Hirdetés
Aktív témák
-
spammer
veterán
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Előre is leszögezem, nem értek igazán a linuxhoz, ezzel szeretnék ismerkedni.
Felraktam az Ubuntut (Ubuntu.hu-ról letölve a legújabb), a helyzet a következő. Telepítettem egy külön vinyóra külön partícióra, nem ahol windows vista van. Addig lehúztam a Windowsos meghajtót (C), nehogy összevariáljon vmit, vagy letöröljön nekem vmit.
Szóval Addig windows vinyó le, ubuntu install másik vinyóra, kész, utána windows vinyót vissza, de nem történik semmi. Bootnál annyit ír hogy GRUB és megáll..
Se linux, se win, se választó képernyő. Csak akkor indul a rendszer ha berakom az install cd-t és arról bootolok, akkor vagy windowst indíthatom vagy az ubuntu live cd-t.
Kérdés: hogy tudnám megoldani hogy legyen bootolásnál választó képernyő és alapjáraton a windowst indítsa (vagy pedig az ubuntut vinyóról cd nélkül persze)?
Köszi előre is a segítséget.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- TCL LCD és LED TV-k
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- Motoros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5530 i7-1255U 16GB 512GB 15.6" FHD TouchScreen Nagyakksis! 1 év teljeskörű garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4203, 94% Akksi
- iPhone 15 Pro 128GB 100% (1év Garancia)
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest