Aktív témák
-
válasz
ViZion
üzenetére
SSD-n van nekem is az asztalin és ext4-et használok. A naplózás visszafogásához add ki terminálban a következő parancsot (minden partícióhoz):
sudo tune2fs -o journal_data_writeback /dev/sdXN
Ehhez még a /etc/fstabba is írd be a következő opciókat:
noatime,nodiratime,data=writeback,discard
Ahol is a discard eléggé fontos, mert ez küldi el a TRIM utasításokat. A data=writeback pedig szintén a naplózás visszafogását jelenti, de ide is írd be, mert különben nem tudja csatolni a rendszerpartíciót.
Ezenkívül ellehet játszani pár dologgal, ha sok központi memóriád van, akkor ramfs-eket és tmpfs-eket lehet létrehozni ide-oda, stb.. Szerintem felesleges, én a swapot is az SSD-n tartom, hiszen amúgy is alig használja, de ezt is belehet állítani. Mindenesetre így is úgy is egy csomó írási művelet történik a vezérlő belső optimalizációja miatt, én inkább kihasználom a sebességét és nem arra törekszem, hogy még véletlenül se.
Aktív témák
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- iPhone 11 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- ASUS Vivobook Pro 3K OLED 120Hz Notebook! Intel Ultra 7 155H / RTX 4050 / 16GB DDR5! BeszámítOK
- Új MSI MAG PANO M100R PZ Black pc ház, számítógép ház
- Bialetti kézi kávéőrlő
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest