- Házimozi haladó szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Bluetooth hangszórók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HP notebook topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zs-mate
tag
válasz
darál0w #20016 üzenetére
pcie 100, fsb 400, szorzó 9, ram 1066, timing manual, cpu 1,18750, cpu pll és fsb termination fixálva minimumra, dram 2,1. Bekapcsolás után 55 fokon megy. :@@@
És még így is fenntartom, hogy a bios resi és frissítés után belassult a rendszer, bár ezt egy reinstall talán megoldhatja
-
zs-mate
tag
válasz
darál0w #20011 üzenetére
1,1875V ha 100%on járatom everest túlhajtás teszt-el, de 2 perc alatt felment 65 fokra... ahogy Zoli is írja, ez már megvolt, de 70 fokra ment fel negyed óra alatt játék közben. Ez lenne a kérés, hogy erre a feszre add meg a beállításokat, az utolsó szar apró részletet, elmentem, beállítom, és ha nem megy gyári hűtővel akkor veszek egy másikat. Ott a kép, az egy szűz biosz, segítségedre lehet...
-
zs-mate
tag
válasz
darál0w #20009 üzenetére
Jókérdés, most van először ilyen procim. Talán 1,25-re állítottam a procit, és 2,1-re a ramokat. Ott van fennt a link, ha meg tudnád mondani hogy mit mire állítsak azt nagyon megköszönném. Mondjuk célozzunk meg egy 3,6-ot, azaz fsb 400. Ezekhez tartozó beállítások kellenének, és ha úgy is melegszik, akkor vagy vmit elbasztam a hűtésnél, vagy a hűtő egy kalap szar, de akkor kivágom az tuti, és veszek tx3-at, azzal elszaladgál 4 gigán is. ha gondolod és gyorsabb én vettelek fel msn-re
-
zs-mate
tag
válasz
darál0w #20007 üzenetére
Probléma a következő: tegnap cserélem a procit, ezelőtt E7200@3,2ghz volt, most betettem ezt egy új gyári hűtéssel. Bios resi és bios frissítés után, ha minden auto-n van, nagyon belassul a rendszer. Nemértem a 6os szorzót se többet között. Ha nekiállok szórakozni biosban ( pcie 100, fsb 400, 1,25 V cpu, 2,1V ram, ) felteszi 3,6-ra talán, de bekapcsoláskor 50, játék alatt negyed óra elteltével 70 fokra megy fel ( cod 4). Prime-ot nem is eresztem rá, mert esélytelen hogy kibírja. Új volt a hűtő, de ugye nagyon szopok a felrakással. Számíthat-e annyit, hogy esetleg rosszul raktam rá egymás után 15x kb, mert annyiszor próbáltam, vagy túl kevés/sok paszta van rajta??? nem tudom elképzelni hogy ennyit számítana. Most gondolkozom egy tx3 on, de így hogy minden auto-n van nagyon alulteljesít az előző proci húzott változatához képest.
Mi lehet a probléma, ennyire kevés lenne ehhez a procihoz a gyári hűtő, vagy biosban tolok el valamit, esetleg mást rontottam el
Kellenének a pontos beállítások, 3,6-4ghz körül, és ha nem bírja akkor kib@szom a gyári hűtőt.
-
MAxxYD
tag
válasz
darál0w #19988 üzenetére
Köszi
.
Holnap majd eljátszadozok vele.
Nem szokott szerencsém lenni az ilyesmivel.
Nem véletlenül van ilyen alaplapom, proci hűtőm és elvileg még bőven húzható ramom. Igyekszem figyelni arra, hogy legyen lehetőségem tuningolni őket, de a siker általában elkerül
Megnéztem a tuning listát is és elég jó eredményeket láttam bennük ugyan ezekkel a cuccokkal
Éppen ezért vagyok megelégedve a GTX460-al, mert szó nélkül megy 800MHz-n 675 helyettAzt nem értem, hogy ha az első próbálkozásnál még ment a dolog, azóta miért nem
Nincs esetleg itt a Ph!-n C2D-hez is tuning guide, mint az i7-hez?
Kerestem, de nem leltem.....
Szeretném megérteni is, hogy mit miért kell állítgatni.
-
MAxxYD
tag
válasz
darál0w #19952 üzenetére
Szia!
Próbálkoztam, csak írni nem volt időm...
A jó hír az, hogy ezeknek a feszkóknak az átállításától nem hal le a gép.
A rossz pedig az, hogy ha az FSB-t is elkezdem húzni, akkor igen
Amit próbáltam:
CPU VCore 1.4125-1.45V között
MCH Core 1.3 - 1.34V közöttMivel a DRAM-ra nem írtál feszkót próbáltam alapbeállításon is és 2.0-2.1V közötti értékekkel.
A végeredmény nagyjából ugyan az volt:
Amíg csak a feszkót piszkáltam nem volt gond, de ahogy elkezdtem mellé emelni az FSB-t is, akkor lefagyott/dumpolt a masina.
Amit általában elbírt az a 360/370MHz-s FSB volt, de amikor terhelni kezdtem, akkor ebbe is beledöglött.CPU VCore 1.4125V, DRAM default, MCH Core 1.34, minden más default, 360FSB FREEZE
CPU VCore 1.4125V, DRAM 2.0V, MCH Core 1.34, minden más default, 360FSB 15 perc után leállítottam a Prime95-öt, addig nem volt vele gond (CPU 57Celsius)
CPU VCore 1.4125V, DRAM 2.0V, MCH Core 1.34, minden más default, 370FSB Azonnali fagyásCPU VCore 1.45V, DRAM 2.06, MCH Core 1.34, minden más default, 370FSB 5 perc után FREEZE
Milyen feszültséget javasolsz a DRAM-nak, illetve mit lehetne még állítgatni, hogy legalább egy stabil 3.6GHz összejöjjön
?
-
flash-
veterán
válasz
darál0w #19978 üzenetére
oké eolvasom
annyit kérdenék mmég azért,hogy most minden az alap beállitáson van.
ha azt akarom hogy 1600mhz-menjenek a ramok,akkor elég csak a szorzót és csak a dram feszültséget állitani a biosban?
mást nem kell ugye?
és ha csak ennyit állitok,ehhez még nem kell komoly hűtés,hanem elég a gyári i7-es hűtő ugye? -
MAxxYD
tag
válasz
darál0w #19950 üzenetére
Köszi a tanácsokat. Estére kipróbálom.
A hűtő egy XIGMATEK S1283.
Kerestem egy tuning tesztet és az alapján próbálkoztam:
Highest Stable Overall Overclocking
Ők ugyan 8x 500MHz-re löttek, de nekem az valamiért nem ment.Egyébként elírtam, 420MHz volt, nem 400.
-
Krethx
aktív tag
válasz
darál0w #19907 üzenetére
Igy álítottam be:
Rebust Graphics Booster = Auto
CPU Clock Ratio = 8 x
Fine CPU Clock Ratio +0.5
---------------------------------------------
CPU Frequency ---- 2.83GHz (333x8.5) «-- Ezt írja.CPU Host Clock Control = Enable
CPU Host Frequency (MHz) = 333
PCI Express Frequency(MHz) = 100(G)MHC frequency Latch = Auto
System memory miltipiller (SPD) =Auto
Memory frequency(MHz) 1066 -1333 «-- Ezt írja.
Dram Timing Selectable (SPD) = Auto --- Alatta írom mit álit be:
Cas Latency = 7
tRCD = 7
tRP = 7
tRAS = 16CPU Vcore 1.28750V =Auto
CPU Termination 1.280V = Auto
CPU Refernce 0.805V = AutoCPU Temperature 50 C
CPU FAN Speed 2089 RPM
Tehát szinte minden auto-n van. Amit álítottam azt látod.Fixálás alatt mit értesz?
-
Krethx
aktív tag
válasz
darál0w #19901 üzenetére
System memory multiplier:
3.00A
4.00A
2.40B
3.20B
4.00C
-----------------------
Dram titming selectable / Auto - Manual
-----------------------
Cas latency titming control
trcd
trp
tras
-----------------------
Advanced timing control / Még több állítási lehetőség ha Dram titming selectable Manual-on van.Köszi.
Szerk:
Tegnap a Cas latency titming control nál probálkoztam.
-
-
NOD
senior tag
válasz
darál0w #19828 üzenetére
Darálow neked is feltenném a kérdést mivel ahogy látom a legtöbb dolgot már vágod illetve egy másodvélemény sose rossz. Van egy q9650em (VID 1.3). 4ghzn használom. A kérdés hogy 1.336os cpu-z által mutatott IBT full load fesznél LLC off vagy on legyen? LLC on-nal 1.32 körul van az idle illetve 1.336 a load. LLC offal a droop miatt 1.425öt kellett biosban beállitanom hogy stabil legyen (cpu-zben ez full load 1.320 idle pedig 1.392). Melyik megoldás a jobb erre a 24/7-es megoldásra illetve mivan ha 3d mark miatt mondjuk egy 4.2-4,3ra állitanám kicsit több fesszel?
-
BRIKLY
veterán
válasz
darál0w #19827 üzenetére
tehát ha túlságosan melegszik, akkor gyors kikapcs,és ki a proci.?
jelenleg 1.30V-ot kap a cpu mag. de erre állítási lehetőség nincs.
a mobil procinak mi a normális hőfok? nekem jelenlek terhelés nélkül 50-55 között mozog, de a venti csak 55-nél indul el,leviszi 50re és megáll. majd 55-nél megint elindul.
ha terhelem(stabilitásteszt) akkor sem megy 60 fölé. -
törölt tag
válasz
darál0w #19795 üzenetére
hát igen a 2.5-höz már bikakábel is kellene
amúgy asszem annyit az alaplap sem támogat
hűtésről pedig [ez] az AKASA gondoskodik, heatpipes, a tipusát nem tom sajna ...
... valamint van még [ez] a kettő talonba, a nagyobbik intel gyári nem fér be sajna a táp és a chipset borda közé, a kisebb Evercool pedig szót sem érdemel, az illeszkedő felület csúnyán el van tolva már a réz pipe-ok és a talp hézagos illeszkedéséből kifolyólag
pasztának aranyozott kenőcsöt használok, igaz nevesincs tipus, de egyelőre nem volt vele bajom
-
törölt tag
válasz
darál0w #19793 üzenetére
2.5 zsák krumpli
természetesen 1.25-öt akartam írni, kigugliztam tegnap a corefeszt alap és húzás esetén, meg a BIOS HW monitor is adott vissza info-t, ha jól emlékszem olyan 1.15 körül.
valamint [itt] van egy cpu-z info egy húzott prociról, épp 1.35-ön ketyeg. (kicsit lejjebb az oldalon)
hát beálltam a két érték közé, mondván abból nem lehet baj.de természetesen szeretnék pontosabb infokat begyűjteni még a corefeszről, úgyhogy ha tudtok valamit ne kíméljetek.
más : a BIOS vcore auto módon járatása esetén mit jelent az auto? valyon a dedikált fesyt adja mindíg, vagy igény esetén emel bizonyos határokon belül?
-
törölt tag
válasz
darál0w #19790 üzenetére
ja hál`isten ... arra még rájöttem, hogy ez a "feature" akkor jön be, ha a procinak sokat adsz, pl szépen ahogy másztam felfelé 360FSB és 10x szorzónál bebuktam, a feszkót egyelőre csínnyán adagoltam, 2.5xxx fölé nem nagyon mentem vele ...
na mindegy is, bebuktam vele mert blank screen után kb 20mp paúz, majd billenytyűledek felvillannak, vga venti felpörög és az élet visszatért a drágámba ... csakhogy immáron ismét csak akármit állítottam, ezt egyébként engedte, maga az érték a BIOS saving és restart után nem változott... tehát mint előbb.
majd még utána akarok nézni egy két BIOS ficsörnek hogy pontosan mit is takar, szvsz elég kemény beállítási lehetőségek vannak ezen a lapon, sokkal több, mint a barátom P5P41D-jén pedig anno azt a deszkát én akartam megvenni ...
na majd beszámolok, de mára elteszem magam, kösz a segítségeteket, szerintem még jöbnni fogok
ui.: AKASA hűtőkről mi a véleményetek???? ha megtalálom dobok be képet, a típust már nemtom mert eldobtam a dobozt
-
Rica
senior tag
válasz
darál0w #19720 üzenetére
Mindkettonknek igaza van
. Visszaneztem jo par hozzaszolasomat, vagy 10szer linkeltem be P35-os kerdesre valaszolva. A gond az, hogy ez az uber faszantos oldal mar sehol sem erheto el, pedig nem keves embernek valna hasznara. Jo lenne valahogy a tartalmat a PH!-ra beilleszteni.
-
Hopo82
tag
válasz
darál0w #19654 üzenetére
hát nem a legújabb gamekkel szoktam játtszani bár a DIRT első része simán ment a régi d830 procimmal is meg ezzel a kártyával
általában WoW vagy COD-al szoktam tolni meg autós játékokkal még a GRID is simán futott a D830-as procival is ugye a monitorom nem lcd igy csak mindig 1024X768-ban tolok mindentszval szerintem még a mostani játékok is elmennek vele ebben a felbontásban ha a proci elég a gépigényhez.
de ha tudsz javasolni egy olcsóbb fajta tápot és proci hűtőt akkor azt szivesen fogadom
és akkor ha megkérlek elküldöd nekem a beállítást? h később ha lesz rá jobb hűtőm meg táp akkor tudjam húzni a procit.
előre is köszi mindent -
Hopo82
tag
válasz
darál0w #19646 üzenetére
ok értem de am ami a játékokhoz kell proci igény a jobbakhoz elég alapon is ez a q6600 vagy akkor érdemesebb húzni? mindegy azért am én 3ghz-et kihoznék belőle ha megkérlek és ellátsz pár jó szakmai tanácssal
érdekel a tuning dolog csak még nem csináltam
ha tudnál egy leírást ehhez a lap bioshoz amit állítanom kell akkor azt nagyon megköszönném. -
cannyon
aktív tag
válasz
darál0w #19607 üzenetére
CPU Vcore............................: 1.3500V
CPU Termination.....1.200V
CPU PLL.............1.500V
CPU Referen.........0.760V
MCH/ICH
MCH Core............1.300V
MCH Reference.......0..760V...........: Auto
MCH/DRAM Ref........0.900V...........: Auto
ICH I/O.............1.500V...........: Auto
ICH Core............1.100V...........: Auto
DRAM
DRAM Voltage .........1.800V.........: 2.10
DRAM Termination .....0.900V.........: Auto
Channel A Reference ..0.900V.........: Auto
Channel B Reference ..0.900V.........: AutoÍgy van most 9x420 on ez igy stabil prime szerint
-
TrollMetal
aktív tag
válasz
darál0w #19582 üzenetére
Asus alaplappal nekem is volt már negatív tapasztalatom. Viszont soha sem volt ilyen jó dvd-rw mint ez az asus, halk gyors reagálású, és az asus vgam is odaver... egy szó mint száz (lcd monitoraikért nem vagyok odáig tény) alaplapot én sem preferálom annyira asusba... (kivéve prémium lapok. arra azért odafigyelnek...)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
darál0w #19578 üzenetére
hát, nekem anyavállalattal is nagyon rossz tapasztalataim voltak p35 alatt. nem volt csúcslap a p5k, de azért egy középkategóriás (legalábbis árban az volt) laptól elvártam volna, hogy ne random BSODzzen egy alapórajelen járó quaddal, defaulton. ott meg is fogadtam, hogy asus lapom max DX/WF lesz.
ezekszerint viszont akkor az AsRock tényleg kezdi lehagyni az anyavállalatot. ez pedig örömteli, szeretem, ha van miből vállogani
köv gép nekem még sokkal odébb van
-
TrollMetal
aktív tag
válasz
darál0w #19578 üzenetére
Sajnos én egyenlőre megmaradok a másik nagy gyártóknál. Majd ha két év múlva azt látom hallom hog ezek a szériák tökjók, akkor talán elgondolkozom asrockban... (de mivel friss a husi lehet csak át van címkézve a szar
hogy nehogy utaljak minőségi áruként hirdetett lejárt szavidejű szarok árulásáért valami hipermarket esetén...)
Köszönök mindent
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Házimozi haladó szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- Gitáros topic
- Viccrovat
- Macska topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest