Hirdetés
Aktív témák
-
ep75w
csendes tag
sziasztok! anya gépében elhalt a vinyó. egy ideig esélye sincs másiknak. a terv, van egy 8 gigás pendrive, erre menne fel ubuntu, lubuntu vagy linuxmint. úgy tudom ez utóbbi is ubuntu, de legalábbis deb csomagokat használ.
kérdéseim.
1. lehet live lemezről rögtön pendrive-ra telepíteni, mintha az vinyó lenne? gondolok itt arra, hogy be fog vajon bootolni róla?2, ha az első pont ok, milyen fájlrendszert érdemes tenni pendrivera? ext4 nem jó, akkor nem tud bootolni róla a gép, szerintem nem látja a bios.
3. anya csak amolyan csendesen netezget magának, semmi extra igény nincs. böngészés, flash játék. ennyi. ezért arra gondoltam hogy elég lenne neki a lubuntu. gondolom ha ubuntu mehet pendrive-ra akkor ez is.
de azért megkérdezném tőletek, a linuxmint az kevesebbet eszik mint az ubuntu? nincs egy extra gépe, 2600+, 1g ram. ha a mint szerintetek gyorsabb lenne, megnézném neki. csak nehéz egy vinyó nélküli gépen kísérletezni
köszönöm a válaszokat.
Aktív témák
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Gyúrósok ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- nVidia tulajok OFF topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Parfüm topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- HP. Laptop. i5. Model: 15-da1002nq
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel! 13 hónap ultimate - 50.000 ft
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, egyszerűen, OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- Keresek Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- Lenovo X13 i5-10310 16Gb ram 512Gb Nvme, érintőkijelző, számla, gar
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 11 i7 / 32GB / Garancia 2026.11.19
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest