Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lemusz

addikt

válasz Wn2tl #18086 üzenetére

Azt tapasztalom mindegy mit diverzifikál földrajzilag az ember, az irányt hogy észak vagy dél így is úgy is az S&P500 Futures diktálja, aztán a különböző eszközöknél már csak az elmozdulás mértéke kérdéses. Olyannal kellene diverzifikálni, aminek semmi köze a dollárhoz és ellenkező mozgást tud végezni, mint a piac.

Én VUAA-ból ültem át VWCE-be védekezés gyanánt, ez jó döntés volt, tompábbat esett, de a visszakör meg olyan gyors volt, hogy reagálni nem tudtam, az 5%-os egymást követő napi esések fájdalmas emléke még mindig bennem van és kb minden szinten azt figyeltem nem-e csak egy dead cat bounce-nál járunk. Jó sok tapasztalatot szereztem a fél évvel ezelőtti lump summom óta, kvázi azonnal átéltem egy 20-30%-os lebegő tőkevesztést. Volt néhány napon belüli swing trade-em is, aminél megtanultam, hogy lefelé körben felesleges növelni az állományt mert annál nagyobb mértékben bukok, aztán azt hogy ha így is úgy is gyengül a dollár, akkor talán jobb olyanba fektetni ahol a mögöttes eszköz eurós. Nem mondom, biztonságosabb érzés az all-world, meg a gyengült dollár miatt is szerencsésebbnek érződött lévén ez talán nem 100% dollár kitettség, hanem valahol 65-100% között van félúton, de az elmúlt napokban egyre jobban FOMO érzésem van vissza ülni full amcsiba (VUAA/QDVE), mert ha megyünk új csúcsokra (néhol már 6500-7000-ről is mernek beszélni), akkor ez jobban hozna még dollár gyengélkedéssel is, EURUSD sajnos nem ad kellő jelet ehhez, úgy tűnik 1.10 feletti szint az új norma és kitudja még mit hoz a jövő. Új pénzeket meg továbbra is európába tervezek rakni (EXS1-IMAE), én így "tiltakozok" Trump ellen. :)

Új hozzászólás Aktív témák