Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- 3D nyomtatás
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
Új hozzászólás Aktív témák
-
BTO
őstag
válasz
HoryThePooh #849 üzenetére
nagyon valszinü ez aTV nem ad ki 5V erősitőnek tápfeszt,menüben meg kell nézni -antenna power vagy antenna erősitő ki/be
a második antenna se nagyon különb az elsőnél csak más dobozba van beépitve,van 1 dipol azt arra van rárakva 1 erősitő.
márpedig kábelezni kéne,ha van müködö dtv-d antennárol, akkor azt kéne elosztani. -
HoryThePooh
aktív tag
BTO segíts légyszíves!
Vajon egy ilyen TV [link] antenna aljzatáról jön-e 5V-os tápfeszültség?
Hogyan tudom ezt megmérni, voltmérővel?Szeretnék a hálóba MindigTV-t. Sima szobai antennával [link] erősítés nélkül nem jön be, de nem szeretnék már több kábelt ezért gondolkozom egy ilyen antennában: [link].
Köszi előre és tippekkel se kímélj
-
ljungberg
tag
Sziasztok!
Beszereztem mindigtv-t melóhelyre, tápos szoba antennával + 5 méter koax, monitorra megy a jel az stb-ből egy hdmi-dvi kábellel. Jelminőség 100%, a jelerősség 70%, viszont ugrál a kép, jobbra elugrik és vissza helyére. Ez antenna gond lehet vajon, vagy inkább a hdmi dvi kábelnek pocsék az árnyékolása? Vagy valami egyéb?
Előre is köszi!
-
BTO
őstag
minek? a vissz irányt be lehet állitani modemmel is ha a -20dB mérőpontra rakod .akkor 35-37 dBmV tal kell hogy adjon,30dB mérőponton meg 45-47dBmV kell adnia,
a szinuszos adóvala beállitás az nem lesz pontos,mert digitáslis jelcsomaggal lő vissza a modem.
az 5-25 mhz frekimeg jó zavarérzékeny oda visszirányt rakni baromság gyakorlatilag.
a netes visszirány is min 32mhz-től indul.a jobb hálózatokon meg 20-25mhz felüláteresztő szürőt alkalmaznak ,hogy az alacsony frekis zajok ne gerjedjenek fel felharmonikus szinten.
TV jelet meg KF frekin raknak visszirányba .
na erre varjál gombot. -
kakujza
újonc
Erdekelne egy olyan erosito, illetve generator ami a 5-25 Mhz frekvencian general (szimulalni szeretnek) jelt olyant mint a kabeltvs visziranyu erositoknel hasznalnak jel hordozonak.
-
BTO
őstag
az osztok általában 5-1000Mhz-sek tehát oda vissza megy jel,de az erősitő mögé 15-20dB csillapitásu osztás ,vagy annak megfelelő csillapitás szükséges az eszközök felé,mert a sok előre irányu jelre összeszarják magukat a tunerek és olyan mintha nem is erősitettél volna semmit..
amugy a beállitást azt itt irtam le fentebb.(#832) BTO
-
Dassler
őstag
Kissé ingerszegény a fórum
-
Irvkhf
aktív tag
Helló !
Ajánlanáok egy jó teljesítményű Mindig tvantenna erősítőt. Digitális antennával nem jön be semmilyen kép. Beszereltem egy Triax UHF DVB-T antenna erősítőt 5-12V 12dB. Pont ez és csak ez volt a boltban amikor vettem. Nem szereltem még és nem néztem még utána az antenna erősítőknek a vásárlás előtt. Az eladó állítása szerint ez egy komolyoly erősítő. De a hozzá nem annyira értő is látja meg tudja hogy nem lehet valami nagy teljesítménye. Megvettem mert kellett. Már tudom hogy ez csak akkor jó ha a jel pont a határon van és néha akladozik a kép. Ezzel az erősítővel már van négy vagy öt csatorna M1, M2, Duna Hd, Duna World meg valami infó csatorna. A jel egy tvre megy. TV2 és RTL KLUB sincs meg a többi is hiányzik a 17 csatornából.
-
Dassler
őstag
Sziasztok!
Hozzáértôktôl kérdezem, hogy milyen megoldás van az alábbi problémára:
UPC net+tv bejön egy madzagon, van egy elosztó net és tv külön fut tovább. A tv ágon jelenleg van egy erôsítô, ahonnan 3 helységbe megy a tv jel (set top box), viszont nem visszjeles az erôsítô, így pl videótàr nem mûködik. Megoldható-e, hogy mind3 szobából mûködjön a visszjel, ès legyen erôsítés is? Pl hàrmas ( négyes) elosztó ès áganként visszjeles erôsítô megoldás mûködik? Mivel olyan jelerôsítôvel nem talàlkoztam, aminek legalább 3 visszjeles kimenete van. -
BTO
őstag
válasz
nelsonmanian #831 üzenetére
tudni kell a modem szintjet,milyen elosztóval van kicsatolva,aztán lehet kiszámolni a bejövö antenna jelet,
0dBmV=60dBuV
tudni kell hogy a szolgáltató erősitője kb milyen messze van a tilt beállitáshoz sacc/kb.
erősités-gain-poti 3/4 állásba,slope min fél állásbacsillapito:http://www.antennawebshop.hu/index.php?page_info=21
kb 1/3--1/4 állásba
aztán lehet játszani a legfelső csatorna képéhez, hogy mikor jó a csillapitóval.
de mind ez igazán csak sacc/kb beállitás , az igazi a müszeres beállitás.
én nagyjábol amit az előző hszbe irtam a müszereshez kb +/- 3dB re belövöm müszer nélkül is,persze ha közelitőleg jól jár a szolgáltató erősitője. -
nelsonmanian
senior tag
A netet vegyük ki ebből annak van külön szolgáltatótól kapott elosztója, az abból kijövő tvk felé irányuló kábelre kerülne az erősítő a 4es elosztó elé. Na ehez kellene nekem egy viszonylag olcsó és jó erősítő.
Ilyen csillapítót is tudnál ajánlani?
Házilag, műszer nélkül is be lehet lőni nagyjából ezeket az erősítéseket? -
BTO
őstag
válasz
nelsonmanian #829 üzenetére
jónak jó,csak mivel a netet előle szededki felesleges a 47Mhz-től indulnia mert a net visszirány az 80Mhz-ig tart.
a szintezés az meg azt jelenti hogy kb 95dBuV ra kell állitani a felső csatorna erősitését és a tilt-slope-potival meg kb az alsó csatornát azt meg 90-92 dBuV -ra kell beállitani,az erösitö mögé kell 1 kb 10dB csillapito majd a 4-s osztó,vagy 8-s osztó hogy a TV-k ne kapjanak 80dBuV -nál nagyobb antenna jelet mert a tul sok jel is okozhat olyan képminőség romlást mint a kevés jel. -
BTO
őstag
válasz
nelsonmanian #827 üzenetére
az elözö üzenetem neked is szól.
-
nelsonmanian
senior tag
válasz
nelsonmanian #824 üzenetére
Valaki?
-
jeriko2
tag
Szia! Az elosztás passzív splitterekkel történik. A koax kábelek típusát nem tudom, van különbség? Fehér burkolatú, belül szokásos kialakítású réz belsejű kábel, alufólia + "harisnya" árnyékolással. A csatlakozók szerintem nem rendben vannak. Ami különös, hogy a legtöbb csatorna képe jó, 2-3 csatornával van gond, ott a képen alig vannak színek és lilás-zöldes átlós csíkok futkároznak a képen.
Amit linkeltem erősítőt, érdemes vele próbálkozni? Mennyit ér, ha külön kábelek mennek a készülékekhez?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
nelsonmanian #822 üzenetére
A splitter mindenképpen csillapítja a jelet (az eszközöket egymástól is el kell válassza), szóval erősítés a megoldás. Persze minél hamarabb beiktatva - de már a net leágazása után, hiszen az kétirányú kapcsolatot igényel, az antennaerősítőd pedig csak egyirányú lesz.
-
nelsonmanian
senior tag
Üdv!
Kábeltv-t szeretném 4 felé osztani, egy 4es splitter segítségével, de sajnos annyi jelveszteséggel jár és némelyik csatorna nézhetetlenné vált. 2felé osztva nincs ilyen probléma.
Jobb minőségű elosztót kellene vegyek, vagy valamiféle erősítőt?
A net is ezen keresztül jön, ez befolyásol valamit? -
Gyufaaa
veterán
Előbb nézd meg a csatlakozókat. Ha préses, akkor nem jár -e le illetve ha tekerős, az megfelelően van-e felhelyezve. Milyen típus az a hosszabbik kábel? Milyen osztóval van elágaztatva a 2db TV?
Lehetséges, hogy valamelyik csatlakozónál az árnyékolás rá van tekeredve a "meleg érre".
-
jeriko2
tag
Sziasztok!
KábelTV-nk van, azon jön a NET is. A TV része szét van osztva három felé T elosztókkal, de amelyik távol van (kb. 15 méter), ott elég gyenge a képminőség. Arra gondoltam, a padlásra, ahol bejön a kábel, a NET leválasztás után betennék egy antennaerősítőt. Valami ilyesmit: antenna erősítő így minden TV-hez mehetne külön kábel.
Mit gondoltok, ennek van-e értelme (pl. nem zavarja-e a net-et), illetve a linkelt készülék nem túl gagyi? (gyanúsan olcsó)
-
BTO
őstag
válasz
tipcsibacsi #818 üzenetére
szerintem jó az amit ajánlottam,föleg ha igaz az az ár ami ott van mert a 46 ft az jóval kevesebb mint a 120-nft mint amit te néztél.
és mintha az upc is használt oat mint amit én ajánlottam.
nem mindegy 12-13eft 1 dob vagy 32 eft. -
BTO
őstag
válasz
tipcsibacsi #815 üzenetére
-
tipcsibacsi
tag
Köszi, és ezt a commscope kábelt hol tudom beszerezni?
Egyébként én szeretném kialakítani a rendszert és már van gyakorlatom az f csatlakozók szerelésében, de nem vagyok szaki. Amit szeretnék az az, hogy a kialakított rendszer jó minőségű legyen és tartós.
Ezen jó minőségű termékeket hol tudom beszerezni? -
BTO
őstag
válasz
tipcsibacsi #810 üzenetére
comscope kabel, préselős ,klimpelős csatlakozók a jók annak aki nem szaki a témában mert én aki 23 éve a szakmába van az jól tudja felrakni a tekerős F csatikat is.
-
tipcsibacsi
tag
Sziasztok!
Jó, kíváló minőségű koax kábelt tudnátok ajánlani? És, hogy hol tudom beszerezni? 200 méter kellene. Plusz jó minőségű csatlakozók is.
-
ZEEDD
csendes tag
Sziasztok
Van otthon több TV-m, de az egyik fix ágon 2 TV lenne és ezt szétosztva nincs igazán nézhető kép.
Sima T elosztóval nem igazán használható, de ha csak az egyik van bekötve akkor megy.
Kérdezném milyen erősítőt elosztót tudtok ajánlani nekem.Én ezt néztem ki, de akkor a csatikat is le kell cseréljem a kábeleken --->
Hirschmann SZNE 152V szélessávú anenna erősítőAkár hozzá szólásban akár PÜ-ben nagy segítség lenne
-
BTO
őstag
-
kabar
senior tag
Nekem pont van egy eladó. Egy hetes, tökéletes, beépített rádiószűrővel.
Neked gondolom nem kell erősítő, csak egy jó splitter, de nem értek hozzá. Engem úgy lehülyéztek a boltban amikor azt kérdeztem, nincs-e olyan ami mind a kettőt erősíti. Eredetileg nem szerepelt a rádió a terveben, de amikor meghallottam, milyen szépen is lehet analóg rádiózni, már nem álltam meg a lejtőn...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Beszámítás! Xiaomi Redmi Note 10 Pro mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest