-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ubyegon2 #28861 üzenetére
Hamarosan elolvasom, köszi a linket. Hidd el hogy itt a fórumon is a mások kérdéseiből, és válaszaiból csipegettem össze az eddigi tudásom. Semmi bántó szándék nem vezérelt, tudom, látom, hogy rengeteg topikban próbálsz segíteni másoknak.
De erről más a véleményem. Ennyi, és nem több.
Hamár gyomrosnál tartunk: A régebbi linkeden elérhető SSD cikkben máris belefutottam a sudo szükségességébe. Ha egy kezdő vakon begépeli, vagy copy-paste módon jár el, csak egy hibaüzenetet kap.
Ezzel kapcsolatban most végeztem egy kísérletet. Egy W8.1 volt az egész SSD-n. Letöltöttem a 16.04.1LTS-t, kiírtam lemezre, majd úgy telepítettem, hogy az újrapaprtícionálást is a telepítő végezze.
sudo blockdev --getalignoff /dev/sda eredménye 0.
cat /sys/block/sda/queue/scheduler eredménye noop [deadline] cfq
sudo hdparm - I /dev/sda | grep TRIM válasza * Data Set Managment TRIM supported (limit 1 block)
+ a cat /etc/cron.weekly/fstrim szerint hetente lefut az /sbin/fstrim --all || true parancs.A fentiek alapján én azt mondanám, hogy aki SSD-re telepíti az Ubuntu-t, annak nincs semmi dolga. (Kingston SSD-m van, tippem szerint ma már ez gyártófüggetlen)
Valószínű, hogy régebbi rendszerek is használatban vannak, de feltételezem, hogy azokat használók már összeszedtek annyi rutint az évek alatt, hogy vagy maguktól tudják, vagy több bejáratott helyet is ismernek, ahol rákeresnek/kérdeznek. Aki meg most ismerkedik, az Ubuntu-val, az miért telepítene régebbi rendszert? Na ez a nem életszerű.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest