- Új 2 és 4 nm-es node-ot fejleszt a Samsung
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
Új hozzászólás Aktív témák
-
stratova
veterán
válasz
darál0w #23412 üzenetére
Hát no szerencsétlen a párosítás az már igaz. Szegény proci több törődést kap mint, amit ma érdemes rászánni. Ahogy látom Fujitsu is csinált pár lapot S478 alá D1320 - D1555, D1625-D1740 ez így túl nagy szórás.
Te nem is inkább Terminator17 de peace. Újoncként kicsit gyorsan le lett oltva.
playground: Ha sem a biosodban sem az alaplapod manualjában sincsen még említés szintjén sem a processzor állítási lehetősége (vagy hivatkozás valamilyen billentyűkombinációval elérhető Advanced menüre) akkor valószínű, hogy itt lőttek a tuningnak. Az a sok ventilátor másutt (más proci környezetében) viszont még jól szolgálhat
Ha jelentős teljesítményugrást szeretnél akkor nincs mese váltani kell, ezt meg elpasszolni oda ahova még elég. -
stratova
veterán
-
Intel fan11
őstag
válasz
darál0w #23337 üzenetére
DE várom már a pénteket
Akkor végre meglesz a hyper hűtő és belevághatok a tuningba
Talán már kapisgálom a dolgokat!Köszi még1szer
Igazából nem tudom hogy a boltba csináltake vmit rajta, de én biztos nem!a bclk 133 mhz ugye ezaz alap és 10 a memória szorzó így 1333mhz!!!!
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
darál0w #23280 üzenetére
Akkor lényegében ugyanaz, mint amit eddig műveltem a saját gépemen
Annyit tudok még, hogy 2,8GHz-es, ezt gondolom könnyen felhúzhatom 3-ra. Eddig a procimat (Athlon 64 x2) 2,1-ről 2,6-ig sikerült felcibálnom, de csak egy ASRock lappal, komolyabban gondolom menne 2,8-at is akár. Hőmérsékletnek univerzálisan megfelel a 60°C? Valamint az alapvető fícsörök nevére és jelentésére is kíváncsi lennék
Szóval alapvetően megy a tuning, csak az Intel procikat nem sok alkalmam volt megismerni, számtech órán nem igazán tudom megoldani, pláne hogy abban a teremben HP gépek vannakA jumper átrakási idejét köszi, megjegyzem
-
ke_ni
csendes tag
válasz
darál0w #23247 üzenetére
Szia
A hűtésemet egy gigbyte water block és 2db 120-as singel radi végzi egy kicsit kibővítetem a galaxy2-t. A hővel nincs gond.
A proci mostani fesze 1.375(biosba 1.4125 ha jol emlékszem.) A többi fesz értékekkel vagyok bajban.
Eddig amiket tuningoltam azoknál nem volt gond a fsb feszen emeltem meg a nb-n egy kicsit és stabil volt. de most kicsit kifog rajtam a téma.
Az én bajom a pll, nb, sb, feszekkel van. meiket menyire lehet álítani biztonságos kereteken belül?
Olvastam egy kicsit a netten a qx6850-esröl, és mindenhol számomra magas fesz értékeket állítottak be neki, azért gondoltam megkérdezem itt is, hogy mit gondoltok a témával kapcsolatban. -
enemy107
senior tag
válasz
darál0w #23227 üzenetére
nem lehet hogy a procinak kevés a fesz? Az a baj hogy 2 fesz állítás van a lapon
VCCM (DRAM Voltage) illetve VDDQ(1.25V) és mind a kettő 3 lépésben állítható Low, high, Middle, illetve most nézem hogy a VDDQ csak low, high, auto.
A VDDQ a procié lenne? A manual nem ír róla semmit.Szerintem a lapnak ez a vége.
-
szilrobi
aktív tag
válasz
darál0w #23194 üzenetére
Szia!
Azóta is remekül működik a gépem, amit a napokban segítettél stabilizálni!
Igaz a memóriákat ugye nem sikerült 1066Mhz-ig felemelni, maradt a 900-on stabil. De lehet ez annak tudható be, hogy az GAEP45-DS3 alaplapom memória-kompatibilitás listáján nem szerepel a ramom, de pl. a GAEP45-UD3RL lap listájában már szerepel.Ha esetleg szemtelenül olcsón hozzájutnék egy Asus P5Q Deluxe alaplaphoz (ami szintén támogatja a dominatoraimat), szerinted érdemes lenne lecserélni a Giga-t? Vagy fölös lenne vesződni
-
TotO'
aktív tag
válasz
darál0w #23174 üzenetére
darál0w :AUTOfeszről állítsd át manualra...tulfeszelhet a lap....
Hol tudom megnézni, vagy hogy tudom kiszámolni, hogy mi lenne az optimális fesz?
_____én : vga-n is szeretnék picit húzni, mert hiába magas a cpu frekvencia, ha nem tudja kihasználni a gép, mert visszahúzza a videókari, tudom nem valami nagy kártya, de ez van. NVIDIA control panelben vannak itt értékek a GPU-ra (core clock, memory clock, shader clock) , de nem akarom ész nélkül huzigálni őket.
Tehát vélemény a vga oc-ről ? NVIDIA GeForce 9500 GT (512 MB)
_____darál0w : a lap gyenge...nem tuningra lett tervezve... a proci meg max 3200mhzet megy...de az még lehet sok is...
Szóval akkor ha tényleg jelentősebb teljesítmény növelést szeretnék akkor új lapra és cpu-ra is be kellene ruháznom ugye? -
becsitibi
senior tag
válasz
darál0w #23118 üzenetére
Csövi!
Látom szakértő vagy ezért hozzád fodulok tanácsért!
Van egy ASUS P5Q-EM alapom,ehhez a gyártó azt irja hogy megy DDR2 800mhz és DDR2 1066/o.c./-s ramokkal.
1
a most hogy ha veszek ilyen DDR 2 1066-os memót akkor ugye a biosban kell nekem beállitani a memori clock-ot manuálisan?
2:Tudom-e,ha esetleg valami nem jó,800 mhz-n használni hosszútávon?
3:Tunninghoz kell mert nem tudok elérni nagyobb cpu órajelet mint 3,4 ghz,ezért akarok csak ilyent.
A válaszod köszönöm
-
Rasiel
senior tag
válasz
darál0w #22971 üzenetére
Okés, köszi szépen az infókat.
Minden nap tanul valamit az ember.
Két kérdésem azért még lenne: ugye most 3,6 Ghz-en (9x400 Mhz) hagytam mindent a feszültségeket beállítottam manuálisan (nem hagytam őket AUTO-n), a CPU-nak 1,176V-ot adtam, ezáltal a hőmérséklet is lejjebb szorult... Ez így jó? Leteszteltem Prime95-tel, ahogy mondtad, ill. adtam neki AIDA64 stabilitás tesztet. Mindkét tesztet jópár óráig futtattam, és semmi gond nem volt. Ha AUTO beállításon hagyom, akkor a gép 1,304V-ot ad ilyen órajelen a CPU-nak...
A másik pedig, hogy a PCIe SATA Voltage, illetve a CPU GTL Voltage milyen értékeken legyen? -
-
szilrobi
aktív tag
válasz
darál0w #23094 üzenetére
Köszi, akkor jöhet pár nap tesztelés, elvégre a stabilitás a cél.
Ha esetleg valami észrevételed, tanácsod van a konfiggal kapcsolatban, vagy van még valami gyenge pontja akkor mondd nyugodtan! Vagy ez már így rendben van lehet nyüstölni?
És persze B.U.É.K!!!! Még1x köszi a segítségért! (ezért lehet pirosat adni?
)
üdv:
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
darál0w #23088 üzenetére
Persze napok óta olvasgatom értlemezem.
Ami hibát találok az az hogy biosomban sehol nem találtam beállításai lehetőséget az Uncore-hoz.
A másik 3 szorzót belőttem.
CPU szorzó: 23
Memória szorzó: 8
QPI LInk szorzó: 36Lement az egy óra prime teszt, feltoltam 175 a BLCK, és amint elindítottam a prime-ot, kékhalál jött.
-
Tom70810865
csendes tag
válasz
darál0w #23087 üzenetére
Ha a 9x333 -as szorzó helyett 8x400 -at állítanék be az csökkenti-e a CPU élettartamát?
Elméletileg akkor menne 3.2Ghz-en ha jól számolom. Hagyjam az FSBstNB beállítást "auto" -n az utóbbi értékek mellett, vagy állítsam 333-ra?
CPU cooler (fél éven belül) esetében 15K-t szánnék rá.
SSD - köcc az info-t meggyőztél.Valamilyet tudnál ajánlani ami ár/érték arányban is pénztárcabarát?
7. Frappáns kérdés, nem is tudom.bármi hozzáfűznivaló"
Mégegyszer köszönöm a segítséged, és bár nem ismerlek de komállak.
-
szilrobi
aktív tag
válasz
darál0w #23087 üzenetére
szia!
Gondolkoztam a tegnapiakon, nem elég nekem ha 900-on mennek a ramok 5-5-5-15 időzítéssel? Nem tudom, hogy megéri-e vacakolni vele, jelent-e annyi plussz ami még benne van??
Ja volt hogy nem bootolt be ma reggel, mhc-t visszaraktam 1.3v -ra, azóta jónak tűnik.Tegnap találtam egy fórumban:
"kérdésem lenne a 1066 os memoria nem megy csa 800mhzn?
alaplap:Gigabyte GA-EP45-DS3 Intel P35 LGA775 ATX
memR2 2GB 1066MHz Kingmax 2db
proci:Intel Core2 QUAD Q9300 2, 50 GHz 6MB 1333MHzSztem az a gond, h nincs olyan ramszorzó, amivel 333MHz FSB mellett 1066MHz-en lehetne hajtani a ramokat, ezért betett az alaplap 2,4x-es ramszorzót, ami ugye 800MHz-et eredményez. Tegyél be 3x-os ramszorzót, ekkor ~1000MHz-en jár a ram, a ram feszültségét állítsd 2V-ra, dram reference feszültséget meg ilyeneket nem kell elállítani. Standard időzítését meg tedd 5-5-5-15-re."
Nem tudom van-e köze az én esetemhez, de hasonlónak tűnik...
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
darál0w #22972 üzenetére
Feszek fixálva alapon, Ram fesz 1.5-ön, időzítést is fixáltam cl9-re,memóriaszórzót visszavettem 8-ra 10ről, energiamenedzsmentet kikapcsoltam, most 3450mhz-en megy(1200mhz a ram) a prime. (cpu 33fok, magok 40,43)
BLCK most 150-en van.Meddig emeljem a BLCK-t még? MÁshoz még ne nyúljak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest