Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• *Ropi*

félisten

1,5 év használat után megadta magát az FSP Epsilon 700-am. A konfig alatta lényegtelen, csak annyit érdemes tudni róla, hogy csúcsban is a tápot max. 30-40%-ra hajthatta ki, tehát nem a folyamatos csúcsrajáratás végzett vele. Már régen tervbe volt véve egy izmosabb gép (csak pénzhiány miatt félbemaradt a fejlesztés), ahhoz vettem a tápot 3 éve, csak elkezdtem használni, mert az előző Csifi hangos volt a 2db 8cm-es ventillátorával. A tünetek: először nem akart leállni az XP, hanem azzal a lendülettel újraindult. Csak a táp főkapcsolójával lehetett lelőni a gépet. Ez ment kb. 2 hónapig, azt hittem, az XP hibája, csak nem volt időm újratelepíteni. Aztán elkezdte azt is emellé, hogy nem indult a gép. Azaz indult, csak nem minden: a ventillátorok közül nem mindegyik és a 4 db winchester sem. Ilyenkor teljes áramtalanítás, CLR CMOS, ilyesmik és 3-4 próbálkozás után általában megint elindult. Egészen tegnap estig, amikor is az áramtalanítás után a power gomb megnyomásakor már csak egy pillanatra megmoccantak a ventillátorok, de ezen kívül semmi...És most már így is maradt végleg. Ja, párom gépéből átettem az alaplapot az enyémbe (teljesen ugyanaz, hardver revízió, BIOS, minden) és azzal is ugyanez van, tehát kizárásos alapon a táp a ludas. Délután a másik táppal is letesztelem biztos, ami biztos.

A kérdésem: érdemes-e javítani az FSP-t, vagy vegyek inkább valami mást?

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

Új hozzászólás Aktív témák