- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hobby elektronika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali notebookos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
korion
senior tag
-
Smells
tag
válasz
CJ4567 #43731 üzenetére
Tito30, CJ4567, PofaJenö, korion: kösz a válaszokat, itt van további infó, ahogy kértétek.
alaplap: Foxconn A9DA-S
CPU: AMD Phenom II X6 1090T
cpu cooler: Cooler Master Hyper T4
VGA: Radeon R9 290X
És a teljes történet az, hogy ismerősöm konfigja volt ez és az AMD CCC-ben gondolta, hogy húz a procin 9%-ot, feszültséggel nem foglalkozott, meg olyan opció nem is volt abban az ablakban.
A húzás után nem volt stabil a gép, 1-2 indítás után már a windows sem töltött be és végül már egyáltalán nem is kapcsolt be a gép.
Több BIOS reset után sem reagált a gép, ezért gondoltuk, hogy az alaplap vagy a proci meghalt.Bár én sem vagyok tuningos, úgy éreztem, hogy 9% kevés ahhoz, hogy tönkretegyen bármit, főleg ilyen rövid használat után, ezért írtam ide, hogy megtudjam van-e köze az egésznek a húzáshoz vagy esetleg egybeesés történt, vagy valami, amiről nem tudunk.
kösz
-
enemy107
senior tag
válasz
CJ4567 #43153 üzenetére
Azért kérdeztem a Vid-et, mert ha kicsi (pl:1.18V) akkor az 1.31V-al, kapott rendesen, de ha magasabb (pl:1.27V) akkor olyan sokat nem kapott még.A ramokat vissza osztod amikor emeled az FSB-t? De most is azt mondom, hogy a lappal van a gond, nem bírja az FSB-t.
Ki tudod próbálni, tedd le a proci szorzóját legkisebbre, 6-ra, és úgy emeld az FSB-t, Kiderül mennyit tud a lap.
Ha ez megvan utána vissza állítod a proci szorzóját, és úgy állítod be a lehető legkisebb feszt amin stabil. -
Martin97
aktív tag
válasz
CJ4567 #43151 üzenetére
Aida/Everest.
De miért kell a vid? Kiteszteled, hogy mennyi fesszel megy x órajelet, és döntesz,hogy melyik a számodra megfelelő kompromisszum.
De az E0 steppes 8400-ak (ha jól emlékszem neked olyan van) jól mennek alapfeszen, és jól skálázódnak, szóval nem kell sok feszt emelni a 4 ghz-hez.
Még az én 8200-am is 1,32-vel futja a 4 gigát.
Ha nem megy 3,6 fölé ott mással van baj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Gyúrósok ide!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged