- ZIDOO médialejátszók
- Bluetooth hangszórók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bali27
addikt
Sziasztok..
Nekem a tápomból (szinte méár mindent végignézte,m de az maradt) Szóval a tápomból ilyen periodikusan gyorsan ismétlődő búgás majd elhalkuló hang jön ki..
Ez tápventi lehet? -
cSuwwi
senior tag
Tegnap vettem egy Consair 500CX tápot ehhez a géphez: Abit AB9 QuadGT, Q6600, 4850 1GB, 2 satás winyó
Elvileg elégnek kéne lennie egy 500-as tápnak. Összeraktam, induláskor picit megmozdulnak a ventillátorok és megáll. A post code alapján valami tápot hiányol.
Rá van dugva a 24 tűs alap, és a 8 pines a cpu mellé.
Átraktam egy másik gépe (ott csak 4 pines kell a cpuhoz) ott megy vele.
Beraktam egy 400-as Gigabyte tápot (csak ezen nincs 8 pines csatlakozó), ezzel elindult, de leáll mert hiányolja azt a kábelt (de legalább elindul).Mitől lehet ez, hogy egy "márkás" 500-assal meg se nyekken, egy harmadannyiba kerülő 400as táppal megy menne?
Kaptam egy olyan ötletet, hogy nincs minden ága leterhelve ezért nem indul, lehet ilyen gond? Az egyik sata-s kábelsort nem dugtam be, a másikon lévő kettő elég volt.
Köszi
-
mr_ricsi
veterán
"10 perc múlva fiam ismét bekapcs..de nem indul... és 5 perc múlva ismét indítanám.. megint semmi. ... megint nem indul."
Ha a táp belső védelme aktivizálódik, azt csak teljes áramtalanítással lehet törölni. És némelyik alaplap HW monitora is ugyanígy működik.
Csipogó van az alaplapodra kötve?
-
BPFeri
senior tag
Még vmi.. meg lehet állapítani egy tápról , a rajta lévő számsorokból vhogy azt , hogy vajon mikor gyártották ?!?!?!
-
BPFeri
senior tag
Sziasztok,
tegnap cseréltem le Gigabyte 460-as tápomat egy FSP350-60THA-P
Ezt a konfigot:
{Gigabyte P35-DS3P ł E6420 + EKL Cold Tower ł Gigabyte HD2400XT ł 2x2GB Corsair XMS 1066Mhz ł Seagate 250GB + SAMSUNG F1 320GB ) .. el kell, hogy vigye.Közvetkező hibába futottam:
.. beszerelés után egyből indult, csöndben tette a dolgát.. örültem nagyon.kb. 2 órai hibátlan használat után kikapcs, majd kb. 10 perc múlva fiam ismét bekapcs..de nem indul.. francba gondoltam mi lehet a gond.. többszöri próba után nagy nehezen sikerült működésre bírni. Ismét kb 2.5 órai használat.. majd kikapcs.. gondoltam egy próbát teszek és 5 perc múlva ismét indítanám.. megint semmi. Nem próbáltam ismét.. vártam reggel újra próba megint megy , elsőre. 15 perc használat után ismét kikapcs-bekapcs.. megint nem indul.
Miért lehet ilyen instabil ? Vélemény, ötlet ?
Üdv, F.
-
oxox
addikt
Ave Guruk
Az alabbi konfgom van...
"Gigabyte EP45-DS3R, Gigabyte ATI4850, Gigabyte Aurora570, Intel E8500, 2GB 1200MHz/Reaper, 2x Samsung F1 750GB F1/32MB, 2x Himuro, WD mybook 2T, FSP Bluestorm II 500W, Zalman CNPS9700, Steelsound 5H V2 USB 7.1,"es az az erdekes, hogyha rakotom a cimbora 2.5-es kulso vinyojat, (nincs kulon tapja) akkor nem indul el a masina....bippen kidobja az alaplap indito kepet, majd mintha resetet nyomnek, es ezt ismetelgeti....ha mar felallt rendszerre dugom ra akkor nincs baj, kezeli..
Amugy is erdekesen indul el, mert ezt a jelenseget csinalja elsonek, de masodjara minden rendben van (eddig valami bios, vagy windows aldasnak hittem)...Amennyiben kihuzom a vincsit elindul....keves neki a tap??? csakmert anno a ph!ajtasok azt mondak, hogy ez a tap meg cf-t is kitud majd szolgalni...a sajat kulso vinyomnak van tapja....
thx
oxox -
Vasinger!
nagyúr
válasz
mr_ricsi #8264 üzenetére
Ez megvolt. Biztos onnan jön. El is mondom miért.
Minden ventit lekapcsoltam, a táp ventijét is megállítottam, kiszedtem a VGA-t IGP-vel is volt ez a hang, alaplap sem lehet, mert már a régivel is adta ki ezt a hangot, igaz halkabban, max a winyó lehet, de nem onnan jött a hang, hanem a táp belsejéből.
-
mr_ricsi
veterán
Akkor csak azt tudom kérdezni, hogy mennyire biztos, hogy a táp működőképes?
Esetleg próbáld meg terhelés nélkül indítani. (Zöld és bármelyik fekete drót egy vezetékdarabbal összezárva. A drótot -ha nem szigetelt- ne tapogasd! Inkább dugd össze előbb, aztán dugd a tápot a 230V-ba.)
-
mr_ricsi
veterán
És nem fordítva dugtad be, esetleg? A dugó egyik oldalán van egy fülecske, az aljzat egyik oldalán pedig egy váll. Ezeknek egybe kell pattanni.
Ja, és ha nincs PCI-E-s VGA-d, akkor a 20/24 átalakítót hagyd ki a rendszerből. (A 20-asnak amelyik végén a sárga drót van, ott kell mellette a 4 tüskét üresen hagyni.)
-
ruhk
tag
Sziasztok!
A kovetkezo problemam lenne:
van egy Gigabyte H55M-USB3 alaplapom + i3-540 procim; ehez vettem hasznaltan egy ilyen passziv tapot:
ez egy 20pin-es tap, amire radugtam egy 20->24-es atalakitot, majd bedugtam az alaplapba + a 4 pines csatijat a proci feletti 8 pines csatlakozoba. Bekapcsolaskor a proci ventije kb. 1 masodpercig megy, majd a gep kikapcsol :-(
Ezek utan, ha rakotom ezt a tapot:
akkor siman elindul a gep.
Sajnos elektronikahoz nem sokat ertek, de a kulonbozo forumokon eddig olvassottak alapjan valami olyasmire tippelek, hogy nem tud eleg teljesitmenyt leadni a tap (amit nem nagyon ertek, mert 350watt-os), ill. lehet, hogy valami szinkron jelet enm tud kiadni magabol?
Tudtok valami megoldast? Mert, nagyon szeretnem hasznalni a passziv hutes miatt.
A valaszokat elore is koszonom!
-
feco100
tag
válasz
mr_ricsi #8263 üzenetére
Köszi a választ!
Időközben megoldódott a gond.Eddig a d sub kimenetbe volt dugva a monitor és nem működött,csak csökkentett módban.Aztán kipróbáltam,hogy a dvi kimenetbe bedugtam a vga-hoz kapott átalakítóval a monitort és láss csodát működik.
Ezek szerint behalt volna a d sub kimenete a vga-nak?Egyébként ez csak időleges megoldás vagy így is mehet bátran?Vagy esetleg már nem sokáig húzza a vga? -
*Ropi*
félisten
1,5 év használat után megadta magát az FSP Epsilon 700-am. A konfig alatta lényegtelen, csak annyit érdemes tudni róla, hogy csúcsban is a tápot max. 30-40%-ra hajthatta ki, tehát nem a folyamatos csúcsrajáratás végzett vele. Már régen tervbe volt véve egy izmosabb gép (csak pénzhiány miatt félbemaradt a fejlesztés), ahhoz vettem a tápot 3 éve, csak elkezdtem használni, mert az előző Csifi hangos volt a 2db 8cm-es ventillátorával. A tünetek: először nem akart leállni az XP, hanem azzal a lendülettel újraindult. Csak a táp főkapcsolójával lehetett lelőni a gépet. Ez ment kb. 2 hónapig, azt hittem, az XP hibája, csak nem volt időm újratelepíteni. Aztán elkezdte azt is emellé, hogy nem indult a gép. Azaz indult, csak nem minden: a ventillátorok közül nem mindegyik és a 4 db winchester sem. Ilyenkor teljes áramtalanítás, CLR CMOS, ilyesmik és 3-4 próbálkozás után általában megint elindult. Egészen tegnap estig, amikor is az áramtalanítás után a power gomb megnyomásakor már csak egy pillanatra megmoccantak a ventillátorok, de ezen kívül semmi...És most már így is maradt végleg. Ja, párom gépéből átettem az alaplapot az enyémbe (teljesen ugyanaz, hardver revízió, BIOS, minden) és azzal is ugyanez van, tehát kizárásos alapon a táp a ludas. Délután a másik táppal is letesztelem biztos, ami biztos.
A kérdésem: érdemes-e javítani az FSP-t, vagy vegyek inkább valami mást?
-
ddanger
aktív tag
Hi!
Lenne egy FSP táp, ami magasabb feszt ad le, mint kellene. 12 helyett 12,7, 3,3 helyett 3,8, az 5 volt türhető?
A helyzet az, hogy vannak gépek, amik mennek vele és van, ami nem szereti. (Kifagy, újraindul.)
Érdemes ezt így használni, lehet javítani, vagy nézzünk egy másik után?
Üdv. ddanger
-
Vasinger!
nagyúr
Üdv.:
A konfigom:
Phenom II x4 húzva 3.7-re 1.35 V
1 HDD és 1 ODD
AMD 6850 vga
és egy hangkártya.A táp egy VX450.
Elkezdett a napokban sípolni a táp. Szóval ilyen elektromos sípolás, mintha terheléstől függően csinálná. Mi lehet a baj? Tönkre ment, vagy ez már sok neki?
Eddig nem hallottam ezt, vagy csak halkabban, a 4 magos proci óta jött talán elő ez.
-
feco100
tag
Sziasztok!
Most már az a helyzet,hogy indítás után tök fekete a monitor és a tápból,hátul a ventilátor környékéről viszonylag halk sípolás hallható.Nem folyamatos hanem szaggatott sípolás,de folyamatosan.
-
feco100
tag
válasz
mr_ricsi #8253 üzenetére
Win 7 van fent és ezt találtam
Forrás
WindowsÖsszegzés
Váratlan leállásÁllapot
Nincs bejelentveProbléma-aláírás
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038További adatok a problémáról
BCCode: 124
BCP1: 00000000
BCP2: 860EB4DC
BCP3: 00000000
BCP4: 00000000
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1Találtam ilyet is:
Forrás
WindowsÖsszegzés
Videohardver hibaÁllapot
Nincs bejelentveLeírás
A videohardver hibája miatt a Windows nem működik megfelelően.Probléma-aláírás
Problémaesemény neve: LiveKernelEvent
Operációs rendszer verziója: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038A probléma leírását segítő fájlok
WD-20110216-2203.dmp
sysdata.xml
WERInternalMetadata.xmlTovábbi adatok a problémáról
BCCode: 117
BCP1: 853292F0
BCP2: 91505176
BCP3: 00000000
BCP4: 00000000
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1 -
feco100
tag
Sziasztok!
Jelezheti folyamatos újraindulás a tápegység hibáját?
Van,hogy néha még a monitor sem kapcsolódik be indításkor.Van amikor pedig menet közben indul újra és olyan képernyő fogad mintha áramszünet lett volna(hogy nem megfelelően lett kikapcsolva stb.)Elég régi kb.8-9 éves nevenincs táp.Ezt kb egy hete csinálja. -
mr_ricsi
veterán
"hát szerintem ez még nem nyirja ki..."
A géped úgy 250-300W-ot fogyaszt maximálisan. Elég durva lenne, ha ettől azonnal megdöglene egy 550W-os táp. De az idő nem neked dolgozik, az alulméretezett alkatrészeket idővel megeszi.
De ha felrobban a tápod, a HKC úgyis kideríti róla, hogy hamis."éve hajta hasonló márka az egyik vinyót és 100/100as az is..."
Dettó ugyanaz. Ha a névlegeshez képest jelentősen kisebb terhelés van rajta, azt akár sokáig is bírhatja. -
hahajdu
aktív tag
hello,
a kb 1.5 éves Corsair vx450-es tápom az utóbbi pár hétben kerregő, dízelmotor hangokat imitált. Az elején csak ritkán, néha magától meg is szűnt, de mostanra már elviselhetetlen. Próbáltam ceruzával buzerálni a ventillátort, eredménytelenül. Egyetlen egy dolog segít, az pedig, ha ráütök a tápra. Akkor teljesen megszűnik, és a következő ki\be kapcsolásig tökéletesen halk. Sajnos mostanra odáig fajult a helyzet, hogy igen nagyot rá kellb*szni, ahhoz, hogy elhalgasson. Természetesen nem szeretnék kárt tenni benne, ezért gondoltam megkérdezem, hogy van-e valami megoldás a prolémára.
Belgiumban vettem és most Angliában élek, ezért nem tudom még 1 hónapig gariztatni (már ha még érvényes rá), szétszedni pedig nem szeretném, mert hallottam, hogy megcsaphat az áram.
Valaki?
-
moha21
veterán
válasz
reti_tigris #8245 üzenetére
-
fero02
nagyúr
válasz
reti_tigris #8245 üzenetére
Mihez kell Neked 650W-os táp? Azzal akarsz besegíteni a fűtésbe?
Chieftec CTG szériát dicsérik, ill az új FSP-k is jók.
-
fero02
nagyúr
válasz
reti_tigris #8243 üzenetére
Szoftveres mérés nem mérés. Használj ilyenre multimétert.
-
reti_tigris
csendes tag
sziasztok! az mekkora kárt tud okozni a gépben ha a táp 12V-os ága csak 10,88V-ot ad?(everestes adat) kissé féltem a videókarit...nem lehet ettől baja?
-
mr_ricsi
veterán
válasz
tapppeeer #8237 üzenetére
"Ebből levonható bármiféle következtetés, azon kívül, hogy remekül időzít a táp?"
Természetesen levonható, akár még a Kennedy-gyilkosságra vonatkozóan is.
De ez számodra miért érdekes? Szerintem két lehetőséged van: vagy bekapcsolod a tápot, és aztán többé nem nyúlsz a kapcsolójához, vagy visszaviszed a boltba, és arra hivatkozol, hogy érintésvédelmileg így nem OK. -
fero02
nagyúr
És egy szakmai topikban mégis milyen választ várnál? Rakja körbe gyurmával, vagy színezze ki?
Pár hsz-al hamarabb fejtette ki mr_ricsi, h miért nem lehet egy multiméteres mérésre alapozni.
A HDsentinel becsült/saccolt értéke pedig magára a lemez állapotára vonatkozik. Ettől függetlenül (legyen az tényleg hibátlan) egy egyszerű megfutás a tápodban halálba küldi az elektronikát és akkor cseszheted a hibátlan lemez állapotot.
Teccikérteni?
-
tapppeeer
tag
válasz
mr_ricsi #8229 üzenetére
Köszi a választ!
Telefonos-stopperóra teszt következett, mikor hazaértem... Majdnem másodpercre pontosan 2 perc 29 másodpercenként villant fel az USB-s egér LED-je. Direkt kipróbáltam az összes USB porton, hátha csak az egyikkel van baja. Mindegyiken ezt csinálta. Ebből levonható bármiféle következtetés, azon kívül, hogy remekül időzít a táp?
Üdv. -
mr_ricsi
veterán
-
-
mr_ricsi
veterán
"amúgy a fesz ingadozásra is gondoltam h ez belefér még a normálisba?'"
A multiméter másodpercenként 2-3x vesz mintát a feszből, és átlagol, ezért ingadozás mérésére nem alkalmas.
Ha annyira kíváncsi vagy, akkor nézd meg oszcilloszkóppal. (Sőt, tárolós szkóppal, ami SDkártyára több órányi működést rögzít, és azon láthatod azokat a tűimpulzusokat is, ami idővel kinyírja a vinyódat.)"különben is hogy rakhatnám be fejjel lefelé?"
Kivilágított irodában néztem, csak a címkét tudtam kivenni. Egyébként én már láttam olyan házat, amit flexszel alakított alsó táposra a tulaja, ventiráccsal felfelé tette bele azt a tápot, amiben átfordította a ventilátort. -
Geffry
aktív tag
válasz
mr_ricsi #8220 üzenetére
Számomra konkrétan csak az volt érdekes hogy a gépben keressem a hibát vagy a tápban. Gyanús volt hogy táp hiba után az átmeneti is szórakozik. Ennyi. Hogy mit küszöböltem ki a tápcserével? Mindent, mert most hibátlan a rendszer. Nekem ennyi épp elég, ez a régi tápocska (ami egyébként nem csifi, az másnak a hsz-e volt...) meg már úgyis megérett a veszélyes hulladék dombra.
A gariról pedig annyit hogy futár 1nap alatt elvitte a régit, következő nap végén már jött a válasz hogy mit kérek helyette. A meghibásodás okát senki se részletezte és van egy sanda gyanúm hogy nem is nagyon kereste...
-
Kanthara
csendes tag
Sziasztok!
A problémám a következő: a gépem kifagyott, majd másodperceken belül leállt, azóta látszólag minden rendben (fizikailag), az alaplapon a feszkót jelző led is világít, ám a bekapcsoló gombra abszolút nem reagál. A gép nem lett csesztetve, effektíve álló helyben adta meg így magát.
Azért írom viszont ebbe a topikba, mert a másik gépemen ezzel egyidőben táp lett cserélve, kiszereltem, beszereltem kábelek bedugva, és ugyanez a reakció... Már ha ezt reakciónak lehet nevezni...
A segítséget előre is köszi!
-
mr_ricsi
veterán
-
mr_ricsi
veterán
válasz
tapppeeer #8227 üzenetére
A Chifi kapcsolójára tippelek, és ez nem tekinthető normális jelenségnek. (Ha kikapcsolt helyzetben áram van belül, az veszélyt jelenthet pl. a javításával foglalkozó személyre is.)
Lehet káros az alkatrészekre.
A táp cseréjéhez be kellene mutatni a hibát. Ha ez nem sikerül, akkor én kapcsolós elosztóval használnám a továbbiakban.
-
tapppeeer
tag
válasz
mr_ricsi #8226 üzenetére
Köszi! Már reggel kipróbáltam és kihúztam a hosszabbítóból, és akkor nem villant az egér ledje. De ha a FSP nem csinálta ezt, akkor ez a Chieftec miért? A kérdés persze félig-meedig költői. Ez van, engem csak az érdekel, hogy ez mennyire anomália, jelent-e valamilyen veszélyt az alkatrészekre nézve, stb... sajnos nem vágom a tápok működését, és picit idegesít, hogy egy új Chieftec miért csinál ilyeneket.....
-
mr_ricsi
veterán
válasz
tapppeeer #8224 üzenetére
Ha azt a lehetőséget nem vesszük figyelembe, hogy a kínai ipar tévedésből gyártott egy perpetuum mobilet, akkor a táp kapcsolója lehet rossz. Nem bontja mindkét vezetéket (fázist és a 0-át.)
(Én nem a tápok kapcsolóját szoktam használni, mert a kapcsolók csak párszáz kapcsolásra vannak méretezve, és a cseréjük nem olcsó. Egy 1000 Ft-os kapcsolós elosztó is megteszi, azzal -ráadásul- a monitort és a perifériákat is ki lehet kapcsolni, ami egy év alatt visszahozza az elosztó árát.)
... de azért próbaképpen húzd ki a tápod zsinórját a konnektorból, és ha egy óra múlva is villog az egér, akkor lehet hogy nálad van az olajválság megoldásának a kulcsa...
-
tapppeeer
tag
Sziasztok!
Egyik gépembe most vettem egy új Chieftec CTG450-80P tápot, mert az elődje (FSP 400PNF) elkezdett hangoskodni elég rendesen.
Használat után mindig kikapcsolom a táp főkapcsolóját is. Ma reggel azt vettem észre, hogy véletlenszerűen, kábé 5 percenként felvillan az egér ledje, ami ugye azt jelenti, hogy áramot kap a gép!!!??? Hogyan lehetséges ez, amikor a táp ki van kapcsolva?? Esetleg aggodnóm kéne, hogy szar a táp? Jelzem, hogy az FSP táppal nem volt ilyen gond, tehát egyértelműen a táp váltása óta csinál ilyet a gép.Köszi előre is a választ!
-
mr_ricsi
veterán
A mért értékek tökéletesen belül vannak a szabványos +/-5%-on.
Nem emiatt kell(ene) cserélned, hanem a HKC táp miatt. Például eszedbe ne jusson 400W-nál jobban megterhelni.
Ha jól látom, a tápod fejtetőn van a gépbe szerelve. Amennyiben a táp gyártója kifejezetten nem engedélyezi ezt a használatot, akkor a hűtése nem biztos, hogy jó lesz, mert nem így tervezték belül a légáramlást. -
Zohan
senior tag
Sziasztok..
Legelőször is kérném tisztelettel azokat akik csak fikázni tudnak mert itt vannak olyanok sajnos azk ne is reagáljanak erre a hsz.re... az otthoni mérésben egy elég gyenge minőségű tápot mértem.. és nem vagyok szakértő..
Csupán véleményeket szeretnék kérni a mért két adatról_
Molex:
12V-on mért:
[link]5V-on mért:
[link]VGA-n mért eredményem : 11,83V és hébe hóba kileng 11,82-re.. kevesebbet jóval mint a molex 12V-n mért nél...
erre szeretnék kérni véleményeket, hogy jó vagy rossz vagy most azonnal cseréljek.. esetleg hogyan lehetne még itthon mérni, hogy szinesebb adatokat kapjak?
-
mr_ricsi
veterán
"Úgyhogy lehet szőrszállhasogatni meg véres részletekbe belemenni, de a végeredmény az lett hogy a táp már nagyon öreg volt és kapart picit a torka."
Tulajdonképpen nem derült ki, hogy mi volt a hiba oka. Ráfogod a Chifire, de lehet, hogy a valami kontakthibát szüntettél meg a tápcserével. A RAM-ok mozgatására "megjavuló" gép is utalhat erre: miközben a RAMokat tapogattad, megmozgattad az ATX kábelkorbácsot is. Vagy a régi táp csak 1A-t tud az SB ágán, a gépedben pedig ennél nagyobb terhelés van rajta. Stb.
Igazából az sincs kiderítve, hogy a Corsairedet nem kapcsolós elosztó vagy valami hálózati hiba tette-e tönkre. Ez ott válik komollyá, ha az új Corsairt is elintézi. Akkor ugyanis már nem lesz sétagalopp a gariztatás, mert a nagyker azt fogja mondani, hogy kétszer ugyanaz a hiba nem lehet gyártási eredetű.
-
-
baluka26
veterán
Sziasztok!
Bátyám Gaba tápja puff, eldurrant a hétvégén egy kiadós kis villámlással együtt, szerencsére nem vitt magával semmit.
Viszont kölcsönbe kapott egy Chieftec GPS 450AA tápot. Namármost, beraktam a tápot, kis lámpácska világít, kapcsolnám be, semmi reakció...Ugyanez az én gépemnél, az én tápommal (Corsair VX450) mindkettő gép ultrazsírul megy
Mi lehet a baja a Csifi tápnak? -
Geffry
aktív tag
válasz
mr_ricsi #8211 üzenetére
Az túlzás hogy következtetés, de így legalább indokolt volt hogy kérjek kölcsön egy picit (kb 10évvel) újabb tápot, amivel minden rendben megy. Úgyhogy lehet szőrszállhasogatni meg véres részletekbe belemenni, de a végeredmény az lett hogy a táp már nagyon öreg volt és kapart picit a torka. De ez volt kéznél...
Azt hittem hogy ez itt arról szól hogy segít a tapasztaltabb a másikon és nem kioktatja... nade kinek mi okoz örömet
Mindenesetre köszönöm szépen a válaszokat, segített és megnyugtatott hogy nem én csináltam túl nagy ostobaságot.
-
mr_ricsi
veterán
"ha az van amit írtál akkor egyszerűen csak az a baj hogy ez egy nagyon régi táp."
Hát, ha te abból ezt a következtetést vontad le..."attól hogy nem übertag vagyok még össze tudok rakni egy gépet igényesen."
A gép összerakása nem csak annyi, hogy valamit bedugok oda, ahova belemegy. -
Geffry
aktív tag
válasz
mr_ricsi #8207 üzenetére
Egyértelmű, viszont attól hogy nem übertag vagyok még össze tudok rakni egy gépet igényesen. De most nem erről volt szó, nyilván az a lényeg hogy a végére járjunk az egésznek úgyhogy nyitott vagyok minden feedback-re.
Mindenesetre, ha az van amit írtál akkor egyszerűen csak az a baj hogy ez egy nagyon régi táp. Holnap kerítek egy másikat és meglátjuk hogy igazad volt-e. Remélem igen.
Köszönöm szépen a segítséget!
-
Geffry
aktív tag
válasz
mr_ricsi #8204 üzenetére
Az túlzás hogy áram alatt szerelem. Egyszer történt meg kíváncsiságból, onnan tudom hogy az okozott változást. De ez most nem számít...
Az elosztó kapcsolójára céloztál vagy... ? Illetve megmondom őszintén, az összeszerelés minőségét sem egészen értem hogy mire vonatkozik. Egy csavart profi módon is be lehet hajtani?
-
mr_ricsi
veterán
"kimozdítom (nem veszem ki) az egyik ramot mire a led felvillan, a ram visszapattintása után megy a gép rendesen."
Ha te áram alatt szereled a RAM modulokat, akkor meg fogod ölni az alaplapodat."árthat-e bármilyen szinten is az hogy gyakran áramtalanítottam teljesen amikor hosszabb ideig nem használtam a gépet?"
Ez használ neki, növeli a táp élettartamát.Én a kapcsolóra és/vagy a géped összeszerelési minőségére gyanakodnék.
-
mr_ricsi
veterán
-
Geffry
aktív tag
Üdv!
Előszöris, remélem ide befér a kérdésem, a többi topic nem tűnt megfelelő helynek...
Szóval a helyzet. Corsair HX620 egyik napról a másikra kitalálta hogy lecsapja a biztosítékot. Éjszakára gyakran kikapcsoltam az amúgy túlfeszvédős elosztót, így rögtön miután ezt bekapcsoltam és a táp petrót kapott, lekapcsolt a biztosíték. Gépből kivéve, mindenféle terhelés nélkül is ugyanez, kivéve ha a kis kapcsolóját off-ra billentem.
Az első kérdés már itt jön: árthat-e bármilyen szinten is az hogy gyakran áramtalanítottam teljesen amikor hosszabb ideig nem használtam a gépet?
Sztori tovább: a táp elment gariba, már úton van a csere. Átmenetileg egy (meglehetősen) régi enermax tápocska zörgeti a gépet. El kell bírnia mindent mert csak a legfontosabb dolgokat használom. (a vga-t is átmenetileg lecseréltem egy alsókategóriásra)
A hülye szokásomat továbbra is megtartottam, megesik hogy estére kikapcsolom az elosztót, majd reggel háromféle kórkép fogad:- bekapcsolom az elosztót, az alaplapon levő kis zöld led lassú szaggatott villogásba kezd, gép nem kapcsol be. Elosztó on/off => led zöld => minden megy tovább mintha semmi se lett volna.
- bekapcsolom az elosztót, a kis zöld led nem világít, kimozdítom (nem veszem ki) az egyik ramot mire a led felvillan, a ram visszapattintása után megy a gép rendesen.
- illetve az is előfordul hogy gond nélkül indul a gép
Tudom hogy ez így elég sűrű és meglehetősen furcsa probléma, de ha valaki már látott/hallott ilyenről, vagy csak sejti hogy mi lehet a gond, akkor nagyon megköszönném ha leírná.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm E-sim / Gyári Garancia 2026.10.22-ig
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest