Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Zoli1222 #18232 üzenetére
Sorry, de félreérthettél, utolsó mondatod a magyarázat arra, amit írtam. Ezeknél a nem fapados disztróknál nincs olyan, hogy egyik szebb, mint a másik, mert olyan kinézettel ruházod fel bármelyiket, amilyennel akarod! MINT- re is van sok téma és egyéb beállítás, indulásnak a 28. oldalon látható Rendszerbeállításokat javaslom próbálgatni. A Noobslabon is sok téma van.
Ha nem találsz aero kinézetű témát, akkor próbáld ki a MINT 17 KDE változatot, azon biztosan van ilyesmi. KDE jobban skinezhető.Egyébként, ha tetszett az Ubuntu, akkor miért váltasz?
Gparted használata, ha szükséges.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz Zoli1222 #18218 üzenetére
Kizárt, hogy tudd, melyik a szebb, ha még ki sem próbáltad! A szoftverközpontot nem találod, akkor még nem is próbálgattad. Olvasd át a leírást és próbálgasd a MINT- et! Ha annyira nem érdekel, hogy átnézd azt a roppant egyszerűen használható leírást, akkor hagyd a fenébe, annak semmi értelme, hogy minden egyszerű lépést itt kérdezgetsz és 2 perc múlva beírod, hogy már megvan. Minden kérdésedre ott a válasz a leírásban. Nem gondolod, hogy majd helyetted lapozgatja valaki!?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Zoli1222 #18199 üzenetére
Bios boot menüjében választasz az F12 lenyomásával? egyes alaplapoknál lehet F10 v F8 is
USB írásához használhatod a mintstick- et, nincs egyszerűbb.
3 parancsot kell beírnod a terminalba hozzá:
sudo add-apt-repository ppa:tsvetko.tsvetkov/trusty-backports
sudo apt-get update
sudo apt-get install mintstickHa nem tudod kiválasztani, hogy usb- ről bootoljon, akkor úgyis mindegy mivel írod az iso- t!
Egyébként 2-3 perc alatt megírja a MINT- et a mintstick. Szerintem az usb függő.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Vangelis #18110 üzenetére
OK! Későn vettem észre, bocs. A Bodhi Linux esélyes lesz, de Ubuntu 12.04 alapú disztrókkal is próbálkozhatsz. HUP- on is hasonlókat javasolnak, LMDE, Bodhi.
A Linux Lite is menne a HW adatbázis alapján.mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz Vangelis #18104 üzenetére
Próbáld ki a Linux Mint Debian MATE változatát, a 32 bites az non-PAE processzorral is fut.[link]
Akár a Cinnamon változatot is kipróbálhatod,
de sokat számítana, ha látnánk a laptop erejét. Ha gyenge, akkor a Bodhi Linux jó lehet, itt külön van a non-PAE változat. A Linux Lite OS is fut non-PAE procival.Sorry, már látom, Pentium M laptop.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz legenda007 #18086 üzenetére
-
nagyúr
válasz Fritz Teufel #18076 üzenetére
Muppet, innen volt ismerős a figura! A cikk egy vicc.
(#18077) toth_janika
PPA Personal package archives olyan tároló, amit felrakhatsz magadnak és az abban lévő programokat telepítheted, vannak olyan PPA- k, amik alapból a disztróban is meglévő programokat tartalmazzák, akár más verzióban, de igazából olyan programokról van szó, amiket valaki megírt és ily módon osztja meg a közösséggel.
Például ilyen a Systemback, amit a belinkelt PPA- ból telepíthetsz.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz fredooo #18071 üzenetére
Szia! Érdekes dolog ez a sok ppa, párat lecsekkoltam MINT 17 synapticban és van ami frissebb, mint a fenn lévő, van ami meg elavultabb.
(#18066) Mtbsrác Azt hogy érted, hogy működjön a bankod!? Saját bankod van vagy netbankolásra gondoltál? Kizárt, azt nehéz elképzelni, hogy inkább Win- en netbankol valaki.
(#18072) Decepticon Jól le vagyok maradva, az Archoz jár új arc is? Naonsukár ez a bilikék madárfej! Gratula hozzá!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Fritz Teufel #17996 üzenetére
No, nem baj, van még időm az SSD probléma feltárásáig. A Cinnamonon meg is lepődtem, eddig nem láttam v. már ki is próbáltam. Kicsit tényleg sok disztrót próbál ki az ember fia, mire eldönti, mi a tuti.
Ha kevés az ember, szűkíteni kéne a palettát, Chakra is milyen jól elvan a KDE- vel.
Ha jól olvasom, indul az Arch telepítő nap? Abba teszed a Manjaro mentéseket?
(juj, most látom, hogy az Ubi topicban vagyunk)KRB- t viszont nem ismered fogaggy'unk!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz joecontra #17993 üzenetére
Szia! Remélem sikerül valami, kíváncsi vagyok!
Ez a bash probléma is kezd olyan lenni, amire kíváncsi vagyok, mert azt írják, hogy még mindíg lehet probléma. Leteszteltem ezzel is, bár már azt hittem mát túl vagyunk ezen, de az Apple szerint nem. Igaz nem mai hír, de érdemes ezt az ellenőrzést is elvégezni.Vörös Ördög ft! A Manjaro Gnome használja már a legújabb DE verziót? Kipróbálnám az új SSD- n, bár nem működik megfelelően, de így is igen gyors!
Melyik MRB- re gondoltál ezek közül?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz joecontra #17986 üzenetére
Szia!
Lehet, hogy a widget factory- val meg ezzel a glade- el meg tudod oldani valahogy. Nem használtam még egyiket sem, csak megérzésre jött a tipp.(#17987) RBJ
Ha rendszergazdaként nyitod meg a fájlkezelőt, akkor törölhetsz mappákat.
Vagy úgy, ahogy #17989- ben Decepticon ft írja![ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Régi telepítőről nem fog sikerülni a művelet. Inkább unistalláld és innen tölts le egy régebbi változatot, amit a 12.04 használt.
A tar.xy kitömörítése után telepítéshez a programot tartalmazó mappában add ki ezeket a parancsokat terminalból:
./configure
make
sudo make installPPA- ból is telepítheted [link]
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz Dhampir #17755 üzenetére
Ha jól emlékszem, novembert olvastam valahol a Debian 8 kiadására is, ezért tervezik az LMDE új kiadását is akkorra, a Jessie már freeze állapotban van, gondolom ez jelentheti, hogy már nem piszkálják, csak finomítanak, felkészítik a stable statusra. Lehet, hogy marhaságot beszélek, de most látom itt a freeze policyt.
(#17763) oncsi
Még mindíg nem sikerült? Már nem emlékszem, hogyan csináltam, de itt több módszert is írnak.
[link][ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Igazad van, nem szóltam. Csapongónak tűntél.
Meg, hogy a gksu-t telepíteni kell. Ez komoly? Ja, persze, Ubi, Synaptic sincs benne alapból.
Mos is fut egy itt OFF debi is a gépen.
Az mi a manó?Olvastad a saját aláírásod?
Persze! Általában sejtem is, miket nem írnak le, tisztán csak kultúráltságuk okán.mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
Ez igen érdekes, mert az általad panaszolt kezdő linuxos topicban már kaptál egy megoldási javaslatot
Az /boot/grub/grub.cfg-be kéne a quite splash paramétert visszatenni.Megvolt a jó irány, de nem érdekelt különösebben, no, így nehéz segíteni!
-
-
nagyúr
válasz Atlantisz48 #17729 üzenetére
tomtyi pont megelőzött , erről a programról van szó gnome-disks parancs terminalban fogaskeréken katt és teljesítményteszt.
Nem befolyásolja a tesztet a 800mhz vagy 2600mhz- es processzor.
-
nagyúr
válasz CloZee #17605 üzenetére
Install/Recover Grub from Linux Live CD
[link]
[link]
a 2. módszer ua. mint az első link, csak lefordítva
[link]itt van egy hiba:
Eszközök felcsatolása:
sudo mount --bind /dev/ /mnt/dev így jó: sudo mount --bind /dev/mnt/devmég bővebben:
[link][ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz mAtThEw0319 #17548 üzenetére
A swap- ot direkt raktad be sda1- re?
Meg kéne próbálnod swap nélkül vagy a meghajtó legvégére tedd át inkább.swap sorában a Priority -1 se biztos, hogy jót jelent, de ez csak laikus tipp
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Fritz Teufel #17519 üzenetére
Igaz, mostanában nem említesz ilyesmit, csak felemlegettem ezt a régi poenos dolgot.
Nem kis előny, ami nálad van!
Én úgy jártam ki az iskolákat, hogy akkor még nem, hogy informatika oktatás, de számítógép sem volt.
Első melóhelyemen, ahol irodai környezetben dolgoztam, azért telepítettek hozzánk egy gépet, mert az volt az egyetlen biztonságosan zárható helyiség! Hozzá se nyúlhattunk, hetente megjelent egy főtiszt és nagy floppyn valamit átküldött egyok ojjektumból a másikba. Attól még pacmannal egyszer kinyírtam a gépet!
Most is azért vettem rá magam a Linuxra, mert a Win7 már totál leterhelte a gépet is és ezáltal engem is. Úgy tudtam anno, mint sokan mások, hogy a Linux az egy parancssoros igen jó kis oprendszer.
Szerencsére elkezdtem utána olvasgatni és most Win nélkül, mint home user Linuxozok nulla hozzáértéssel.mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz mAtThEw0319 #17501 üzenetére
N0zer0 ft hsz- ét annyiban egészíteném ki, hogy én már írtam vele legalább 80 x és mindíg tökéletes volt a megírt disztró. Mindíg fat32- re volt állítva. Nálad nem a penre történő írással van a gond.
-
nagyúr
válasz mAtThEw0319 #17497 üzenetére
mintstick Ubuntura
netbook Manjarot nem ismerem, de valószinű, hogy netbookra van optimalizálvamennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz Fritz Teufel #17492 üzenetére
Te Ubuntu live alól írod az iso- kat én meg mintstick használatával, emitt bootolt is tegnap a Debian testing.
Nem mindenki született tehetség, azért, aki pár napos Linux próbálgatóként már dd- vel írkálta az iso- kat, annak külön gratulálok. Nekem már az első napokban benyomták, hogy írd ki dd- vel. Azt se tudtam, mi az a terminal. Igaz én a Win7 miatt tettem fel Linuxot.Persze, mióta Manjaro van a gépen, azóta nem tettem ilyesmit, nem volt rá szükség.
Hányadik Manjaro- t említed most? Gondolom nem azt, amelyik miatt vissza akartál térni a Win- hez!? Mostanában ritkábban írod, hogy kész, vége, visszarakod a Win-t!mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz joecontra #17478 üzenetére
Igaz én a bs=4M opciót is beleírom.
Ja, mert gyakorlott Linuxos vagy, a kezdő csak akkor írja a végére, ha ezt külön mondják neki!valahogy így ELI5 (ha már bedobtuk a köztudatba) kérdésre:
Próbáld meg a GRUB configjában beadagolni a nomodeset kernelkapcsolót, hátha úgy lesz kép.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz mAtThEw0319 #17472 üzenetére
Manjaronak a netbook változatát próbáltad ki?
Pendrive írására mintstick- et tedd fel, nekem eddig minden iso- t tökéletesen írt ki és nem fél óra alatt, mint a dd. Ráadásul nem gyalul le semmit véletlenül.
A dd a guruk perverziója, ha mezei usert látnak, egyből ajánlják neki!Egyébként lassan itt az idő arra, hogy ne csak sw fronton keresgéljük a hibaforrást, hanem hw szinten is.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz lionhearted #17405 üzenetére
Igaz, a pro változatokon én is gondolkodtam, de most jön ki egy új, ami 10 év garis lesz. Elgondolkodtató, mint ahogy az is, hogy mitől ilyen rohadt gyors az Antergos live- ban. Lehet, hogy ennek a félöreg gépnek tetszik az újabb kernel? A chromiumozás viszont nem tetszik neki, mert kiirta, hogy a telepités leállt. Közben meg letöltött 1 GB- ot.
Ez a Chrome/Chromium még mindig nem szereti a hosszú i betüt.Nem örülök ennek az SSD dicsérgetős dolognak, mert egyre nehezebben tudok ellenállni a vételezésének.
Antergos nagyon durva, már csak települnie kéne, leveszem a netről, akkor nem tud trükközni!
Ubi Gnome install frissitett egyet és nem fogadja el utána a netbelépőmet. Mintha Lubuntunál is történt volna valakinél ilyen.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
+lionhearted
Igazatok van, félreérthető voltam , másrészt a HDD topicban logikus, hogy az fog kiderülni, hogy home usernak nagyon jó a Black (10-ből 9-en tényleg azt javallják meg a SSD+HDD kombót is persze). Ezt leüthettétek volna, SSD topicban meg mindenre az SSD jó természetesen.Nincs különösebben szükségem SSD- re, de régóta furdal a kíváncsiság és most ez az Intel 520 120 GB nagyon jó vétel.
lionhearted
Ez viszont tényleg új, hogy a Black2 csak win-only. Tudtam, hogy mi az SSHD, Kapitánynak az van, mesélt róla.
Csak a poen kedvéért kérdem, milyen az a (mesterséges?) alulműveltség? Ilyen van? Ha alulművelt vagyok, akkor ez van, de ez inkább természet adta dolog, mint mesterséges! Ne fogalmazz ilyen árnyaltan, mert azt nem biztos, hogy értem, írd egyszerűen, hogy sötét vagyok! No, azt megértem könnyen még én is.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz lionhearted #17398 üzenetére
Igazad lehet, mert alapvetően én annyit mondtam, hogy a Black a megfelelő, ha egy meghajtót szeretne venni az ember. Többen nem értették ezt meg, hogy ha egy HDD van a gépben, akkor nem működik az, hogy ott az SSD mellett tárolásra a HDD. Mindeki tudja, hogy az SSD gyorsabb, de abból max 120 GB- os jön ki annyi pénzből.
Végül is nekem mindegy ki mt használ, de miért akarnám én igazolni bárki előtt a Black vétel helyességét? Szerintem próbáld újra megkeresni, hátha megtalálod, ami elgurult.
-
nagyúr
válasz #35202114 #17378 üzenetére
Nem minden az, ami annak látszik, például Syl is csak azt szeretné bizonyítani, hogy a Black a legtartósabb és legmegbízhatóbb vinyó! Egyébként egyaránt remek dolgokról folyik a vita, inkább a felhasználói igények és lehetőségek különböznek! Érdemes összehasonlítani az 1 TB- os HDD és SSD árait. Persze, hogy menőbbek, akiknek SSD- je van! Én nem cserélgetem a gépben az alkatrészeket trendek alapján, csak, ha meghibásodik valami, akkor veszek bele alkatrészt, telefonom se a legújabb szifon.
Mikor a rossz táp megölte a vinyóimat, heteket töltöttem olvasgatással, hogy mit érdemes venni, ami a legmegfelelőbb, nem is kerestem a leggyorsabbat! A poen az, hogy az egyik vinyóm pont egy 5 éves Black volt, ami simán túlélte a sokkot és most is 100/100- as regeneráció után. A másik vinyóm Seagate volt.ripmennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz lionhearted #17371 üzenetére
De, csak kicsit drága a Black2.
Ez a Te kezdted téma ismerős az oviból. (személyes névmások írását tanultad?)
-
nagyúr
válasz N0zer0 #17368 üzenetére
+ (#17367) bob.zxr
Egy HDD ma már soha nem jobb vétel az SSD-nél.
De. Pontosan akkor jobb, ha egy meghajtót akarsz a gépedbe.Én is veszek majd SSD- t a HDD mellé, de pár hónapja csak egy meghajtót akartam venni. Ebben az esetben a WD Black bizonyult a legmegfelelőbbnek. ha így se értitek, akkor feladom
(#17369) Syl
SSD mellé arra célra meg pont nem a Black, hanem a Red való, még a Red Pro is felesleges lenne![ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz lionhearted #17365 üzenetére
Senki nem állította, hogy a Black gyorsabb, hiába próbálsz hülyének beállítani, de a HDD- s topicokból megtudhatnád, hogy miért megfelelőbb home useroknak a WD Black, mint az SSD.
Hogy jobban megértsd, ha valaki egy mezei autóvásárlónak azt mondja, hogy számára megfelelőbb egy Ford, mint egy Ferrari, azzal nem azt mondta, hogy a Ford a gyorsabb!
Persze, ha Te már mindent tudsz, ahogyan az lenni szokott, akkor megspórolhatod az olvasást!
(#17364) joecontra
Félreértettél, nem tudtam, hogy laptopja van, de a kedvedért az ilyen helyzetkomikumon majd sírni fogok.
Buguntut inkább ugorgyuk, mert ubipitbula veszély van.mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz #19617792 #17359 üzenetére
Tényleg nem egyszerű ez, mert általában az ATI kártyákat említik sokan kevésbé Linux- barátnak és a MINT pont az illeszők terén erős, többeknél olvastam, hogy mindent felismer. Nem tudom tearing terén hogyan áll, mert az inkább DE probléma volt utóbbi időben, xorg is sokat fejlődött.
(#17360) sz.balazs.95
Ahogy az ilyen speciális problémakörökre jellemző, inkább külföldi Linuxos fórumokon lehetne megtalálni a megoldást.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz sz.balazs.95 #17357 üzenetére
Sorry, nem jött le, hogy már 4 éve Linuxot használsz! Igaz, akkor nem értem, miért nem oldod meg ezeket a kezdőknek való problémákat.
Nézegettem a distrowatch-ot, és alapvetően 3 disztró tetszett meg:
Mageia, openSUSE, CentOS.
Ki melyiket ajánlja?Lehet, hogy fenti 3 sor tévesztett meg.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz ubyegon2 #17351 üzenetére
No, egy kuriózum azért kimaradt, az eOS, de szigorúan csak a Luna! Bluestar Linux is egész jól néz ki. Azt viszont el kell döntened, hogy először Debian vonalon mész végig vagy Arch vonalon. RHEL- Centos vonal nem annyira kezdőknek való, de stabilitásban verhetetlennek mondják.
(#17352) Syl
Már poenkodni se lehet?(#17355) EarL 007
A MINT nem Buguntu,- ezt mondtam, nem azt, hogy a MINT nem Ubuntu.hibátlan szoftver NINCS. mitöbb, mikor Linux Mint 13 LTS-t kellett AD-be beléptetnem egy féléves projekt keretén belül, akkor szoptam egy kört, mire egyáltalán meglátta az AD-DC mellett a DNS-t.
Én kezdő felhasználókról beszéltem, mert ez volt a kérdés, de ez látom nem zavar egy pillanatig sem.
Utolsó bekezdésed igaz! Mea culpa!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #19617792 #17347 üzenetére
A MINT nem Buguntu, mert aki azt teszi fel, nem találkozik hibákkal. A 14.04 után eltelt jó pár hét, mire kiadták a MINT 17 RC- t és már szinte abban sem volt hiba. Feltettem, frissítettem és május óta használom gond nélkül. Ubuntu 3 féle DE- vel 1-2 napot se bírt ki könnyen hibák tömkelege nélkül.
Felőlem használhat Ubit, aki akar, de ez nem változtat a tényeken. Pöröghetne a MINT topic is, ha lenne min. Próbálják ki a kezdők a MINT 17 Cinnamont és az Ubuntu 14.04 Unityt és döntsék el mit akarnak használni.Tényleg figyelmesek az eOS- nál, de túl sok mindenre figyelnek, ezért fél év, mire RC- ből lesz valami. Vagy politizálnak vagy dolgoznak.
(#17349) sz.balazs.95
openSUSE- t hagyd későbbre, inkább próbálj ki egy Ubuntu Gnome- ot, az egész jól használható, ha már a MINT nem szimpi, a Unityt is kipróbálhatod, lehet, hogy a Te gépeden pont jól viselkedik.
Mageia helyett a legjobb KDE disztrót, a Chakra- t javallom. Manjaro is nagyon jó kezdőknek, hiába Arch alapú.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Bocs, de a Luna-t október 28-án telepítettem és azóta nem kellett babrálnom
Ha csak felteszi az ember és inkább Win- t használ...Nehéz összehasonlítani két disztrót, ha az egyik csak 2 változatban létezik fenállása óta, azzal, amelyik már 17x akárhány DE- vel jött ki.
Amúgy hiába a Luna név, a zűrben akkor is a Debian 6 van!(#17343) jonnyjoker01
+1(#17344) bob.zxr
A Mögöttes szándék/irónia ellenére ez a száraz tényálladék. Mernél Buguntut javallani egyébként?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Jól van, fél év múlva majd javaslom Freysis- t is! Bocs, hogy így írom, de ki tudja mi lesz a végleges neve.. Maradhatott volna a régi is, mert ez is az is elég nagy kihívás a nyugodt életet kedvelőknek!
(#17338) joecontra
Milyen kábellel kötötted össze a gépet és a megjelenítőt?Bocs, de elröhögtem magam, mert ilyenkor szokták írni sokan, hogy laptopot használnak.
(#17340) sz.balazs.95
Azt kihagytad, hogy ....amitől Te sem jössz zavarba![ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz sz.balazs.95 #17336 üzenetére
Félve javallanék kipróbálásra Linux MINT Cinnamont v MATE- t, ha kíváncsi vagy milyen a problémamentes disztró!
-
nagyúr
válasz lionhearted #17310 üzenetére
Javallanám, hogy látogass HDD- s topicot is időnként, vidítsd fel ott is a fórumtársakat!
Ha ez nem sikerül, az se baj, mert legalább kicsit elmélyülsz a témában, ártani nem fog.mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz #19617792 #17301 üzenetére
Igazad van, bár Win esetén ez az elintézi kitétel nem túl bíztató.
Az biztos, hogy azért a részletekben bújhat meg az ördög, elég csak az igen széles XP felhasználói rétegre gondolni, ők azért nem árt, ha utánaolvasnak az alignálás- nak. Linux alatt meg ott van a trim, amit az újabb disztrók már jól kezelnek, de a régieknél még szükség van külön beállításra az optimális működéshez.hirtelen ez az analógia ugrik be:
Lehet, hogy negyedannyi HDD adná fel idő előtt, ha az emberek tudnák, hogy milyen felhasználási célokra milyen vinyó való. 10- ből 9- en azt se tudják, milyen HDD van a gépükben.Még a HDD topicban is gyakran ajánlják tárolásra, de még rendszernek is a WD AV-GP szériát!
Mit vesz akkor a laikus, ha HDD- re van szüksége?(#17302) hokins
Ez bíztatóan hangzik! Ezt az SSD tipust mentsd el valahová, remélem lehet még kapni, ha eljön az idő! Nemrég feleződött az ára, ennyiért magasan a legjobb, jobbnak mondják, mint az ezt követő tipust![ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #35202114 #17295 üzenetére
A Lenovoban vagy asztali gépben cserélgetsz, mert már nem tiszta!?
Ha meglesz az ssd is, utána zaklathatlak privibe hogy mit hogy állitsak be?
Nyugodtan zaklathatsz, bár van egy feltételem! Legalább 2 hét előnyt kérek! Mindenképp szólj, hogy mikor veszed, jelenleg még ugyanis csak vacillálok, hogy vegyek- e SSD- t, fél éve vettem ugyanis a WD Black- et és Linuxon nem biztos, hogy szükségem van az SSD- re mellette.
Azért egy Intel 520- as kéne mindenképp, így gyorsan kell döntenem, mert kifutó modell, de mégis jobban ajánlott, mint az 530- as. Végzek előtanulmányokat SSD vétel ügyben, viszont Win- t már nem használok, abban nem fogok tudni segíteni, márpedig ott van sok lényeges beállítás, ami élettartamilag fontos lehet!
Leírások, topicok viszont meglesznek addigra Winre is, olvastam már párat, minden lényeges dolgot leírnak benne, így emiatt egy percet se aggódj![ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #35202114 #17292 üzenetére
Úgy látszik ez a megoldás lesz a tuti, mert az látszott, hogy nem nagyon akarsz leszakadni a 80- asról, viszont most van az 1 TB- os 5400 rpm- es. Rendszernek nem az igazi, nem akarsz venni mellé egy SSD- t, arra mehetne a rendszer!
-
nagyúr
válasz #35202114 #17272 üzenetére
Én még mindíg nyúzom a Döfyt, fizikailag főleg, de ezért is strapamobil. 3 év alatt azért összegyült 6-7 nagyon halvány karc a gorillára, de nem nagyon hatotta meg az sem, ha rücskös betonra csattant. Különösen jól érzi magát a melósruha zsebében mindenféle tok meg védőlófia nélkül. Kár, hogy a strapamobil piac itthon nem valami jó felhozatalú, így marad a kínai út. Snopow M8 vagy Lenovo S750 a következő strapamobil.
-
nagyúr
válasz #35202114 #17268 üzenetére
Indítás után, ha nyomsz F12- t és kijelölöd ott az usd-hdd opciót, akkor sem megy? Néha érdemes leformázni a pendrive- ot, hogy rendbejöjjön, nálam egyre sűrűbben igényli.
(#17269) N0zer0
Sűrűn írod ezt a darálást, lehet, hogy nem kávédarálót kéne használnod, hanem valami faja kis WD Black- et![ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #35202114 #17266 üzenetére
Mezei használatra én 4 GB mellé nem használtam eddig, most kíváncsiságból tettem fel 4 GB swapot, de még egyszer sem használta a rendszer. Ha 2 GB- ot kijelölsz swapnak, abból baj nem lehet. Nekem eddig 2,3 GB volt a max RAM felhasználás Chakrán, de ha valami grafikát akarnék szerkeszteni, lehet, hogy jól jönne a swap.
Ha eddig jól ment a Lubi, akkor az jó, bár fentebb olvastam valamelyik*Ubuntu frissítésről. Reméljük nálad nem lesz gáz vele!
Végigpróbáltad az összes lehetőséget a pendrive bootolással?
(#17268) hokins
Romforgatás nem olyan túl nagy falat, de azért 2 GB- ot adj swapnak, csak a megnyugvás miatt. A Lubi meg nem egy memóriazabáló disztró.
én meg a Defymet forgatom már egy ideje, hogy tegyek fel valami custom romot, de semmi kedven visszarakni a Win 7- et[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #35202114 #17264 üzenetére
A /home telepítésével van valami konkrét célod, mert az csak akkor kell, ha későbbi telepítéskor fel akarod használni a meglévő beállítások miatt. Egyébként elég a root, vagyis a / és kész, az majd készít magának automatikusan /home- ot.
Így néz ki, a fájlrendszer, ha csak / - rel telepíted a disztrót:
Mint látod, elkészíti magának a home mappát ügyesen.
Mit telepítesz most amúgy?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #35202114 #17261 üzenetére
Bocs, elvoltam kicsit. Inkább kérdezz, még akár marhaságnak tűnő dolgokat is, mert később nehezebb lesz rendberakni. amit elbarkácsolsz! Ráadásul akkor még többet kell kérdezned! a rendőr fia is úgy tanul, ha kérdez poen volt
Most mi a manót csinálsz egyébként, telepítesz? Ha most az történik, akkor a másik vinyóval most ne foglalkozz, csak az sda- val. Az 1 TB- os vinyót majd ráérsz partícionálni később, ha minden OK a telepítéssel.
A Gparted erre tökéletes lesz, itt egy jó leírás a használatához, ha még nem ismernéd!Nem sok a 8 GB swap? Mennyi fizikai memóriád van?4 GB ram esetén szinte felesleges a swap, főleg, ha nem használsz nagyom memória igényes programokat.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz #35202114 #17257 üzenetére
Gondolom, nem a torrent miatt hozod létre a /home- ot, mert annak teljesen más a funkciója!
Nálam a torrentre van külön partíció a másik HDD- n.Te is megcsinálhatod az 1 TB-osra, miért kéne annak a 80- asra mennie? Arra egy tároló vinyó (5400 rpm) tökéletes.
-
nagyúr
válasz #35202114 #17255 üzenetére
Nincs mit! Most visszaolvastam és látom, hogy /home- ot akarsz az 1 TB- os HDD- re, de lehet, hogy már változott a terv!?
A fordulatszám különbség miatt jobb, ha a 80 GB- os HDD- re kerül az oprendszer /- e mellé a /home is, de ha nem kifejezetten ezt akarod, akkor külön /home- ot felesleges csinálnod, így is elég 20- 25 GB elég a Linuxnak, a többit meg tárolásra is használhatod attól még, hogy ott az 1 GB- os. Ha mégis csinálsz /home- ot, akkor feleannyi hely is elég.
-
nagyúr
válasz ifkopityu #17247 üzenetére
Így az már kevés lesz, úgy tűnik. Ha van affinításod hozzá, akkor ezt csináld végig inkább.
Frissítés helyett recover [link]magyarul is ugyanaz, de van benne egy hiba itt:
sudo mount --bind /dev/ /mnt/dev helyett csak az egyik ' / ' kell.
így:
sudo mount --bind /dev /mnt/dev[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #35202114 #17222 üzenetére
Köszi, ezzel az erővel azt is mondhattad volna, hogy a szomszéd néni fiának is ilyen van!
WD6402AAEX és WD1003FZEX- így írnám le, ha kérdeznéd, milyen vinyóim vannak, mert ebből kiderül valami.
Mindegy, a 80 és 1000 Gigából is kiindulhatunk, érdemes úgy megoldanod, ahogy javasoltam. Célszerűtlen már a régi vinyóra rendszert tenni, de tartós tárolónak viszont nagyon jól megfelel, az 1 TB meg mindenre elég. Ez az álláspontom változhat, ha legalább a fordulatszámokat és a smart adatokat megírod.
Csak, hogy jobban megértsd, miről gagyogok, nekem két WD Black HDD- m van, az új cc. 5 évvel újabb kiadású és már ezek között is észre lehet venni mennyi fejlesztés történt ezidő alatt, sokkal jobban fut az újon a rendszer, most a technikai újításokra nem térnék ki.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #35202114 #17214 üzenetére
Mivel titkolod a HDD tipusokat, így aszondom neked, hogy 80 GB archiválásra tökéletes lesz, a Terásra meg mehet a Linux/ok, /home, ha akarsz egyáltalán vagy /media, /data. Amit akarsz, csak ne akard már a 80 GB- osra tenni a rendszert! Fogadjuk már el, hogy cc. 10 esztendő alatt sokat gyorsultak a HDD- k!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz sz.balazs.95 #17187 üzenetére
A HDD smart értékeket nézted már?
-
nagyúr
No, legalább lassan kezd feloldódni ez a fagyott topic! Olyan lassan jött ez az új kiadás, hogy már a nevét is lenyúlták közben.
(#17168) Benex
Az általad linkelt lapon nagyon nem ajánlják a normál telepítést, ha jól olvastam.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #19617792 #17156 üzenetére
Sokan belefutnak ebbe a Win 8 mellé telepítés hibába.
Kicsit elszörnyedtem ettől a Cubuntutól! Fahéjas Ubuntunak már ott van a MINT Cinnamon, de biztosan vannak aszkéta hajlammal bíró emberek is! Stabil lehet piszkosul! Ilyet remastersys segítségével bárki csinálhat.
-
nagyúr
How To Install Cinnamon In Ubuntu 14.04
ugyanitt:
How To Install Java On Ubuntu 14.04
How To Easily Install Tor Browser In Ubuntu 14.04 And Linux Mint 17valamint:
Guide To Install Ubuntu 14.04 In Dual Boot Mode With Windows 8 Or 8.1 UEFI[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
most nyaral!
-
nagyúr
válasz leviske #17062 üzenetére
Ha már annyira MATE kell, akkor Linux MINT 13 MATE 32 bit. Eredetibb, mint az Ubira utólag felrakva. [link]
Magyar kézikönyve is van, bár úgy nézem frissítve van, de a lényeg úgy sem változik.
Megvan a 13 Maya is alul.(#17061) joecontra
A Chakra menet közben képes volt cserélni két meghajtót sda/sdb oda- vissza ! Kis híján galibát okozott ezzel újratelepítéskor!
Nem lehetetlen ez, csak van, aki nem tudja, hogy ilyen is van.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz God Vazzeg #17057 üzenetére
Gratula! MINT esetén egyébként nem meglepő, hogy simán ment minden. A 17- re áttérés valóban kezd időszerű lenni! Nálam megy hiba nélkül május óta a Cinnamonnal, nem tudom miként frissítesz, de azt vettem észre, hogy MINT- nél érdemes a frissítéskezelőt használni, mert a többi módszer befrissít mindent, függetlenül attól, hogy 1-2, 3- as vagy akár 4-5 szintű- e a frissítés! 4-5 szinttől én eléggé óvakodom, bár 16- nál sem csinált galibát!
-
nagyúr
válasz tvamos #16913 üzenetére
Az általat próbált módszert Debianon lehet gond nélkül használni, de ott is lehetnek érdekes dolgak ebből, ha nem vagy tisztában mindennel.
Ettől függetlenül Ubuntura is van Sources List Generator, ha mindenképpen repo átírással akarsz kísérletezni, ezzel csináld. Viszont a Raring már ebben sincs benne, mivel nem támogatott már.
Debianra is csak oldstable- től vannak a választható repok.Az tűnik a legtisztábbnak, ha a /home elé egy új telepítést teszel fel.
-
nagyúr
válasz Fritz Teufel #16897 üzenetére
és N0zer0
Köszönöm a részletes és kimerítő tájékoztatást! A szó jelentését ismertem, mint cérnaszál meg ehhez hasonlók, így ezt a jelentését is megtanultam. Már sokkal jobban érzem magam.
kiejtését most nem gyakorolnám, mert lepökném véletlenül a monitortKövettem a mennyi helyet adjak a disztrónak thread- et és megint az ugrott be, hogy sokan gondolkodnak sw- vonalon, kevesen gondolnak a hw- vonalra! Itt főleg a HDD- re és tsai- ra gondolok. Mikor nemrég 1 TB- os WD Black- et vettem használatba, bizony arra gondoltam, hogy bármi lehet, csak az nem, hogy a hely rugalmasan fog növekedni, ha kevésnek bizonyul! Nem csak arra a helyre kell gondolnunk, ami szerintünk kell egy szoftvernek, hanem a hardver fejével is kell néha gondolkodni. Igaz, annak több is van, velünk ellentétben.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Kendek #16883 üzenetére
Systemback a király! MINT- en ugyan egész használható a backup, de a Systemback mindíg felkerül!
Kár, hogy csak Debian alapúakra van.(#16884) N0zer0 Az idő az igen jó tényleg, arra gondolsz, hogy páran napszúrást kaptak?
thread nem tudtam mit jelent, ezért rákerestem és még így se értem miért emlegetik többen is!? Trendi nem-magyarul írni a szál- at?
na ezt biztosan jól elmagyarázza majd valaki az 1bites agyamnak[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz tvamos #16836 üzenetére
Peppermint ! Király, van még ilyen Mint is, Egész jó a szoftverközpontja. No ezt kipróbáljuk alkalomadtán. Ezt olvasgatva tényleg egész jól sikerült.
En tobb elegedett Ubuntu user-t ismerek, mint aki egyaltalan ismeri a
LinuxmintLMDE-t.
és most nézd meg, mennyit ér, amit írtál:En tobb elegedett Widows user-t ismerek, mint aki egyaltalan ismeri a Linuxot.
Szerinted eme mondat a Linuxot minősíti?
(#16837) tvamos
Volt már nyekergés nemrég.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz N0zer0 #16833 üzenetére
Na ja, most már én is ,de akkor picit bosszantott, mert volt még abba a novellába elég sok hasonló belegyúrva.
LMDE- ről meg szoktak sokan feledkezni, pedig elég jól bírja a gyűrődést, direkt próbálgattam rajta Debian repókat a 7.5- el párhuzamosan. Nem pusztult le!
7.6 kijött, most látom, jöhetne már a Jessie is!(#16834) stopperos
Szerintem már érik a penderítésünk innen offológiai szempontból![ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Így már értelek. Kicsit megnyugtató, amit írsz, már épp fel akartam volna hagyni ezzel a stílussal.
mzx cimbora kemény eset, vagy bugyuta poenokkal szórakoztat vagy pedig durván besértődik, de mindkét esetben érdekes fogalmakat kreál, az biztos!
kedvencem a (I)segítőkészséggel való visszaélés(/I), mai napig tötöm a fejem, miként valósíthattam meg ezt itt a fórumon!?(#16831) bwooster
Igazad van, le is zárult már nagyrészt, de lehet, hogy teljesen. Egy kicsit győzikeshowt utáló feelinges, de érthető haragod.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #40553216 #16824 üzenetére
Nyilván arra célzott, hogy a Mint projekt el sem indul az Ubuntu nélkül.
N0zer0 ft. célzott erre inkább, bár más irányból, de lehet mindketten ugyanarra gondoltak?
Amúgy fenti mondatod egyértelműen igaz.Pendrive formázás? Ez mennyire hétköznapi probléma már egy kezdő Linuxosnak?
Érdekes, de bizony sokszor probléma egy disztró pendrive- ra írása, a mintstick eddig még minden Linux iso- t megírt tökéletesen. A dd- t kezdő Linuxosnak hiába említed.Fenti reagálásommal nem kívántam egyik disztrót sem minősíteni!
(#16823) tvamos
Tény, hogy van MINT Debian, ami Ubuntu nélküli MINT. A véleményed róla most indiferens. Mint megtudtuk, valószinűleg félreérthető megfogalmazás esete forgott fenn.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Rimuru #16816 üzenetére
Stílusomat tekintve minden bizonnyal igaza van, ezt be is ismertem neki. Egyetlen dolgot idéztem utóbb, mint tévedést:
"Egyetlen dolgot kell belátni, Ubuntu nélkül nincs Mint." Szerintem ez nem igaz, még az Ubuntu topicon sem. Axiómaként csak ne nyilatkoztassunk ki valótlan megállapítást.(#16813) bob.zxr
Ő volt az aki szakmai oldalról közelítette meg a dolgot és tudott mondani mást is azon kívül hogy jobb mer csakazér mer ez a legjobb mer a kezdőnek ez a jó.Fentieket kár, hogy nekem címezted, mert én nem bizonygattam az általad érzékeltetett bugyuta stílusban, hogy kezdőknek ez a jó.
Kezdőknek az a jó, amit könnyen fel tud telepíteni és problémamentesen tud használni.
Ezen már csak nem találtok fogást.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz lionhearted #16810 üzenetére
Jobb lett volna, ha maradsz az ígéretednél és ignorálsz, mert kissé zagyvaság halmazra emlékeztet, amit írsz, de én inkább kiszállnék ebből, mert értelmetlen és meddő vitának tűnik.
Javallanám, hogy olvasd el (#16808) Shrike7973 hsz- ét, egy Ubuntusnak csak hiszel!?
zanzásítom:
"Én magamat Ubuntu-snak tekintem, 10.04 óta azt használok."
"Azonban jelenleg, bár utálom, mégis az összes gépemen (2 notebook, egy netbook) Linux Mint 17 van."
(#16807) EarL 007
(#16813) bob.zxr
Max respect, de nekem nem volt célom semmit bizonygatni, egyszerűen csak a felmerült problémákra szerettem volna választ kapni, kaptam is egyébként a legzűrösebbre és a hülye irónikus stílusomban megnyilvánultam, de attól még azok tények maradnak, hogy az Ubisoknak fájtak! Az Ubi és a MINT is olyan amilyen, különösebben nem érdekel az Ubi, de mint a MINT szüléje mégis csak érdekelnek a felmerülő problémák. Nem kell ezt ennyire puskaporosra hangolni.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz lionhearted #16797 üzenetére
Egyetlen dolgot kell belátni, Ubuntu nélkül nincs Mint.
Nem szivesen teszem, de ki kell, hogy javítsam fenti mondatodat, mert úgy fest, hogy nagy tévedést osztanál itt meg! Van MINT Ubuntu nélkül, legfeljebb nem tudsz róla, bár ezt nem hiszem. Debian alapú az LMDE, akár az Ubuntu.
Több tárgyi tévedésedre most nem világítanék rá "tenyérbemászó" stílusommal, elég keményen osztod tudásod itt, becsúszik ez- az nagyszámok törvénye alapján. Ma reggel nézegettem egy linkelt cikket és alul ajánlottak egy neked valót.
5 Things Linux Mint 16 Does Better Than Ubuntu 13.10
Olvastam itt a vitát, nem szivesen szálnék be, ha már ki lettem utálva, de most Chakráról írok, elhajtva MINT- esként lettem. Igazából nem értem a hisztidet velem kapcsolatban, feltettem Ubuntut, hogy segítsek valakinek és problémákat tapasztaltam, gondoltam itt megfelelő topicban kérdezek ezekkel kapcsolatban. Az, hogy levontam bizonyos konklúziókat, amik tényeken alapulnak, de fáj az Ubuntusoknak. Jobban örültem volna ha marad értelmi alapú a további társalgás, de érvek híján érzelmi alapokra került. Szakmai jellegű topicokban ez nem igazán viszi előre a tudás birtokba vételét, de elfogadom.
(#16803) bob.zxr
Google+ az igazán mérvadó.
Egyébként többen ismerik és használják az Ubuntut, ez tény. Pár emberrel beszéltem erről, szondta, nem ismer mást.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Most teszem majd fel Kapitány kedvencét! Bár egykutya mindkettő, MINT- et több mint fél éve használok Cinnamonnal persze és soha semmi bajom nem volt vele.
(#16783) lionhearted
Biztosan igazad van, kösz a kolléga nevében! Ez a helikopteres tetszik. Tényleg nem szép dolog mások érzékeny pontára böködni!
Kösz, tudom, hogy van MINT topic, de ott nem történik semmi, talán nincsenek hibák olyan sűrűn, mint Ubuntun, azért kihalt! Megnyugod6sz, most egy darabig kerülöm az Ubis topicot.Csak a Chakra jön nemsoká!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz lionhearted #16779 üzenetére
Bocs, de nem teszek úgy, mint ha vicces lennék, inkább a situation az.
ne légy már ennyire érzékeny, ha piszkálja valaki az Ubit, mert azzal azt jelzed, hogy tudod, hogy a kedvenceddel baj van, de ne merje senki bántani - pszichológiai alapvetés
Kösz a segítséget , mégiscsak kellett az az egy + lépés akkor, de most már elindult a synaptic, más disztróknál nem kellett a sudo apt-get update témák választása után, de lehet, hogy ez a KDE bibije, nem az Ubuntué.
Az már biztos, hogy KDE hiba, hogy irtó gyorsan, de közben megakadozva játssza le a YT videókat, MINT KDE- vel is próbáltam.
-
nagyúr
válasz N0zer0 #16777 üzenetére
Épp azt említem, hogy abszolút könnyen felment erre is, igaz nem a kde-full, hanem a kubuntu-full csomaggal oldottam meg. Már látom, hogy az Oxigenrefit2 theme felrakása végezte ki a synapticot, ez elég gáz.
A torrenteknek felraktam a Qbittorrentet, azzal nincs gáz, VLC- t meg azért raktam fel, mert az alap lejátszó semmit nem akar lejátszani.
Egyébként tetszene ez a Kubuntu így feltémázgatva, kár, hogy alapvető programok nem működnek rajta. Unityn nem próbáltam ezeket, de abból a DE- ből annyi is elég volt, annak, aki azt használja!Még 1 gond, 14.04 alap óta a googlemap utcakép nézete blackscreen- re vált, ha mozogni akarok benne. Volt ilyen valakinek már?
+1 gond, a YT- n a lejátszás csak felgyorsulva megy.
Kezdem megérteni miért kellett a MINT csapatnak sok idő a 17 kiadásához.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Feltettem Ubuntut, hogy leellenőrizzem kollégám számára, hogy melyik a KDE felületre váltás egyszerűbb módja. Mikor először kérdezte, hogyan kell megoldani, a synaptic- ot javallottam neki, de furán nézett rám annak ellenére, hogy használja már régóta az Ubuntut. Inkább feltettem az Ubit, persze, hogy nincs alapból synaptic. Feltettem és egész könnyedén sikerült Kubuntusítani. Ennek kifejezetten örültem, mert az Unity az fájt !
Viszont ma indítanám a synaptic- ot és ez fogad:
Nem szereti az Ubuntu a synaptic- ot, azért nincs fenn rajta alapból? Általában nem szereti Ubi, ha telepítenek rá valamit utólag és büntet érte? Csak a frissítések voltak telepítés után és a Qbittorrentet valamint a VLC- t raktam fel, ezeket már el sem merem indítani.
Kérdésem az, hogy ha Ubuntura telepítek valamit, kell- e még valami különöset csinálni, hogy utána simán tudjam használni azt a programot? MINT használóként nem ismerem ezeket a plusz lépéseket.Másik kérdésem KDE használókhoz: Ktorrent- nél egyszerre szerettem volna az összes torrent fájlt indítani, de csak egyesével engedi. Be lehet valahogy mappából az összeset adni neki?
Köszi a türelmet!mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest