Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Autóhifi
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BTO
őstag
válasz
motoroscsaj #1069 üzenetére
Erõsitõs antenna tulvezerelheti a tv tunert,probalkozz passziv antennåval ,vagy 1,5mm vastag 1m drotdarabbal.ha drotdarabbal van szakadozo veteled akkor az antennad begerjeszti a tunert.
-
BTO
őstag
válasz
KisApám #1013 üzenetére
nem mindegy hogy a hangolásnál jol adod meg a paramétereket,vagy rosszul,és nem mindegy gyors ,hálózat vagy teljes hangolást csinálsz.tvje válogatja hogy melyik hangolási formát kell megadni.
http://digi.hu/tv/csatornalista
aztán lehetséges hogy néhány digit csatornát csak kézi hangolásba tudsz csak berakni néhány tv tipuson.
ja és minium telektronik elosztót használj nem sima sárga kinai gagyit 350ft ért. -
BTO
őstag
válasz
Ed McLeves #988 üzenetére
kicsit nagyobb a nyeresége és mivel hosszabb kisebb a nyilásszöge.
-
BTO
őstag
válasz
Ganz-[HUN] #991 üzenetére
mi az a kétbemenetes amit keresel? mert szimmetrikus osztóval közösiteni is lehet forditott bekötés esetén.
-
BTO
őstag
válasz
Ed McLeves #984 üzenetére
[link]
közeli nagyteljesitményü toronyhoz ezt ajálanám -
BTO
őstag
az upc 3tv és 1 net vételi helyet biztosit.
amugy honnét szedted hogy ha erösited a jelet a pixelesedés megszünik?
főleg apro pici erősitők nem valók kábeltvre.jelentsd be 1221 és majd aszerelő megmondja hogy mi a baj,mert lehet nem megfelelő kábeltől is pixelesedés,meg még szar bolti osztótol,vagy esetleg a hálózaton van valami hiba.ha 6tol több vételi helyed lenne akkor kéne ez az erősitő,de van hasonló tudásu kb 14eft is,de az erősitőt azt be kell állitani általában müszerrel,mert a visszirányt is szintezni kell,mert ha TE magad rakod be akkor szétbarmolhatod a vissz jel/zaj viszonyt és a környéken akkor senki se netezik,vagy telefonálhat.
-
BTO
őstag
na most konkrétabb leszek,függ a helytől is hogy milyen messze van adótorony,és mekkora teljesitménye van.
de mondjuk 1 közepes vételi helyen 10 lakásra és lakásonként 3TV -vel számolva akövetkezők kellhetnek.
erősitő az antenna mögé közelbe.http://www.antennawebshop.hu/index.php?page_info=2735az osztók elé pedig min 1 ilyen erősitő http://www.alfasat.hu/product_info.php?cPath=0_87_28_70&products_id=480
az erősitő mögé 1 ilyen osztó http://www.antennawebshop.hu/index.php?page_info=2422
antennát pl pedig 1 ilyet http://www.antennawebshop.hu/index.php?page_info=2607
a lakások elé a 3 TVnek az oszto pedig min ilyen,nem kiai sárga gagyi http://www.antennawebshop.hu/index.php?page_info=1128
fali aljzat pedig nincs! lehet a sorolos dugaljakhoz takaro fedelet is kapni ami alol kibukik a koax.
és végül koax kábel http://www.antennawebshop.hu/index.php?page_info=2687
DE jó lenne ha szaki csinálná a szerelést erősitő beállitást,mert el lehet baxni müszer nélkül.
-
BTO
őstag
ennek az erősitőnek nemkell visszakábelezni a modemtol,mert ez olyan mint ami az oszlopon van csak apróbb,tehát ezt beteszed a lakásba bejövö kábelre,és addig tekergeted mig a modem szitje nem lesz olyan mint fentebb irtam.
utsó kérdésre a válasz marhaság.szemcsés azért lesz a kép mert túl van osztva a bejövö antenna jel,ha van tv ha nincs.2-s osztó -4dB veszteség 4s osztó -8dB veszteség 8s osztó 11-12dB veszteség,+ kábelveszteség hossztól függően. -
BTO
őstag
-
BTO
őstag
válasz
madagaszkar #900 üzenetére
majd ird meg mikor ment tönkre a szim az antenna dobozban.
hosszu időt nem josolok neki. -
BTO
őstag
válasz
madagaszkar #898 üzenetére
és az a kémény milyen tüzelő anyagnak a füstjét nyomja?
-
BTO
őstag
válasz
SkyLine3000 #895 üzenetére
http://mostelado.hu/terra_ha024r65
-
BTO
őstag
válasz
SkyLine3000 #893 üzenetére
nem 5e ft erősitő kell,olyan kell amin van tilt szabályzás ,slope poti a gain poti mellett.
-
BTO
őstag
válasz
HoryThePooh #849 üzenetére
nagyon valszinü ez aTV nem ad ki 5V erősitőnek tápfeszt,menüben meg kell nézni -antenna power vagy antenna erősitő ki/be
a második antenna se nagyon különb az elsőnél csak más dobozba van beépitve,van 1 dipol azt arra van rárakva 1 erősitő.
márpedig kábelezni kéne,ha van müködö dtv-d antennárol, akkor azt kéne elosztani. -
BTO
őstag
minek? a vissz irányt be lehet állitani modemmel is ha a -20dB mérőpontra rakod .akkor 35-37 dBmV tal kell hogy adjon,30dB mérőponton meg 45-47dBmV kell adnia,
a szinuszos adóvala beállitás az nem lesz pontos,mert digitáslis jelcsomaggal lő vissza a modem.
az 5-25 mhz frekimeg jó zavarérzékeny oda visszirányt rakni baromság gyakorlatilag.
a netes visszirány is min 32mhz-től indul.a jobb hálózatokon meg 20-25mhz felüláteresztő szürőt alkalmaznak ,hogy az alacsony frekis zajok ne gerjedjenek fel felharmonikus szinten.
TV jelet meg KF frekin raknak visszirányba .
na erre varjál gombot. -
BTO
őstag
az osztok általában 5-1000Mhz-sek tehát oda vissza megy jel,de az erősitő mögé 15-20dB csillapitásu osztás ,vagy annak megfelelő csillapitás szükséges az eszközök felé,mert a sok előre irányu jelre összeszarják magukat a tunerek és olyan mintha nem is erősitettél volna semmit..
amugy a beállitást azt itt irtam le fentebb.(#832) BTO
-
BTO
őstag
válasz
nelsonmanian #831 üzenetére
tudni kell a modem szintjet,milyen elosztóval van kicsatolva,aztán lehet kiszámolni a bejövö antenna jelet,
0dBmV=60dBuV
tudni kell hogy a szolgáltató erősitője kb milyen messze van a tilt beállitáshoz sacc/kb.
erősités-gain-poti 3/4 állásba,slope min fél állásbacsillapito:http://www.antennawebshop.hu/index.php?page_info=21
kb 1/3--1/4 állásba
aztán lehet játszani a legfelső csatorna képéhez, hogy mikor jó a csillapitóval.
de mind ez igazán csak sacc/kb beállitás , az igazi a müszeres beállitás.
én nagyjábol amit az előző hszbe irtam a müszereshez kb +/- 3dB re belövöm müszer nélkül is,persze ha közelitőleg jól jár a szolgáltató erősitője. -
BTO
őstag
válasz
nelsonmanian #829 üzenetére
jónak jó,csak mivel a netet előle szededki felesleges a 47Mhz-től indulnia mert a net visszirány az 80Mhz-ig tart.
a szintezés az meg azt jelenti hogy kb 95dBuV ra kell állitani a felső csatorna erősitését és a tilt-slope-potival meg kb az alsó csatornát azt meg 90-92 dBuV -ra kell beállitani,az erösitö mögé kell 1 kb 10dB csillapito majd a 4-s osztó,vagy 8-s osztó hogy a TV-k ne kapjanak 80dBuV -nál nagyobb antenna jelet mert a tul sok jel is okozhat olyan képminőség romlást mint a kevés jel. -
BTO
őstag
válasz
nelsonmanian #827 üzenetére
az elözö üzenetem neked is szól.
-
BTO
őstag
válasz
tipcsibacsi #818 üzenetére
szerintem jó az amit ajánlottam,föleg ha igaz az az ár ami ott van mert a 46 ft az jóval kevesebb mint a 120-nft mint amit te néztél.
és mintha az upc is használt oat mint amit én ajánlottam.
nem mindegy 12-13eft 1 dob vagy 32 eft. -
BTO
őstag
válasz
tipcsibacsi #815 üzenetére
-
BTO
őstag
válasz
tipcsibacsi #810 üzenetére
comscope kabel, préselős ,klimpelős csatlakozók a jók annak aki nem szaki a témában mert én aki 23 éve a szakmába van az jól tudja felrakni a tekerős F csatikat is.
-
BTO
őstag
-
BTO
őstag
válasz
tipcsibacsi #791 üzenetére
sajnos B+ akkor mini CATV fejállomást kell épitened ami nem kis pénz,még akkor is ha veszel mindig TV-s beltérikek(médiabox) és av bemenetes modulátorokat veszel amit durván 2 csatornánként hangolhatsz be frekvencia növekvő sorrendben.
pl. ilyen modulátorokat használsz.[link]de az egészet azért illik müszeresen belőni,hogy kb 1forma jelszintel küld ki a hálózatra,és azért számolni tervezni kell a hálózatott hogy mennyi a kábel hossz mennyi vételi helyet épitesz ki .
-
-
BTO
őstag
-
BTO
őstag
válasz
Murphistic #771 üzenetére
a jel minőség a lényeg nem az erősség de ha a minőség is szar akkor kelll nagyobb antenna vagy erősitő,amugya berendezésekbe az a mérő az sacc mérő,mert ua helyen ua antennával másik berendezés mást is mutathat.
-
BTO
őstag
erősitő:GHV 830 C [link]
min.telektronik [link]
de 1 lakáshálózatot azt azért tervezni is kell kábelhosszak függésében.
az erősitőt ha kell a visszirány is -médiabox videotár elérése-internet miatt,akkor azt ajánlot szakival müszeresen belőni,mert csak szétqrod a környező hálozatot,környező neteket.szaros néhány százforintos elosztót ne vegyél mert magaddal is kitolsz,meg csak verebet,kobor kutyát dobálni valók azok a kinai fosok.
-
BTO
őstag
nem hiszem hogy titkosak arajzok csak kinek van türelme beszkennelni és saját holapra felrakni.
mindjárt körbenézek azt vagy irok valami hasznosat vagy megirom a semmit,de könyvtárba is be tudsz menni és kikéred az RT évkönyveket.
na itt is körbevizslathasz:
http://oldradio.tesla.hu/
http://www.radiotechnika.hu/related.html -
BTO
őstag
válasz
John D'oh #757 üzenetére
nem valószinü hogy van másik kábel,de lehetséges,de nem fog jönni semmi rajta-régi falialjzat,régi soros antenna hálózat-,az volt valamikor réges régen arra kötve ami a tetőn van,de azt valszinü a feletted lakók valamelyike festésnél kiszedte,mármint az aljzatot.
frekvencia.hu megnézheted hogy hol van a legközelebbi földi adó ,milyen frekin ad.
szoba antennát én nem szoktam javallani a földi vételre,az ablakba ,erkélyre,balkonra kiraksz 1 külső antennát és azt kötöd a TV-re.az antenna nyeresége a mérvadó az adó távolságra . minnél meszebb van annál nagyobb nyereségü antenna kell. 1m hosszuságu antennánál nem szoktam hosszabbat ajánlani,ha nem elég a nyeresége akkor egy kis erősitőt mögé, 15-20 dB erősitésüt kell rakni. -
BTO
őstag
a boxokat is lehet programozni hogy mikor kapcsoljon be max az adott csatornán kell készenlétre rakni amiröl fel akarsz venni.ha esetleg a boxnak nincs bekapcs funkciója akkor sajna az adott csatornán bekapcsolva kell hagyni.csatorna váltás meg hát azt ki kell prószálni hogy ki lehet e jelölni adott csatornát hogy arra a müsorra kapcsoljon a box amire szeretnéd,ezt az upc boxok tudják a digist nem ismerem.
a rekorderednél az időzitett inditásnál az AV-t kell kijelölni,videon ez nekem ment anno igy.
-
BTO
őstag
az a baj hogy a DIGI-nek általában szar -enyhén szemcsés-zajos az analog adása.
mennyi még 1 dekoder a digitöl? mert arrol scarton AV-n tudnál felvenni.
vagy a régi fibernetes catv-s digitális dekodert kéne szerezned,venned aminek kaon a neve.
erösiteni a szart nem igazán lehet,föleg kábel tv-n. -
BTO
őstag
frekvencia .hu megnézed milyen csatin,frekin ad az adó. elméleteileg ezek az erősitős antennák ha az akkor a teljes UHF sávon müködnek.tehát jónak kell lennie.
amugy megveszed a dekódert és prósza, ha nem oksa akkor az a kérdés hogy hova van felszerelve az atenna ,és mekkora derinchosszuságu uhf antenna fér el ennek a helyén. -
BTO
őstag
válasz
Silvestris #748 üzenetére
akárhol lehet kötéshiba,vagy most rakták másik frekire azt a tornyot amit fogsz.
frekvencia.hu
megnézed és ha kell ujrahangolsz.
mindigtv topikba vannak kanizsa felé lévő felhasználók,ott is érdeklődhetsz. -
BTO
őstag
pest az gázos igy látatlanba .irj a mindigtv topikba hátha van valaki a közelbe és tud valami frankot mondani.
jujj az az antenna szerintem.nekem ezek a szobaantennák fájnak.1 3elemes uhf yagi is jobb szerintem adóközelbe,ha meg nem elég a jel arra is lehet nyomni 1 kisebb erősitöt. -
BTO
őstag
válasz
SPeti1984 #741 üzenetére
az erősitős lepkeantenna az 12V tápfeszt igényel.a beltéri,és aLCD TV csak 5V-t ad ki ujtipusu erősitőkhöz valót.
az LCD TV-n kiválasztottad a scart bemenetet amibe a strong-ot dugtad?
az LCD TV is kiirja hogy nincs jel ha nem jo bemenetet választottál ki,nem a beltéri.
kicsit pontosabban is leirhatnád, amugy próbáld ki hogy a hagyományos TV-n mikor van kép kihuzod az antenna kábelt és akkor nézd meg hogy milyen amikor a beltéri irja hogy nincs jel.
-
BTO
őstag
a digi scartja-bol szerinted hogy lesz RF jel a video nélkül? max rádiós AV átlövövel oldod meg a digi tányéros átlövését ha a másik tv-nek is van scart vagy rca-s video bemenete.
de amugy 1 használt még elektonikailag müködö felvevős video tán occobbb mint az rf átlövö-
ja és menüböl állithatós legyen a video rf modulátora.hoppá!
http://bolt.sat.hu/modulator_sztereo_konig_av_rf_1273?utm_source=argep&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_linkvagy veszel 1 ilyet + 1 2-s splittert és a kimenetekbe kötöd az RF modulátort és a CATV-t és a bemeneti ágon koaxal küldöd el a jelet a messzi TV-nek az 1 szál koaxodon.
tehát forditott bekötéssel összegzö lesz a 2-s splitter.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 PRO
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 Széria
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 11 Pro
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 11 Széria
- ASUS TUF Gaming F17 FX707VV-HX131
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 34 VA 165Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest