- Multifunkciós adattároló érkezett a Patriot színeiben
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sipi
addikt
válasz
proximus #510 üzenetére
Szerintem a Mandrake jobb valamivel, mint a RedHat. Speciel én egyiket sem szeretem...
A csomagok attól, hogy a vinyón vannak, szerencsére nem lassítanak semmit. A Linux a szükséges megnyitandó dinamikus könyvtárakat cache-eli, mind magát a könyvtárat, mind azt, hogy hol vannak, honnan kell megnyitni. És egy program futásának legtöbb része pont a dinamikus könyvtárak használata.
A Linuxos file-rendszerek iszonyúan fejlettek. A maiaknál nem gond, ha több tízezer file van egy könyvtárban, nem lassítja számottevően.
Igen, srpm-ből a legtöbb részt újra lehet fordítani. Sajnos, rpm alapú rendszernél nem tudom, hol lehet beállítani, milyen procira, milyen egyéb opciókkal fordítson...
Végül is két fontos dolgot jó újrafordítani: a gcc-t, hogy goyrsabban fordíthasd a golgokat, és a glibc-t, mert ez tartalmazza az összes olyan könyvtárat, amit MINDEN Linuxos program használ. Sajnos, ezt újratenni nem mindig egyszerű, Gentoo alatt semmiség, de lehet, hogy más rendszer összeomlik tőle. (22-es csapdája lesz: az újrainstall során elérkezhetsz egy olyan ponthoz, hogy már az új glibc van meg, de még nem frissítetted fel, hogy az újat használja. Emiatt a régit keresné, de az nincs, emiatt nem lehet frissíteni. És reboot után már semmi sem indul el. Én jártam már így, igaz, floppy-ról bootolva, visszamásoltam a régit, és simán működött. Itt kb. ez felelhet meg a registry megsérülésének...)
Sipi
Új hozzászólás Aktív témák
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest