Hirdetés
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Óriási ugrás: teszten az ASUS Zenbook A16 és a Snapdragon X2
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 240 Hz-es QD-OLED monitor jött az Alienware-től az árérzékenyebbek számára
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Aktív témák
-
spammer
veterán
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Előre is leszögezem, nem értek igazán a linuxhoz, ezzel szeretnék ismerkedni.
Felraktam az Ubuntut (Ubuntu.hu-ról letölve a legújabb), a helyzet a következő. Telepítettem egy külön vinyóra külön partícióra, nem ahol windows vista van. Addig lehúztam a Windowsos meghajtót (C), nehogy összevariáljon vmit, vagy letöröljön nekem vmit.
Szóval Addig windows vinyó le, ubuntu install másik vinyóra, kész, utána windows vinyót vissza, de nem történik semmi. Bootnál annyit ír hogy GRUB és megáll..
Se linux, se win, se választó képernyő. Csak akkor indul a rendszer ha berakom az install cd-t és arról bootolok, akkor vagy windowst indíthatom vagy az ubuntu live cd-t.
Kérdés: hogy tudnám megoldani hogy legyen bootolásnál választó képernyő és alapjáraton a windowst indítsa (vagy pedig az ubuntut vinyóról cd nélkül persze)?
Köszi előre is a segítséget.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Aktív témák
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- PC Szervizeket, Gépépítőket keresek B2B szoftver partnerségre (E-számlával)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, EA, Xbox stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Ultimate előfizetés akár 3611 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- 278 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- 27% - Crucial 96GB (2x48GB) DDR5 5600MHz CT48G56C46S5 Notebook RAM!
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! SPACE BLACK MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 1 TB Gar!
- LG UltraGear 34GS95QE-W OLED Monitor! / 3440x1440 / 0.03ms / 240Hz / FreeSync / G-Sync! BeszámítOK!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest