Új hozzászólás Aktív témák
-
eight
senior tag
válasz
PH-User #26149 üzenetére
Azok a lapok amik nem "javítottak", simán cserélve lesznek amikor megjöttek az újjak, de egyébként sem bizti hogy használnád addig is a "lassú" portokat.
Az i5-2500K nekem egy nagyon kedves jószágnak tűnik
(bár gondolom az új AMD sem a 386SX-el lesz egy kategória)
ui.: Egyébként személy szerint én mindig tock-ot veszek csak
-
eight
senior tag
válasz
PH-User #26146 üzenetére
Q9550 egy brutálisan jó proci, (komplett játékok férnek el a cache-ében
), szvsz egy év múlva se lesz olyan játék ahol "Ő" lenne FULLHD-ben a szűk keresztmetszet, te meg "kidobod"
Azért sok sikert a váltáshoz, és ha Intel mellett döntesz akkor szerintem most már csakis Sandy-t szabad.Ha vége lett akkor bizony az nem is volt az!
-
eight
senior tag
válasz
PH-User #26072 üzenetére
Szerintem azért ne keseregj, nagyon jó az a giga lap amit vettél, bizti ki fogja hozni a maxot a Yorkból, de ha mégis "csak
" 450 a vége szvsz az sem nagy baj, egyrészt atom jó procid van, másrészt meg a videókártyád által szeretgetett felbontásokban már 3.6Ghz-nél is rég VGA limitesek a játékok, és több proci erővel nem nyernél többet 5 fps-nél
-
eight
senior tag
válasz
PH-User #26048 üzenetére
Hát nagyon sajnálom, pedig drukkoltam
Azért én kipróbáltam volna lapvásárlás előtt a procit, mert Yorkból láttam már olyat ami minden lapban megállt 450nél, és utánna adhattál akárminek akármennyi feszt, bizony ott volt a vége.
A P35-Neo2-es MSI-vel én is nagyon megszenvedtem,
- Először ki kellett cserélni a ramokat, mert finnyás volt a kingmax-ra, és 350-nél már vége volt.
- Aztán mindig kétszer indult el, mondjuk mivel csak 1szer indítja el az ember naponta, végül is nem nagy baj, de mégis a vinyók megkímélése miatt meg kellett keresni az okát.
- Aztán hetekbe került amire rájöttem, arra a fránya - P45-nél is meglévő - straps problémára (ha 448 fölé akarsz menni, akkor bizony 400-ra kell állítani a jumpereket, mert a 333-nak 448 a vége, a 400-nak meg 515-nél).
- A végén meg ráadásul nem hittem el hogy a 450 felett SB-nek kellett 1.8V adnom hogy stabil legyen a lap, amit igazából még a mai napig sem értek.
Egyébként a csata végére nagyon megszerettem a lapot, hibátlanul, csendesen,gyorsan és atom stabilan tette mindig a dolgát még 500 felett is.Megkérdezhetem mire kell az a sok erő hogy belefeccölsz még LGA775-be, renderelni szoktál?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
PH-User #25934 üzenetére
érdekes egy lap ez...tesztek alapján pedig többre képes...nemtudom hogy hozhattak ki belőle 500 fölötti FSBt...
kössz
25938) FieeL007 proci alapfeszre írtál 1.1Vot...mondom az kevéske lesz...
coretemp progi. VID rublika. és terhelt állapotban nézd.
25947) PH-User segíts nekik. ha akadás van, akkor megjelenek
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
PH-User #25921 üzenetére
akkor haladás
fixálni kellene a feszeket...
cpu voltage - kedv szerint
1.45V a max egyébként 45nmen...de ott tudni kell hűteni őket...
aztán a VTT és MCH értékeket mindenképpen fixre.
VTTnek kezdésnek 1.2V , MCHnak pedig 1.3V.
aztán nézzük.
(#25920) eight nekem MSIvel csak AMDnél van tapasztalat. de ott se sok.
-
eight
senior tag
válasz
PH-User #25916 üzenetére
- Intel VT idáig is auto On volt, szóval mind1
- Bios, semmi különös, bárki aki kér az MSI-től kaphat, csak alapból nem rakják fel
- MSI-nél általában alapból jól beállítódik minden, aztán néha kell egy kicsit emelgetni ha stabilitási probléma van, de mindenképpen indulj ki auto-ból mindehol (a ramokat meg a VID-et kivéve, esetleg még az NB-nek is lehet hogy adnod kell majd)
remélem sikerül, de végül is az is lehet hogy kifogtál egy nagyon ramaty procit, bár drukkolok hogy megjavuljon
-
eight
senior tag
válasz
PH-User #25901 üzenetére
A P45 platinum-nál PCI-E cucc az fixen 100/33, de setFSB-vel te is meg tudod nézni.
-
eight
senior tag
válasz
PH-User #25887 üzenetére
Próbáltad már OC módban a lapot 400FSB-vel? Elindul úgy a proci (lehúzod mindkét jumpert). Mert a Platinumoknál van az a kretén Strap probléma, amit kegyetlenül nehéz kitesztelni, és elvileg ha fentebről indulsz akkor később is fogsz beleütközni (már megvolt a P35-nél is, bár ott 515Mhz alatt soha nem volt gond)
A másik dolog, (sokan nem szokták figyelembe venni,azt csak okosan szidják), hogy az MSI lapok eszméletlen módon szorosra rakják maguknak a RAM beállításokat, ezért van az hogy a legkényesebbek a ramok minőségére, ha megkapják amit kérnek akkor meghálálják, de ha nem bírják a ramjaid akkor kihullik a hajad mire rájössz hogy a bios-ban mikor mitől nem stabil a gép. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
PH-User #25884 üzenetére
ahha...szal' csak 1.0ás biossal menne...de nálad itt más gond is van...az a 400 kevéske.
van még ezen kívül is lap...dfi, biostar, asus királykategoria...
nem döglene be fél év után. de emberi feszekkel többet nemigen fog tudni.
#25885) FieeL007 kevéske lesz az az 1.1V
de pontosan is meg tudod nézni...
coretemp progi. VID rublika. proci terhelve.
-
eight
senior tag
válasz
PH-User #25887 üzenetére
Ha az MSI 400-tól nem megy többet akkor ott valami tutira nem kerek, az a lap sokkal többet tud (screenshot erejéig vigan megy 500 felett york-kal), bár az tény hogy elszurták a P35-öshöz képest
A P5Q Deluxot nem ismerem, de a pro-val az a baj, hogy egyrészt nincs rajta rendes hűtés, másrészt meg amikor utoljára néztem a bios-át akkor még egy csomó fontos dolgot nem lehetett állítani benne (pl ram cuccok) -
eight
senior tag
válasz
PH-User #25881 üzenetére
Ha a P45 Platinumról van szó, az sajna 470FSB-nél nem fog többet stabilan tudni York-kal (még mindig nem értem hogyha a P35-nél már volt egy jó design, akkor miért kellett azt a kretén Drmos-t ráengendni a fesz-szabájzókra, elmehet a búsba a megspórolt 10W-val együtt)
Bár szeretem az Asus-t szvsz a P5Q pro nem a legjobb tuningra
-
Chaosftw001
tag
válasz
PH-User #25630 üzenetére
[msi p45 platinum overclocking]
itt elég jó fsbt hoztak ki belőle
-
PH-User
addikt
válasz
PH-User #25627 üzenetére
Valószínű, hogy beszívtam. Elég csak összehasonlítani a 2 v. 4 magot.
-
PH-User
addikt
válasz
PH-User #25601 üzenetére
Van nekem még egy ilyen funkcióm is,
ezt sem tudom mire való: ClockGen Tuner -
lipi67
nagyúr
válasz
PH-User #25592 üzenetére
ment válasz
#25593) becsitibi : Ott akkor más a hiba..
(#25597) PH-User: Na..ez új. A Vid nem vicc, támpont az alaplapnak és normal-auto (melyiknél, hogy) ezen értéket kéne belőnie a lapnak. Ha ezt nem tudja..kuka egy lap. Az más kérdés, hogy nem sok jelentősége van, meg ugye vdroop, de ez azért alap, hogy a proci Vid-jét be tudd állítani. Lehet, hogy normal-on az lövi be, nézd meg.
Tedd 1,2v-ra majd boot és prájmolás közben nézd , hogy cpu Z mit mutat. (mondjuk 1,15V)
Akkor a Vdroop 0,05V
menj be biosba, ott normal és újra boot. Terheld ismét. Mivel a Vid 1,1875, -a Vdroop 0,05, tehát cpuZ-nél 1,1375-ön kéne mennie. -
atti_2010
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
válasz
PH-User #25588 üzenetére
Szerintem meg..most is azt mondom vagy lap, vagy biosbeállítás.
Nézd át jól, hátha valami felett elsiklottál.(#25589) becsitibi : MCH-nak kevés lesz az 1,2V, több kéne (lapfüggő). Tuti, hogy a procid megy többet is, hidd el. Vcore feszt is emelned kéne, sötét képernyő ezt (is) sejtetheti.
Nekem a q9400-es valami 1,28V körüli VTT-t (FSB termination asszem az asusnál, CPU Term. Gigánál)kért 4,3GHz-hez, a q9550-es meg 1,4V-os VTT alatt nem ment 4,5Ghz fölé.
Sztem a q9550 több VTT-t igényel. A lapok is "hülyék", x-y visszaosztást nem szeretnek. Ezért van az, hogy pl. egy 1066-os ram 960-on nem nagyon megy bizonyos FSB vagy visszaosztás alatt, de uazon a feszen más visszaosztásban simán megy 1100-at is.
Rambeállítást érdemes kilőni úgy először, hogy feszt (gyárit) kapja meg, a többi auto. -
lipi67
nagyúr
válasz
PH-User #25584 üzenetére
Én se nagyon, lapgyanús.( egy gyenge tuningbeállítás -user error- után se hal be egy gép, egy brutal hülyeség után is elég a táp ki/be vagy ne adj isten egy cmos..)
Nincs más procid?
-megnézném azt a quadot..-(#25585) balisz: Lap, proci, oprendszer, ram stb..függvénye. Erre a kérdésre senki se tud majd neked tuti választ, tesztelned kell..
-
lipi67
nagyúr
válasz
PH-User #25575 üzenetére
Persze, hogy segítek.
Ha P35-ben tudta, itt is mennie kell.
MCH-nak kell még adnod, húzod a procit, sok a ram.
VTT-nek is kell, kérdés mennyit.
Tudni kéne valamit a procidról és a biosbeállítási lehetőségeidről is.
Sose szerettem az MSI-t, de az a lap jó kell, hogy legyen, q9550 meg szereti (a legjobban szereti) a p45-öt.
Milyen Ref. értékek vannak?
Mennyi a Vid ?na.. visszaolvastam.
A Ref.-ek: VTT emelésnél az MCH ref. és a 2 cpu Ref. értéknek is mennie kell.
1,2-es VTT-nél úgy 0,76 az értékük
de neked kell 1,28 is, 0,8xxx köré kell tolnod a ref. értékeket.
Az MCH ref nem az MCH fesz függvénye, azt is a VTT-vel kell tolnod!
Sztem alapra állítva mindent (nem normal vagy auto, hanem a biosban valószínüleg be van írva ref értékekként fehérrel)Megnézem, h kb 1,28-as mch-hoz milyen ref kell..
-
lipi67
nagyúr
válasz
PH-User #25566 üzenetére
4giga olyan ramnak kell majd 1,3v-os mch is a nagyobb tuningnál.
VTT-t is kérni fogja, 1,28-1,3V alatt nemn mész vele lazán 4GHz fölé..B.Junior: Nem tudom, hogy mit mehet a lapod, de az tuti, hogy 1,2V-os VTT-hez úgy 0,76-0,78-os ref. érték tartozik. Tedd 1,26-ra a VTT-t.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
PH-User #25519 üzenetére
CPU Voltage (V) - A processzor feszültsége. Jelenleg 1.22V.
CPU GTL REF0 - [Auto] Ez mi, s mennyire állítsam? - ref értékek. max finomhangolásra jo. ki kell kísérletezni, h adott FSB/orajelen mennyi a jo...de elvielg nem kell piszkálni...
CPU GTL REF1 - [Auto] Ez mi, s mennyire állítsam? - ezt se.
DRAM Voltage (V) - A memóriamodulok feszültsége. Jelenleg 2.1V.
DDR_VREF_A - [Auto] Ez mi, s mennyire állítsam? - detto ugyan az, mint a cpu ref...nem kell hozzá nyulkálni.
DDR_VREF_B - [Auto] Ez mi, s mennyire állítsam? - szintén zenész
MCH Voltage (V) - [Auto] Memóriavezérlő feszültség? Mennyire állítsam? -igen, 1.1V az alap. de mivel tuning lesz, így kezdésnek 1.2V
MCH GTL REF - [Auto] Ez mi, s mennyire állítsam? - megincsak nem kell vele szorakozni
VTT FSB Voltage - [Auto] Rendszerbusz feszültsége? Mennyire állítsam? - ez volt eddig az fsb termination/cpu termination.
1.2Vrol indulunk.
ICH Voltage (V) - [Auto] Csipkészlet feszültsége? Mennyire állítsam? - déli híd. nem kell piszkálni. nincs jelentősége tuningnál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyárbúcsúztató hardvermix
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Windows 11
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Apple MacBook
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Intel Core I9 14900F - 24mag/32szál - Új, Gari 2030.08.27. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-12700KF 12-Core 2.7GHz LGA1700 Box (25M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor
- Intel Core i9-12900K 16-Core 3.2GHz LGA1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) Processzor!
- 6. és 7. gen i3 és i5 processzorok érkeztek!
- PlayStation Network (PSN) ajándékkártyák, feltöltőkártyák áron alul!
- Samsung 9100 PRO 4TB Villámgyors NVMe SSD 14.800 / 13.400
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2980
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest