Új hozzászólás Aktív témák
-
kasa85
őstag
válasz
darál0w #29354 üzenetére
Fentebb a képen amit a bios ból fényképeztem egyedül a CPU VOLTAGE: állítottam 1.45V ra.A szenzorok valós 1.41/ 1.42V nak érzékelte.
Az FSB Termination Voltage:amit fentebb látsz marad ugyan úgy 1.3V ami a szenzorok alapján maximum 1.20 / 1.25V vesz föl.
A többit nem változtattam a fentebb látott képen. -
kasa85
őstag
válasz
darál0w #29347 üzenetére
Köszi,így minden tiszta elég nehéz eligazodni ha mindenki magyaráz minden félét,hogy mi a biztonságos.
Még a York topikba mondta valamelyik jó képességű amire fentebb utaltam,én meg a másik marha aki követte
Mindegy hagyom az egész placcot valós 1.36v feszen,mert be állított 1.45V=1.42V feszen nem akar lefutni 5 percnél tovább a Prime 95 3.92GHZ en. -
kasa85
őstag
válasz
darál0w #29330 üzenetére
Azt írtam le,hogy tudom mi az a Vid,és azt is hogy nem az a maximális fesz amit kézzel adhatok,hanem az amit te is le írtál.
Fentebb a gyárilag megadott feszt írtam le ami 45nm es prociknáll maximum kézzel be állított 1.36V valós fesz lehet megadni,ha valaki tuningolni szeretné a prociját bármilyen ebből adódó meghibásodás nélkül.
Az 1.45V az amit be tudnék állítani a procinak ha 3.9GHZ en szeretném járatni,de félek hogy fesztüskét kap a procim,és elfüstöl.
A hűtő egészen jó mivel ki próbáltam teszt erejéig 20perc folyamatod Prime 95 tesztel,és így sem ment magonként 65C fok fölé./3.9GHZ/CPU V:1.45=valós 1.42V.
Gondolom érdemes tuningnál a TM funkciót be kapcsolni ami megvédi a procit a túlmelegedéstől,persze ha a venti meghibásodna -
kasa85
őstag
válasz
darál0w #29325 üzenetére
Azt tudom mivel a CPU-Z szerint 1.3V a vidje a procinak.
Ha jól tudom a 45nm es Yorkfield prociknáll a megengedett fesz amit maximum lehet adni a procinak 1.36V.
Eddig ehhez igazítottam a tuningot vagyis Bios 1.4V=1.36V valós fesz.
Érdekes mikor terhelem Prime és társaival a magokat,akkor le megy terhelés alatt a Cpu Voltage.1.31V ra ami érthetetlen a számomra.
Mikor pihen akkor a maximális feszen megy 1.36V na ez a másik amit nem értek. -
M1lkaa
csendes tag
válasz
darál0w #29170 üzenetére
a táp szerintem megbízható. Több összehasonlító oldalon is ez a noname odaveri a többi noname-t.
A ramokra gyanakodtam énis. Ezért is állítottam a FSBRAM ratio-t 1:1-re. Így 3500on a ramok 800on mentek. Azelött meg 3400-es auto ratio beállítással 930at is mentek.
Így akk nemértem mé halt meg a dolog 3600on.
És hogy mit tok kezdeni? Emeljek feszt a ramokon? Vagy min emeljek feszt? -
_gabber_
csendes tag
válasz
darál0w #29088 üzenetére
előfordulhat, mert ha jól emlékszem 850-re voltak beállítva, hogy 1:1-ben menjenek 1.9V-on, de 425 mellé be tudom lőni 1066-ra 5:6-ban és 2.05V-ra, így biztos stabil lesz, bár hűvösnek nem nevezhető.
most 400-ra visszavettem az fsb-t, és a ramokat 3:4-be osztottam, 1066-ra.
azért nem szoktam őket 1066-on hajtani mert az anandtech tesztjei szerint csak benchmarkokra ír nagyobb értékeket, de valóságban nem érezhető a gyorsulás, akkor meg feleslegesen fűtöm a szobát.
közben pedig utánaolvastam az "Fsb strap to northbridge" lényegének itt, de ha jól sejtem ezek p45-re már nem igazak mivel a tRD -t nálam a transaction booster állítja. azt beállítottam 10-re, már régebben. az alatt nem postol a lap.
ha jól sejtem 400 fsb felett már vissza kéne vennem a strapet 333-ra -vagy lejjebb-, hogy ne terhelje annyira az NB-t. azt is olvastam, hogy ez okozza az "fsb falat" amit az E8200-al tapasztaltam (ugye nem tudtam sehogy stabilan belőni 450-es fsb fölé, pedig 475-ön még simán fel is bootolt windowsba, csak nem volt stabil - mondjuk ez is most irreleváns mivel másik procim van, így ezt nem tudom teszelni.)bocsi ha sokat rizsázok, csak most ismerkedek a témával
-
_gabber_
csendes tag
válasz
darál0w #29075 üzenetére
igen, 1 postal felette írtam
sikerült beállítani 425-ös fsb-hez így:
vcore: 1.25V
fsb: 1.12v
pll: 1.12v
nb: 1.16v
ramok 1:1-ben 1.9V 5-5-5-15így most max 63 fok. egyelőre tökéletes, majd ha szükség lesz többre megbütykölöm 450-re, de 2 magos után a quad meglepően gyors, így is.
-
_gabber_
csendes tag
válasz
darál0w #29067 üzenetére
na jó csak akkor miért ilyen magas gyárilag?
hasukra csapnak és kiböfögik hogy ez a fesz jó lesz, azt' kész?visszavettem 1.25-re amin a régi procimat járattam és eddig stabil a prime
cpu-z 1.184-et ír és max 66 fok. így már sokkal kényelmesebben érzem magam, a proci gyors, szerintem nem fogom 450-en hajtani, egyelőre... -
_gabber_
csendes tag
válasz
darál0w #29062 üzenetére
halihó, csak nem bírtam ki, szereztem egy Q8400-at az E8200 helyére
VID: 1.285V
első nekifutásra
8x425
vcore: 1.3v
nb. v: 1.16V
fsb term: 1.14v
cpu pll: 1.54veddig stabil, viszont full loadnál prime-ban 69 fokig felment, ekkor kilőttem a tesztet. ezt nagyon soknak találom.
idle 43fok. borda érintésre picit meleg, melegebb mint az E8200 volt 3.6-on.ötlet?
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
darál0w #29030 üzenetére
Tudom, tudom
Azért egy kis különbséget mintha éreznék az 533 és a 800 MHz között...
Mondjuk az a baj, hogy sok tab van nyitva, és a vinyóm csak 5400 rpmes
Kéne egy SSD
Úgy vagyok vele, hogy kihozom belőle, amit tud, mert nem sok kedvem van fejleszteni. Jó lenne még 2-4 GB RAM is, de az pénz, netre meg így is bőven jó
Egyébként ha most vennék gépet, és egy ASRock lap tudná kiszolgálni az igényeimet a legolcsóbban, akkor azt venném, olvastam azt is, hogy csak a régebbiek gyengélkednek
mp
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
darál0w #29028 üzenetére
Eddig leginkább a procival foglalkoztam, de rájöttem, hogy nethez inkább gyorsabb RAM kell
Jól esik, jobb indokom nincs.
Amúgy 258-as BCLK-nál megtorpanok... a proci 1,275 Volton is stabil 2,7GHz körül, a lap max. 1,35-öt tud adni...
Sohatöbbet ASRockMajd még megpróbálom, hátha megy még többet ismp
-
-
joker1220
őstag
válasz
darál0w #28998 üzenetére
Persze, nekem is 1,250V-n megy 1,425V helyett
A legnagyobb problémánk hogy valamiért nem akar menni a hálókártya tuning alatt
normálisan, valamint egész este jó volt, reggel pedig nem kapcsolt be 3 at sipolt (AMI bios)..1-2 újraindítás után viszont megint ment, fogalmunk sincs hogy miért van ez?!
-
-
Spin
aktív tag
válasz
darál0w #28981 üzenetére
Értem!Nekem nem volt gondom a hűtéssel,1,488-on sem ment 55 fok főlé,igaz azt az everest mutatta,de bios is ilyesmit mutatott(3mark vantage cpu teszt,prime95 benchmark,és kis crysis2 + dirt 3).
Most visszavettem 1,312,így stabil játékok alatt 4ghz-en,azt hiszem így hagyom! -
joker1220
őstag
válasz
darál0w #28969 üzenetére
Most csúnyán fogsz nézni, de sosem tudtam hogy mi az a VID pontosan.
Valami olyat olvastam hogy elvileg ennyi feszültséget vesz fel a proci alap
órajelen max terhelésnél, viszont ez nem zárja ki hogy kevesebb fesz el
magasabb órajelen menjen.Tehát ez valamiféle referencia érték akar lenni?!
-
methandi
tag
válasz
darál0w #28932 üzenetére
értem, akkor hozzáértők írták:S, rendben köszönöm
még 1apró kérdés...bár ez nem ide tartozik..ha megnézed a 9500at ugye oldal van a venti nem felül, ez "letépi" a bordáról a hőt vagy fújja? úgy érzem fújja, de azt is írták, hogy leszedi...(ettől függően forgatnám jobb ill. oldalra a venti..) köszönöm a helpet. üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest