Új hozzászólás Aktív témák
-
sicc_innen
tag
Korábban színpadi fénytechnikusoktól hallottam (tehát szakmai területről), hogy a LED-es fényforrásokkal (reflektorokkal, fejgépekkel, intelligens lámpákkal) nem lehet rendesen arcokat világítani. Ők az izzóst (vagy xenonost) használják, ha csak tehetik.
Később vettem LED-es lámpákat a stúdióba és beigazolódni látszott, amit az öreg szakik állítottak. Magam is úgy tapasztaltam, hogy a LED-es lámpák fénye nem olyan karakteres, mint akár a Csingcsang vakuké.
A képeid közül meglátásom szerint a fénykardos és a széken ülő/álló professzor LED-es világítást kapott, a csajszi hátulról fotózva pedig vakusat.
Bizonyára vannak már nagyon jó (és drága) LED-es stúdiórefik is, amik elég jól közelítik a vakuk fényét, ha megfelelően fel vannak tekerve. Az más kérdés, - mint írtad - hogy folyamatos fénynél az a fényerő már kissé sok. A LED-es fényforrások színspektruma még most sem teljes, úgy tudni.
Lehet, hogy a számértékek azt próbálják bizonyítani, hogy már egálban van a két fényforrás, részemről inkább a szememnek hiszek.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Villanyszerelés
- Gyúrósok ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- LEGO klub
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- További aktív témák...
- Fujifilm Fujinon XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WR
- Eladó Fomei black 2.72 X 11m-es fekete papír fotó háttér papírháttér fotóháttér
- ÚJ bontatlan insta360 Ace Pro 2 8K AI
- Canon EF-S 55-250mm IS STM objektív és Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 Is STM Get Closer Kit
- Panasonic DC-BGH1 komplett filmes rendszer eladó!
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest