- Léghűtés topik
- Philips LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen processzort vegyek?
- OLED monitor topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoleee93
csendes tag
Okés. Köszi a választ...Már csak azt nem tudom hogy a Ramok bírnák-e nálam a 800-ról 900ra való húzást. Mert sajnos nem a legjobbak ( Goodram nevezetű cuccos) ...És azt nem tudom hogy a Ramoknak mi lehet az alapból beállított feszültsége. És hogy azoknak milyen mértékben szabad adni +feszt? Köszöntem
-
Godimodi
tag
-
Palesz82
csendes tag
Hát azt hiszem ezzel a régi lappal itt van a vége a tuningnak. Talán még januárban sikerül beújítanom egy Gigabyte ep45- ös lapot.
320*8, 108-as pci-e frekivel itt stabil másfél óra Orthos után és 47-48 fokot mért a realtemp a teszt során végig.
FSB/RAM arány 4:5.
Cpu feszültség 1.4 volt.
Nincs még valami ötleted véletlenül amit még bekéne állítani? Szerinted milyen RAM időzítésekkel próbálkozzak? Vagy hagyjam auto-n? -
Palesz82
csendes tag
Bejött a pci-e freki növelése 106-ra, most már feltudtam menni 300 FSB fölé és gond nélkül bebootol a gép.
Nem gáz, hogy 100 helyett 106-on van? Bírni fogja hosszú távon?
Na most tesztelek akkor, kíváncsi vagyok mennyi fsb-t fog bírni a lapom.
Köszönöm szépen az infokat és az utánajárást. -
Xaels
félisten
Hát az volt a baj anno, hogy nem hoztam a ramokat szinkronba és akkor everest 1000MHz feletti értéket is írt rá, de az nem volt a legstabilabb, de azért elég jól ment vele a gép 1-2óra után jött fagyi vagy kék halálXD Hát már több mint 2 évesek, 800MHz KingMax Mars 2-ek ha jól emléxem 1GB-os modulokban. Semmi extra.
-
Palesz82
csendes tag
OK, ott tartok, hogy beállítottam az FSB/RAM arányt 1:1- re és visszavettem a szorzót 6-ra.
Felraktam az FSB-t 300-ra és a gép csak úgy indul újra, ha kikapcsolom és elindítom mégegyszer. De ekkor visszaállítja az FSB-t alap 266-ra. Már emeltem a cpu feszültségén is, de így is ugyanezt produkálja.
299 FSB-nél nincs semmi gondja, simán újraindul a gép az új beállításokkal. Tesztnél sem jelez hibát.
Mi lehet a probléma? Mit csinálok rosszul? -
Palesz82
csendes tag
Köszönöm!
Az a 3 GHz az elegendő lenne nekem, tehát az első opciót fogom próbálgatni.
Tehát szorzót visszavettem 6-ra és emelem az FSB-t 375 MHz- ig.
Az FSB/RAM arányt hol tudom állítani a BIOS-ban? 1:1-be legyen először?
Mennyi feszültség engedélyezett ennek a procinak hosszú távon? -
nepszter1
addikt
hmm
beraktam a 2. modult , és ez fogad de most legalább bekapcsol régen is ezt csinálta..
csak sajnos fignja sincs senkinek amugy mind2 nél ezt csinálja akárhogy váltogatom őket csak " egyet fogad el "
mod: ha pedig nem irja k a szöveget akkor pedig az öszes játéknál ilyen pixelek jelenek meg , és hol előbukkanak hol pedig eltünet kb 1másodpercenként változtatja
-
-
-
VaniliásRönk
nagyúr
Az AMD-s rendszereknek ezzel semmi baja, bár az RMClock elég drasztikusan bánik az alaplappal, de így is ritkán van vele gond, ha mégis lekapcsol a gép néha, akkor CrystalCPUID, és nem zabál feleslegesen a konfig.
#6633: Tuning mellett ált. nem működik a C'n'Q, ez többnyire a BIOS sara. Egyébként is hatékonyabb egy konfigurálható program.
#6635 Geza26: Pontosan, csak kicsit fapadosabb, nem kezel profilokat, csak 3 állapotot lehet beállítani, viszont meg lehet adni, hogy ne ugráljon max. és min. között, mindig iktassa be a középsőt is, így az alaplapot nem érik akkora terheléslökések.
-
Geza26
senior tag
Most is megy az RMClock, 1V-ra vesszi vissza 5-ös szorzónál, semmi baj vele!
Ha jön a gépbe a 4670 akkor viszont húznom kell a procimat, de szeretném megtartani a feszültség csökkentést a fogyasztás, hőfokok miatt. Ezért szeretném, hogy ha fixre állítom CPU feszültséget (1,35V) biosban, win alatt szabályozzon vissza (pl. RMClockkal).
-
afro9
tag
Én akkor se értem. MINDEN ugyan az maradt, csak a hűtőt cseréltem, le, és hipp-hopp már nem lehet tuningolni... Szóval itt valami gebasz van, csak nem tudom hogy mi. Fizikailag tuti nem sérült semmi. Még arra gondolok, hogy valahogy az új venti többet fogyaszt és ez kavar bele, bár ez nevetséges, de már komolyan nem tudok másra gondolni...
-
VaniliásRönk
nagyúr
A saját hülyeségedtől semmi sem véd meg, ha meg ésszel használod a gépet akkor eleve minimális az esélye annak, hogy egyáltalán bármilyen támadásnak teszed ki.
A tűzfal rendes beállításához meg kicsit többre van szükség némi angoltudásnál. (a tűzfal egyébként sem helyettesíti a vírusirtót) -
rooney8
aktív tag
-
rooney8
aktív tag
De nálam belehet
És inteles...
itt a kép (ez még régebbi, már nem így vannak a beállítások
)
Az FSB Strap to North Bridge be lehet állítani, hogy a ramnak mennyi "FSB-je legyen" (Legalábbis nekem ezt mondták
).
Ja és Asus P5K
-
Chaser
legenda
No problemo, furcsállottam volna, ha visszabutul a GB.
#3210 rooney8: Most a procid 13x200-on megy, nagyon sokat feszemelés nélkül nem tudsz vele mókolni. Érdemes lenne visszább venni a szorzót pl 9-re, FSB-nek 333-at beállítani, ez így 3Ghz, talán megvan alapfeszen. Ram pontosan milyen? Alapesetben most az FSB 4x-esével megy, a 333 már sok lenne így. Kisebb szorzót kell neki adni, mondjuk 3-at, vagy 2.66-ot, nem ismerem a lapodat, nézd meg mid van, lehet nálad FSB : DRAM néven lesz meg. Ramnak valószínűleg kell adnod, 0.1, 0.2V-ot.
szerk: Ha nem indul, akkor cmosclear, vagy jumper áthelyezéssel, vagy csak rövidre kell zárni az e célra fenntartott 2 tüskét, a manualban benne van. Pár hsz-szel fentebb egyik kollega pontosan leírta a menetét is.
szerk2: A pcie frekit fixáld százra, feszültségeket manuálisan állítsd be ram kivételével a legkisebbre, procinál értelemszerűen arra, amit a lap most is ad neki, 1.3-1.35V körül.
-
Chaser
legenda
-
Barett 50cal
senior tag
császtok
'szeretnék nooboskodni egy kicsit'XDvan egy Asus P5B alaplapom és rajta egy Intel P Dual Core 2,00Ghz
2x1GB Geil Black dragon 800Mhz Cl5
azt szeretném kérdezni ha van vkinek ilyesmi konfigja akor ő milyen beállitásokat tedd be a
BIOS-ban
nekem mondtak egy kettőt
de bekapcsoltam és rebootolt a gép
tehát ujrainditottam és visszatettem mindent
vki segitsen ha segitőkész
irjon privitKÖSZI
-
Wuff
csendes tag
Igen az értem, hogy nem csak a Mhz-ek számítanak egy processzor teljesítményénél. Csak úgy vettem ki egyes hozzászólásokból, hogy az említett VGA-khoz órajelben annyi már kell ( tehát minden mástól eltekintve, csak a Mhz-re nézve). De az sem kizárt, hogy valamit csúnyán félreértettem.
-
Zoli1222
addikt
még nem teszteltem nagyon semmi-vel.
hajnalban miután írtam nézegettem a beállításokat a bios-ban, és érdekes móson simán állíthattam az fsb-t 500-ig is nem változott se az nb, se az sb fesz értéke.Most már csak az lenne a kérdésem, h hogy tudom állítani a mem fesz-t, mert az auton van és nem látom sehol se, hol lehetne azt kikapcsolni. 800mhz-es memóriáim vannak (kingmax). mennyi a maximum amit elbírnak?
-
NRG
tag
Egyértelmű, hogy az FSB móka volt az, nem pedig az érdeklődés. Nehézkesen tudom azt linkelni, hogy valami instabilan vagy egyáltalán nem megy adott értékeken... Amúgy sem hiszek mindenféle oldalak pénz motiválta teszteinek elsősorban saját és ismik garantáltan valós tapasztalataira alapozom megyőződéseimet. Elhiszem, hogy van olyan ami megy de ritka mint a fehér holló, félreértés ne essék én kívánom, hogy legyen a szóban forgó példány is ilyen. Értem te ajánlottad és úgyérzed most megkérdőjelezem, pedig nem így van csak azt mondom ne számítson tuningrekordokra a tulajdonos és ettől még lehet a legleg az matx-ek között. Nade hagyjuk a sok offolást.
Peace -
papi77
addikt
szia!
Hát,nem birja feszemelés nélkűl sem 10*300-as,sem 11*273-as beállításnál!Mindent úgy csináltam,ahogy mondtad!A procinak kell feszt adnom,vagy a ramnak?Leírnád,h hogyan kell?10*300-nál 750mhz-et állítottam be a ramnak(Miért van az,h 10*300-nál 3,3Ghz-et mutat a rendszerinfó?)Thx -
Croatush
tag
-
-
Tomocso
tag
Szia!
Találtam egy ilyet az x38-as topikban de nem igazán értem mi ez!!!!"lehet hogy mar volt, de azert en beirom, hatha ujdonsag..
teszteltem egy kicsit a lapot egy ujfajta 45 nanometeres e8200-as procival (nem ezen van a hangsuly), es belottem a majdnem pontos 1.3000 voltot.. en a loadline calibration-t alapbol kilovom, mert idegesit.. tehat ahhoz, hogy a proci terheles alatt majdnem pontosan 1.3 voltot kapjon, 1.36250 voltot kell beallitani.. windows alatt a cpu-z (terheles mellett) 1.296 voltot fog irni, ami valojaban 1.2998 volt.. ez alapjan elmondhatjuk, hogy a cpu-z a valos feszultseget irja ki!
a masik fontos dolog.. leven, hogy ez egy x38-as lap, (elmeltileg) "sokkal" tobb fesz kell egy adott fsb eleresehez, mint egy p35-os lap esetben.. auto beallitas mellett (bios) az eszaki hid 1.555 voltot kap.. ez egy teljesen normalis ertek lenne a biosbol adhato + 0.35 voltal egyutt (1.9v).. a problema ott kezdodik, hogy ha barmit is modositunk a bios - mch auto beallitasan, akkor a feszultseg leesik 1.3550 voltra.. magyarul akkor erjuk el az alaperteket, ha +0.2 voltot adunk az eszaki hidnak.. ebbol kifolyolag az eszaki hidnak maximum 1.7 voltot lehet adni, ami terheles alatt leesik 1.65 voltra.. szerintem 1.65 volt nem valami sok egy x38-as chipsetnek.."Talán te tudod mit is jelent ez!
köszi -
Tomocso
tag
Pedig nem állítottam semmi máson, én is csodálkoztam rajta de mégis ezt csinálta.
Lehet egy induláskor betöltődő program miatt akadt ki? Mert akkor fagyott le amikor
elindult a Win, bejött az üdvözlő hang és lefagyott minden!!
A tesztből amit linkeltél én nem tudtam meg semmi újat!
Próbáltam FSB Overvolt adni neki 0.1-et, és feljebb raktam az FSB-t 385-re de nem bootolt be.
Hmmmm??????? -
Tomocso
tag
Kipróbáltam, visszaraktam az időzítést 5-5-5-18-ra
de amikor betöltött a Windows lefagyott,többször is próbáltam de mindig ugyanakkor lefagyott. 5-5-5-15-ön is, de 4-4-4-12-ön indult el és futattam Prime95-öt 2 óran keresztül nem jelzett hibát!!!
De ha emelem az FSB-t be sem bootol még 380-on sem!!!
Mit tegyek??? -
Kazimír
őstag
még valami.
1,2V-on 365 FSB-ig hajlandó rendesen betölteni az xp-t. De én legalább 375-öt szeretnék elérni. Mi tehát a következő lépés? (És ugye a ténylegesen le/átadott feszültséget kell nézni a feszültségállításnál, ami a CPU-Z szerint 1,20-1,21V - pedig a BIOS-ban 1,25-öt állítottam be)
A memóriáknak kell valamennyi plusz feszültség? És az időzítésekkel kezdjek valamit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest