-
PROHARDVER!
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viktoár
addikt
Én kiegyeznék azzal hogyha havonta elkapnám, de szinte észre sem venném.
-
valamikor a gyerekkoromban a nirvana azt énekelte, hogy "i'm so stupid and contagious". gondolom az oltásellenesekre gondoltak.
-
Viktoár
addikt
Olyan nincs hogy kicsit "visszafelé" mutálódjon ez a nyomoronc vírnyák?
-
Dare2Live
félisten
Rt 6nál sztem nagyon nincs mit gondolkodni. Ha visszaküldöd el fogja kapni. Ha nem küldöd vissza el fogja kapni.
A mai eredmények alapján sötétben ülünk. Én pénteken vinném a gyereket oltani. Elvileg 2.5hónapja átesett deltán. Viszont mire megkapja 2.at+10nap az jan vége. Sztem nincs az az isten, hogy bölcsiből, oviból, munkahelyről... Rt 6 mellett addig ne szedjük össze.
-
Ringman
félisten
-
a gyereket nem kell féltened, nem 1-2 éves, átesett a deltán, nem lesz semmi baja
viszont a járvány miatti antiszocializáció garantáltan kihat most már rájuk, más lett volna egy évig, átmenetileg, az is gáz, de így, hogy nyúlik a végtelenbe, a gyerekeket hagyni kell teljes életet élni. akkor is, ha ennek ára van a felnőttekre nézve, ők az új generáció, ez van, a felnőttek húzzák ki magukat -- just my 2 cents
-
mozso
senior tag
Most a gyerek beteg megint, de ilyen szituban kuldjem vissza a suliba amikor meggyogyult, csak hogy tuti elkapja az Omikront?
Hivatalosan azt mondjak covid utan 3 honap mulva kaphat oltast.
Enyhe tunetei voltak, de ugy tunik a deltas vedelme nem fog segiteni.
Piros passz….
-
Krinyo
senior tag
Gilbertre a paracetamol tényleg nem nyerő, én aszpirin komplexet szoktam tolni megfázásnál, az talán jobb egy kicsit. Fájdalomra meg algopyrin vagy valami ibuprofen, az elég hatásos. Nálam a bilirubin nem enyhén emelkedett, hanem folyamatosan kb. 1,5-2x-ese a normál maximumnak, kb. 30 éve, amióta tudom, hogy ez van...
-
Ringman
félisten
válasz
Z.É.T. #47575 üzenetére
izrael vsz. meg is fogja lépni nemsokára.
csak ugye ha lesz negyedik, akkor miből?
2 hetes hír hogy van 2,8M pfizer+780k moderna, az új 3. oltások 95%-a szerintem ebből a két vakciából jött össze, ezek kellenek a további 3. dózisokhoz is.2022-ben hogy szállít Mo-ra a pfizer?
-
válasz
Chesterfield #47578 üzenetére
jaja, rohadjon meg mind
-
válasz
Z.É.T. #47575 üzenetére
azért a 3 oltás nem vacak, valamennyire legyünk optimisták is. nagyon sok gatya immunrendszerűnek volt sima ügy akár a delta is.
anyám úgy fogalmazott, hogy azért is érdemes jó kondiban lenni, hogy ha mégis peched van és a súlyosabb lefolyást kapod, vissza tudjál még jönni, mert fel is kell épülni egy ilyen ütésből.
-
-
Z.É.T.
őstag
"Nagy-Britanniában regisztrálták az első olyan halálesetet, amely egy, a koronavírus omikron variánsával megfertőződött embernél következett be – erősítette meg Boris Johnson miniszterelnök. Hozzátette: az omikron miatt több ember is kórházba került, ezért szerinte félre kell tenni azt a megállapítást, hogy az új variáns gyengébb lenne, mint az eddig ismertek."
(kiemelés tőlem)
BBC
24.hu -
Ringman
félisten
válasz
BlackV #47561 üzenetére
oltás:
én tegnap végül elugrottam oltásra húgommal, de anyámat nem sikerült meggyőznöm, mert őt a víruson kívül az 1. és 2. dózis pfizer is megrángatta napokra (kb 1 hónapja volt nála 3150 bau/ml a whitelaben)nagyanyám meg lassan 3 hónapja kapta meg az oltást, 4.-re meg nincs lehetőség
-
Modernáljátok már magatokat...
-
BlackV
őstag
Új SARS-CoV-2 "belépési" receptorokat fedeztek fel:
ASGR1 and KREMEN1
Elképzelhető, hogy a korábban nem ismert receptorokkal a mutációk könnyebben tudnak belépni olyan helyekre is, ahová eddig nem, vagy korlátozottan. A régi Sars erre nem volt képes, ezért mem világos, hogy az egyes vírusváltozatoknál ez mennyire fejlődött tovább.
NTD-n is vannak ilyen receptorkötők és még egy kicsit az s2 részen is ha jól látom.A képen látható, hogy pl a brain kapott egy kis extra potenciált.
-
Dare2Live
félisten
-
-
Dare2Live
félisten
válasz
Ringman #47539 üzenetére
végig van oltva a lakosság nagyja, wuhani, beta, delta hullámok 1.5éve... már kb mindenki oltott vagy elkapta erre: Rt 6.0
és most ide vmi nagyon csúnyát írnék. Még szerencse, hogy állítólag finomodott. Mert ha durvult volna 7/24be mehetnének a krematóriumok.Moon persze magánlaborba mutatják ki. Meg Izraelben magyarországról érkezetteknél. De az állami EÜ az nem.
-
Ringman
félisten
hogy ezt megfogd, kapubejárókat kellene hegeszteni mint kínában, meg a karhatalommal tömeget oszlatni, szóval ez így bukó. persze lassítani lehet, de amíg a mo-i rendszeren átmenne az intézkedés, kb mindegy is lenne.
---
találós kérdés, hányszor kell "enyhébbnek" lenni hogy ne érjük el a kórházi kapacitást az újabb hullám alatt? -
nehéz még precízen illeszteni, mert nagyon valószínű nem 1 embertől indult, és ahogy rácuppantak a tesztelésre, különböző régiókban találnak hirtelen sok esetet. Kell egy kis idő, hogy tisztábban lássunk mennyi az annyi, mindenesetre a deltánál sokkal életképesebbnek tűnik, az hetekig lappangott.
#47541: ha lenne kontaktkutatás, akkor ugye ki lehetne deríteni hol kapták el, esetleg kinek adták még tovább...
-
Sir Pocok
őstag
válasz
Ringman #47534 üzenetére
A Neumann Labs diagnosztikai laboratórium idén bevezetett új PCR-tesztje a napokban bizonyítottan kimutatta az omikron koronavírus-variáns jelenlétét – olvasható a laboratórium közleményében. „A mutáció egy házaspárt fertőzött meg, amelynek tagjai nem tettek külföldi látogatást, így bizonyosan itthon kapták el a betegséget. A házaspár igazolt omikron-fertőzése mellett a magyar labor további gyanús eseteket is vizsgál” – írták.
-
Ringman
félisten
-
tisn
addikt
válasz
BlackV #47532 üzenetére
kosz
ugy jott elo, hogy epp fogyoztam + kikuldin voltam, ahol nem volt ido kajalni, igy besargultam, amugy evtizedekig nem tunt fel (35+ voltam mar, mikor kiderult)
amig rendesen eszem, nincs emelkedett billirubin szint. es persze 3x szurka bennem, ha igy meghalok, hat igy jartam...
-
Ringman
félisten
Két hazai mintában mutatták ki a koronavírus legújabb variánsát.
a harmadik meg elment izraelbe
(és mennyiben keresték?)
-
BlackV
őstag
A biliverdin és a bilirubin szívás mert gátolja az antitestek kötődését a vírushoz. (Pont nem rég írtam erről, milyen kényes kapcsolódás.)
Amikor a vírus átfertőz minket, akkor ezek megemelkednek, tovább segítve a vírust és gátolva az antitesteket. Az nem szerencsés, ha már eleve emelkedett a szintjük. Óvatosan bró! -
Alex91
félisten
[link] , omicron aldozat...
-
-
syberia
veterán
Sigma-1 receptor antagonista, az immunválasz moduláció következtében gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik.
(#47515): Én a lehető legorganikusabb úton tudtam le anno: laporoszkópiával Perforált már a nyavajás, és 24 órán a dektektálástól számolva már b elettem tolva a soklámpás szerelőműhelybe 🤣🤣
Nagyon faxa volt az antibiotikum kúra utána, 1 hétig minden átment rajtam. -
válasz
Kékes525 #47513 üzenetére
De a mérgezéshez egy átlagos embernek valami 4-5000 gramm kell minimum, nem? Én max 3x vagy 4x500mg-ot szoktam naponta elosztva, de ahhoz már nagyon a halálomon kell lennem. Persze tudom, vannak idióta emberek, akik kapkodják ész nélkül. Meg van 1000 mg-os kiszerelésű is, ami számomra érthetetlen.
-
BlackV
őstag
Nem tudjuk pontosan mi okozza a post covid állapotot. Azt tudjuk, hogy fertőzés után pl a bélben tartósan megmaradhat a virnyák. Ezt biopsziával bizonyították. Ki tudja még hol maradhat fenn perzisztensen és baszkurál minket (gyulladás?). Nem tudom az SSRI ebben esetleg segíthet.
-
syberia
veterán
válasz
Sir Pocok #47494 üzenetére
Headache is the most common COVID-19-related neurological symptom.
A kétoldali fejfájás is említve van a tanulmányban, tehát nem új tünet.
(#47507): Megkérdezhetem melyik SSRI vált be nálad?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged