Új hozzászólás Aktív témák

• Sipi

addikt

válasz proximus #510 üzenetére

Szerintem a Mandrake jobb valamivel, mint a RedHat. Speciel én egyiket sem szeretem...:)

A csomagok attól, hogy a vinyón vannak, szerencsére nem lassítanak semmit. A Linux a szükséges megnyitandó dinamikus könyvtárakat cache-eli, mind magát a könyvtárat, mind azt, hogy hol vannak, honnan kell megnyitni. És egy program futásának legtöbb része pont a dinamikus könyvtárak használata.
    A Linuxos file-rendszerek iszonyúan fejlettek. A maiaknál nem gond, ha több tízezer file van egy könyvtárban, nem lassítja számottevően.

Igen, srpm-ből a legtöbb részt újra lehet fordítani. Sajnos, rpm alapú rendszernél nem tudom, hol lehet beállítani, milyen procira, milyen egyéb opciókkal fordítson...
    Végül is két fontos dolgot jó újrafordítani: a gcc-t, hogy goyrsabban fordíthasd a golgokat, és a glibc-t, mert ez tartalmazza az összes olyan könyvtárat, amit MINDEN Linuxos program használ. Sajnos, ezt újratenni nem mindig egyszerű, Gentoo alatt semmiség, de lehet, hogy más rendszer összeomlik tőle. (22-es csapdája lesz: az újrainstall során elérkezhetsz egy olyan ponthoz, hogy már az új glibc van meg, de még nem frissítetted fel, hogy az újat használja. Emiatt a régit keresné, de az nincs, emiatt nem lehet frissíteni. És reboot után már semmi sem indul el. Én jártam már így, igaz, floppy-ról bootolva, visszamásoltam a régit, és simán működött. Itt kb. ez felelhet meg a registry megsérülésének...:):) )

Sipi

Új hozzászólás Aktív témák