Új hozzászólás Aktív témák
-
Plasma
csendes tag
Sziasztok!
Rendelkezem egy Intel QC Q9450-es 2,6GHz-es processzorral és egy Asus P5QD Turbo alaplappal, plusz 4GB rammal.
Mivel van egy elég nagy proci hűtőm, úgy döntöttem meghúzom kicsit a procit.
Emeltem a feszültséget 1,28750-re, illetve beállítottam 8x 400-at, így meg is lett a 3,2GHz.
Everest stress test-et futtattam, minden OK volt.
Sajnos, aminek leginkább kellene a CPU-erő, a Battlefield 3, időnként kék halállal kifagy, más játéknál (StarCraft 2 és Diablo 3) nincs probléma.
Az lenne a kérdésem, hogy vegyem-e lejjebb a feszültséget (sajnos nem értem az összefüggést, hogyan arányul a feszültség a frekvenciához)?
Illetve létezik-e más szorzó+FSB párosítás, amivel feljebb tudom venni (2,8-ra vagy 3,0-ra), ezt azért kérdem, mert ha random beállítok neki 8x 375-öt pl., akkor nagyon csúnyán összeomlik a rendszer, vagyis vagy 8x 400-at vagy 8x 333-at tud.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest