- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Ubuntu Linux
- (téma lezárva)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szentjánosbogárral venné fel a versenyt a Macbook Neo ellen az Intel
- E-book olvasók
- Projektor topic
- OLED TV topic
- Bluetooth hangszórók
- Apple asztali gépek
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen ÚJ notebookot vegyek?
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
Takhanto
őstag
Kéne egy kis segítség, ki akarom csomagolni a kdz file-t,de windows alól. Mik a lehetőségek?
-
Takhanto
őstag
Kéne egy kis segítség, ki akarom csomagolni a kdz file-t,de windows alól. Mik a lehetőségek?
-
Takhanto
őstag
Köszi, de szerintem félreértesz. Másképpen kérdezem, hátha úgy szinkronban leszünk:
Van egy feltelpített ubi9.10-em, amiről uninstalláltam a GRUB2-őt. Most GRUB van rajta. Méghozzá úgy, hogy a GRUB az MBR-be van installálva. Tökéletesen működik.
Namost, tegyük fel, hogy másik partícióra, vagy másik winyóra, vagy egyszerűen szólva "akárhová" szeretném költöztetni az ubit. Hogyan tudom átírni az MBR-ben lévő GRUB-ot, hogy az új winyó, -új partícióra mutasson? Ennyi a kérdésem csupán, nem több. Ne keverjünk bele semmi mást. Mert az, hogy én egy külső USB-s winyóról, vagy egy pendrájvról akarom működtetni, szerintem ebből a szempontból tökéletesen mindegy. OK?Én tökéletesen értem,szívesen segítenék,de sajna nem értek hozzá

Remélem lesz olyan kedves ember aki segíteni fog és nem okoskodni
-
Takhanto
őstag
ubuntu.hu-n is 9.10 a legújjabb, eh, ez az oldal jól kibaszott velem. kéne egy link
nah még az ubuntu.com-on is 9.10-es van
-
Takhanto
őstag
hmm, érdekes, most nicns igazán más tippem, de ha nem produkálja, akkor végülis egyelőre nem gond. amúgy közvetlen friss boot után szokott ez a probléma lenni? vagy esetleg sleep-ből visszatérve, és hasonlók?
Takhanto: pffff, te azt az őskövületet használod, amikor már van 10.04 prealfa
(vicc volt, ne vedd komolyan
)basszus,ilyen nincs, kezdhetem előről.
-
Takhanto
őstag
-
Takhanto
őstag
-
Takhanto
őstag
-
Takhanto
őstag
-
Takhanto
őstag
Na,felraktam W7-et,nemsoká átállok ubira.Remélem most nem baszom el.
-
Takhanto
őstag
"A fene az ubuntu telepítőnek,asszem elbasztam">te basztad el. az első pont, miután kiválasztottad a nyelvet: Az Ubuntu kipróbálása a merevlemez megváltoztatása nélkül. ennél mi kell több?

más: amúgy most nézem az Ubuntu 8.04.3 Servert VBoxban. csak mailserver, meg valami más, semmi komoly, de kemény 23MiB a ramhasználat, holott adtam neki bőven, 693MiB.
és 1,5% proci. 
(#20861) Takhanto
akkor miért szidod szegényt?
eh,ejnye,direkt volt
-
Takhanto
őstag
Ezek roppant jó törekvések. Mégis, tudod mi a baj.? Lassan mozdul a piac. Ha konkréten az a szoftver amivel a könyvelő dolgozik, nem lesz átírva linuxra, nem tud mozdulni. Még ha történetesen ingyen adnák neki a másik linuxos könyvelő-progit, akkor sem mozdulna. Mert rajta van már mondjuk háromtucat cég sokéves anyaga. Ki tudná azt áttenni az új szoftverre és hogyan? Megmondom: sajnos senki sem, mert arra egyszerűen nincsen mód. És ha valaki mégis azt állítaná, hogy ő bizony meg tudja csinálni, nem hinnék el neki. És az APEH sem mondaná az esetleges adatmódosulásra hogy elnézi, hanem egyből adócsalásról írna jegyzőkönyvet. Nem fogod elhinni, de kishazánkban könyvelőprogramok terén még mindig a DOS-os programok vannak többségben. És nem amiatt, mert a linux nem jó, vagy nem elég olcsó, hiszen j,ó és ingyen van. Szomorú lennék ha ezt sem akarnád érteni...

ha gyorsabb, hatékonyabb, akkor lesz, akinek örökre a "fekete-ablakos varázsolás
Nem lehet gyorsabb, hatékonyabb mint az egyetlen egérkattintás. Vagy annál, ha kattintani sem kell. De ezt már részletesen kifejtettem, leírtam. Csak az nem érti, aki fanatikus...
Én nem vagyok fanatikus,az a fanatikus aki csak egy os-t használ és nem próbálja ki másmilyet.Nem rád értettem.Én mindent kipróbálom,sőt egyszer wine-t is.
Más téma: most macről írok. A fene az ubuntu telepítőnek,asszem elbasztam,nem tudtam hogy csinálni akart egy indító file-t az ububtu. W7-es winyóra írta és azóta nem megy a w7.
Most leformázhatom újra mert w7-es dvd-ről lehetetlen kijavítani.Később re -
Takhanto
őstag
Hm,asszem előveszem 40 gb vinyót és feltelepítem az ubuntu-t. Majd re
-
Takhanto
őstag
-
Takhanto
őstag
Tán akkor van full magyarul ha feltelepítem a winyóra?
Igen, akkor.
Egyébként ha csak fentvan az oprendszer, de nem csinálsz vele semmit, akkor mind nagyon jó.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ami azt illeti, én a legnagyobb dolognak a linuxon WINE-t tartom. Nagyon szurkolok a fejlesztésnek! Már öt dolog megy alatta, ami nekem napi létszükséglet. Ha mindegyik menne, úgy otthagynám a picipuha XP-jét mint a szél...
Elolvastam, van 3 is olyan szoftver. 3 közül miért nem próbálod ki? Vagy mire vársz ? Mi az az öt?
-
Takhanto
őstag
Elolvastam. Mi jut eszembe?: "Aki nem tud arabusul, az ne beszéljen arabusul." Mert a munka a meghatározó és jelenleg XP-s munka-program kényeszer van. És ennyi. Nálam is ezért győz az XP. Megvettem a szoftvereket, használom őket naponta és nem futnak máson, csak az XP-n. Azon viszont jól és gyorsan. Ennyi. Nincs is verseny. Ha tudnának arabusul, ezt kellett volna leírniuk, nem összezagyválni mindenféle odanemtartozó butaságot. Pont.
Egyébként én is raktam már fel asztali PC-mre hackintost. Én is tájékozódom. Levonom a tanulságot. Utána törlés. Az ubit viszont nem töröltem. Mert jogtisztán lehet a gépemen. És mert nagyon is tetszik. Ez pedig nagy különbség. Szerintem.
Nemtom minek írtál,de jólvan.
Nekem W7 van fent és nincs semmi bajom vele,mellette hacintosh ami mindennap azt használom. Most per pill Ubuntu-t használom,persze próba módban van,úgy értem úgy bootoltam be.
Csodálatos módon van hangom,wireless (azon jön be a netem). De valami nem stimmel, magyart választottam ki erre fele magyar fele angolul van. Tán akkor van full magyarul ha feltelepítem a winyóra? -
Takhanto
őstag
Már megint. Most mondd meg őszintén, miért játszod el, hogy nem érted a lényeget? Soraidból világosan kiderül, hogy mégiscsak érted. Akkormeg miért? Kinek? Ehhh, nem értem én ezt...
(#20841) Takhanto: Te kezdtél el összehasonlítgatni. Magad számára. Most akkor értsem úgy, hogy eleve magadat akartad becsapni? Mirejóez tessékmondani?
Tévedsz,én az vagyok aki ki akar próbálni mindent és győzzön a jobbik.
Érdekes olvasmány: Ubuntu,Vista és Osx Operációs rendszerek harca [link]
-
Takhanto
őstag
...hát rosszul emlékszel. Megvehető, de jogtisztán nem használható csak eredeti MAC-gépen. PC-n például nem! Ezt memorizáld. Ez az igazság.
Ez így van,de kutya sem nézi azt. Ki fogom próbálni az ubuntot,és majd kiderül hogy számomra felhasználóbarát-e vagy sem.
-
Takhanto
őstag
-
Takhanto
őstag
-
Takhanto
őstag
-
Takhanto
őstag
-
Takhanto
őstag
-
Takhanto
őstag
-
Takhanto
őstag
Hy all!
Sokáig Win Xp-t,Vista-t,W7-et használtam. Most hacintosh-t használok. Lehet hogy felrakok egy ubuntut. Mivel lesz jobb a többinél?
Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Ubuntu Linux
- (téma lezárva)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- PlayStation 5
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szentjánosbogárral venné fel a versenyt a Macbook Neo ellen az Intel
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Futás, futópályák
- E-book olvasók
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Forza Horizon 6 Premium / Standard Pre-Order kódok
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Star Wars The Old Republic Collectors Edition
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27% - GAMING PC! i5-12400F / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe / B760 / 650w! BeszámítOK
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G2 - i5-11G I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S23 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI RTX 5090 SUPRIM LIQUID SOC 32GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- Apple iPhone 17 - Black - 256GB - BONTATLAN - ONE - Jótállás:2029.04.30
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(vicc volt, ne vedd komolyan
)

vagy mit is nem értesz? 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)