Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake" (LGA1700)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Radeon RX 7600: nyolc giga elég lesz?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
AxBattler
félisten
... az AMD kikapcsolta a gyári beállítások visszaállításának lehetőségét, helyette a AMD Cleanup Utility alkalmazását javasolják.
Nem tűnik jó ötletnek, ez egy alapvető funkció lenne... főleg ha valaki az órajelekkel és feszültségekkel is játszik.
Nem értem, miért volt szükség erre?![ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ: ASRock RX 6600 ITX 8GB; Palit GTX 1660 Ti StormX 6GB
-
PuMbA
titán
Nagyon rossz nézni, hogy az AMD szoftveresen ennyire le van épülve
Van egy relatíve fontosabb dolog és elrakják a fiókba, hogy majd egyszer kész lesz, ráérünk arra még..... Erre sokkal komolyabb erőforrást kéne fordítaniuk, mert a felhasználók elszivárognak. Mostanában sikerül nagyot alkotniuk minden fronton: RDNA3 start, CPU-k, Windowst behalasztó driver.
[ Szerkesztve ]
-
Raysen623
addikt
Ezt a kört már a másik topicban megfutottátok ha jól emlékszem. Legszebb dolog ebben, hogy a 20. ilyen driver hír alatt is ugyanúgy fel fogja dobni valaki. A kedves felhasználó bénázásáról és felelősségéről meg továbbra sem folyik vita. Nem olyan nehéz egy rohadt drivert telepíteni, mint azt egyesek lefestik. Én minden gyártónál, minden VGA meghajtó telepítéskor teljes clean-up-ot csinálok. Szóval ha lehet ezt a kettős mércét jó lenne befejezni.
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
PuMbA
titán
Én mindig csak annyit csinálok, hogy bepipálom driver telepítéskor a beállítások alapértelmezettre állítását és simán rányomom az előző driver verzióra az eddigi telepítésre. Így tolom évek óta, amikor AMD-m volt és most is, amikor NVIDIA-m van. Egyszer se volt probléma belőle, pedig vagy 50 darab driver telepítésen túl vagyok ezzel a módszerrel.
[ Szerkesztve ]
-
Robitrix
senior tag
jelen program esetében nem a drivert kell csiszolni, hanem magát a programot. Láttam olyan tesztet, ahol egy RTX 4090-es kártya és egy Ryzen R9 5900X társaqságában is csak 45 FPS-t adott a játék...
Iszonyú rosszul van optimalizálva a játék.....
-
AxBattler
félisten
Te most miről beszélsz? Senki nem írt a telepítésről... nyilván aki OC-zik, annak nem probléma, de nehogy már újra kelljen telepítenem a drivert minden egyes alkalommal, amikor vissza akarok térni alapbeállításokra.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ: ASRock RX 6600 ITX 8GB; Palit GTX 1660 Ti StormX 6GB
-
Steven
addikt
Beszéljünk inkább arról , hogy az új driverrel is bugos szar az SW .... 50-80% gpu használat
folyamatos akadás stb.Eléggé béta szegény és a driver sem segít rajta.
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
Hellwhatever
aktív tag
Ez hol user error?
Azért van kikapcsolva a lehetőség mert brickelheti a rendszert. Más gyártó driverénél nincs ilyen jellegű hiba, ergo erős a gyanú hogy az AMD túrkál gyári visszaállítás során olyan területeken ami kényes a konkurens módosításokra.
Inkább a sok összevásárolt majd driverbe bepakolt bloatware kezdi megbosszulni magát mert nem tudják vagy nincs kapacitás normálisan integrálni meg kitesztelni.
[ Szerkesztve ]
-
slmSIG
tag
válasz
AxBattler #12 üzenetére
Most komolyan...
...ne fárassz.
-minden oldalon, tehát grafikai, gaming, audio-video, felvétel-stream...stb., de még képzeld a hotkeys oldalán IS tök ugyanott (mint a képen is látszik), van a RESET! -vágod?
Tehát a szoftver minden oldalán van reset, ahol Te, meg PuMba örök halálra küldenétek a gépet!
Direkt csinálod ugyanúgy, mint ahogy PuMba haverod is. -
slmSIG
tag
válasz
Hellwhatever #9 üzenetére
Jahh, minden más gyártó Isten, de minimum szent, sosem hibázik, véletlenül sem.
Az AMD meg ganyé, fos...
-de, ha így érzel is, mit törteted itt magad?
Ha én egy termék, vagy márka iránt hasonlóan vélekedem, nem érdekel, el sem olvasom a cikkeket, de ti páran folyamat itt veritek a nyálatokat, koptatjátok a billentyűzetet, okoskodtok. -
slmSIG
tag
"Én mindig csak annyit csinálok, hogy bepipálom driver telepítéskor a beállítások alapértelmezettre állítását és simán rányomom az előző driver verzióra az eddigi telepítésre. Így tolom évek óta, amikor AMD-m volt és most is, amikor NVIDIA-m van. Egyszer se volt probléma belőle, pedig vagy 50 darab driver telepítésen túl vagyok ezzel a módszerrel."
Tényleg? Ha meg így van, mit okoskodsz te is?
Titeket lever a víz, ha sok ökörséget nem toljátok be minden AMD -s hír alá?? -
AxBattler
félisten
Nohát, akkor Wattman-on kívül a többi beállításra miért nem lehet bennhagyni?
#15 slmSIG
Jahh, minden más gyártó Isten, de minimum szent, sosem hibázik, véletlenül sem.
Az AMD meg ganyé, fos...
Nézz már rá az adatlapomra, csimota. Jelenleg Radeon-t hajtok én is...[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
válasz
AxBattler #21 üzenetére
Valamit baromira félreértesz itt... a menet közbeni visszaállítás lehetőségéhez nem nyúltak, az továbbra is ott van.
A driver telepítésekori factory reset lehetősége van átmenetileg letiltva.
Ha már fent van a driver, annyiszor reseteled "gyárira", ahányszor úri kedved tartja...Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka...
-
AxBattler
félisten
Valóban, itt csúszott félre a dolog, tehát akkor az indításkori tiszta telepítés lehetősége veszett el. Ez viszont nem nagy érvágás, mivel amúgy is mindig DDU-t használtam erre a célra.
Köszi a felhomályosítást!
-
Raysen623
addikt
Félre ne érts nekem sem volt problémám egyik módszerrel sem, de amita ilyen jellegű hibák előfordulhatnak szinte bárhol, bármivel, azóta biztosra megyek.
#6Busterftw: Nem kötelező minden egyes drivert feltelepíteni. Ha pedig mégis kell, egy könnyen megkerülhető problémáról beszélünk.
#7AxBattler: No offense, de friss driver-ről szól a cikk, amit vag telepítesz, vagy nem. OC beállítások és profilok más téma nálam. Legjobb tudomásom szerint el lehet menteni az OC beállításokat és vissza lehet tölteni. Nyugodtan javíts ki ha tévedek.
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
Lacccca87
őstag
válasz
AxBattler #21 üzenetére
Azert mert par ember nem kepes felfogni hogy a visszaallitas is csak akkor okoz gondot ha egyidoben fut a windowz update is a hatterben.
Mivel sokan nem vezerlik a frissiteseket igy problemat okozhat, ezert default off, de ha nalad friss a windows akkor be is kapcsolhatod.
Sajat velemenyem meg az hogy ha nem mokolsz a rendszerben akkor siman ratelepited semmi visszaalitas nelkul es kesz. Ezer eve igy nyomom es nincs gond pedig mar rekodokoat dontoget a windows is mert fogalmam sincs mikor telepitettem ujra de meg mindig mukodik.
-
direwolf
őstag
Egészen elképesztő, hogy 13 év politikai agyhalál ennyire le tud szivárogni a mindennapokba is
Egy kibaxott vga driverről van szó, de ebből is polarizált hipe vita kerekedik. Gratulálok a résztvevőknek
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
PuMbA
titán
Inkább az a baj, hogy sokan polarizáltnak vesznek sok mindent. Attól, hogy valaki leírja az igazságot, nem lesz polarizált. Az AMD-nek mostanában több szoftveres kalamajkája volt, mint a többieknek és ez tény. Ha valaki leírja, hogy aggódva nézi a fejleményeket, abban semmi különleges nincs, hiszen egyrészt tudjuk, másrészt az AMD egyfelől úgy erősödne meg, ha ezeket elkerülnék és nem kapna nagy nyilvánosságot egy ilyen gond.
[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
Nem, nagyon nem jól látod. Azzal, hogy egy apróbb hibát felnagyítasz, pont Te vagy aki polarizálod a témát. És azzal, hogy bevonsz, nem releváns dolgokat is (pl. CPU), csak szítod a hangulatot. Ha a helyén kezelnéd a dolgokat, gyakorlatilag ez mind marginális kérdés lenne.
A politikai vonalat azért említettem, mert ez a fajta kommunikáció (mármint a teljesen más témák összevonása, hogy nagyobbnak tűnjön az aktuális) a jobboldalra jellemző retorika."I've seen things you people wouldn't believe"
-
Hellwhatever
aktív tag
Úgy vélem rengeteget le lehet szűrni abból hogy ki mit olvas ki egy adott helyzetből:
Abból hogy polarizációt kiáltasz és már az első hozzászólásoddal behoztad a politikai vonalat egy alapvetően politika mentes témába majd megpróbálsz másokat jobbra vagy balra helyezni a kommunikációjuk alapján, személy szerint úgy érzem hogy inkább a Te világnézeted az ami erősen polarizált és átpolitizált.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
veterán
válasz
Hellwhatever #31 üzenetére
Érted, több usernek bsod - reboot loopba került a PC-je emiatt, de "mi egy apró hibát felnagyítunk" .
-
Kansas
addikt
válasz
Busterftw #32 üzenetére
Azért ennek az eldöntéséhez jó lenne tudni az arányokat is... hány userből hány szívta meg?
Ha pl. minden egymillió PC-ből(akinek bármiféle AMD kártyája van GCN-ig visszamenőleg) százon fordult elő ilyen, az bizony még ha a szám önmagában véve sok is, egész bagatell probléma. Ha az arány eléri az 1-2%-ot, az komoly gáz. Gyártótól függetlenül.[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka...
-
direwolf
őstag
válasz
Hellwhatever #31 üzenetére
Pedig tetszik, vagy nem, ezt a közbeszédet a politika alakította. Egyáltalán nem volt jellemző szakmai oldalakon, hogy ennyire élesen elváljanak a vélemények. De most már az első hozzászólás arról szól, hogy hangosan kinyilvánítja valaki, melyik oldalt választja.
Hidd el én is sajnálom, de a homokba dugott fej sem segít."I've seen things you people wouldn't believe"
-
direwolf
őstag
válasz
Busterftw #32 üzenetére
És pontosan ezért tiltotta le az AMD ezt az opciót, amíg megírják, hogy csekkolja a telepítő nem fut-e a win update. Csakhogy egy ekkora cégnél nem Busterftw fejleszt, aki két nap alatt kihozza az új releaset, hanem jó előre tervezett ciklusok vannak, ahova be kell tuszkolni valahogy egy kivételt.
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
Kansas
addikt
válasz
Busterftw #37 üzenetére
Szerintem azt nem, csak épp ez nem úgy működik, a hiba súlyosságába bizony beleszámít az előfordulási ráta is.
Ennyi erővel akkor a felgyulladó/leolvadó NV VGA-król is a te módszereddel vonjunk mérleget?
Egy bootloop javítható, ha nem barbár módjára áll neki az ember(azonnali Win reinstall) és konyít hozzá valamicskét, még adatvesztéssel se feltétlenül jár.[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka...
-
Kansas
addikt
válasz
Busterftw #41 üzenetére
A bootloop-ot se a driver okozta, megsúgom, hanem a telepítőcsomag.
Ha a driver okozta volna, nem a factory reset switchet tiltják le...[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
válasz
Busterftw #42 üzenetére
"több usernek"... aha, és szerinted nincs összefüggés e tekintetben a Windows-hoz való hozzáértéssel...?
Egy példát ha felhoznál, amikor hozzáértő próbálta meg helyrehozni és nem sikerült neki?
Ezzel persze nem azt mondom, hogy elvárható lenne minden usertől, hogy korrekt szintű Windows tudásra tegyen szert, különösen a boot szektor helyreállítása kapcsán, de az talán igen, hogy ha nincs neki, akkor ne álljon neki herkölni. Azért egy Recovery CD + BCDedit/EasyBCD kezelése egy hozzáértőtől(magát hozzáértőnek tartótól) viszont elvárható... csak jusson el hozzá a gép.[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
veterán
A vita szempontjából irreleváns.
Végülis mindenki a "drivert" szedi le, az AMD oldalán is download driver van. Csak neked kell úgy látszik magyarázni, mit értünk driver alatt, terelésnek gyenge."akkor ne álljon neki herkölni"
A next-next-pipa resetre-next telepítéssel konkrétan épp nem "herköl" az user, hanem telepít normálban.
A ddu-t épp azért nem használja, mert azt se tudja mi az, a gyári felajánlott tiszta telepítés pedig átlag user kategória. -
Kansas
addikt
válasz
Busterftw #45 üzenetére
Nekem pedig úgy tűnik, a szövegértésed gyenge.
Emlékeim szerint a factory reset nem volt alapértelmezetten bepipálva korábban - de ebben végül is tévedhetek, csak ezért nem fogok elindítani egy telepítést régi drivercsomaggal, hogy tutira mondhassam.Herkölés alatt se arról beszéltem, amíg végigkattintja a driver telepítést, hanem hogy mit kezd a gépével, ha egyszer volt olyan peches hogy beszívott egy ilyen bugot.
De ja, én terelek...
A lényeg: bugok voltak, vannak, lesznek - függetlenül a fejlesztő kilététől.
Az előfordulásuk gyakorisága igenis nagyon sokat számít, sehol sem végtelenek a bugvadászatra és -javításra használható erőforrások, mindig is a szempont volt és lesz is ezek elosztásánál, hogy hányan vannak akiknek problémát okoz a konkrét bug.
Az se mindegy, hogy a júzer a hozzá nem értésével súlyosbítja-e a már előjött problémát, netán részben ő maga okozza-e(lásd 12VHPWR olvadósdi).Arról nem is beszélve, hogy ha csak nem tartjuk magunkat képesnek a következmények kezelésére, nem érdemes minden drivert megjelenése napján telepíteni, különösen akkor nem, ha nem javít nálunk épp fennálló hibát, vagy nem vezet be musthave feature-t. Telepítés előtt a kiadási jegyzetek elolvasása erősen javallott.
Ezek 99%-ban nem biztonsági frissítések, nincs ok velük sietni.[ Szerkesztve ]
-
Sdi
addikt
"Mostanában sikerül nagyot alkotniuk minden fronton: RDNA3 start, CPU-k, Windowst behalasztó driver."
A CPU-kal mi a baj ? Nálam még egyetlen driver sem halasztotta be a win-t. Viszont előfordult, hogy egy-egy windows frissítés után használhatatlanná váltak eszközeim.
[ Szerkesztve ]
"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
Új hozzászólás Aktív témák
ph A 23.4.3-as, WHQL aláírással rendelkező szoftvercsomag két hibát is javít
- Diablo IV
- Óra topik
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake" (LGA1700)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Subaru topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: Sessionbase Kft.
Város: Budapest