-
PROHARDVER!
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Rage47 #73396 üzenetére
nem akarom újrakezdeni, de az az oltás, amit 3 havonta be kell adni, nem igazán oldja meg a problémát, amire született. el kell fogadni, hogy nincs megbetegedés elleni védelem a covid esetén. a súlyos lefolyás ellen pedig - kop-kop-kop - ennyi oltás és átesés után már védettek vagyunk.
-
-
kolopele
nagyúr
válasz
Rage47 #73344 üzenetére
Sok mindenre emlékszem, de már sok mindenben nem hiszek. Felesleges is ezen rugózni már ennyit nekem is, van ami van, lesz ami lesz, csak a gyerekek legyenek rendben, én már úgyis 60 fele tartok. Anno én is bőszen szidtam az oltástagadókat, de mára kicsit másként látom azért ezt az egészet. A lezárásokkal, maszkviseléssel amúgy egyetértek a mai napig, bár amilyen otthon varrt maszkokat láttam sok emberen meg ahogy hordták az arcukon..........
-
polonic
félisten
válasz
Rage47 #73321 üzenetére
Nekem is sokkal rosszabb volt a covid. Kétszer kaptam el. Tavaly előtt és az előtt. Rég voltam olyan szarul, mint akkor kétszer. Pfuu. Én ezt a szart többet nem akarom átélni. Inkább be is oltatom magam minden évben, ha lesz rá lehetőség.
És mellesleg azóta sem oylan jó a kondim, mint a covid előtt. Csinálhatok bármit. Voltam vizsgálatokon, karidológia, stb. Szerencsére nem találtak semmi szervi bajt. -
-
Vesa
veterán
válasz
Rage47 #72737 üzenetére
Tényleg brutál.
A többség nem tanult semmit, vagy éppen ellenkezőleg, inkább még RFK "Jr". szintjére süllyedt.
Lassan meg kéne fontolni, hogy az országokat értelmi szint alapján hozzák létre. Kéne egy földrész a tudomány pártiaknak és gondolkodóknak, a többi maradna a konteósoknak. Aztán majd az idő eldöntené, melyik szekció folytathatja az evolúciót, és melyik pusztul ki.
-
Vesa
veterán
válasz
Rage47 #72617 üzenetére
+1
Talán Ringman írta korábban, és maximálisan egyet tudok érteni vele, hogy nálam is a Covid világosította meg, mennyire sötét az emberiség nagyobbik fele. Hiába az oktatáshoz hozzáférés könnyebbsége, hiába az információs társadalom, a tömegek ma is pont olyan sötétek mint sokszáz évvel korábban. Nem tanulnak semmiből, még egy ilyen halálos járványból sem. Mai napig nem veszi fel az emberek 99,9%-ka a maszkot, ha köhög és simán megszórnak mindenkit, legyen az család, barát, kolléga, vagy idegenek a buszon. Lesz még itt meglepetés, amikor egy SarsCov2-nél is durvább cucc indul majd világjárvány járó körútjára, és majd mindenki csak legyinteni fog, vagy Big Pharmázni, illuminatizni, vagy röhögve a Covidra mutogatni. -
Ringman
félisten
válasz
Rage47 #72540 üzenetére
úgy látom nem csak nálunk van baj a fejekben:
A szlovák kormány az mRNS vakcinák betiltásáról beszél
Egy tudománytalan „jelentés” az egészségügyi miniszter lemondásában is szerepet játszhatott. -
Rive
veterán
válasz
Rage47 #72535 üzenetére
Miért nem nyáron kezdik el már szervezni a vakcinák beszerzését vajon?
Hagyományosan az influenza esetén az új szezonra várható törzseket ~ nyár közepére azonosítják, aztán ősz közepére van kész ellenük az új adag, pont a szezon előtt.
Covid esetén persze ez nem működik.
-
Vesa
veterán
válasz
Rage47 #72101 üzenetére
Ez nálam is csak ilyen "mindent megteszek amit lehet" típusú protokoll. Egyébként nagyon sokáig húztam Covid mentesen ahhoz képest, hogy jártam emberek közé + van 4 gyerekem (mondjuk már nem kicsik mint Parcinál, így ez kicsit kevésbé volt rizikós). A hiszti idején gázálarc
, aztán meg a fenti protokoll+maszk. Gyógyszertárba mai napig maszkba megyek be, sőt, ha sokan vannak, inkább nem megyek be. Nem állítom, hogy ezek miatt úsztam meg egy ideig, de lehet, hogy mégis. Persze idővel én is elkaptam, de legalább nem a Deltát, vagy az 1.0-át, és már 3 oltással kaptam be valamelyik Omikront. Kétszer úsztam meg közelről is, de nem tudom miért, vagy hogyan? Egyszer a feleségem volt Covidos, egyszer pedig a nagyobbik fiam, aki Szlovéniában szedte össze, én pedig mellette ültem egy autóban. Nem teljesen értem, hogyan maradtam akkor ki a buliból.
-
perempe
veterán
válasz
Rage47 #72042 üzenetére
Felesleges nézni az adatokat, ha valahol megjelenik, akkor máshol is jelen van. Én MÁV koncerten kaptam el az Olasz Intézetben 2020 februárjának végén kínai karmestertől, aki német állampolgár. Elkezdhetném magyarázni, hogy milyen tüneteim vannak, ha utazom.
-
Ringman
félisten
válasz
Rage47 #71323 üzenetére
Most back2office van az ingatlanlobbi miatt, gondolom kapnak kickbacket a ceges donteshozok is
termeszetesen a munkaltatok leszarjak, muszakpotlekok nelkul, alapber 60 v 70%-at jelento tappenz miatt a munkavallaloknak sem sokszor opcio.legszures nem is volt, pedig mukodik
-
kolopele
nagyúr
válasz
Rage47 #71257 üzenetére
Jó a maszk nagyon, igazából egy a gond vele, amit vállalni kell erős vírushelyzet idején: Minél tovább kell hordani kötelező jelleggel, annál nagyobb az esélye annak, hogy amikor már le lehet tenni, az addig "táplálék" nélkül maradt vírusok kétszer akkora erővel csapnak majd le, kb. ez történik ezen a télen is. Sokkal több a beteg, és sokkal többször esnek is vissza, mert a maszkviseléssel meggátoltuk a terjedésüket az előző években.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Rage47 #71021 üzenetére
Valószínűleg más dologról beszélünk.
Van egy darab háziorvosod. Hozzá kell menni táppénz, akut járóbeteg problémák, beutaló kérése esetén. Ilyen háziorvos egy van hozzád rendelve. Ő nem utasíthat el. Ezen kívül van a területileg illetékes háziorvos. Ő sem utasíthat el. Másik háziorvoshoz viszont csak akkor mehetsz, ha előtte hivatalosan átjelentkezel hozzá. Illetve ha az nem a területileg illetékes háziorvos, akkor nem kötelező befogadnia. De ha már befogadott, onnantól ő a háziorvosod és kész.
De a szabad orvosválasztás nem azt jelenti, hogy bármelyik orvoshoz elmehetsz, hanem azt, hogy az egy darab háziorvosodat, akihez bármikor elmehetsz, azt szabadon választhatod meg. Előre. Nem amikor már probléma van. Viszont a tartózkodási helyeden aktív háziorvosnak mindenképpen el kellene látnia, akkor is, ha nem ő a hivatalos háziorvosod. -
Vesa
veterán
válasz
Rage47 #70940 üzenetére
A végtelenül "határozott" antivaxerek vannak a legjobban megrémülve amikor kiderül, hogy a vírus mégis létezik és nem a "gonsz BigPharma" ál-riogat vele, hogy eladhassa a Soros/szabadkőműves páholyok megrendelésére, természetesen népirtási szándékból microchipekkel teletöltött vakcinákat...ráadásul nem is a gólya hozta.
-
-
-
fatal`
titán
válasz
Rage47 #70893 üzenetére
Tudtommal az influenza egész más szerkezetű, semmi közük egymáshoz és igazán nagy járványt új törzs okozott. A 4 náthát okozó koronavírus sem nagyon mutálódik, csak gyenge az immunitás.
Szerintem idővel ez lesz az ötödik (sejtések szerint valamelyik nagy 1700-as évekbeli járványt valamelyik koronavírus okozta a korábbi 4-ből). Persze valószínűleg nem a mi életünkben.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Rage47 #70847 üzenetére
Ez az ok nélküli hidegrázás nálam is jelen van kb. 2 éve, pedig nem voltam covidos. Ez sok mindentől lehet, akár szív eredetű is, de okozhatja kialvatlanság, stressz, pajzsmirigy, stb. Nekem jó eséllyel a születési szívizom probléma a felelős érte. Ja, és ugyanúgy ha lefekszem, 10 perc és meg is szűnik, mintha elvágták volna. Mondjuk nyáron egy darab nem volt, csak amióta hidegebb lett, ez is leginkább szív problémára utal, ahogy az is hogy lefekvéskor megszűnik, meg persze a hajnali négy órás lefekvéseimmel még rá is teszek egy lapáttal.
-
-
válasz
Rage47 #70728 üzenetére
ouch, jobbulást! akkor azért jobban lerakott, az extrém fáradékonyság = semmi sportolás és kerüld a kifárasztó napi rutint is, amennyire lehet. türelem hetekig!
nálunk végül szerencsésebb volt a lefutás, én egy last minute lehetőséggel élve 3,5 napot leléptem az osztrák hegyekbe nagyon óvatosan síelni (sok alvás, sok hütte, kevés csúszás, semmi gyorsulás), végig köhögtem, de folyamatosan javult, most már alig van.
dec. 5-én este lett az első tünetem, 5-6 napig volt ez-az, a 10. napon full negatív volt már a teszt (ekkor indultunk el a hegyekbe) és végülis 14 nap után kb. semmi sincs már.
anyafej szaglása nagyjából visszajött, kicsit náthás még, a kisfiam dettó (nem köhög már).
-
Vesa
veterán
válasz
Rage47 #70635 üzenetére
Változatos a lefutása, embertől, variánstól függően. Volt itt már minden, kicsi orrfolyás, nagy köhögés, hasmenés, volt akit teljesen kiütött, msokat nem annyira, láz, vagy láz nélkül, van aki pár nap alatt túl volt rajta, volt aki 3 hét alatt sem. Ráadásul még azt sem tudjuk naprakészen, hogy itt pontosan melyik verzió terjed...Általában azért ha nem dobott valami extrémet a bio-rulett, akkor 1 hét alatt át szokott menni a nagyja.
Jobbulást!
-
válasz
Rage47 #70616 üzenetére
nálunk is 3 nap volt anyafej és köztem. jobbulást!
mára anyafej bukta a szaglását.
sőt, valamiféleképpen a hőérzékelését is, a bőrénél nem annyira érzi a hideg-meleg levegőt, a sütőt kinyitva például.
azért elég klasszik kört futunk vele most, megy agyra, tüdőre, mindenre.
-
SteveAd
tag
válasz
Rage47 #70527 üzenetére
Allitolag van olyan becsi haziorvos aki privatban (gyak. ez azt jelenti, hogy az oltas arat, ami kb. 15 euro, ki kell fizetni) beolt kulfoldieket is. Erdemes rakerdezni.
Szerintem itthon is kifizetnek sokan a 19 euros koltseget a Pfizerre amit lemondtak es most megy a pereskedes emiatt. Mondjuk meg lehetett volna nemzethykonzultalni (vagy akar erre hasznalni propaganda helyett az email adatbazist amit anno letrehoztak a 21-es oltasregisztracio soran), hogy ki fizetne ezt zsebbol, es akkor pl. annyi dozist megrendelni es leszallitatni. Win-win, de ezt (is) nyilvan leszarjak -
Elektrosokk
veterán
válasz
Rage47 #70389 üzenetére
Az első covid fertőzést nyaralás alatt (vagy után tőlem), barátnőm is elkapta, csak Ő már akkor dőlt ki amikor hazaértünk. Október második hetétől mostanáig köhögött. Akkor a háziorvos egy hétre kiírta, az általános állapota javult, de a csúnya köhögés nem múlt el.
Végül határozott nyomásra eljutott a fül-orr-gégészhez, ott felírtak neki egy gyógyszert, az segített végül... de a megoldásig eljutni nem volt könnyű. Egyébként azt gyanítjuk, hogy abban a rendelőben szedte össze a covidot, mert ahogy elkezdte az új gyógyszeres kezelést (AZI SANDOZ 500 mg) már romlott az állapota, én pár nap lemaradásban voltam.
Ma van az első napom hétvége óta amikor a közérzetem egy kicsit jobb, de a reggel most is hőemelkedéssel jött, aztán enyhe izzadás. Remélem már nem tart sokáig.
Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat, és kívánok én is minden jót!
#70383daneel_hu Én is heti többször, még a hidegterápiát is elkedztem most összel, de úgy látszik ezt nem tudtam elkerülni.
-
-
válasz
Rage47 #70171 üzenetére
China supplies data to WHO about clusters of respiratory illness
(Avagy nincs itt semmi látnivaló, ez csak immunity dept. Mármint Kínában ez az első tél miótaa lovak közé dobták a gyeplőtfeloldották a covid miatti összes korlátozást, és közben mindenki elszokott a kórokozóktól, főleg a gyerekek. És különben is, egyes tartományokban már csökkenésnek indultak a számok.)Ebben akár lehet is valami, bár mintha pont Kína lett volna az, ahol valójában nem voltak egész országra kiterjedő korlátozások. (Persze lehet, hogy pl. sok helyen volt kötelező maszkviselés, vagy egyéb megelőző intézkedések.)
-
-
-
mozso
senior tag
válasz
Rage47 #70066 üzenetére
Én nem tudom...
Aki eddig ide írt beszámolót 2023. szeptember eleje óta, mindenki azt írta, hogy a mostani hullámban elkapott covidja rosszabb, lényegesen rosszabb vagy sokkal rosszabb, mint a korábbi volt.
Ugyanezt hallom ismerősöktől és kollégáktól is szeptember óta. Nem proaktívan mondják ezt, hanem amikor faggatod őket.
Ennek tükrében nehezen tudom elhinni, hogy pár hete nekünk covid volt. Íz és szaglás tompulás volt nálam, de más nem. Mivel a suliban elindult a cucc most és szombaton sok órát voltunk rossz helyen rosszkor (mert feltételeztünk, hogy pár hete kipipáltuk a Covidot) nagyon kíváncsi vagyok mi lesz 2-3 nap múlva.
Az viszont látszik, hogy más országokban szépen terjed a cucc, már elértük a 2022 Októberi szintet.
Szóval csak pislogunk szerintem, hogy mi a szitu most pontosan. -
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged