Hirdetés
-
PROHARDVER!
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joe123
senior tag
válasz
BlackV #17180 üzenetére
Én azt érzem, hogy ha lesz még egy kör felfelé, akkor a mostani kb 50% részvény kitettségem leépítem kb. 25%-ra (kiszórom amin megfelelő nyerő van az utóbbi időből). S mivel úgy tűnik, hogy drelnökúr úgysem bír majd magával, lesz még itt a mostaninál nagyobb piac/bizalom szétverés is. Elég lesz azután újra bevásárolni. Ha pedig nem lesz kör felfelé mostanában, akkor üldögélek abban ami van.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
BlackV #17171 üzenetére
A 4GLD-t trükkjét pár éve kinyomoztuk.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
BlackV #17070 üzenetére
Nyilván short, de ez a marha rákapott az ízére, hogy szopassa a piacot. Mint amikor a medve emberhúst eszik először. Utána pont ezért vadásznak rá.
Csak ezzel a bolonddal együtt kell élnünk még közel 4 évig. Simán benne van valamit bedob megint csak, hogy ellenkező irányba menjen 5 perc alatt az egész piac. -
aAron_
őstag
válasz
BlackV #17027 üzenetére
Reggel óta esik Európa is némileg: STOXX600 Futures - Investing.com
Mod: piros vonal S&P 500, kék DAX futures.
#17015avl: Na ja, diverzifikáció rendkívül fontos, ez egy jó lecke volt rá. Arany egy kifejezetten hasznos elemnek tűnik most, ennek szerepét még jobban át kell gondolni.
-
Dare2Live
félisten
válasz
BlackV #16841 üzenetére
Maga a tény, hogy a panel 1-1.5misi/nm áron mennek okoz sokkot még ingatlanosoknál is. Illetve volt egy újpesti 43nmes 75misiért 1.74misi/nm.
Nekem a bikás park azért kulcs mert 2015ben 11-13misiért ment uez. Így lemérem, hogy ~9* változtak az árak ebben akategóriában ~10év alatt. Közben azonos pozit nézve egy junior ITs 2015ben kezdett 400/hóért, most meg ha szerencséje van ~800ért. És akkor az egyik hanem legnagyobb bérrobbanás az elmúlt 10évben ITben volt. -
kardkovacsi
senior tag
válasz
BlackV #16776 üzenetére
Azt nem tudom tudod-e de Kínában csak úgy gyárthattál ha közös céget csináltál valami Kínaival. Tehát az összes autógyár úgy gyárt ott, pl VW, BMW, hogy van egy kínai cég aki belelát mindenbe.
Nyíregyházi ismerős mesélte, Lego elvitte a gyártást Kínába. Addig senki se tudta másolni a Legót, mert alapvetően egy nagyon pontos gyártástechnológiát igényel. Csak fröccsöntött műanyagnak tűnik, de minden kockákba pattan bogyót 0.01mm vagy még alacsonyabb pontossággal kell gyártani.Na most felmész és annyi nyomi Legó hamisítványt vehetsz Alin amennyit akarsz. A kis g.cik lelopták az egészet és kinyomták otthon. Lego le is lépett Kínából, elég drága móka volt neki.
Ott a hazudozás, lopás a teljesen normális. Főleg ha a család érdekében teszed akkor meg is van bocsátva, kb. bárki által.
-
Vesa
veterán
válasz
BlackV #16714 üzenetére
"Tulajdonképpen igaza lett, ha nem is övé lett a jövő, de mostanra akkorára nőtt, hogy kereskedelmi világháborúra kényszerült az USA"
Ez egy érdekes téma, mivel
1. Kína a teljes technológiáját nyugatról lopta/leste el az odatelepült cégeken keresztül
2. Főleg abból él a mai napig, hogy nyugati piacokra exportál.Én nem igazán látom azt, hogy kínai önmagában egy sikersztori lenne. Már a kommunista rendszer miatt is bukik az elmélet, mert egy olyan országban eleve halálra van ítélve az innováció, ahol sikeres cégvezetőket egyik napról a másikra elvihet a fekete autó, hogy aztán soha többet elő se kerüljenek. Ott az Ali-s Ma esete, de lehetne sorolni. A központosítás sem tesz jót az innovációnak, nem véletlenül maradt le a teljes szovjet blokk szinte minden téren a nyugattól. kína mai napig a nygati piacoktól függ, a vám pedig arra is jó megoldás, hogy elmenjen a nyugati emberek kedve az olcsó, silány minőségű kínai vackok vásárlásától.
-
Pá
addikt
válasz
BlackV #16478 üzenetére
Ez egy jó hosszú cikk arról, hogy az USA gyengíteni akarja pénzét, hogy javítsa a külkereskedelmi mérlegét. Ebben semmi új nincs. Szerintem erre lennének sokkal egyszerűbb monetáris eszközök is.
Viszont az erős dollar nem oka, hanem a következménye a mostani vilagrendnek. Továbbra sem látom, hogy tudná megtartani az USA a mostani vilagrend előnyeit és közben megszabadulni a hátrányoktól. Egyelőre azt hiszik, hogy okosak és menni fog, de ilyenkor szoktak 2 szék közé ülni.
Persze ez alapvetően senkinek sem jó, egész világ fizeti a csekket. Hosszú tavon viszont jó lehet Kínanak és talán Europanak is, ha sikerül összefogniuk. Most legalább bejött egy erős motivator. -
válasz
BlackV #16458 üzenetére
Komoly megtakarításokat kéretik távol tartani a high risk asset classoktól (vagy inkább nevezzük egyiket-másikat játékszernek, ld certik), különben nemigazán beszélhetünk komoly befektetőről... Én is megjártam a hadak útját lassan 20éve, úgyhogy csak öregesen. Mindenki megtanulja valamelyik hupliban a mesterséget...
-
Vesa
veterán
válasz
BlackV #16198 üzenetére
+1
Nagy tervet nem látok én sem. Inkább csak pár ultranacionalista, valláskárosult/szektás agyhalott elefánt száguldozik a porcelánboltban. Aztán borul ami borul. Nem látok mögé semmiféle mestertervet. Kics olyan már ez mint putlernél, amikor a pártolói azzal jöttek, hogy atom, Poseidon csodafegyver, zseniális stratégia a Kijevi csúfos buktánál és hasonlók. Ott se volt mesterterv, 3 napra tervezek csak nem jött össze. -
-
Joe123
senior tag
válasz
BlackV #16417 üzenetére
De valahol az volt a deal, hogy USA intézi a világcsendőrködést nagyrészt a nyugati világ helyett, cserébe a dollár a világpénz, ami olyan előnyöket jelent nekik, hogy büntetlenül nyomtathatnak lóvét, anélkül hogy inflát okozna náluk, ezzel évente cirka 800 milliárd USD-t kaszálnak. (Nyomtatott pénzért tudnak terméket, szolgáltatást venni a világpiacon.) Na most ők azt szeretnék, hogy csendőrködni nem akarunk tovább ingyen, de az előnyöket azért megtartanánk. Erre kéne azt mondja egységesen a nyugati világ többi része, hogy a pacinak azt a bizonyos alkatrészét, kisfiam.
-
Major Lion
senior tag
válasz
BlackV #16417 üzenetére
Miert ne tehettek volna meg hogy kivonulnak egy ket eu-s bazisrol, hogy megkerik daniat hogy meg tobb katonat vihessenek gronlandra, amire egyebkent a jelenlegi keretek kozott is van lehetoseguk de megis csak egy bazison vannak jelen..Az egyetlen nyomas gyakorlo eszkoz az az hogy megfenyegtik daniat, csesztetik ukrajnat, hogy beleszallnak mindenkibe?
Erveles? Veled vagy Trumppal? -
forumpista
aktív tag
válasz
BlackV #16401 üzenetére
Ha Kina megtamadja Tajvant, ahhoz semmilyen uj ipari kapacitas nem kell az USA-nak.
a, Kina barmikor szetloheti Tajvant, az USA ez ugyben nem tehet semmit (termeszetesen ez nem erdeke Kinanak)
b, Kina megprobalhatja elfoglalni Tajvant, ezt az USA csak ugy tudna megakadalyozni ha kozvetlen bombazza az invazios hajokat es repuloket, es maris megerkeztunk az atomhaboruba (nem gondolnam hogy Kina hagyna hogy amerikai repulok lojek a kinai hajokat).
c, ha pedig mar elfoglalta Tajvant, nincs az az amerikai nehezipar ami kirakna oket onnan.Foleg hogy az amerikaiak latvanyosan nem kepesek sokaig kitartani (vietnam, afganisztan, most epp ukrajna).
Megjegyzem, trumpli epp haza akarja telepiteni a csip ipart ergo pont hogy nem akarja megvedeni Tajvant sem
-
Joe123
senior tag
válasz
BlackV #16401 üzenetére
Amennyiben ez lebeg a szemük előtt, akkor a transzatlanti szövetség gyengítése, az eddigi barátaikba való belerúgás tényleg olyan szintű hosszú távú stratégiai zsenialitásra utal, amit én már nem tudok követni, hiszen Kínának nekimenni nyilván sokkal jobb lenne egyedül, mint adott esetben az eddigi támogatókkal kiegészülve.
-
válasz
BlackV #16372 üzenetére
Kicsit visszanéztem az SP elmúlt pár korrekciójának időbeni hosszát érdekességképp:
2015 júli-2016 febr: ~6 hónap, W (~-15%)
2018 szept-dec: ~3hónap (~-20%)
2020 febr-márc: ~1hónap (~-35%)
2021 dec-2022 okt: ~9hónap (~27%)a covidos leolvadás az extra gyors lefolyásával kuriózum, a többiek mind bőven többet molyoltak, mint 1 hónap. A mostani cirkusznak még csak a hatodik hetét zártuk.
-
válasz
BlackV #16299 üzenetére
Legalább láthatjuk, hogy az USA vezetők nem technológiai analfabéták, a legmodernebb vívmányokat használják a döntéshozatalhoz. Problem?
Komoly tervei vannak a BYD-nak Magyarországon - Innen indul az európai terjeszkedés
Felvetődött bennem a kérdés, hogy a nagy USA vámokkal, és az USA-n kívüli világ kezdődő egymás felé fordulásával - főleg egy EU-Kína közeledéssel - lehet, hogy nagyon beérik ez a kínai autógyár idetelepítés? -
válasz
BlackV #16039 üzenetére
Az infla önmagában a fizetőképes keresletet csökkenti szvsz. HA a bérek nen nőnek úgy, mint a mindennapi megélhetés árai (ez esélyes az utóbbi kb 3 évre), akkor nehéz felfogni mitől is lett egy 'stenhátamögötti rom 400ezerért eladhatatlanból 4-5miska, vagy a rendben lévő falusi ház 4-5miskából 20.
Vevőimportra (holland, német nyuggerek felszállóágon) és a féktelen hitelezésre (csókplusz) tudok leginkább gondolni.
Igen, több a pénz, főleg a hitel, de kevesebb a vagyon.
Nemzetközi: az S&P500-at úgy tűnik Trump ide vagy oda, elég jól tartja az 5500 körüli támasz.
Letöréshez vmi újdonság kéne, pl az iráni háború beindulása. -
julius666
addikt
válasz
BlackV #16018 üzenetére
Ha jól értem, 2,5+ mrd PMÁP befektetés várta a kamatfizetést még az év elején összesen a 50+ milliós (PMÁP) állományú számlákon. Az azért nem kevés, ha csak az megmozdult volna se aludt volna Marci ilyen jól, szóval nyilván nem mozdult meg az se igazán.Ez azért nem kicsit meglepő számomra, ezen számlákat azért nem Marinénik kezelik, akár privát vagyonkezelő is lehet a képben. Közben ráadásul a forint se túl gyenge.
Ilyenkor valamiért mindig azt hiszem, hogy én vagyok a hülye, én nem tudok valamiről amiért megéri ilyen nagy pénzeket is ott tartani. Valami újabb lombardhiteles trükközés, vagy ilyesmi.
-
Simia
junior tag
válasz
BlackV #16010 üzenetére
Valóban macerás az államkincstárhoz képest egy ib nyitás
Meg nem is alternatívája a két dolog egymásnak.
IB -> tőzsde, deviza -> TBSZ -> illikvid -> hosszútáv
MÁK -> ÁP -> likvid befektetésHa olyan célokra tennél félre, mint nyaralás, felújítás, esküvő, költözés, autó, nyaraló, akkor arra csak a MÁK jó, az IB nem...
-
válasz
BlackV #12088 üzenetére
Igen, tudom, hogy nagy szemekkel néztél volna, mert akkoriban még a professzorok is gyakran csak pingvineztek.
...nem volt társadalmi diskurzus..
Már hogyne lett volna? A szakmában ez volt a kurrens téma sok-sok éven keresztül. A Közgázon minden hétre jutott egy előadás/konferencia a válságról, meg annak kezeléséről. Vagy mégis mit vársz? Hogy írjanak ki erről népszavazást?
#12091Simia
Azért akkoriban nem volt teljesen világos, hogy mi a jó megoldás, és igazából most sem világos, hogy vajon összességében jobban jártunk volna, ha hagyományos eszközökkel kezeltük volna a problémákat.Ez is hagyományos eszköz. A mértéke volt szokatlan, nem a módja. Fiskális stimuláció pedig nem volt opció, mert üresek voltak a büdzsék, és egyébként is értelmetlen lett volna. Érdemben stimulálni új pénzzel lehet, nem a meglévő torta átszabásával.
...és a szigorról (főleg a a Görög tapasztalatok hatására) átállt arra, hogy lehet hogy érdemes stimulálni szigor helyett...
Az, amit a Görögökkel csináltak gyalázat, és a Németek már csak ezért megérdemelnének egy picsán rúgást.Szóval abban szerintem is teljesen igazad van, hogy az eszközárbuborék, és a társadalmi külömbségek növekedése a QE következménye...
Amúgy azt egyszer valaki leírhatná, hogy miért gond önmagában a társadalmi különbségek növekedése, ha egyszer mindenki jobban él a sztori végén. Persze a multimilliárdosok még sokkal-sokkal gazdagabbak lettek a részvényárfolyamok elszállása miatt, de ettől még a pórnép is bőven részesülhetett a jóból. Vagyis részesülhetett volna (jobban is), ha olyan a gazdaságpolitika. Ez viszont nem a QE hibája, hanem a politikusoké. Ezt az eltérést az adórendszerrel, és a fiskális politikával lehet kezelni.
de azt pl. szerintem még most sem tudjuk hogy milyen lett volna az alternatíva...
Nem volt alternatíva. Ha pörgetni akarod a gazdaságot, akkor ahhoz monetáris expanzió kell. Ez nem újdonság, hanem ős-ős igazsága a monetáris makrónak....hogy azt a korlátlan pénzt értelmes dolgokra költse az állam főtér-térkövezés helyett.
Most szerintem te összemosod a QE-t az EU-s támogatásokkal. A QE nagy része nem az államháztartásban kötött ki (közvetlenül), hanem a piacokon olcsó forrás formájában. -
Simia
junior tag
válasz
BlackV #12088 üzenetére
Azért akkoriban nem volt teljesen világos, hogy mi a jó megoldás, és igazából most sem világos, hogy vajon összességében jobban jártunk volna, ha hagyományos eszközökkel kezeltük volna a problémákat.
Pogi pl. simán nyomta az új monetáris elméletet még pár éve is -miszerint az állam nem tud csődbe menni, akár mennyit lehet büntetlenül költeni-, és sokáig úgy is tünt, hogy igaza van. Csak az utóbbi évek tapasztalata alapján teszi hozzá, hogy azért valahogy el kell intézni, hogy azt a korlátlan pénzt értelmes dolgokra költse az állam főtér-térkövezés helyett.
Olannyira működni látszott a pénznyomtatós megközelítés, hogy még az IMF is megváltoztatta a hozzáállását, és a szigorról (főleg a a Görög tapasztalatok hatására) átállt arra, hogy lehet hogy érdemes stimulálni szigor helyett.
Szóval abban szerintem is teljesen igazad van, hogy az eszközárbuborék, és a társadalmi külömbségek növekedése a QE következménye, de azt pl. szerintem még most sem tudjuk hogy milyen lett volna az alternatíva...
-
válasz
BlackV #12070 üzenetére
Miért, ha megkérdeznek, akkor mit mondtál volna? Néztél volna nagy szemekkel, mert azt se tudtad volna, hogy mit jelent. Utólag mindig könnyű okosnak lenni. A QE egyébként sohasem látott konjunktúrát csinált az elmúlt bő évtizedben. Az már tényleg magyar sajátosság, hogy ennek a jó részét ellopták.
-
julius666
addikt
válasz
BlackV #10145 üzenetére
Ha már jóslatok: Hussman június végén írta még, hogy szerinte lényegében megvolt a csúcs. Kíváncsi vagyok a dotcom lufi meg a GFC után eltrafálja-e a mostani ciklust is. Én továbbra is hiszek az inverz hozamgörbében mint leading indicatorban, de az elmúlt 1 év számomra irreális hegymenete után nem biztos, hogy mernék ilyen jóslatot tenni.
Itteni mércével permabear az ürge (erre ki is tér az írásban), nyilván ehhez mérten kell kezelni amit ír. Mondjuk ő legalább nem szokott folyton világvégével riogatni, inkább csak a saját értékeltségi metrikái alapján, ~10 éves időtávra vonatkozóan szokott erősen pesszimista lenni. Ritka, hogy ilyen konkrét, rövidtávú jóslatot tesz.
Fun fact: a poszt megírása után csinált egy ilyet:
Igazán nagy beszakadások az aranyat is gyakran magukkal rántják, nincs ebben semmi meglepő.Egyébként lustaport írása a FED emelési ciklusok jellemző menetrendjéről elég jó, ajánlom azoknak akik nem olvasták még.
-
Ixion77
Topikgazda
-
Drizzt
nagyúr
Az adatok szerint már egyértelműen csökkentek nominálisan is átlagban Budapesten a valós tranzakciós árak. Mondjuk lepkefing mértékben, meg bőven volt honnan. Persze ha elég széles idősávot veszünk, lehet csak egy oldalazás völgy része lesz.
-
Mercutio_
félisten
-
j0k3r!
senior tag
Ezt nem teljesen értem. Amit írtam az csak egy adat, emellett legalább ilyen fontosak az aktuális jelzáloghitel kamatok is például.
#2840 Ringman: Remélem hagyják most pár évig működni a piacot, azaz (igény esetén) engedni esni, ha éppen akar és nem fogják erőszakosan az egekben tartani. Minél tovább iktatod ki a korrekció intézményét, annál nagyobbat fog az inga visszalengeni és itt most nem is csak feltétlen az anyagi oldalra célzok.
-
Ixion77
Topikgazda
"vonzó maradjon a dollár a kihivoval szemben"
Pár hete láttam egy interjú videót ezzel kapcsolatban. A pontos adatokra már nem emlékszem, de a lényeg az hogy míg 30 (?) éve az USA részaránya a világ GDP-jében 40% (?) körüli volt, mára ~20%-ra (?) esett. A szerződésekben viszont ennél sokkal nagyobb a dollár részaránya a mai napig. Ez az egyenlőtlenség előbb-utóbb feloldódik. Az USA próbálja ezt az időt kitolni, mivel nekik ez jelentős hátszelet jelent, más országok (pl. BRICS) meg ennek ellenkezőjében érdekeltek.
A magasabb kamatokkal ugyan lehet egy kicsit szimpatikusabbá tenni a dollárt, viszont ezért lassabb fejlődéssel fizetnének, ami nem hiszem hogy hosszabb távon megérné nekik. -
aAron_
őstag
Tehát befektetői szempontból vizsgálod a kérdést? Akkor szerintem annyira rövid az időhorizont, hogy nem érdemes ezzel foglalkozni; más folyamatok jóval meghatározóbbak lesznek. Csak a szokásos közhely mondható el: diverzifikáció, diverzifikáció, diverzifikáció.
-
j0k3r!
senior tag
Tudom mit állít Pozsár, régóta ugyanazt írja. Nem mondtam, hogy nem lesz valamikor igaza, csak azt, hogy tudni kell a mögöttes motivációját/elfogultságát. A fontosabb kérdés, hogy mikor lesz igaza? 5 év, 10 év, 20 év, 50 év múlva? Nem olyan könnyen adják fel sem az unipoláris világrendet, sem a reserve currency státuszt. Általában vér az ára a változásnak, ha a történelmet nézed. Én most 34 éves vagyok, jelenleg azt gondolom, hogy kitart a dollár hegemónia a nyugdíjamig (a tévedés jogát természetesen fenntartom).
Jó videó a témában: Principles for Dealing with the Changing World Order by Ray Dalio
(a könyv is megvan, az természetesen részletesebb) -
aAron_
őstag
Én elolvastam, de nem igazán tudom ezzel mit lehetne kezdeni. Már egy ideje egyértelmű, hogy kínai központtal egy új ellenpólus kezd kialakulni szemben a nyugati világgal. USD szerepének csökkenése ennek természetes következménye.
Sajnos monetáris gazdaságtanhoz nem igazán értek, de ahogy én látom az ECB és a BOJ is egészen jól elvan anélkül, hogy a JPY vagy EUR (más okokból eredő problémák vannak) USD-hez hasonló pozícióban lenne. Miért ne tudná a FED / Treasury kezelni a helyzetet?
-
j0k3r!
senior tag
Pozsár jókat ír, már legalább egy évtizede várja, hogy összeomoljon a dollár és valami commodity-ra épülő új világ jöjjön el. Persze a gyakorlati alkalmazásáról soha nem ír. Gondolom amikor országok majd egymással kereskednek, akkor hozzák-viszik az aranyrudakat real time a mostani ledger rendszer helyett. Ezután kicsit utánanéztem Pozsárnak és rájöttem, hogy nem érdek nélkül mondogatja ezeket, a Szaudi jómadarak ott vannak a Credit Suisse mögött. Innentől összeállt a kép, azóta más szemmel nézem az írásait. Ahogy az angol mondja "take it with a grain of salt". A Nyugat alkonyát is már 1918-ban megírta Oswald Spengler, de valahogy nem akar összejönni 100 évvel később sem
-
Hi!King
őstag
Én nem is pusztán ettől gondolom konteó kategóriának. Hanem azért, mert nem gondolom, hogy ez elsősorban a recesszió generálásáról szólna, pusztán arra lennének más eszközök is, a recesszió egy mellékhatása annak a monetáris szigorításnak, amit nagyon régen meg kellett volna már lépni, valamikor a válság utáni kilábaláskor.
-
Ixion77
Topikgazda
"Amit jó lenne tudni, hogy mennyire elszánt ebben a FED, mert valójában ez most nekik is egy kísérlet, kiszámolni a következményeket ők sem tudják."
Pillanatnyilag az USA-é a világ legerősebb, legjobban álló gazdasága. Tehát egy világszintű recesszió nekik ártana a legkevesebbet, ők tudnának a leggyorsabban, legkönnyebben kijönni belőle. Ugyanez már nem mondható el Kínáról és az oroszokról. Tehát érdekük a világszintű recesszió, elő is fogják idézni. Egyetlen dologtól félnek szerintem: nehogy túl mély legyen. Ezért igyekeznek mindent maximális kontroll alatt tartani. Még a tőzsdén is azt látom múlt nyár óta, hogy amikor megindulna, a FED megakasztja, amikor beesne, a FED megtámasztja.
Szerk.: Most is érkezett épp egy hír, ami egyértelműen mutatja hogy mennyire komolyan gondolják Kína megszívatását: Kivégezné a modern kínai chipgyártást az USA
-
j0k3r!
senior tag
-
Ixion77
Topikgazda
Kb. ugyanezt gondoltam. Jelentkeztem topicgazdának, aztán ha az leszek, akkor majd igyekszem értelmesen visszaterelni a mederbe a folyót ha nagyon kiáradna. Nem hiszem hogy nagy gond lenne belőle. Az érdektelen offok többnyire úgyis maguktól elhalnak hamar.
Úgy gondolom, hogy ez a topic szabadabb lehet mint a másik. A "van X forintom hogy fektessem be" látogatókat átirányítjuk a régi fórumba. Akik viszont jobban gyakorlottabbak gazdasági ügyekben, azok meg tudjanak hol fecsegni, ne kelljen állandóan kényelmetlenül érezni magukat offolás miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- OLED monitor topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gumi és felni topik
- Milyen processzort vegyek?
- Óra topik
- Gaming notebook topik
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Nagyszerű állapotú, dobozos ASUS Prime Z270-P
- ASUS ROG Strix G16/i9-13980HX/1920x1200/165Hz/32GB/1TB/Geforce RTX 4070 8GB
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Phone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 86%
- Lenovo ThinkPad 40AF + Lenovo 135W + Lenovo USB-C kábel (hybrid) DISPLAYLINK
- Apple iPhone 12 Mini 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest