Új hozzászólás Aktív témák
-
siwok1
tag
Értem. Kár. Pedig szerintem ott még lenne egy két érdekes eredmény ha lehetne állítani. Mert h az IMC-je a legtöbbnek 100Mhz........................................................................
Gondolom elfüstölés védelem az intel részéről, meg memoria védelem. Önző hardveres szakik. -
-
joker1220
őstag
Köszi a választ!
És te mit gondolsz, melyik a jobb választás, magasabb ram órajel lazább időzítésekkel,
vagy alacsonyabb ram órajel alacsonyabb időzítésekkel!?Sajnos csak ennyit írnak;
Integrated DRAM Controller with AMD Memory Optimizer Technology
A high-bandwidth, low-latency integrated memory controller
Supports up to DDR3-1866
Supports new low voltage memories of 1.35V and 1.2V
Up to 29.9GB/s memory bandwidth for DDR3
New Pre-Fetcher improvements
Direct communications to each core in Dual-Core module (APIC registers in each core)Itt ugye arról esik szó hogy támogatja az új alacsonyabb feszültségű modulokat, meg hogy
1866mhz-ig támogatja hivatalosan.Vagyis ha nincs meghatározva felső érték akkor nem hiszem hogy lenne korlát.
-
-
joker1220
őstag
Igen, ahogy mondod ez lemaradt, mert ugye generációs különbségek vannak,
az s775 be még nincs olyan proci amibe integrálva lenne a memó vezérlő.Ott ugye a lap az ami meghatározza, amég az új generációs intel procikba
már az imc átkerült a prociba, ahogy a phenom II-k be is.A haverom deszkája alapból kicsit érdekes volt mert kezelt ddr2 és dd3 at is,
egyébként erről a lapról van szó;Úgy tudom hogy ezek a DDR2/DDR3 as deszkák jobban hajlamosak ''meghülyülni''
ebben a tekintetben.Azt azért tegyük hozzá hogy neki 1066 os moduljai is voltak, és hiába állította át
1333mhz re, akkor is 1066 on mentek a ramok, de volt olyan is hogy 800-1000mhz
közt ingadozott az órajel, szóval az a lap tutira hibás volt/lett.Abszolút igazad van, ha elkezdi húzni a ref clock ot akkor emelkedik a ram freqi is,
csak az a kérdés hogy tud e adni a ramnak több feszt, mert ha nem akkor ott
vége is van a bulinak ahol a ram nem kap elég szuflátGondolom azért csak lehet már ilyen dolgokat állítani egy ilyen lapban, bár nem ismerem
mert sosem volt sandy configom, de eddig nem találkoztam olyan lappal amibe nem
lehetett volna, kivétel pár s478 as deszka. -
-
Csupii
tag
Azt hiszem, nem csippan. gondolom ez a legrosszabb eset...
Tehát így, hogy nem csippan, akkor gondolom a POST sem fut le, és nagyobb baj lehet. Ezt viszont nem tudom pontosan, hogy csippan-e vagy sem, mert a tápot azóta eladtam, de csak azért, mert így is úgy is aktuális volt egy másik, de ma beszerzek egy tápot hozzá. Ha esetleg csippan, akkor mit lehet kezdeni vele? és mit lehet kihozni belőle, ha nem csippan?
-
sanyek2
senior tag
Mivel csak azon időszakra(, mikor szükségesnek érzi a gép a nagyobb teljesítményt,) alkalmaznám a tuningot, ezért ez az opció jónak tűnik. Nincs szükségem folyamatos 3,2GHz-re 4 magon.
Nem valószínű hogy a legmagasabb beállítást fogom alkalmazni a C.I.A.2-nél, de egy próbát megér.
Biztos akartam lenni benne, hogy valóban jól tájékozódtam.
Köszönöm az infót! -
-
-
TESCO-Zsömle
titán
Szó sincs extrém hűtésről, csupán vízről. Bár a fagypont körüli hőmérséklet önmagában nem zárja ki a 24/7 üzemet.
Tisztában vagyok vele, hogy a processzor az enyém, és azt csinálok vele, amit akarok, itt most nem is jogi szempontból vitatjuk a dolgot. De szerintem ezzel te is tisztában vagy.
Tehát a vége 1.55V. Észben tartom.
-
-
wbalu8
csendes tag
én is ilyesmire gyanakodtam, de akkor valószínű az alaplap a bűnös. most már csak az a kérdés, hogy mire lenne érdemes cserélni, hogy bírja is hosszabb távon, mert teljes configot nem szeretnék cserélni. ez csak egy ilyen játszós második gép itt a barátnőmnél
90%-ban ő használja. neki elég az alap órajel. viszont az MW3-hoz sajnos kevés a 2,4
-
Biliskmer
aktív tag
Akkor fogalmazok másképpen:
A BIOS kell hogy valamiképpen vezérelni tudja a CPU feszültséget, szorzót, hasonlókat, mivel használat közben a CPU szorzó és a Vcore is változik, és ezt bizony a BIOS vezérli.
Na most "hála" a lebutított menünek én ezeket e funkciókat nem tudom befolyásolni, legalábbis nem a BIOS-ból.
Szóval a processzor feszültség szabályzás képessége a BIOS-ban lapul, csak számomra "rejtett" , közben egy másik fórumon az RMclock progitt ajánlották, ami elméletileg a Windows alól tudná állítani a paramétereket, de nem igazán akart működni, vagy legalábbis még nem sikerült működésre bírnom.
Bárkinek javaslata a továbbiakhoz?
-
DeaTHeX
tag
-
Iker Reffel
csendes tag
Közel 2-3 éve lett véve a gép és garancia már nincs rá... Már raktam bele egy 40 Gigás vinyót plusszba, meg sok mindent szerelgettem eddigi gépeimen, de a hűtő leszedése és a proci csesztetéséhez nem volt erőm, mert féltem, hátha elrontom
Valaki elmagyarázná, hogy mi lenne a teendőm a hűtővel meg a procival? Ha leírjátok megértem...
Legalábbis remélem... És az ilyen boltokban nem emlékeznek/foglalkoznak az ilyen régi géppel
-
Iker Reffel
csendes tag
Gondolom a gyárba, mivel az egyik ilyen üzletláncnál (nem nevezném nevén!
) vásároltuk és össze volt rakva... Mondjuk rögtön az elején volt vele gixer (nem volt benne winyó) szal ki kellett cseréltetni... Majd holnap le ellenőrzöm a hűtőt meg utánanézek a városban a hűtőpasztának...
-
Iker Reffel
csendes tag
1.264 V...
Pasztát hol tudok venni? Netről rendelés kizárva... :S És ha nem nagyon láma a kérdés, a kupakot majd hol találom? :$ Köszi
Wow!
Ez az adapteres nekem szólt? Mert nem igazán értem... Még csak most kezdtem ismerkedni az egésszel... Eddig csak ugattam a számítógép ezen részét...
-
Iker Reffel
csendes tag
domiromm:
Az Everest helyett készítik az AIDA-t az Everest készítőia Hűtő fejjel lefelé van gyárilag bent... az baj lehet?
Amúgy a Core Tempis annyit mér mint a SpeedFan... 1°C eltérés szokott lenni a kettő között. Fűtve van a szoba és az ablak alatt is van a radiátor és az ablak is (nincs túl jól szigetelve, szal nincs nagyon meleg a szobában sem). Hacsak nem a 11. ről lógatom le, hóba nem tudom tenni XD A szellőzés pedig... az asztal alatt van, és bő 30 cm hely van a szembe "fal és a gép között" a hely felé szellőzik... És rajta van az oldallap...
Am a gépet tuningolva nem sokra... Néha-néha játszom és akad pár játékom, ezért akarom 2100ra húzni, mert az elég lenne a játékoknak, csak akkor a mag felmegy 71°C ig is... :S
-
Iker Reffel
csendes tag
Az Everest helyett AIDA64 van fent...
a konfig:
Alaplap: ASRock ConRoe1333-D667 (REV 2.0)
Processzor: Intel Celeron 430, 1800 MHz (9 x 200) (Conroe-L)
Memória: Kingston 99U5316-010.A00LF Modul mérete 1 GB (2 ranks, 4 banks) DDR2-667 (333 MHz)
Videókari integrálthttp://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1511145
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest