-
PROHARDVER!
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsi252
veterán
Igen olvastam
Az lenne a kérdésem hogy van-e aki sima Cat5 kábelt használ ehhez a routerhez? Ha igen akkor mekkora sebességet értetek el vele? Csak mert ami volt itthon egyetlen egy darab Cat5e kábel az rossz. Így a sima Cat5 kábellel 40 megabájttal tudok csak másolni. Ez reális ehhez a kábelhez?
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Én is most fogok vásárolni ilyen routert. A topicot olvasgatva mindenhol azt olvasom hogy nagyon jó választás. Ezért is döntöttem emellett a TP router mellett. Láttam a topicba linkelve egy ilyen képet. katt. Ez pontosan az akar lenni hogy a wifi erősségét lehet növelni? De gondolom ez a gyári FW-el nem lehetséges.
Gondolkoztam rajta hogy rakok rá egy vargalex féle fw-t. Ha lenne vele valami gond akkor visszalehet állítani a gyárit, hogy a garival ne legyen semmi gond?
Illetve egy másik kérdésem az lenne hogy van egy Epson ML2300D nyomtatóm. Ez ugye nem a hálózatos nyomtató hanem a sima. Ha a szgépem helyett a routerba dugom bele a kábelt, akkor más, hálózatra kötött gépek is fognak tudni nyomtatni?
Köszönöm a segítséget
-
TIT
veterán
Nem tudom,általában ahol vetted oda kell visszavinni és ők küldik a beszállítóhoz vagy a tp-linkhez taiwanba ami 5 hét szerintem.Kérdés ha megrendeled tényleg ennyi-e,mert nem hiszem.Auchan-tuskó nem szokott ilyen kategóriás routert árulni mert rájuk rohadna éa biztos 20 körül árulnák.
-
ajani
aktív tag
-
nyikszi
őstag
válasz
MrSealRD #188 üzenetére
Egyetértek, üresek a polcok, ezt tegnap is és ma is tapasztaltam. Még jó, hogy már szinte mindent megvettem
Kérdés: meg lehet oldani, hogy jelszóval levédjek egy-egy mappát? Vagy valahol olvastam, hogy lehet különböző usereket adni, jogokat is lehet? Nem szeretném, hogy a Kisfiam (4,5 éves) elkezdjen nézni véletlenül, mondjuk egy krimit
Most ugyan nem kardinális még, de szerintem 1 év és simán kezelni fogja, aztán nem vagyunk benn 1-2 percet, az is elég ha rossz filmet néz.
-
TIT
veterán
Előbb is lesz,külföldről is hozhatják.
A bolttal meg gariztatásnál lehet gond,egy asztal az egész.Kérdés mire megrendeled mennyi lesz? -
ajani
aktív tag
válasz
SteveBeard #186 üzenetére
Köszi mindenkinek, megrendeltem. Sajnos nincs raktáron, kíváncsi leszek, hogy mikorra jön meg...
-
ajani
aktív tag
Tudnátok ajánlani egy megbízható webshopot, ahol jó áron (~15k) lehet ilyen routert venni?
-
libus
őstag
Holnap én is tulaja leszek (1043 után) ennek a routernek!
OpenWRT-t akarom majd egyből rátenni.
Esetleg v.mi jó tanács ehhez a routerhez? -
csixy
addikt
No megvan ! ;-)) ... az alapconfig. Hurrá!!
Eltelt egy kis idő mire rájöttem, hogy tplinkéknél az alap LAN IP 192.168.0.1 :-(( újabban !!
Flashelés után meg a PC-t kellett ujraindítani , hogy a róka bevegye a 192.168.1.1-et.Az természetes ,hogy mindkét rádió aktiválása után a 2,4 Ghz Radio0 aktív MASTER és az 5Ghz Radio1 CLIENT és azt irja a comment az utóbbiról (pedig aktiválva van) ,hogy: A vezeték nélküli háló le van tiltva , vagy nem kapcsolódik.
-
tjsz
senior tag
válasz
SteveBeard #169 üzenetére
Kipróbáltam: működik tökéletesen. Csak beírod a MAC address-t és kész.
-
xigris
őstag
válasz
SteveBeard #169 üzenetére
Köszi szépen
-
xigris
őstag
Sziasztok érdeklődnék ha ilyen routerra váltok a vargalex vagy ddwrt tudja a WOL funkciót mint a tomato az asuson?
-
nyikszi
őstag
Mondom bennem van a hiba
SSH alól írtam át és elkövettem azt a hibát, hogy az "option incomplete_dir '/mnt/hdd/transmission/incomplete'" sorig nem tekertem le, így nem írtam át. Most már megy a transmission. Köszönöm Vargalex!
Most jön a miniDLNA, remélem azzal nem kell ennyit szenvednem!
-
csixy
addikt
Boltokban nem találom.
Van-e tippje valakinek már bevált NET-es vásárlása kapcsán.
Hol lehet a NET-en ugy megrendelni , hogy átutalással lehessen fizetni (nem kártya, nem PayPal).
Tipp jöhetne priviben , hogy ne reklámozódjon senki.Köszönöm !!! ... CsI
-
vargalex
félisten
Hi!
Most nézem meg jobban a fentebb adott képet! Neked a HDD a /mnt/hdd-be van mountolva (így nem tudom, hogy valóban a beépített formázóval formáztad-e)! Gondolom a transmission config-ban viszont nem módosítottad a könyvtárakat, azaz az pedig a /mnt/transmission, /mnt/transmission/done, /mnt/transmission/incomplete könyvtárakba dolgozik, ami ugye a HDD-n kívül esik, tehát a flash-t jelenti!
(#162) SteveBeard: nyilván az ellenőrzés sokáig tarthat, de egyrészt elég ritkán fut, másrészt elvileg meg kell várnia a végét.
-
SteveBeard
senior tag
válasz
vargalex #160 üzenetére
Szia Alex!
Nem lehet, hogy a lemezellenőrzés kavar be?
Az tart nagyon sokáig, addig fel sem csatolja, míg nem végez. Én az általad készített scriptet használom mivel már vannak adatok rajta, de ott is kikapcsoltam a lemezellenőrzést. Persze csak az adatparticióra, a többivel gyorsan megvan. -
nyikszi
őstag
válasz
vargalex #160 üzenetére
Megtörtént, semmi változás
Dec 12 16:01:02 OpenWrt daemon.err transmission-daemon[2935]: .... write failed for "...avi": No space left on device (inout.c:132)
Dec 12 16:01:02 OpenWrt daemon.err transmission-daemon[2935]: Couldn't save temporary file "/mnt/transmission/resume/....97e328d9e4ce8f7e.resume.tmp.jJPc7q": No space left on device (bencode.c:1744)
Dec 12 16:01:02 OpenWrt daemon.err transmission-daemon[2935]: ... Unable to save resume file: No space left on device (torrent.c:486A ... helyén volt torrent file neve, csak itt kitöröltem.
-
vargalex
félisten
válasz
SteveBeard #156 üzenetére
Hi!
Természetesen lehet. A ciklust kell lecserélni konkrét mount point-okra.
-
Sebiferi
tag
válasz
SteveBeard #147 üzenetére
Egy barátom segítségével és persze a tiéddel sikerült megcsinálni!
Még egyszer köszönöm! -
nyikszi
őstag
Sziasztok! Megvettem a routert, feltettem a Vargalex féle openwrt-t és minden OK lenne, ha elindulna a transmission.
Luciban az alábbi üzenet fogad:
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:448: Failed to execute cbi dispatcher target for entry '/admin/services/transmission'.
The called action terminated with an exception:
/usr/lib/lua/luci/cbi.lua:336: Unable to read UCI data: transmission
stack traceback:
(C): in function 'assert'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:448: in function 'dispatch'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:195: in function </usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:194>Ha a 192.168.1.1:9091-re megyek, akkor meg ez fogad:
"A kapcsolódás sikertelen
A Firefox nem képes kapcsolatot létesíteni a(z) 192.168.1.1:9091 helyen lévő kiszolgálóval."Mit rontottam el?
-
SteveBeard
senior tag
Sziasztok!
A 3600-on működik a qss gombbal a HDD leválasztás? -
deblaci
csendes tag
Szeretnék venni egy routert de elbizonytalanodtam.
Ebben a tesztben azt hozták ki hogy a 3600 jobb! mint a 4300.
http://uk.hardware.info/reviews/3423/7/tp-link-tl-wdr3600-and-wdr4300-review-two-shades-of-black-test-results-10-metresMost ez tényleg így van vagy valamit elrontottak a tesztelők?
-
Sebiferi
tag
válasz
SteveBeard #147 üzenetére
Köszönöm!
Kipróbálom. -
SteveBeard
senior tag
válasz
Sebiferi #146 üzenetére
Szia!
Engem is zavar, de nem tudok rájönni miért áll le pl az 1wire eszközözöm.
Már a 1043-nál is csinálta, tehát ez nem a router hibája.Cronból időzítem a futását.
Forrás: http://asusrouterforum
Az eredetit egy helyen módosítani kellett, mert nem OpenWrt-hez készült.
Természetesen a Tm-hez a megfelelő helyeken át kell írni.#!/bin/sh
PROGRAM="/opt/1wire" # Az ellenőrizendő program
INIT_COMMAND="owfs -u /opt/1wire" # A program indítóparancsa
LOGDIR="/opt/logs/1wire" # A logfile-ok helye
mkdir -p $LOGDIR
LOGDAY=$(date +"%Y-%m-%d")
LOGFILE=$LOGDIR/check_program_$LOGDAY.log
touch $LOGFILE
NOW=$(date +"%Y.%m.%d %H:%M:%S")
ps -- ef | grep -v grep | grep $PROGRAM
if [ $? -eq 1 ]
then
echo "$NOW $PROGRAM not running, restart!" >> $LOGFILE
rm -rf /opt/1wire # Ez csak az 1wire-hez kell
mkdir -p /opt/1wire # Ez csak az 1wire-hez kell
$INIT_COMMAND
else
echo "$NOW $PROGRAM running!" >> $LOGFILE
fi -
Sebiferi
tag
válasz
SteveBeard #143 üzenetére
Köszönöm - érdekel!
Írd le légy szíves.De igazából az érdekelne, hogy miért áll le! Én már csak ilyen vagyok - törekszem a tökéletesre.
-
Sebiferi
tag
válasz
Kicsirics77 #137 üzenetére
A vinyó külső tápos házban van.
-
MrSealRD
veterán
válasz
SteveBeard #139 üzenetére
Az árán eléggé megakadtam, hogy mennyire jó...
Úgy indultam neki még pár hónapja, hogy kéne valami "gyors" router....de akkor valahogy túl sok volt a drágaság, meg a hülyeség. Pedig csak egy 300+300-as 2,4-en és 5Ghz-en szimultán működni képes darabot kerestem. Az 1043-ast azért vetettem el mert némi időtállóságot is szerettem volna...Aztán valamikor pár hete bukkantam rá, és nem hittem a szememnek...papíron minden szép és jó..majd némi parkolás után a napokban újra körülnéztem, ezért is kérdeztem meg itt, hogy mi a tapasztalat.
Örülök a pozitív tapasztalatoknak...Mennyi ideig tart a vargalex féle firmware config-olása?
-
SteveBeard
senior tag
válasz
MrSealRD #138 üzenetére
Szia!
Több, mint egy hete használom, én is 1043-ról váltottam.
Rengeteg mindent futtatok a routeren és teljesen stabil.
Az erősebb proci is biztosan számít, de igazán jelentős különbség a négyszeres mennyiségű ram.
Szerintem nem fogsz csalódni benne. Az ára meg hihetetlenül alacsonyan van, most. -
MrSealRD
veterán
Köszi, mindkettőtöknek. Akkor úgy néz ki tényleg ez lesz...
-
Sebiferi
tag
válasz
MrSealRD #131 üzenetére
Én már kb. egy hónapja nyúzom - 1043-ast váltott le.
Nem lehet elmondani a különbséget, mert olyan sok!
Az egyetlen nyűgöm vele mostanában, hogy 2-3-4 naponta a TM egyszerűen megszűnik futni, a log-ban semmi nincs.
Újraindítom és megint megy napokig.
De ezen kívül eszméletlen gyors és stabil. (Vargalex 1.1.5 { természetesen})
-
vargalex
félisten
Szia!
Elvileg csak a 2,4 GHz-et tudja. Ráadásul, ha jól látom, akkor 150 Mbps-es.
-
hudyfiu
senior tag
válasz
MrSealRD #131 üzenetére
Kb. hetente állítok be 1-1 ilyet ismerősöknek.
Sztem kb 25-30k tól vannak másik gyártóknak olyan ami felveszi ezzel a versenyt.Persze csak vargalex fw-t teszek mindenhova.
Senkinél nem volt még semmi probléma.
Viszont nem nagyon lehet kapni, rendelni ilyet szval ha valahol látsz polcon gyorsan vedd meg mert ha kifogynak lehet nem lesz vagy 2 hétig sem.
Én még arra gondolok hogy az ára is emelkedni fog.
Ár/Értékben túl jó a cucc. -
MrSealRD
veterán
Érdekelne mi az általános vélemény és tapasztalat erről a routerről. Van aki már hosszabb ideje nyúzza és elégedett vele?
Van esetleg olyan "betegsége" amiről tudtok?Előre is kösz.
-
TIT
veterán
válasz
Claude Leon #128 üzenetére
Köszi ez jó hír,főleg,gy erősebb mint a 2543-as.
Kérdés a laptopok mennyire viszik az 5Ghz-t? -
TIT
veterán
Sziasztok!
Most készülök venni egy ilyet.Indultam 1043-ról,aztán 2543 és lett ez,remélem az 560Mhz-es proci és a 128mb ram elég jónak számít.Nem tudom van-e jobb?
Mind a 2 sávot(2,4 és 5Ghz)be érdemes kapcsolni laptophoz vagy elég az egyik?
Gondolom együttesen nem adódik össze és lesz 600Mbites wifim,hanem külön külön 300-as.
Az fura,hogy a 2543-as gyengébb mégis 450-es. -
-
Kris87
aktív tag
Sziasztok!
Másnak is megáll 20 dBm-nél a tx power 2.4 ghz-en, és 19 dBm-nél 5 ghz-en? Nem mintha kevesleném, így is messzebbről látszik, mint a 1043-mas 23dBm-en, csak a kíváncsiság hajt.
-
tjsz
senior tag
Valaki esetleg tud segíteni?
- van valami utility, amivel parancssorból meg lehet nézni, hogy adott hdd le van-e állítva vagy sem? (#71)
- openssh-sftp-server beállításról hol találok doksit? (#70)
- a syslog logrotate nálam nem megy. Mi lehet a gond? (#68)
- a syslog külső eszközökről nem fogad log-ot. Valami tipp?
- az NTP server funkció nem működik belső lan-os eszközökre. Ötlet? (#73)Előre is köszönök minden segítséget!
-
tamas.nick
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék az FTP beállításaiban, sajnos nem sikerül létrehozni a kapcsolatot
[link] -
vargalex
félisten
válasz
equilibrius1 #104 üzenetére
Hi!
Itt válaszoltam.
-
CaNNa3IS
senior tag
egy link jobban esett volna, hamár reagáltál.
Olvasgattam egy kicsit de nem találtam. Ha szépen megkérlek belinkeled amit tudnom kéne, hogy ne rajtam nevessen mindenki. Kösz -
CaNNa3IS
senior tag
válasz
equilibrius1 #104 üzenetére
nem hiszem, hogy egy routerben dlna képes hardver lenne.
-
equilibrius1
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Nemrégiben vettem egy 3600as routert, és a következő problémával szembesültem: (Gyári firmware-t használok)
A routerre dugott Samsung külső vinyó sajátossága, hogy x idő elteltével, ha nincs aktivitás, lekapcsolja magát. Ilyenkor azokon a gépeken, ahol elvileg elérném a tartalmakat mediaszerver kapcsolódással, kiürül a megosztás, eltűnik a mediaszerverben megosztott összes mappa, mintha unmountoltam volna a hálózati eszközt. Megoldható, hogy a router "felélessze a vinyót" DLNA kapcsolódás esetén?
Továbbá bosszantó hiba, hogy futó média server esetén bár a Samsung LCD TV-m látja, hogy a TPlink nevű eszközön DLNA megosztás van, és a megosztott fájlok és mappák is tallózhatóak, a TV nem képes lejátszani a fájlokat, helyette " nem támogatott médiaformátum" hibával kidob minden fájltipus esetén. (Ugyanez a helyzet a wifin keresztül kapcsolódó allshare klienset használó tabletnél is) A fájlok terészetesen a vinyó direktbe tv-re kötése esetén ill. pc-ról allshare mediaszerverrel továbbítva vígan működnek.Az lenne a kérdésem, hogy ezek a "problémák" sajátosságai-e a routernek/gyári firmware-nek, vagyis nem is fogja tudni a rákötött USB-s vinyóról DLNA-n TV-re kitolni a médiafájlokat, vagy csak elmulasztottam valamilyen beállítást?
A Vargalex féle build telepítésével megoldódnak-e ezek a problémák? Sajnos nem ismerem a minidlna-t és az egyéb klienseket, amelyeket az openwrt-re lehet rakni!
Mivel egyáltalán nem rendelkezem semmilyen linuxos alapismerettel, a forumban adott tippek a telepítéshez szintén nehezen értelmezhetők számomra, ezzel kapcsolatban a következőkben kérem a hozzáértők segítségét:
Jól értem, hogy a router gyári kezelőfelületén a firmware frissítés menüpontban lehet beolvasni a letöltött custom bin filet, és onnan egy kattintással felmegy a custom fw?
Az Open wrt elindulása után a "LuCi" kezelőfelületen vissza is lehet állítani a gyári firmware-t, tehát optimális esetben nem kell bűvészkedni parancssorban?
Vargalex oldalán olvastam, hogy ellenőrizzük a checksumot, azonban fogalmam sincs, hogy mit mivel kell összevetni (a letölthető md5sum filenak még kiterjesztése sincs)
A gyártói legfrissebb firmware esetében akkor most kell-e megvagdosni a bin filet factory reset előtt, vagy mehet luciból közvetlenül, módosítás nélkül?
Az NTFS fájlrendszerben formázott, és 98%ra teletöltött vinyót egy kattintással lehet mountolni, vagy formázni szükséges előtte extre? Szükséges egyénileg szkriptet írni az automountra?
Ha mindeközben valami félrecsúszik és brickelem a routert, akkor gyári gari ugrik?
Köszönöm a segítséget!
-
krealon
veterán
"A 1043-ason próbáltam olyat, hogy egy passzív USB hub-ra rakni egy hdd-t és egy pendrive-t, de a hdd már felpörögni sem tudott....."
Engedd meg, hogy felvilagositsalak!
A szabvanyos USB port altal szolgaltatott taparam 500mA. Hozzateve, hogy a tapfeszultseg 5V, adodik, hogy 2.5W teljesitmeny nyerheto ki egy USB csatlakozobol a szamitogepen (routeren, notebookon).
Egy mobil winchester a teljesitmenyszukseglete 2 - 2.5W, igy kozvetlenul a szamitogepbe dugva altalaban mukodik.Egy kulso tapegyseg nelkuli USB HUB az energiaszuksegletet az szamitogepbol szerzi, ugyanakkor a benne levo elekronika is fogyaszt valamennyit, igy a (tipikusan 4) kimeneti USB csatlakozonak lenyegesen kevesebb aram marad, mint amennyi bekerul a HUB-ba. Ezek utan nem csoda, ha szerencsetlen HDD az elegtelen talalas miatt nem tud elindulni. Ez nem a rendszer hibaja, hanem a felhasznaloje, aki passziv HUB-bal akar mobil winchestert hajtani.
-
tjsz
senior tag
Szia!
Nekem van egy 1043-asom és egy 3600-asom is. A 3600-as jobb, gyorsabb, 2 USB portja van, a 1043-ason a Luci alig akart bejönni, ha éppen letöltött egy torrent-et. A 1043-ason próbáltam olyat, hogy egy passzív USB hub-ra rakni egy hdd-t és egy pendrive-t, de a hdd már felpörögni sem tudott..... Konkrétan egy Samsung hordhozható hdd-vel tapasztaltam ezt. A 3600-asom pedig most 2 hdd-t hajt meg minden gond nélkül: egy Iomega-t és egy Samsung-ot. OpenWrt vagy Vargalex firmware-t érdemes felrakni ha torrentezel, ha speckó dolgokra szeretnéd felhasználni, de a finomhangolásuk egy kis időt fog igénybe venni. Ugyanakkor nem is veszed észre, hogy a finomhangolással te is tanulsz egy csomót, ami bármikor jól jöhet.
Üdv: Szabi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen program, ami...?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Sorozatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest