- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Mindent kiváltana az UB-Mesh protokollal a Huawei
- Már az 1,4 nm-es eljárására koncentrál a TSMC
- Rengeteg pénzt kapott az USA-tól az Intel, de Trump kért cserébe valamit
- Greenwashing és zöld sivatag miatt támadják az Apple Watch-ot
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- iPad topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- Az érkező Call of Duty is megnehezíti a csalást
- Sugárkövetés nélküli sugárkövetés felé menetel az új PlayStation
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alister71
nagyúr
válasz
rocketry23 #41396 üzenetére
Szerintem hagyd a tuningot. Az az alaplap nagyon gyenge tuningba, egyik ismerősömnek volt ugyan ilyen, míg az én P45-ös lapomba az E8400-es vígan ment 4GHz-et is, abba az MSI-be még 3.2-re sem tudtam stabilan felhúzni, mint ahogy te sem. Hagyd alapon, az a +200 MHz úgysem jelent semmit.
Illetve keresd meg az alaplapod topikját, hátha ott találsz valamit. -
Alister71
nagyúr
válasz
rocketry23 #41393 üzenetére
Adj neki még feszt, de az az nV-s lap nagyon gyenge tuningban. És még enyhén fejeztem ki magam.
-
enemy107
senior tag
válasz
rocketry23 #41348 üzenetére
Nem így van, LGA775-ös konfignál lehetőség van a ramokat visszább osztani, szinkronban járatni, sőt felfelé is szorozni. Persze ez erősen alaplap függő dolog, hogy mennyire perecízen lehet beállítani a ramokat. Mehet az nagyobb frekin is. It van pl az én ramom.
A másik az FSB kérdés. Na ez erősen konyha nyelven lesz. Van ugye az FSB Front Side Bus, az a freki amin az egész rendszer működik. Ha nagyon hasonlítani akarjuk valamihez, akkor az URH adás vivő frekijéhez lehetne talán hasonlítani, de nem is ez a lényeg. Elterjedt, hogy a proci (Host Frequency) alap órajel, vagy nem is tudom minek lehetne fordítani, is FSB néven fut. A lényeg az hogy egyszerű legyen, ha az alaplap és a rendszer FSB-jére vagy kíváncsi, akkor a proci FSB-jét szorzod néggyel.
Ha a procid (1333) 333MHz, akkor 333X4=1333 MHz. A RAM pedig 333X(az a szorzó amit kiválasztasz biosban) például 333X2.00=667MHz, 333X2.40=800MHz.Nekem 800as ramom van viszont AIDA szerint a memóriabusz 400MHz-n van.
A memória busz órajele, az nem a RAM valós órajele.
A memória busz az 400MHz-en van, de a RAM mivel DDR2 400X2=800MHz, ha DDR3 lenne akkor 400X3=1200MHz lenne.Na vissza olvasva elég érthetetlen, de ha már leírtam nyomok egy entert neki.
-
Ueda
senior tag
válasz
Matematikára kell gondolni. Többször is duplázódnak az értékek. Tehát (1) először is van a double data rate synchronous dynamic random-access memory, azaz DDR SDRAM. (2) Erre még rájön az, hogy párban célszerű használni a ramokat (dual channel), tehát ez is duplázza a sávszélt. Így jön ki a 4x érték. 333x4=1333 . A 333 az a fizikai működés, az 1333 az adattovábbítás nagysága a technikai trükkök miatt. Az 1333-as fsb-hez elegendő 667 (2x667=1333)-es ram. A 400MHz az 800-as ramot jelent (2x400=800). A ram mehet gyorsabban is mint a proci fsbje.
-
priti
addikt
válasz
Minek? Úgy értem ha valaki életében nem látott még oszcilloszkópot, azon négyszögjelet pláne nem, nem is tudja fejből definiálni mit is jelent egyáltalán az, hogy frekvencia... most annak minek kezded el magyarázni, hogy a négyszögjel felfutó és lefutó élén is egyaránt szállít infót és emiatt a négyszögjel frekvenciájának pont a duplája az effektív órajel aztán meg zavarod össze DDR2-nél az IO-puffer órajelével, amikor azt sem tudja mit jelent az, hogy puffer, de igazából azt sem mit is jelent az, hogy órajel?
Itt az AIDA64 topicja. Szerintem töltsd le a legfrissebbet és utána ott az AIDA-s topicban kérdezz rá egy értékre, hogy az normális e "yes or no" egyszerűséggel és ennyi. Van benne sebességteszt a memória írásra-olvasásra-másolásra, egy kattintással meg tudod nézni milyen gyors a vonatkozó beállítások mellett. Nem is feltétlen kell értened szerintem meg senki nem fogja leírni, mert itt van szóval minek írná le mégegyszer egy hsz-ben? Van itt egy csomó szorgalmas ember, ha érdekel valami az alap dolgok közül elég rákeresned és biztos találsz részletes leírást a témáról cikk formájában ami nyilván átgondoltabb és érthetőbb, mint valakinek a rögtönzött hsz-e. -
do3om
addikt
válasz
Én sem igazán értem amit írsz, mert egyszer a ramokról beszélsz aztán az fsb értéket kevered bele, ami nem tudom hogy jön ide.
Túl sokat ír neked az aida és belezavarodsz, használj CPU-Z-t, egyszerűbb és érthetőbb lesz számodra.
[link]
A kiírt értéket duplázva kel számolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- EAFC 25
- Wolcen: Project Pantheon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Linux kezdőknek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BestBuy topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-12700KF 12-Core 2.7GHz LGA1700 Box (25M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- A10-5800k
- Intel Core Ultra 9 285K 24-Core 3.7GHz LGA1851
- BESZÁMÍTÁS! HP EliteDesk 800 G1 TWR brand számítógép garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2025, 100% akkumulátor
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest