mindent nem tiltottam le mert akartam BIOS-t frissíteni, de ugyebár fagyi lett a vége annak is még boot előtt.Létezhet, hogy a BIOS chip részei esetleg megsérülhettek?
-
Rover623
félisten
Köss le minden feleslegs cuccot a lapról, a BIOS-ban tilts le minden perifériát ami nem szükséges...cserélj procit, változtasd meg a RAM konfigot...esetleg köss rá tök más vinyót, optikai egységet...
Azért rohad meg, mert a BIOS szoftverhibája vagy vmelyik periféria ''szokatlan'' konfigurációja miatt a BIOS belefagy a DMI dinamikus adattáblájának összeállításába.
Ha szerencséd van, a drasztikus konfigurációváltás átjuttatja a kritikus szakaszon...
Ha helyrebillent, szigorúan egyesével kösd vissza a dolgaidat, szigorúan egyesével engedélyezd a szükséges dolgokat a BIOS-ban, apránként állítsd vissza a ''kedvenc'' beállításaidat...
Így meg fogod találni a kritikus pontot...bár az esetek 99%-ban többet nem ismétlődik a dolog, még az azonos konfig elérésekor sem... -
Borosz
őstag
Nekem is lenne egy hibás Abit SA6. BIOS-ba be tudok menni, mindent lehet módosítani, még tuningolni is, de boot-nál ezt írja Buildnig DMI pool... és tovább semmi. Szivesen frissíteném a BIOS-t, de odáig el sem jut, hogy boot-oljon valemelyik meghajtóról.
Volt BIOS reset, elem ki.
Help... -
Borosz
őstag
Errefelé nem járnak az ''okosok''...?
Nekem is lenne egy hibás Abit SA6. BIOS-ba be tudok menni, mindent lehet módosítani, még tuningolni is, de boot-nál ezt írja Buildnig DMI pool... és tovább semmi. Szivesen frissíteném a BIOS-t, de odáig el sem jut, hogy boot-oljon valemelyik meghajtóról.
Volt BIOS reset, elem ki.
Help... -
dekoninck
aktív tag
Up. Senki többet harmadszor?
-
dekoninck
aktív tag
up...
/\
/ \
|| -
dekoninck
aktív tag
Egy kis up:
Nekem is ez a problémám: van egy Hitachi/IBM SATA + Samsung SATA vinyóm, Asus K7N8x alaplaphoz kötve. WinXP közben gyakran lefagy a gép, és reboot esetén ennél az üzenetnél akad el. Sokadszori újraindításkor OK minden, akár több napig is, aztán megintEz merevlemez vagy alaplap probléma vagy mindkettő is lehet?
[Szerkesztve] -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Zen Master #9 üzenetére
Mi lenne az a hibakód?
Egyébként ha még garis, akkor futás a boltba...
Ha jól emlékszem, akkor a PowerMax help-jében benne vannak az egyes hibakódok rövid leírása. -
Zen Master
csendes tag
Sziasztok!
Kipróbáltam másik gépben el sem indult
Ráküldtem a PowerMax-szot, kiadott vmi hibakódot, amit még mindig nem lehet beazonosítani a Maxtor oldalán.
Szóval akinek hasonló márkájú hdd-je van, és a fenti üzenetet kapja, jobb, ha elkezd új vinyóra gyűjteni. -
Flashy
veterán
válasz
Zen Master #6 üzenetére
hát igen, ez a vinyó oldalára tolja át a lehetséges okot. Maxtortól letölthető diagnosztikai progi, vagy Bővebben: link ezen is rajta van sok más diag progival együtt.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Zen Master #4 üzenetére
Küld rá a Maxtor diagnosztikai programját. Ha nem jelez hibát, akkor szedd le az adatokat róla, majd format, és próbáld meg újra használatba venni.
-
Flashy
veterán
válasz
Zen Master #4 üzenetére
a válasz nagyon egyszerű, ha a bios ír ki hibaüzenetet, akkor az XP-hez semmi köze nincs, tehát vagy bios, vagy vinyó. érdemes lenne biost frissíteni, hátha abban sérült meg valami adat. meg a vinyót megnézni másik gépben.
-
Zen Master
csendes tag
Hi All!
A fentebb leírt szöveg + cmos cheksum error után a 40G-s rendszervinyóm meg se moccant soha többé. Slave-ként viszont minden adat látszik rajta. Előjelek nem voltak, max. annyi h a baljóslatú MAXTOR márka termékével van dolgomVajon az XP halt meg rajta vagy a vinyó döglött meg (majdnem) végleg? Köszi a válaszokat előre is.
-
AceMcLoud42
csendes tag
Hali
Látom ilyen téma is van. Kicsit más féle a probléma. Apámnak állitottunk össze egy ''uj'' gépet (p166-ost p2 350esreOdáig eljut sima üres rendszernél (no wincsi no cd no floppy) hogy biosba enged lépni, AGP-s és PCI-os videokátryát felismeri, be is indul. Eljut a bizonyos DMI pool data-ig, de ott fagy. Se reagálás billenytüzetre, sesemmi. Procit nem tudok cserélni, de kivettem megtisztitottam a csatlakozoit, de ugyanaz. Elöször 384 mega rammal probáltuk, de én probáltam a három panelt külön külön, sokféle slotba, de mindegyik beállitás ugyanzet a hibát hozta. Elözöleg a gép müködött csak valami miatt az alaplapja tönkrement, csere volt, a proci a régi, de uj alaplappal ez a bibi van. Mire gondoljak?
Segitséget köszönöm -
Bicsy
csendes tag
Na ez a hibaüzenet, aminél bootoláskor kifagy a gép.
A vicc most jön. Egyetlen lehetőségem a rendszerindításra, ha a cd-ről inditásnál nem nyomok meg semmit, akkor elkezd ugyanúgy vincseszterről bootolni, de valahogy mégis betöltődik a rendszer. Minden más lehetőségnél kifagy. Szerintetek mivel van a probléma?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Nők, nőügyek (18+)
- Ukrajnai háború
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen autót vegyek?
- Linksys WRT54G/GL/GS router
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- Gigabyte Z590I VISION D / Intel core i5 11600KF / Kingaston Fury 32GB DDR4
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Corsair VENGEANCE LPX DDR4 RAM 16GB (1x16GB) 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 INGYEN FOXPOST
- Garanciás! ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI Alaplap
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest