- Apple notebookok
- Micro Four Thirds
- Hobby elektronika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aethelstone
addikt
válasz Atti575 #17784 üzenetére
Ezzel én is szívok. Egy Acer Aspire TimelineX és egy Lenovo T410 az "áldozat". Live módban van minden, de telepítés után már az első boot alkalmával eltűnik az egér és a touchpad is.
Érdekes ez, mert csak az Ubuntuval és Zorinnal csinálja. Xubuntu, Lubuntu, Elementary Freya, stb. minden gromek a 14.04-esből.
[ Szerkesztve ]
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
válasz #40553216 #16121 üzenetére
Azt gondolom, hogy ez egyedi felhasználás függő. Nekem pl. 20 giga fölött van..lehet,, hogy 30. Tele az /opt mindenfélével. Kb. 4 féle adatbázis szerver van telepítve, egyik sem a /home-ba, nyilván a táblaterek sem a /home-ban laknak, 5-6 féle JVM, python, perl és sorolhatnám. Azt, hogy jónak tűnik, arra írtam, hogy biztosan elég lesz, mivel 3 mondatból nem lehet eldönteni, hogy mik lesznek felrakva utólag.
Ha meg túl kicsire veszi, akkor meg lehet újrahúzni mindent.
[ Szerkesztve ]
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
Nekem is kb. 50 giga a root.
Egyébként nagyon bírom ezeket. Valaki kérdez, másvalaki válaszol. Aztán azok, akik nem válaszoltak, megjelennek és lesavazzák azt, aki válaszolt, hogy micsoda baromságokat írogat. Tessék már a kérdezőnek válaszolni és nem engem osztani Thx
[ Szerkesztve ]
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
A Chromium az alapja a Chrome-nak. De a Chromium-ból hiányzik több Google specifikus dolog is: Google branding (név. logó), az auto-update mechanizmus, a felhasználás követés, illetve ha jól emlékszem opcióként kikapcsolható benne a statisztika küldés és nincs beleépítve az Adobe Flash Player sem.
Tehát lényegében ugyanaz. A szopó részek nincsenek a chromiumban.
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
válasz jimmy399 #16000 üzenetére
Szerintem próbáld ki a VirtualBoxot is, hogy tapasztalod-e ugyanazt. Mindenesetre én az Elementary OS+KDE-t nem erőltetném. Ha kell a KDE, akkor Kubuntu. Jah és ne csak memóriát adj neki, hanem procit is. Mondjuk mehet neki 2 mag.
[ Szerkesztve ]
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
válasz jimmy399 #15995 üzenetére
Rossz a megközelítés. Ha KDE kell Ubuntuval, az Elementary OS közelébe se menj! Kubuntu.
Az Elementary OS-nek nem az Ubuntu a lényege, hanem pont az az integrált (egyébként nem gnome, hanem GTK) felület, amitől az Elementary OS az, ami.Ez az egyik.
A problémád második része meg nem Elementary OS, hanem VMWare probléma. Amit itt tekintve a Windows alapokat teljesen OFF.
[ Szerkesztve ]
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1196058
Mars NWE a cucc neve.
[ Szerkesztve ]
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
Ezt értem, de nyilván ésszel használom (AFAICT, this is all that's special about the environment of the started process with gksudo vs. sudo) . Mert én használom, de max. az /etc-ben lévő fájlokat szoktam így megnyitni szerkesztésre. Értem azt is, hogy a home könyvtáramban felülcsaphatom a gedit konfigurációt, de vigyázok
Egyébként meg teljesen igazad van és személy szerint köszönöm a felvilágosítást. Ezt nem tudtam, pedig jópár éve tolom a Linuxot
[ Szerkesztve ]
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
-
Aethelstone
addikt
Nekem csak fat32 és ntfs partíciókkal szokott ilyen lenni.
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
[ Szerkesztve ]
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
Olvasva itt az első véleményeket, kicsit korai volt még ez a kiadás.....
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
Nah én hanyagolom egyelőre. Kétszer csontra fagyott a telepítő. HP EliteBook 8440P. Nem valami dzsunka hardver.
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
válasz theiron320 #14949 üzenetére
Még mindig nem tudjuk, hogy milyen felügyelő programot szeretnél. Ami kiírja a rendszerváltozók tartalmát? Vagy mit?
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
Csak az alap van fent. Xubuntu még nincs.
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
-
Aethelstone
addikt
-
Aethelstone
addikt
Release day!
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
válasz sh4d0w #14882 üzenetére
Az egy más dolog. Az initial build abból készül, de a végén már köze nincs az eredetihez lényegében.
Mind1. Itt csak azon van a vita, hogy az initial build minek számít. Én nem tekintem Debian vonalnak Aki annak tekinti, az is jó, elfogadomPeace!
Ha tévedek, belátom. Nem akarok ezen vitázni kollégák és kolleginák
[ Szerkesztve ]
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
Tényleg nem akarok flamet, de attól, hogy deb csomagkezelőt használ, még nem Debian. Saját csomagtárolói vannak. Debian vonal az a disztró, ami még használ hivatalos Debian tárolót, illetve a kiadási ciklusai követik a hivatalos Debian kiadásokat. Az Ubuntu nem ilyen.
És ezzel tisztelettel le is zártam.
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
válasz Fritz Teufel #14874 üzenetére
Kukacoskodás, de az Ubuntu már rég nem Debian vonal Tökön is szúrnám magam
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
-
Aethelstone
addikt
Nálam jobban kevés ember rühelli az XP-t, de nem értem ezt az egész hájpolást.
Rengeteg ember használ XP-t úgy, hogy sem service pack, sem update nincs beállítva. 1 tűzfal, 1 AVG és megy vidáman. Ergó, csak ezért nem érdemes kidobni.
Másrészt meg az XP egy 13 éves termék, ami az IT iparban minimum matuzsálem korú. Ideje, hogy a Micro bezúzza. A Windows 7 pl. ugyanolyan vason is gromekül megy, ráadásul szebb, támogatott, stabilabb.
Ideje áttérni.Harmadrészt meg használjatok Linuxot! Szép, jó, occsó
[ Szerkesztve ]
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
válasz Fritz Teufel #14773 üzenetére
Szintén zenész 4 év GDF, no diploma, de azóta is szoftvert fejlesztek és éppen most tolom Dunaújvárosban a 2. szemesztert
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
-
Aethelstone
addikt
válasz theiron320 #14724 üzenetére
>last
mp pts/4 :0 Sun Apr 6 19:10 - 19:10 (00:00)
mp pts/3 :0 Sun Apr 6 19:04 - 19:04 (00:00)
mp pts/3 :0 Sun Apr 6 19:01 - 19:01 (00:00)
mp pts/2 :0 Sun Apr 6 18:52 still logged in
reboot system boot 3.2.0-60-generic Sun Apr 6 18:29 - 19:26 (00:56)
reboot system boot 3.2.0-60-generic Sun Apr 6 14:12 - 14:59 (00:47)
mp pts/2 :0 Sat Apr 5 20:06 - 20:33 (00:26)
>last | grep mp >count.txt
mp pts/3 :0 Sun Apr 6 19:04 - 19:04 (00:00)
mp pts/2 :0 Sun Apr 6 18:52 still logged in
mp pts/2 :0 Sat Apr 5 20:06 - 20:33 (00:26)
>cat count.txt | wc -l
5[ Szerkesztve ]
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
-
Aethelstone
addikt
Sziasztok!
Ubuntu 12.04-re kellene Teamviewer. Ami hivatalosan van, az a wine-s változat, ráadásul 64 bitre rendesen csak a 32 bites ment fel
Nincs valami helyettesító, ami natív, jó és mondjuk windows-os Teamviewerrel is dumál?
Üdv
Aethelstone
[ Szerkesztve ]
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
válasz Fritz Teufel #14165 üzenetére
http://www.transmissionbt.com/
vagy sudo apt-get install transmission
Egy korábbi hozzászólásomban már javasoltam. 4GB-nél nagyobb fájlokra meg ott az ext3 vagy ext4. Én is használok cserepartíciót, NTFS-t, de külső HDD-ről, ami aztán valóban kézzel csatolgatós Ha ugyanazon a fizikai HDD-n van az úgynevezett biztonsági partíciód, akkor gyakorlatilag adtál a xarnak egy marha nagy pofont. Ha a lapid leég, ellopják, stb, tehát fizikailag is "sérül" a hdd, akkor mehet az egész a levesbe. Meg kellene gondolnod egy külső HDD-t.
Ha egyszerű Linux kell, amivel nem kell reszelgetni: http://elementaryos.org/
[ Szerkesztve ]
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
válasz Fritz Teufel #14149 üzenetére
LOL. Nem a linux szar, hidd el...
[ Szerkesztve ]
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
-
Aethelstone
addikt
Transmission
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
-
-
Aethelstone
addikt
Tudom, hogy ez itt nem a reklám helye, de akinek esetleg másra fáj a foga:
http://elementaryos.org/
Ubuntu 12.04 LTS alapú, nekem nagyon bejön, mióta megjelent
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest