Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz cigam #28859 üzenetére

Különben tényleg frissítenem kéne nekem is az írásomat az SSD-ről, mert az meg 14.04 alapon van. (gyere át a kezdő topikba és ezt az írást is gyomrozd meg, ezért raktam be a linket) :DD

Nem elég az aktuális és LTS kiadás működését alapul venni?

Mindenki azt használja szerinted?

Az ubuntu topik összefoglalójában miért kellene minden más disztró állapotát figyelembe venni?

Épp ezért kellene nekem frissítenem, mert nem disztró, hanem inkább kernelfüggő (nagyobb részben) melyik disztróban hogyan van alapból például az fstab belőve.

"● Arch alapú disztrók inkább a discard opciót használják alapból, az Antergos 4.0.5 kernellel fstab-ja:"

Itt kerül említésre amiről előbb írtam:

"● Ez az írás 14.04.x alapon készült, ez talán annyiban változás, hogy az Ubuntu alapokon nyugvó disztrók már auto módban kezelik a TRIM- et, de ez így eddig még csak Intel és Samsung SSD-re igaz!

#!/bin/sh
    # call fstrim-all to trim all mounted file systems which support it
    set -e

# This only runs on Intel and Samsung SSDs by default, as some SSDs with faulty
    # firmware may encounter data loss problems when running fstrim under high I/O
    # load (e. g. https://launchpad.net/bugs/1259829). You can append the
    # --no-model-check option here to disable the vendor check and run fstrim on
    # all SSD drives.
    exec fstrim-all"

Ha megnézed az Archwiki leírását, szinte egy az egyben ugyanez Ubuntunál is minden.
    Solid State Drives

Attól, hogy frissítésre szorul az írás, még mindig jobb, ha valaki ezt elolvassa, mint ha nem. Lényegi részek nem változtak úgysem. La. buglist és az azt követő linket.

• ubyegon2

félisten

válasz cigam #28859 üzenetére

Engem meggyőztél. Ubuntu topik, igen, de nézd csak mi történik itt a (#28858)-ben. Mással is előfordul a disztrótévelygés és ha valahol már olvasta, akkor megjegyzi.... én rengeteg infót innen-onnan szedtem össze, amikor Linuxot akartam használni. Soha nem használtam még tartósan az Arch-ot, mégis rengeteg dolgot annak a wikijéből tudok/sejtek inkább.

De tényleg nem számít, igazatok van, bármit mondtok! :R
    Mindig ez van, ha kéretlenül belevauzok valamibe, amihez nem is annyira értek.

Új hozzászólás Aktív témák