Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem. neki eleve ez volt.
Ach So.Meglepoen jol vizsgazott igy a rendszer, bar a gaz adagolasa nagyon furcsa/lusta lett a normal allashoz kepest. Fogyasztasban 3dl lett a kulonbseg 6.4l vs 6.7l (95% autopalya)
Ezzel csak az a bajom, hogy mindent is takarékra vesz. A fűtést-szellőztetést is...
Ez már kicsit erős aszkéta dolog, ha ennyire spórolni szeretnék, akkor nem új autót veszek...- A extra nagy rahagyas a benzinnel tovabbra is bosszant, de majd megszokom
Nem fogod - én sem tudtam... -
Ck.
addikt
Gyerekek, (adaptív) tempomattal kapcsolatban két idegesítő dologra létezik-e megoldás?
1. Ha már be van állítva egy bizonyos sebesség, azt nem lehet felülírni a ‘set’ újbóli lenyomásával, hanem előbb le kell oldani a tempomatot, majd új értéket felvenni. Más márkákkal nem volt szükség e köztes lépésre.
2. A sebesség növelése és csökkentése túl nagy léptékben állítható csak, 5 mph az túl sok. Egyesével sokkal jobban szabályozható lenne. Ez állítható valahol a menüben? Nem találtam semmi erre való opciót. Esetleg diaggal?
-
Qtya123
őstag
Szerintem a sárfogó gumi nem fog csillapítani a zajon. Az max annyit akadályoz, hogy egy minimálisan kevesebb víz verődik fel az alvázra, de a lényegi víz felcsapódási zajt a kerékjáratokból érzékeled.
Amúgy én nem merném szigetelni ilyen anyaggal a kerékjáratokat kívülről, mert félnék, hogy valahol egy kicsit elenged a környezeti viszontagságok miatt. Aztán alá megy a víz/sár és nem szárad ki rendesen.
-
Veron
addikt
válasz
Gombinyó #13188 üzenetére
Jol latom, hogy a kerekjaratokat kivulrol szigeteltek?
ma mentem esoben es a viz felcsapodas jol hallhato volt. Lehet ezen egy sarfogo gumi segitene. egy kulso szigetelest bevallalnek de a karpit leszedesetol tartok kicsit. A vegen meg jobban zorog majd@No.01 a GY V3rol en is csak jokat tudok mondani foleg komfort teren.
-
Ck.
addikt
Részben az, mondvacsinált ürügy, de igazándiból magam sem tudom megmondani, hogy miért. Talán túlságosan unatkozom a Mercedes és BMW után, túl sok a szabadidőm így, hogy nem kell szervizbe rohangálni állandóan.
@Paxker315:
Általában farral állok be mindig, de most így adta csak ki, tömött parkoló + 6 másik autó állt mögöttem üres helyekre vadászva, nem volt hely forgolódni, ez meg rögtön a behajtó mellett volt, épp akkor álltak onnan ki. De a hátulja amúgy talán még alacsonyabb is mint az eleje, akadtam már fel azon a végén is.@Cifu:
Tavaly nyár óta van meg Villám, az ő utódjaként kerestem a SUVokat mostanában. Viszont tegnap számoltunk, osztottunk-szoroztunk aZasszonnyal, nem lesz mostanában autó csere. Inkább lefogyok. -
No.01
addikt
Nem. neki eleve ez volt.
A szemelyes velemenyem pedig az, h ez inkabb indok kereses, h miert is kell autot valtani.
En rendszeresen jarok ilyen es ennel sokkal durvabb (jarda)szegelyekkel korberakott helyeken. Ami szemmel gazos oda eleve nem is probalok beallni.
Karacsony elott volt olyan, h nagyon kilogtam volna igy nem mertem eleve elorebb allni, kerestem masik helyet.Akit esetleg erdekel egy kis hasznalati tapasztalat (2021.10. havis 2.0 Corolla TS) annel roviden elmondanam, hogy:
- A decemberi idoszakban sikerult 2x lefutnom ugyanazt a tavot (2x ~890km)
Vegig tempomapt 140. A kulonbseg annyi volt, h az elso utnal durvan esett az eso igy sokszor kellett visszabb vennem a tempobol nehol 120 korulire vagy meg az ala is.
A tempomat nekem igy neha mar tul "aggressziv" volt, igy eloszor kiprobaltam az ECO modot.
Meglepoen jol vizsgazott igy a rendszer, bar a gaz adagolasa nagyon furcsa/lusta lett a normal allashoz kepest. Fogyasztasban 3dl lett a kulonbseg 6.4l vs 6.7l (95% autopalya)
- Voltam 0. szervizen (~6000km) csak szuro, olaj + munkadij. 46e Ft-ot fizettem.
Azert itt volt egy kisse furi eszrevetelem. Az olajat (0W-16) hatulrol hoztak 2 Eneosos kannaban. En azt hittem uj, de egyik kupak sem "reccsent" es a 2. kannaban is epp annyi volt amennyi a feltoltesi mennyiseghez meg hianyzott. Gondolom, h hatul merik ki a nagy hordobol. Johiszemu vagyok, de ez kicsit furan vette ki magat.
- A fedelzeti kijelzo egeszen pontosan szamolja a fogyasztast. Eddig max 1dl kulonbseget fedeztem fol.
- A extra nagy rahagyas a benzinnel tovabbra is bosszant, de majd megszokom
- A zongoralakk feluletek meg igy 2 honappal kesobb is tokeletesen karcmentesek, de erre nekem kell szereznem v.mi foliat mert minden egyes portorlesnel felek, h megkarcolom. Viszont a poros belso meg baromira zavar.
- A Goodyear vector 4seasons 3 nagyon jol viselkedett teli korulmenyek kozott. Hoban 2x mentem ott eleve nagyon figyaztam, mert a friss ho alatt mar volt egy letaposott/jegesebb reteg. A hideg es az sok eso viszont nem volt problema. Tudom nem fair a CC+ al osszehasonlitani (foleg, h az a Priuson volt) na meg mert ez ujabb fejlesztes es a Michelin mar futott alulrol 30e km-t, de kanyarban es fekezesnel is lenyegesen jobbnak erzodott. -
Qtya123
őstag
válasz
Gombinyó #13188 üzenetére
Köszi a képeket. És tényleg nincs ott a lemezen semmi...
Jó, nyilván a Lexusnak sincs a kerékjáratokban és a csomagtartóban (legalábbis az IS200-nak, de ez egy 1999-es konstrukció)-De azért bekaphatja a Toyota, hogy egy minimális gyári zajszigetelésért a Lexus-ig kell menni. Az azért szerintem egyáltalán nem prémium szint/elvárás, hogy némi zajszigetelőt legalább az ajtókba tegyenek.
Az egyik képen feltűnt egy dolog: [kép]
A bekarikázott részen az csak árnyék az ajtó belsejében, vagy kapott üregvédelmet és az látszik? -
Qtya123
őstag
Gombinyó fórumtárs:
Amikor vitted zajcsillapításra az autód, akkor láttad szétszedve, hogy milyen az ajtók belseje?Volt az ajtók lemezének a belső felén az a zajcsillapító bitumen, vagy milyen lap, csak nem volt elégséges méretű gyárilag? Vagy egyáltalán nem volt a lemezeken semmi?
Most jutott eszembe, hogy szedtem már le az IS ajtóburkolatát és ott volt egy négyzet alakú lap ráragasztva a lemezre.
-
Qtya123
őstag
Ez nagyon jó ír számomra. Nem vagyok a mankókerék híve. Szerencsére akkor a szedánban lesz hely, nem spórolták le a méretet. Amúgy durva, hogy most már ennek is örülni kell. Az IS200-ban teljes természetességgel ott van a gyári 17"-os alufelni, rajta a szabvány 215/45 gumival. Még csak nem is acélt raktak bele, hanem az alut. (aztán ki tudja, lehet anno ezt is rendelni kellett bele pluszba)
Erős a gyanúm, ha egy új Lexus csomagtartójába néznék, alapban már csak mankó lenne, de javítsatok ki.Az egyik első dolgom lesz, ha megveszem az autót, hogy kerítek bele egy 16-os acélkereket. Emelőm van, kerékkulcsból sosem a gyárit használtam. Az is van.
-
KTTech
veterán
válasz
KubanitoS #13173 üzenetére
Hát, nem tudom milyen assistance volt, de amikor a Seatban annyira benyomtam a kuplungpedált, hogy eltört, 1,5 óra alatt kint voltak... igaz ez UK, és nem Toyota volt (de ugyanaz a szolgáltató). Ha nagyobb távra utazok, akkor lehet amire eljutnék a mankó/pótkerékig a csomagokon keresztül meglenne a 1.5 óra 😃, eddig szerencsére csak egyszer kaptunk defektet, de akkor egy Daewoo Matiz volt az illetékes, fent Székelyföldön, elkaptunk egy jókora kátyút, lassú defekt... volt ugyan pótkerék, de mint kiderült, az se volt jobb (akkor még csak a barátnőmnek volt jogsija, én meg autót csak képen láttam korábban, soha nem volt a családban, tömegközlekedtünk, szóval érdekes mutatvány volt a kerékcsere) 😃
Aztán a Golf 3-asom okozott néhány kellemes meglepetést, mint pl. gyújtótrafó halál egy dupla körforgalom közepén, kuplunghiba 2x (mindkét esetben 3-asban elmentem vele még a szerelőig, de világított a besz*rásjelzőm rendesen). Na azóta van assistance minden kocsin...
-
-
Qtya123
őstag
"Szvsz annyiba, amennyibe a Toyotánál a mankókerék kerül, felnistől lehet venni egy 4 évszakosat acélfelnin"
De befér a pótkerék gyári helyére a normál szélességű abroncs? Nekem úgy rémlik, hogy már a legtöbb újabb autónál csak mankókerék méretű az azt befogadó "bili" része a csomagtartónak.
-
Gombinyó
őstag
Én meg hallottam motorcserés sedanról, 1.6 benzines. Attól még az egyik legmegbízhatóbb motor volt a piacon, amíg lehetett kapni.
Sztem nem kell beparázni, addig jó amíg lehet kapni az 1.2T-t is. Kibővített gari 5 év / 200e km, ha valaki nagyon parázik, de már bizonyított az 1.2T is.Cifu: sógor szerelőtől jött neki a "bomba biztos" infó.
-
más téma: autóválasztó topicban volt szó arról, hogy az 1.2T hajlamos hengerfejesedni àllítólag. Valaki tapasztalt hasonlót?
Ahogy Sky11 is írja, nem igazán. Élek a gyanúval, hogy a már ezerszer említett és linkelt kenési problémák miatti esetet raktározta el valaki magában úgy, hogy "hengerfejesedik". Nem, nem hengerfejesedik jobban szvsz, mint más motortípusok...
-
válasz
KubanitoS #13170 üzenetére
A szmötyi nekem nem kell, maga a kompresszor meg egy gagyibb valaminek tűnik, amitől még lehet jó, de nem ennyi pénzért.
Nagyságrendileg a kb. 5000 Ft-s kompresszorokkal van egy kategóriában, én szoktam időnként használni, a célnak megfelel. 10e Ft-t tényleg nem ér viszont meg...Este 11-kor a világvégén (mert hol máshol kapna az ember defektet) biztos fun lehet.
1998-ban, még Skoda 120-assal kaptam defektet, de olyat, hogy az egyik kerékcsavart nem tudtam leszedni, szóval külső segítség kellett. Azóta nem volt szerencsére részem benne, pedig pár száz ezer kilométer van már a jogsimban...
A párom délután 2-kor a Soroksárin kapott defektet még a Golffal, hiába volt minden szerszám benne, akkor sem tudta kicserélni...
Szóval ilyen téren ez sokváltozós egyenlet.
Szvsz annyiba, amennyibe a Toyotánál a mankókerék kerül, felnistől lehet venni egy 4 évszakosat acélfelnin, kerékanyákkal, emelővel, kerékkulccsal, rögzítőcsavarral (mert ugye azt sem adják...), és még marad is bőven... -
KubanitoS
veterán
válasz
gaborn1 #13171 üzenetére
Este 11-kor a világvégén (mert hol máshol kapna az ember defektet) biztos fun lehet.
De amúgy olvastam valahol, hogy valakinek gondja volt és hívta az asszisztanszot (nem biztos, hogy Toyota volt!) hétvégén, aztán közölték az emberrel, hogy majd hétfőn munkaidőben mennek is.
-
KubanitoS
veterán
válasz
Qtya123 #13169 üzenetére
Ebben az a vicces, hogy a fentebbi kép szintén Suzuki pótkerékről van. Amikor 2018-ban vettem az első S Crosst, akkor “extraként” belealkudtam az árba és olyan elrendezésben kaptam, mint a fenti képen van. Azt hiszem 45 ezer volt mindenestül és a defektjavitó + a mini kompresszor is maradt mellé. Ezek szerint azóta ott sem lett jobb a helyzet.
Na de visszatérve az eredeti hőbörgésemre: árulnak jófogáson Toyotákból kiszedett defektjavító szettet (kompresszor + szmötyi) olyan 10 ezer körül. A szmötyi nekem nem kell, maga a kompresszor meg egy gagyibb valaminek tűnik, amitől még lehet jó, de nem ennyi pénzért. Végül egy kompakt méretű Xiaomi 70mai Air Compressor Lite nevű cuccot rendeltem. Videók alapján meggyőző cuccnak tűnik.
-
Qtya123
őstag
válasz
KubanitoS #13167 üzenetére
Ó, hát azt a telhetetlen fajtádat!
Téged elláttak minden jóval! Legalábbis manapság már ez jónak számít sajnos....Apám mikor megvette az új autót 2020-ban (Swift) csak defektjavító volt. Vett hozzá pótkereket, de kellett venni leszorító csavart is, meg emelőt is. Ami még jobban kinyomta nálam a biztosítékot, hogy az emelőt nem lehetett ám a gyári helyre csak úgy betenni. Neeem. Ott csak 3 menetes lyuk volt a karosszériában. Vegyél hozzá még egy kis vas konzolt is, amit felcsavarozol oda és úgy tudod rögzíteni az emelőt.
Ja és még másik hungarocell szivacs is kellett volna, mert a pótkerék enélkül kidomborítja a csomagtartó szövetét. A defektjavítóhoz adott hungarocell bélés az természetesen nem jó hozzá. 20e Ft felett lett volna egy darab gyári hungarocell. Inkább vágott bele magának egy méretpontosat megmaradt ház szigetelésből.
Amúgy most volt a totalcaron egy kompresszornak a tesztje, én szerintem azt venném, máshol is jókat írnak róla: [link]
-
KubanitoS
veterán
Lehet nem jött át a lényeg, engem az érdekelne, hogy milyen mini kompresszort vegyek, hogy az passzoljon ebbe a rögzítőelembe, amelyből kispórolták a gyári kompresszort. Hátha esetleg már valaki pótolta... Ha már a helyet meghagyták neki, a kerékkulcsokat meg abba a zacskóba behányták a pótkerék mellé. Lehetett volna ezt azért igényesebben is.
-
Mongyő...
Tényleg így van, én az UX-re gondoltam, ami ugye kompakt SUV, tehát az Outlanderhez képest egy számmal kisebb kiadás. A komfort terén, ha csak nem vagy különösebben terebélyes, nem biztos, hogy az UX rosszabb lenne - itt megint kérdés, hogy 2 v. 3-4 fővel utazol, mert hátul nyilván más a történet. -
Ck.
addikt
& KTTech:
Kicsit meg vagyok most kavarodva, pedig a szilveszter elég lightos volt...
Én eddig végig az NX-et említettem, mint másik befutót, de Ti mindketten az UX-et írtátok. Arra is gondoltatok (a Lexus compact SUV-ja) vagy csak elgépelés?
Én őszintén megmondom, sokkal jobban tetszik az UX és modernebbnek is hat a 2017-18 körüli NX-hez képest, de kicsit tartok a méretétől. Jelenleg ugye az IS 300h van, annál az NX egyértelmű méret és ezáltal komfortbeli előrelépés lenne, főleg egy-egy hosszabb út során, mig az UX esetén nem tudom, hogy komfort terén nyújtana-e többet az IS-nél. Viszont ami mindenképp előny lenne az UX-nél, az az újabb generációs hybrid-hajtás, míg az ekkori NX még az előző generációs rendszert használja.
-
KTTech
veterán
Én többször megjártam az említett távot egy Toyota Yaris MK3-al, semmi gond nem volt vele
A mostani MK4-el még kényelmesebb lenne (hátul 2 embernek is kényelmes, hosszú távon is, rövid távon naponta 5-en utazunk benne - ez kb. napi 1 órát jelent)... már ha lehetne utazni rendesen.
A méret szerintem egy UX-nál is több, mint elég... a legtöbb embernek teljesen feleslegesek ezek a nagy méretű autók, csak mindent egy járművel akarnak megoldani, azt is, amire soha nem lesz szükségük.
Sokszor indok a sok csomag, nekünk, 2 fővel 3 hétre a csomag elfért a Yaris csomagtartójában - csak értelmesen kell pakolni - és még hely is maradt, a hátsó ülésre meg ment az abszorbciós hűtőgép. Visszafele költöztettünk is, tehát 3-an jöttünk, bent volt még egy 55"-os TV is, úgy már szűkös volt azért, a hűtő teteje plafonig volt pakolva (és nem jött extra csomag utánunk, más járművel)...
-
Így márt értem.
Nézd, a saját véleményem, hogy ha nagyon hosszú útra is indulnék (mint az említett 4-5 ezer km), akkor biztos, hogy minél kényelmesebb autót választanék. Én továbbra is azt mondom, hogy az UX jobb választásnak tűnik saját, csekély tudásom alapján, kivéve, ha négyen ingáztuk, mert hátul kicsit szűkös.
Megértem, hogy ár/érték terén az Outlander vonzóbb, szóval innen nézve már a szubjektív tényezők döntenének szvsz. Ülj bele, próbáld ki, dönts. -
Ck.
addikt
A _nem_felárat használtként értettem a fent említett öntöltő hybrid modellekkel szemben. Sima belsőgésű motor számomra már nem létezik, azoknak az árát teljes mértékben ignorálom is, eszem ágában nem volna úgy venni Outlandert, meg igazából mást sem. Hybrid vagy plugin-hybrid SUV-ok vannak csak képben.
Van elektromos egyébként a háznál, de fő autónak most még nem vennék a kusza infrastruktúra miatt. Évente 1-2x hazajárunk Magyarországra és azt az oda-vissza 4-5 ezer km-t nem lehet elektromossal idegbaj és plusz 2 hét töltési szabadság nélkül végigcsinálni.
-
Jelen esetben nincs plugin felár...
[8.3 millió egy sima benzines, 2020/08-as Outlander, 4200 km-el]
[De 8 millióért 2021-es szalonautót is el lehet hozni CVT váltóval]
Ehhez képest 9 milliótól kezdődnek a 2017-es, 2018-as PHEV Outlanderek.Hát jó..., ha nincs plugin felár, hát nincs...
...mert az azonos évjáratú RAV4 és NX is 1-3 millióval drágább és azok csak hagyományos öntöltő hybridek.
Igényesebb beltérrel, nagyon megbízható és kiforrott hibrid hajtással.
...hanem a környezeti oldala, a komfort is (jobb szeretem ha be sem indul a motor),...
A környezet (gondolom a környezetvédelemre gondolsz, ami egy 1.85 tonnás batár esetén hát... nekem picit erőltetett, a környezetvédelem nem ott kezdődik, hogy minél kevesebb fosszilis üzemanyagot raksz az autóba, hanem minél kevesebb és kevésbé szennyezően kitermelt anyagból építsék meg a járművet...) és komfort (zajcsillapítás kérdése ez belsőégésű vagy hibrid meghajtás esetén) oldalát én nem látom megalapozottnak, de végül is a saját nézőpont kérdése az egész.
...valamint az elektromos hajtás iránti csillapíthatatlan szenvedélyem (5 éves korom óta, gyakorlatilag trolikon és villamosokon nőttem fel).
Ezt az apróságot eddig nem említetted.
Értem én, hogy elektromos-autó rajongó vagy, de akkor ott lóg ki a lóláb, hogy nem PHEV kellene, hanem elektromos autó. 8-9 millió forintért 2017-2019-es, keveset futott e-Golf-ok, Hyundai Ioniq-ok között válogathat az ember.Az autóvásárlás nem racionális döntés, ha neked elektromos hajtás kell nagy testű SUV-ba, és ilyen nagyságrendű pénzért, akkor a jelek alapján már igazából eldöntötted, hogy Outlandert szeretnél.
Ha azt szeretnéd, hogy lebeszéljünk róla, akkor viszont milyen érvekkel lehetne megingatni? Ami negatív érv létezik, az elhangozott.
-
Ck.
addikt
Jelen esetben nincs plugin felár, mert az azonos évjáratú RAV4 és NX is 1-3 millióval drágább és azok csak hagyományos öntöltő hybridek. De egyébként kérdésedre válaszolva felár ellenében sem számolok utána, mert nálam ez nem csak a megtérülés része, hanem a környezeti oldala, a komfort is (jobb szeretem ha be sem indul a motor), valamint az elektromos hajtás iránti csillapíthatatlan szenvedélyem (5 éves korom óta, gyakorlatilag trolikon és villamosokon nőttem fel). Ettől függetlenül egyelőre még tanakodom, próbálok infót gyűjteni, esetleg megnézni párat élőben, valamint felvenni a kapcsolatot néhány márka szervízzel, az érintett autók akku kapacitását és szerviz igényét illetően. Igazándiból az Outlander garancia idő utáni fenntartása az ami számomra egyelőre kérdőjeles, tapasztalat hiányában. A Toyota és Lexus esetén ezzel nincs problémám, mert itt tudom érvényesíteni 10 éves Relax garanciát és 15 év hybrid garanciát.
-
Megkérdezhetem, hogy utána számoltál-e annak, hogy megtérül-e a töltés miatt a plugin felár? Mert szerintem nem fog. Ha ingyen tudod tölteni, akkor esetleg...
És ilyen téren érdekes kérdés, hogy meddig lesz hatósági áras az otthoni áram vagy mikor kezdik el az elektromos autóknál is valahogy behajtani azokat az adókat, amik a belsőégésű motoros járművek esetében jelenleg a benzin és Diesel üzemanyagok árába van beépítve.
Az UX és az Outlander nem egy kategória, az Outlander fapad az UX-hez képest. Ezek alapján nem csoda, hogy drágábban mérik a Lexus-t.
Szóval a saját véleményem az ezek alapján, hogy kissé kifacsarod a szituációt, ha tetszik az Outlander, akkor vedd meg. Ne próbáld meg megmagyarázni...
-
Ck.
addikt
Nekem az elektromos hatótáv teljes feltöltéssel a napom 70-80%-át általában lefedné, van amikor teljesen is. Igen, maga a márka nem egy kategória, de azért egy Lexus is tud zörögni, valamint plugin sajnos nincs belőle, csak a legújabb modellben, de nálam az nem játszik jelenleg sajna.
Ebben az ár kategóriában és méretben az Outlander teljesen egyedülálló, de nem akarok saját magam ellensége sem lenni. Üzemeltetési költségben kiadná a matek bőven, ha nem lennének vele problémák és hasonló megbízhatóságra számíthatnék, mint a Toyota/Lexusnál.
Gondoljátok, hogy a használt piac nem véletlen árazta így be? -
No.01
addikt
Dontsd el mit akarsz mert az emlitett 2 marka ket elegge kulon kavehaz...
Az Outlanderrel mi szemezgettunk, de abban a pillanatban, h kifogy a akksibol a szufla akkor eszik rendesen. A kollegamnak mar a 2. van ok imadjak, de nekik belefer a hataotavba a legtobb dolog. Ha megsem igy lenne akkor o 10-11l-es fogyasztast mond atlagban. Ahogy emlitettem nekik ez nem gond, nekem ez mar nem sok lenne.
A regi hybrid Rav4 ennel kb 3 literrel eszik kevesebbet es ~2EUR/liter arnal az mar sok. Nekunk legalabbis. -
Ck.
addikt
Szerintetek a 2017-8-as NX vagy RAV4 (ez utóbbi nem is tetszik)helyett mennyire bolond vagy érett ötlet egy szintén hasonló évjáratú vagy talán picit újabb Mitsubishi Outlander PHEV-ben gondolkodni? Egyszerűen bomba ár-érték arányban van, az NX-hez képest például milliókkal olcsóbb azonos évjáratokban és mégiscsak plugin.
-
válasz
Qtya123 #13143 üzenetére
A motor és az erőátvitelt említettem, az tényleg azonos.
Elcsodálkoznék, ha a futómű azonos lenne, lévén az E170 Corolla a Toyota New MC Platform-ra építkezett (ami azonos a korabeli Avensis, RAV4, Prius, stb. alapokkal), míg az E210 Corolla már a TNGA-C platformra épül (és osztozik a CH-R, Prius, Corolla Cross és Lexus UX típusokkal rajta).
Nem zárom ki, hogy a futóműben lehetnek elemek, melyek megegyeznek, de hogy azonos lenne, azt azért erősen kétlem. -
Qtya123
őstag
"Nem ugyan az a technika, legfeljebb a motor és erőátvitel azonos.
Az E210 mellett szól a gyári Android Auto / Apple Carplay támogatás például."A technika alatt pontosan a vasra gondoltam. Ugyanaz a motor, váltó, futómű.
Az engem egyáltalán nem érdekel, hogy android auto és ilyenek. Annyira nem, hogy nem is tudom mi az és utána sem néztem.
Elektronikai kütyük terén egyetlen dologban nem tartok lépést még csak tájékozódási szinten sem semmivel, ez pedig a mobiltelefon. 4 éve cseréltem le egy Redmi4X-re a széthulló nyomógombost. Addig marad, amíg szét nem esik. Totálisan hidegen hagy az autóban is ez a rész, igazából engem az se érdekelne, ha egyetlen darab kijelző és GPS sem lenne az autóban, csak manuális nyomógombok.
Ilyen téren egyetlen igényem van, legyen benne rádió. -
válasz
Qtya123 #13141 üzenetére
A beltér nekem egál, sőt a régiben jobban tetszik, hogy nem nyúlik fel a műszerfal fölé a középső kijelző.
Esztétika szempontjából nekem sem tetszik, viszont kicsivel feljebb kell a tekinteted vinned, így kevésbé kell "elnézni" az úttól. Minimális, de épp elég, hogy az ember furcsán érezze magát, ha például a navigációnál el kell vennie a tekintetét az úttól. Kényelmesebb a magas kijelző. Ezért állt át nagyjából mindenki erre...Mivel ugyanaz a technika (a 12. generációt is az 1.6 motorral venném, ha az lenne a vége) nem akarok 7-800e Ft-al többet fizetni ugyanannyi idős és ugyanannyit futott 12. generációért a 11-el szemben.
Nem ugyan az a technika, legfeljebb a motor és erőátvitel azonos.
Az E210 mellett szól a gyári Android Auto / Apple Carplay támogatás például.Amin meglepődtem, hogy ma reggel beszéltem egy volt munkatársammal, aki egy 2017-es 1.8-as Avensist vett, nemrég adta el és vett helyette egy új Nissan Qashqai-t. Azt mondta, hogy neki kissé lomha volt az Avensis, pályán, vagy nyaraláskor 2 személy+csomagokkal taposni kellett és szerinte akkor a Corolla még inkább az.
Embere váltogatja, én 9 évig egy 75 lóerős Golfot hajtottam leginkább, nekem az is megfelelt közlekedésre. Hozzá téve, hogy annak a sebességváltója szvsz nagyon jól volt kiosztva.
Az érdi M7-es emelkedőn nem álltam neki a középső sávból kielőzni, ha a belsőben nagyon nagy sebességgel jött valaki, de ennyi.
Az E210 1.6 szedán kapcsán is írták egy-két éve itt, hogy hát a sok EU környezetvédelmi szabály miatt hülyére fojtották és nem lehet vele dinamikusan haladni.
Dunno, szerintem elég korrektül lehet vele haladni, amíg a KRESZ szabályokat betartva közlekedsz. Aki meg a közúton akar Fittipaldizni az meg úgy sem Toyota Corollát akar...BTW ilyen téren tényleg számít, hogy milyen a sebességváltó kiosztása...
-
Qtya123
őstag
Kis beszámoló.
Ma kipróbáltam egy 2019 év eleji 11. generációs Corollát. Mellette állt egy 12. generáció is. Nagyon szép, kívülről sokkal jobban tetszik, mint a 11. gen, de majd meglátjuk mennyiért mihez jutok hozzá.A beltér nekem egál, sőt a régiben jobban tetszik, hogy nem nyúlik fel a műszerfal fölé a középső kijelző.
Mivel ugyanaz a technika (a 12. generációt is az 1.6 motorral venném, ha az lenne a vége) nem akarok 7-800e Ft-al többet fizetni ugyanannyi idős és ugyanannyit futott 12. generációért a 11-el szemben.
A beltérben jól elvoltam vezetés közben, nem mondom azt, hogy leesett az állam, de nem is azt vártam. A műszerfal nekem tetszik. Direkt lehúztam kicsit az ablakokat, hogy zörögnek-e az úthibákon, de nem zörögtek.
Összehasonlítva a 2003-as IS-el nem tűnik menet közben zajosabbnak, de csak városban mentem, szóval pályán nem tudom mi a helyzet. A kátyúkba, csatornafedelekre rámenve még tán egy kicsit kevesebb zaj is jön be a huppanásból, mint az IS-ben.VISZONT: A műszerfal zörög kicsit egyenetlen, úthibás úton. Nem azt mondom, hogy mérhetetlenül zavaró, de míg az IS-nél csak a nagyobb kátyúkban hallani egy picike zajt a műszerfaltól (úgy, hogy 18 éves és már volt szétkapva a műszerfal izzócsere miatt), ezzel szemben a Corolla műszerfal kisebb útegyenetlenségeknél is "beszél"...
A motor nem tűnt erőtlenek, de nyilván nem volt alkalmam forszírozni. Amin meglepődtem, hogy ma reggel beszéltem egy volt munkatársammal, aki egy 2017-es 1.8-as Avensist vett, nemrég adta el és vett helyette egy új Nissan Qashqai-t. Azt mondta, hogy neki kissé lomha volt az Avensis, pályán, vagy nyaraláskor 2 személy+csomagokkal taposni kellett és szerinte akkor a Corolla még inkább az. Én ezt fenntartásokkal kezelem. Az Avensis 1370 kg és 147 LE. Nekem az IS 1380 kg és 155 LE. Egyáltalán nem érzem azt, hogy a szemét ki kellene nyomnom pályán. A Nissan amit vett meg 140 LE és 1375 kg, nem értem én ezt. Szerintem az 1270 kg-os 132 LE Corolla és a fent említett autók dinamikájában nem kellene olyan eget rengető különbségnek lenni persze váltó és áttétel függő, de a 0-100 adatok is nagyon hasonlóak mindegyik autónál.
A váltó nem rossz, pedig az IS200 manuál után magas a léc. Összességében tetszett, néhány tesztben a csomagtartó és a hátsó ülések hátuljának kárpitozását fikázták szét, nekem nem volt vele gondom, igaz nagy igényem sincs.
A műszerfal halk zörgése kissé csalódottá tett, ~6 millás autónál azért nem örülök neki, de még az együtt lehet vele élni kategóriának tűnt számomra. Munkában szoktam használni egy 2013-as Focust, annak a belterénél a Corolla jobban tetszett, sokkal jobban éreztem magam benne, bár nyilván ebben a korkülönbség is benne lehet. -
Qtya123
őstag
Egyre többen írjátok a zörgő ablakokat. Ez mindannyiótoknál jelen van, vagy autója válogatja?
Próbáltam rákeresni youtube-on, hátha van róla felvétel, hogy képben legyek mennyire zörög, de nem találtam.
Teljesen felhúzott állapotban is jelentkezik, vagy csak akkor, ha le van engedve valamennyire?
Ha felhúzva is, akkor ezzel együtt a szélzaj is erősebb? -
gaborn1
tag
válasz
malnabokor #13131 üzenetére
Márkakereskedést kérdezted? Nekünk 2019-es Corolla van (nem tudom más-e a fejegység) és jött ki frissítés tavaly, 40 ezer körül volt az ára, azóta van android autó.
-
Köszönöm, tehát akkor a hanggenerátort hallottam.
-
malnabokor
senior tag
Sziasztok!
Családban lévő járművel kapcsolatban kérdeznélek titeket
Egy 2018-as, active style felszereltséggel rendelkező hybrid RAV4-es esetén milyen lehetőséget ismertek arra, hogy Android Auto/Apple Carplay kompatibilis legyen?
Szétnéztem a neten, és elvileg vagy a meglévő Toyota Touch 2 with Go multimédia rendszert lehet utólagosan felokosítani egy utólagos eszközzel, de inkább tűnik amolyan barkácsmegoldásnak, vagy pedig harmadik féltől származó multimédia rendszerre lehet cserélni a gyárit. Ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata, vagy ajánlása? Van ajánlott márka (Pioneer, Alpine, Sony, stb.), egyáltalán megéri-e az egész, működni fog minden más kezelőfelülettel, vagy inkább fogadjam el így, mert minőségben/megbízhatóságban minden más jelentős visszalépés lenne? -
Veron
addikt
válasz
Qtya123 #13104 üzenetére
Enyem pont ilyen szinu ezzel a belsovel, csak TS.
ahogyan Gombinnyo is irta a zorgo ablakokra szamithatsz. Azt hiszem 2020 (?) utan mas fajta ablakemelo kerult bele es az mar nem zorog allitolag.
az uj vs hasznalt mindig nehez kerdes. En meglehetosen halkis vagyok az esztetikara. Ezzel egyutt ha elheto a hasznalt futastobblete (15-20k km), de garis es lenyegesen jobban felszerelt, lehet inkabb a hasznalt fele mennek. Corollabol en nem adnam comfort style tech ala.
carplayre/AAra mindegyik frissitheto SWesen nehany Szt. Istvan elleneben.
Mas: ha mar alufelnirol is szo volt. Nekem egy garnitura gumim van a gyari alufelnin. Mit lehet vele tenni, hogy minel inkabb ovjam foleg a teli latyakkal szemben?
-
Ck.
addikt
Köszi szépen mindenkinek a megnyugtató/kevésbé megnyugtató szavakat!
Szerintetek ér valamit ez az alufelni biztosítás, amit a márkakereskedés megvetetett velem, vagy inkább halottnak a csók kategória és max kitörölni jó? Sosem volt sikeres tapasztalatom egyetlenegy biztosítóval sem ezidáig, semmilyen téren. -
Qtya123
őstag
válasz
Gombinyó #13121 üzenetére
Nekem az IS200-nál volt menet közben sípolás és ahogy lassult az autó a sípolás frekvenciája is csökkent és úgy 30-40 km/h alatt elhallgatott. Mintha valaki egy sípot fújna és ahogy gyengébben fújod bele a levegőt halkabb és mélyebb hangja lesz.
Már mindent körbenéztem, olyanokon agyaltam, hogy valahol valami kavics pont úgy beszorult hogy fütyül a résnél a menetszél és ezért van az, hogy lassabb tempónál elhallgat.
Sőt még a fék légterelő lemezére is gondoltam, nem-e ott fakad dalra a szél.Szerelőket én ilyen szintű gondokkal már réges-régen elengedtem és az is alap, hogyha bármilyen szerelő nyúl az autóhoz, utána átnézem a szerelést. Akadtam már így nem meghúzott csavarokra, burkolat alatt hagyott szerszámra, nem megfelelően visszarakott csatlakozóra és alvázvédelem után a sárvédő mögé begyömöszölve hagyott maszkoló papírra.
Végül megtaláltam a gondot, a bal első kerékcsapágynál a szimering gumija adott nagyon halk nyüszögő hangot, ahogy forgott a kerékagy. Ez a halk nyüszögés sebességnél sípoló visítás lett. Ekkor rákerestem youtubeon és nem volt ismeretlen a jelenség. Leszedtem a féket, fújtam oda egy kis hőálló réz alapú zsírt. Ez fél éve volt és tökéletes. Hátha a 300h-nál is ez van.
-
gaborn1
tag
válasz
JóGéza #13123 üzenetére
Szerintem is a hanggenerátor lesz. Miután vezettünk Camryt és a kereskedésben álltak vissza vele (elektromos üzemmódban) a helyére azt figyeltem én is, milyen "hangos" az elektromos hajtás benne. Gondolom ez ilyen (EU-s?) biztonsági feature, ha suhansz a városban halljanak a gyalogosog pl zebránál.
-
Ha már szóba került a sípolás...
A hibridnél normális az, hogy pl. tolatásnál előröl jól hallható magasabb frekvenciás hang jön? Vezettem hibridet, de akkor nem tűnt fel. Most ha álltam be a garázsba, akkor megüti a fülemet, de lehet, hogy csak azért, mert itt csend van, nincs, ami elnyomja... -
Gombinyó
őstag
Olvastam már csodákat az E210el kapcsolatban is, de azok általában egy-egy egyedi eset volt. A magyar fb csoportban már 1000+ fő van, így előfordulhatnak ilyenek.
Ha valaki azt gondolja, hogy hibátlan autókat gyárt a toyota az azért elég nagyot téved.
Munkatársam 5 éves IS300h-ra már szemmel látható összeget ellocsolt, mert nem találják mi sípol benne menet közben (szerelők hozzá nem értése miatt).E210-el kapcsolatban ami tömegesen jelentkezik, az a zörgő ablakok, amit zsírozással próbálnak megoldani első körben, majd emelő szerkezet cserével és utána, ha szerencséd van már nem fog zörögni. A másik az indulásnál koppanó kormányoszlop, ami jobb időben jön elő főleg, a toyota nem tudja mi a hiba oka (vagy nem akarja tudni). Pár kormányoszlopot már kicseréltek gariban (a kiszereltet pedig beküldték a központba vizsgálatra) ~1,5m javítási költség, de van akinél már az új is koppan. Ez húzódik már legalább 1,5 éve és azóta sincs megnyugtató megoldás.
Nagyjából ennyi a tipusra jellemző hiba eddig a két + év alatt mióta lehet kapni, nem vészes más gyártókhoz képest.
Egyedi hiba meg mindenféle volt már a széthulló kuplungtól kezdve a zörgő váltóig. -
válasz
Qtya123 #13117 üzenetére
"és nekem most tényleg azzal kell szórakoznom, hogy visszahívogatással szórakozok?"
Nekem az Android Auto miatt már kellett visszavinnem az autót, sőt, még fizetni is érte.
Ez benne van a pakliban. Abban reménykedhet az ember, hogy csak ritkán és akkor sem veszélyes dolog miatt hívják vissza... -
Qtya123
őstag
válasz
gaborn1 #13116 üzenetére
Nekem is megfordult ez a fejemben, hogy 20-30e, kontra 0 km nem biztos, hogy a világ, de vajon eladáskor mennyire fog számítani, hogy az egyik full fapad, a másik nem. Persze 8-10 év múlva, mikor eladom lehet már nem számít annyira, bár azért nyilván szeretnének sokan minél felszereltebb használt autót venni.
Cifu:
Azzal tisztában vagyok, hogy szó nélkül intéznék visszahívásban, ha valami eddig nem ismert nyűg lenne a motorral, de úgy lennék vele, hogy vettem egy új autót és nekem most tényleg azzal kell szórakoznom, hogy visszahívogatással szórakozok? Lehet, hogy teljesen túltolt félelem és óvatosság, de én úgy gondolkodtam, hogy az 1.6-nál már biztos nem lesznek meglepetések, az 1.5 meglátjuk milyen lesz. Amúgy szerintem a nálam lévő életciklus alatt maximum 120e km fog belemenni, de inkább kevesebb. -
gaborn1
tag
Igaz, de ha a motortól eltekintek, akkor is ott van az a különbség, hogy:
Az egyik 2 éves, keveset futott (sok 30k km körüli van) és olyan extrák vannak benne, amik nekem már (mivel használom őket) fájnának, ha nem lennének:
bőrkormány! (listaáran 7 milliós autóban nincs, helló), 2 zónás klíma, tolatókamera, elektromos deréktámasz, ülésfűtés és még jópár (esőérzékelő, első-hátsó radar stb stb)
A másik meg oké új, de elég fapados.Valamint autóvásárláskor mi figyelembe vesszük az értéktartást, újraeladhatóságot is.
Nem biztos, hogy pár év múlva könnyű lesz eladni egy műanyagkormányos fapad 1.5 corollát, aztán persze kitudja.
-
válasz
Qtya123 #13101 üzenetére
& Gaborn1: konkrétan semmi negatív információ nincs eddig az M15A és M20A motorokról (utóbbi ugye a 4 hengeres kivitel). Nagyjából minden Toyota személyautóba ezek kerülnek, kezdve a Yaris-októl a Corolla Crossokon át a Camry-kig, sőt az M20A megy a Lexusokba is vagy a 2.0 literes hibrid Toyotákba.
Hogy mennyire kiforrott technológia, azt majd megtudjuk, de a Toyota eddig is alapvetően korrekten kezelte a motorproblémákat, akár a ZR, akár az NR szériából, vagy a korábbiakról volt szó. Szóval ha esetleg ne adj isten valami ki is derülne az M15A vagy M20A szériás motorokról, egy gyári visszahívás keretében orvosolják azokat. Volt ilyenre példa a korai 1ZR motorokra is.
Itt a topicban írtam eleget a témáról, igen, én is a régi 4A motorszéria miatt szerettem a Toyotákba, mert az tényleg elpusztíthatatlan volt, ha cseréltek benne rendesen olajat. Ez többé-kevésbé azóta is igaz a Toyota benzinmotorokra (a diesel-eket kihagynám ebből). Ha volt is probléma, orvosolták.
Hozzáteszem, édesanyámnak az előző autója egy Ford B-Max volt az 1.0-ás háromhengeres motorral. Simán, probléma nélkül elment cirka 90 000 km-t 6 év alatt. A váltójával volt gond, de ez szvsz a gazdi hibája (szvsz 5 év után le kellett volna cserélni az olajat, de ez egy másik történet). Most egy Ford Pumával váltotta le, amiben ugyanilyen 1.0-ás motor van. Megy, mint a mérgezett egér, nincs vele gond... Ez csak annyiból tartozik ide, hogy egy relatíve fiatal autóról beszélünk Qtya123, és feltehetően nem fogod 200 000 km-ig hajtani, mert gondolom előbb fogod majd azt is lecserélni. Akkor miért aggódsz emiatt?
Hozzáteszem bő 2 évvel ezelőtt én is úgy voltam vele, hogy nekem megbízhatóbb a szívó 1.6, mint pl. a Ford turbós 1.5-öse (ezért esett ki anno a Focus). Csak azóta elengedtem ezt a témát. Igen, vannak extrém rossz motortípusok, de alapvetően erőltetett nézőpontok (csakis szívó 1.6-ost... amit sajnos a Totalcar vagy a SpeedZone is állandóan mantráz...) nem biztos, hogy megalapozottnak tekinthetőek...
-
Qtya123
őstag
válasz
gaborn1 #13105 üzenetére
Nem is a szín a lényeg, hanem az, hogy ezzel a kasztnival akarok 1.6-os motort. Meglátjuk tavasszal milyen lesz a kínálat. El kell adni még az IS200-at is. Eléggé rétegautó, szóval az is jó kérdés, hogy mennyi idő alatt fog majd elmenni.
Ezt az ablakzörgéses infót köszi, hogy megosztottad. Majd figyelni fogok rá próbaút során, remélhetőleg lesz épp a közelben egy megfelelően rossz út.
-
Paxker315
addikt
Részvét
. Párhuzamos parkolás a sötétben egy keszi dolog. Pár hete pont kellett, mivel 1 éve nem csináltam ilyet, meg is lepődtem, hogy elsőre sikerült. Mikor kiszálltam, láttam, hogy van ~10 centi a padka és felni közt, pont gondolkoztam rajta, hogy elég egy pillanatnyi figyelmetlenség, és máris kész a baj. Nagyon rühellt mutatvány amúgy, főleg, hogy hiába "támpontoznál", ha nem autók közé kell állni, hanem virágláda, fa, vagy más tereptárgyak közé
Ha megnyugtat, én rendszeresen csinálok olyat, hogy, tisztában vagyok valaminek a kimenetelével, és, ennek ellenére megpróbálom, aztán csodálkozok, hogy pontosan az lett az eredmény, amit tudtam, hogy lesz.. Nem az eszemért szeretnek
Legutóbbi atorvasztatinos élményem már fájdalmas volt számomra is -
galervin93
addikt
"a fél utca és a munkahely rajtam fog röhögni"
Hol laksz, hova jársz te dolgozni...? A vélemény olyan mint a s*gglyuk, mindenkinek van, csak senki nem kíváncsi a másikéra...
Az autó is csak egy használati tárgy, nem vitrinbe veszi az ember, lesznek rajta sérülések akaratlanul is, meg hát ahogy a fenti kép mutatja néha akarva is.(Bocs a fekete humorért, de inkább nevessünk mint sírjunk.)
Ettől függetlenül inkább késsen az ember, maximum emberélet/egészség esetén mondanám azt, hogy "meg kell csinálni", de ha már így alakult, akkor evvan, Mohácsnál nagyobb volt a blama. -
pècsimunkás
addikt
Én októberben jártam úgy, hogy cseréltem a kerekeket, és amíg kint voltam udvaron, a főberlő idióta menye becsukta a hátsó ajtót, ami ki volt támasztva.
Persze látta, hogy ügyködöm, sőt, még beszéltünk is pár szót. Akarok be menni, erre zárva az ajtó- kívülről nem nyitható, csak kulcsal. Kulcs a lakás ajtómban volt kívülről, be voltam biztosítva, hogy ne zarjam ki magam.
Na, a luvnya kizárt!
Felcsöngettem elöl a 4.emeleten lévő lengyelhez, hogy engedjen be. Be engedett, és hátul újra ki akartam menni, csak a kerék meg közben eldőlt, és szépen végig toltam a betonon, hogy ki tudjam nyitni a hátsó ajtót. A makulátlan felni gyönyörűen össze karcolódott
Persze, az én hibám is volt, mert leraktam az ajtó elé a kereket, de az ajtónál szembesültem, hogy nem tudok bemenni.
Bosszantó, mert sosem volt megpadkázva, és elég komolyan megkarcolta a beton. -
gaborn1
tag
"Sose voltam az a padkázós fajta, de hála ennek az autó ocsmány, mellette pedig a fél utca és a munkahely rajtam fog röhögni ahogy lemennek az ünnepek és vissza kell menni dolgozni."
Hát így kép alapján ez a "ha nem szólsz észre se veszem" kategória. Utólag most lehetnék okos (mint mindig mindenki utólag
) és azt mondanám, hogy vess magadra, miért nem sétáltál inkább.
Bár hozzá teszem, ha én látom, hogy valahova nem férek be vagy pl közel van a bokor és meghúzná a kocsit amikor ki/be szállok pl, akkor biztos nem állok oda. -
Ck.
addikt
Kötve hiszem, hogy létezik még egy ekkora címeres barom idióta, mint én, de azért leírom. Szíjjjelpadkáztam a Lexus felnijét, szándékosan.
Karácsony másnapján át lettünk hívva vendégségbe és egy másfél méter széles úton kellett párhuzamosan leparkolni egy nagyon szűk, egyetlenegy autónyi helyre, két kocsi közé. Csakis tolatva lehetett a manővert megoldani és már a padkázás előtt tudtam, hogy meg fogom padkázni. Nem volt más lehetőség, sem a közelben egy másik parkoló. Két lehetőség volt, vagy alászedem és végig padkázom tolatásnál az első kereket vagy pedig felmegyek először kicsit a padkára, így több helyem lesz és nem kell annyira alászedni, a felni nem sérül, cserébe a lökhárító leszakadt volna, mivel a padka 2x olyan magas volt. Így inkább a felnit választottam. Beraktam tolatásba és tudtam, hogy 2 másodperc múlva megtörténik a baj, jött is a szörnyű fémes surlódó hang menetrendszerűen. [kép] Nem a legjobb kép, de a sérülés folytatódik körben tovább, a felni további egynegyedén minimum.
Járt már valaki így, hogy tudta, hogy mi fog történni, mégis megtette? Sehol nem volt a közelben másik parkoló. Elmehettünk volna 20 percnyi visszasétával arrébb egy közterületi parkolóhoz és telefonálhattam volna, hogy késünk…talán ezt kellett volna. Sose voltam az a padkázós fajta, de hála ennek az autó ocsmány, mellette pedig a fél utca és a munkahely rajtam fog röhögni ahogy lemennek az ünnepek és vissza kell menni dolgozni. Gondolom Nektek is makulátlan a felni és esze ágatokban
nem lenne semmilyen körülmény között hasonló manővert végrehajtani. Csak én, a barom…
Van egyébként felni biztosításom, maga a javítás nem lesz pénzes, ettől függetlenül mindenki tudja mennyire körülményes a dolog, egyrészt nem fogom tudni napokig nélkülözni az autót, valamint javítás után sem lesz már többé olyan, mint korábban volt. -
gaborn1
tag
válasz
Qtya123 #13104 üzenetére
Ugyan ilyen színű a miénk, csak comfort tech, nem comfort style tech. Ez a szín mocskos kényes, nyáron mikor rásüt a nap és látszik rendesen a színe (világosbarnás friss őröltkávé), akkor minden egyes mikrokarc látható rajt.
Azon kívül rendben van egyébként. Típushiba ami többeknél előjött, hogy az első ajtó ablakai zörögnek rossz úton, valami szerkezetet kell benne cserélni, ha zsírozzák nem elég. Ezt onnan tudom, hogy nekünk zsírozva lett és zörög még mindig. Majd ha járok legközelebb Toyotában megmondom h orvosolják.szerk: Ennél a kocsinál, ami napi használatban 100-120km-t megy, hogy jött össze 2,5 év alatt csak 31 ezer km?
szerk2: ami még eszembe jutott, 2020-ban jött vmi fejegység frissítés, h tudjon android autót, azt hiszem 40-50 ezret fizettünk mi érte tavaly, érdemes rákérdezni ezeknél (már ha fontos ez neked), hogy frissítve van-e.
-
gaborn1
tag
válasz
Qtya123 #13101 üzenetére
Én biztos, hogy inkább az 1.6-os 4 hengerest venném hosszútávra.
Mikor mi rendeltük a Camryt, szóba jött ez a motor meg a Corolla, azt mondták, hogy ez a Lexus 2.0 motorjának "csonkolt" verziója, tehát fogták azt a motort és levettek egy hengert.
Egész konkrétan emiatt nem vettünk új Corollát, ha lett volna a régi 1.6 belőle, 90%, hogy azt veszünk.
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok,
2-es Yaris, 1.3 benzin 64kw motorhoz milyen téli hűtőfolyadék dukál?
mivel nagyon alacsony a szint és szerelő híján most nincs lehetőség teljesen leereszteni/cserélni, ezt csak simán utántölthetem?
-
Qtya123
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Milyen NAS-t vegyek?
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Whirlpool AWO/C 51001 mosógép alkatrész
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC, 168e km, fapad, Alkuképes
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Prémium! Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RTX 4060 / 32Gb DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HyperX Cloud Alpha 2 Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest