- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Mindent kiváltana az UB-Mesh protokollal a Huawei
- Már az 1,4 nm-es eljárására koncentrál a TSMC
- Rengeteg pénzt kapott az USA-tól az Intel, de Trump kért cserébe valamit
- Greenwashing és zöld sivatag miatt támadják az Apple Watch-ot
Új hozzászólás Aktív témák
-
korion
senior tag
-
Smells
tag
válasz
CJ4567 #43731 üzenetére
Tito30, CJ4567, PofaJenö, korion: kösz a válaszokat, itt van további infó, ahogy kértétek.
alaplap: Foxconn A9DA-S
CPU: AMD Phenom II X6 1090T
cpu cooler: Cooler Master Hyper T4
VGA: Radeon R9 290X
És a teljes történet az, hogy ismerősöm konfigja volt ez és az AMD CCC-ben gondolta, hogy húz a procin 9%-ot, feszültséggel nem foglalkozott, meg olyan opció nem is volt abban az ablakban.
A húzás után nem volt stabil a gép, 1-2 indítás után már a windows sem töltött be és végül már egyáltalán nem is kapcsolt be a gép.
Több BIOS reset után sem reagált a gép, ezért gondoltuk, hogy az alaplap vagy a proci meghalt.Bár én sem vagyok tuningos, úgy éreztem, hogy 9% kevés ahhoz, hogy tönkretegyen bármit, főleg ilyen rövid használat után, ezért írtam ide, hogy megtudjam van-e köze az egésznek a húzáshoz vagy esetleg egybeesés történt, vagy valami, amiről nem tudunk.
kösz
-
enemy107
senior tag
válasz
CJ4567 #43153 üzenetére
Azért kérdeztem a Vid-et, mert ha kicsi (pl:1.18V) akkor az 1.31V-al, kapott rendesen, de ha magasabb (pl:1.27V) akkor olyan sokat nem kapott még.A ramokat vissza osztod amikor emeled az FSB-t? De most is azt mondom, hogy a lappal van a gond, nem bírja az FSB-t.
Ki tudod próbálni, tedd le a proci szorzóját legkisebbre, 6-ra, és úgy emeld az FSB-t, Kiderül mennyit tud a lap.
Ha ez megvan utána vissza állítod a proci szorzóját, és úgy állítod be a lehető legkisebb feszt amin stabil. -
Martin97
aktív tag
válasz
CJ4567 #43151 üzenetére
Aida/Everest.
De miért kell a vid? Kiteszteled, hogy mennyi fesszel megy x órajelet, és döntesz,hogy melyik a számodra megfelelő kompromisszum.
De az E0 steppes 8400-ak (ha jól emlékszem neked olyan van) jól mennek alapfeszen, és jól skálázódnak, szóval nem kell sok feszt emelni a 4 ghz-hez.
Még az én 8200-am is 1,32-vel futja a 4 gigát.
Ha nem megy 3,6 fölé ott mással van baj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 7
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Battlefield 6
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen autót vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Villanyszerelés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- iKing.Hu Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
- Bomba ár! Dell Latitude 5401 - i5-9400H I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó szép állapotban levő Samsung S22 8/128GB / 12 hó jótállással
- 139 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060
- Újszerű ASUS ROG Ally - 7"120Hz - Z1 Extreme - 16GB/512GB - (RC71L-NH001W) fehér - 2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest