Hirdetés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Intel találgatós topik
- Milyen videókártyát?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Fujifilm X
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
matyi19
őstag
Sziasztok!
Romániában élek! Nagyszüleimnek szeretnék vásárolni egy dekódert, az átallás miatt...
A fehérgyarmati adótól, légvonalban kb. 59km-re lakik, jelenleg egy ilyen antennával fogja az analóg adásokat (Tv2, RTL Klub, M1 + néhány román adó), ebből arra következtetek, hogy a digitálist is fognia kellene...
Ha pedig nem így van, Ti milyen antennát javasolnátok, ami ennél erősebb...
Köszönöm! -
BTO
őstag
válasz
Silvestris #748 üzenetére
akárhol lehet kötéshiba,vagy most rakták másik frekire azt a tornyot amit fogsz.
frekvencia.hu
megnézed és ha kell ujrahangolsz.
mindigtv topikba vannak kanizsa felé lévő felhasználók,ott is érdeklődhetsz. -
Silvestris
tag
Van egy tetőantennánk Nagykanizsa felé fordítva, amiről a jel megosztásra kerül, és megy két tv-be, ezek közül az egyik smart tv, a másik lcd, de már tudja fogni a digitális jelet. Eddig nem volt semmi gondunk vele, de az utóbbi hetekben az rtl és a tv2 nem jön be, az összes többi tökéletesen. Ha rákötöm az antennát direktben a nem smart tv-re, akkor - ha nem is hibátlan minőségben, de bejönnek. Mi lehet ennek az oka? volt valami változtatás az elmúlt hetekben?
Köszi
-
BTO
őstag
pest az gázos igy látatlanba .irj a mindigtv topikba hátha van valaki a közelbe és tud valami frankot mondani.
jujj az az antenna szerintem.nekem ezek a szobaantennák fájnak.1 3elemes uhf yagi is jobb szerintem adóközelbe,ha meg nem elég a jel arra is lehet nyomni 1 kisebb erősitöt. -
béati
csendes tag
Sziasztok,
ismerősöm szenved mindig tv-vel. Vett egy 16"-os Orion LCD tvt, DVB-T tuneres és hozzá vetettek vele egy Sencor SDA-210 beltéri antennát. 18. kerületben lakik, az Üllői út mellett. Összerakta a cuccot, forgatta jobbra-balra az antennát, a 3 db analógot megtalálta, amin kép és hang is van, viszont a digitálisakból csak 3-4-et, de ott a csatornára kapcsoláskor azt írja, hogy nincs jel. A 7 ingyenesen fogható digitálist szeretné beizgatni, ebben tudna valaki segíteni?
Előre is kösz!
-
BTO
őstag
válasz
SPeti1984 #741 üzenetére
az erősitős lepkeantenna az 12V tápfeszt igényel.a beltéri,és aLCD TV csak 5V-t ad ki ujtipusu erősitőkhöz valót.
az LCD TV-n kiválasztottad a scart bemenetet amibe a strong-ot dugtad?
az LCD TV is kiirja hogy nincs jel ha nem jo bemenetet választottál ki,nem a beltéri.
kicsit pontosabban is leirhatnád, amugy próbáld ki hogy a hagyományos TV-n mikor van kép kihuzod az antenna kábelt és akkor nézd meg hogy milyen amikor a beltéri irja hogy nincs jel.
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Vásároltam egy Strong 8903-as mindig TV képes beltérit és azt tapasztaltam, hogy régi típusú tv-vel (erősítős lepkeantennával) tökéletesen bejönnek a szabadon fogható csatornák, viszont LCD TV-vel hiába kötöm össze kiírja nincs jel. Mitől van ez? Oda másik típusú antenna kell? Próbáltam hogy csak az antennát kötöm a TV.-re mivel abban van DVB-t tuner de úgy sincs jel. Szerintetek? Több LCD TV-vel is próbáltam de egyik sem jó.
-
BTO
őstag
a digi scartja-bol szerinted hogy lesz RF jel a video nélkül? max rádiós AV átlövövel oldod meg a digi tányéros átlövését ha a másik tv-nek is van scart vagy rca-s video bemenete.
de amugy 1 használt még elektonikailag müködö felvevős video tán occobbb mint az rf átlövö-
ja és menüböl állithatós legyen a video rf modulátora.hoppá!
http://bolt.sat.hu/modulator_sztereo_konig_av_rf_1273?utm_source=argep&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_linkvagy veszel 1 ilyet + 1 2-s splittert és a kimenetekbe kötöd az RF modulátort és a CATV-t és a bemeneti ágon koaxal küldöd el a jelet a messzi TV-nek az 1 szál koaxodon.
tehát forditott bekötéssel összegzö lesz a 2-s splitter. -
béati
csendes tag
Sziasztok,
az alábbi problémához kérnék segítséget, vagyis az eszköz nevét amivel legegyszerűbben meg tudom oldani:
Ami eddig volt és működött:
Tányéros Digi + helyi kábeltévé, egy helységbe lejön mindkettő külön koaxon, Digi a beltéribe, majd onnan scarton egy videomagnóba, kábeltévé a videomagnó RF bemenetére. Videóból scarton az itt lévő tv-be, RF kimeneten egy másik helységben lévő tv-be megy a koax.
Most kiesett a képből a videomagnó, a távolabbi helységbe nem tudnak több kábelt behúzni ( 1 db koax van) és szeretnék nézni ott is a lent beállított digi csatornát illetve a kábeltévét is.
Van erre valami videojel továbbító/elosztó/átalakító akármi?
Előre is kösz.
-
róland
veterán
Egy gyors megoldást találtam magamnak MindigTV vételére notebookkal. Beszereztem egy ilyen Bandridge BTV400 antennát.
-
mexel
veterán
Éppen ezt akartam kérdezni én is
Kaptam egy ilyen antennát egy ismerősömtől. Felvittem a padlásra, és be akartam kötni de nem volt hová kötni a koaxot
Ahogy eredetileg volt rajta egy koax, úgy én is bekötöttem, kép volt, de mindig szakadozott (digitális adás). Akkor lehet hogy jó lenne maga az antenna, csak kellene a fent említett szimmetrizáló? ( a linken lévő antennánál az eladó azt írja hogy balun trafó kell. Az ugyanaz mint a szimmetrizáló?)
-
BTO
őstag
válasz
mr.tamasbiro #720 üzenetére
4 vételi helyet kell biztositani a nettel az UPC-nél ,főleg ott ahol digitális szolgáltatás is van.
3 médiaboxod van?
a HD boxok jelmérői nem igazán mérvadóak.a jelminőség legyen maxon,
.menü-beállitások-hálózat keresés 0000 a pin-kézi keresés-,és ittt meg lehet állni a jelmérésen.
minden menü lépés otán OK gomb megnyom ,de a box feliratozása is vezet kiirja hogy mit nyomj.
a jelmérésből back vagy upc gombal ki tudsz lépni az utsó nézatt csatotnára.
terra tipusu erősitőket szoktam javasolni a sok vételihelyet kiépitettek számára olyat ami 85mhz-ig visszirányos aktiv erősitéssel.
de ha jó a bejövö jel nagysága akkor 1 jó 4-s PCT-s osztóval -ha közel 1forma a kábelhossz miden tv felé- jónak kell lennie a képeknek. -
cil101
tag
Sziasztok! Remélem tud valaki segíteni. Régi típusú "lepke" antennánk van de még a régi nem koax bekötésű hanem az a lapos kéteres vezeték. DVB-T antennának szeretném használni, hová kössem a koaxot, mert két bekötési pont van rajta a kéteres vezeték két ágának. Előre is köszi ha valaki tudja a választ!
-
mr.tamasbiro
őstag
A upc digitális kábel tv be van vezetve és le van osztva 3 fele de nálam már tavasszal amikor kezd jó idő lenni akkor némelyik csatorna szakadozik és megáll.
Valamilyen erősítőt kellene bekötnöm hozzám,hogy jó legyen.
Van tipp milyet és hol lehet venni? -
BTO
őstag
válasz
tomy0628 #716 üzenetére
valszinü antenna csere ha nem szélessávu uhf antenna .kábel bekötés ellenőriz,ha még van analog csati azt is ellenőriz először.aztán lehet beszélni arról milyen messze az adó mekkora a teljesitménye ,ha kicsi akkor csak erősitő
egyébként mindig tv-s topik hátha van közeli felhasználó és azzal kivesézhetitek mi is kéne és hogyan. -
tomy0628
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Samu tévém, légi digitális adásoknál szaggat a kép és akadozik(m1,m2,duna,dunaworld, rtl,tv2) vagy éppen eltűnik és jelzi hogy a szolgáltatás nem elérhető. Van erre valamilyen megoldás? -
hollika
csendes tag
Na, szoval a terv a kovetkezo:
A padlason van 220. Menne fel egy UHF antenna, mondjuk ez:
http://www.amazon.de/gp/product/B0085LE3HWMeg egy ilyen multifokuszos lavor:
http://www.amazon.de/gp/product/B000KGCG9MEzek utan a koncepcio az lenne szerintem, bar ezt nem tudom, helyes -e, hogy a lavorra megy 4 db 1-es LNB, egy diseqc-vel egy kabelee teve, es erre a kabelre tennem meg ra egy kozositovel az UHF antenna jelet is. Utanna menne ra valami erosito (a padlason van 220), es igy egy kabelt hoznek le a padlasrol a falban az oda legkozelebb eso aljzathoz, ehhez:
http://kepfeltoltes.hu/130407/1297864448image_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ez a luk lemegy az elosztoig, igy ebbe behuznam az ott levo melle az en kabelemet is, szerintem befer..
A cel, hogy ettol a ponttol az egyik kabelre (nappali) eljusson a 4 SAT meg a DVB-T, a masik haromra meg eleg lenne csak a DVB-T.
Szoval ha jol gondolom ide kene egy.. 2-es eloszto, aminek az egyik aga megy a nappaliba, a masik meg valami szurobe, ami leszedi rola a sat-ot, es egy csak UHF-es 3-as eloszton szetteszi a tobbi kabelre.Na, szoval ez lenne a nagy terv, de mivel amator vagyok, es csak par napja, miota a nete bujom a temaban, hallottam eloszor diseqc-rol, meg diplexerrol, az okosabbak segitseget kernem, hogy ez igy kivitelezheto -e, valamit mashogy kene -e, vagy ha jo, akkor az alkatreszeknel mire kell figyelni, mibol mit vegyek?
A nappaliban egy amiko alien 2 van, 220 van a padlason, es lent az elosztonal is..
Koszi, es udv!
-
hollika
csendes tag
Eeeees, megvan!!! :-D az utcso gyanus hely persze amit meg nem neztem, de mivel pont a kandallo mogott van, mindig azt hittem, hogy a kemenyhez tartozik...
Szoval igy nez ki a dolog:
http://kepfeltoltes.hu/130407/image_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/130407/224766624image_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
hollika
csendes tag
Koszi, de sajnos nem sokat.. Errefele nincsenek poznak, a fold alatt jon a kabel, es a haz elott van egy doboz hozza a foldon, de az kulccsal van zarva.. A hazban nem ttam semmit, csak a fali csatlakozokat. De elvileg azon a kabelen mar nem jon semmi, lehet teljesen le is van kotve a rendszerrol.. Ki tudom ezt valahogy merni? Ha nincs rajta semmi jel, ra tudom kotni siman az antennat az eggyik fonti szobaban, es lesz jelem lent a nappaliban?? :-o egy UHF antennat, meg vagy 4 lnb-t tennek ra, az kene, hogy lejusson okosan az Alien-be..
-
hollika
csendes tag
Hi,
Na idokozben beleastam magam kicsit a temaba, mar tudok majdnem mindent mindenfele multiswitchekrol, diplexereklol, diseqc-rol.. :-)
A fo problema gondolom, hogy nem tudom pontosan mi is meg hogy megy a falban... Gondolom ahol a kabeltv bejon valahol kell lennie valami doboznak, elosztonak, erositonek ,vagy akarmi.. Megprobalom ma ezt megkersni.
Azert ha valaki erre jar, orommel vennem a velwmenyet, hozzaszolasat!Udv!
-
hollika
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. A családiházban ahol lakom, szépen ki van építve gyárilag a falban az antenna rendszer, vagyis mindhárom szobában az emeleten, és a nappaliban a földszinten vagy egy 3-as antennacsatlakozó a falban. Megnéztem, mi van mögöttük, egy koax kábel tünik el a falban. Antenna sose volt rá kötve, ellenben sima analóg kábeltv, ami most nincs, illetve nincs elöfizetve, lekapcsolták, nem jön be rajta abszolút semmi. Na most én a tetöre, vagy padlásra tennék egy antennát DVB-T-hez, é a késöbbiekben a tetöre egy lavort 1-2-3 müholdhoz.
Szerintetek ebböl valamit, esetleg mindent meg lehet oldani csunya kábelezések, vezetékcsatornák nélkül úyg, hogy csak ott bontok egy kicsit falat, ahol a legközelebb van a csatlakozó a tetöhöz? Ha igen, hogyan? A ház elött lévö kábel-tv-s dobozt nem tudom kinyitni.Köszi a választ elöre is!
Üdv!
-
ADam07
csendes tag
Sziasztok,
egy kis segítségre lenne szükségem. Vas megyében szeretném fogni a kódolatlan osztrák tv adásokat. Ehhez milyen eszközökkel kell rendelkeznem, hagyományos tv készülék esetén? A válaszokat előre is köszönöm. -
doc
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Gitáros topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Intel találgatós topik
- Politika
- Milyen videókártyát?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- AM 5 lapok
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest