- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
Új hozzászólás Aktív témák
-
super65
csendes tag
hi
toshiba a200, személyes vélemény...
anyagminőség: az előző acer-hez képest ég és föld. a monitort végre nem két kis zsanér fogja, hanem egy bazi nagy középen. ez fontos lehet, mert a régin 2 év után megrepedt és le akart törni.
ezenkívűl a gép nem recseg ropog amikor felemelemmonitor: a fényereje lehetne kicsivel nagyobb, de még bőven élvezhető a kép. nekem 1 pixelhiba is jutott, de ez mindig benne van a pakliban...
billenytűzet: ez is fura az acer után. nagyon finomak a gombok. könnyű leütni, szinte suhan az ember keze rajta. rengeteget ütök mellé pld
vkártya, hd 2600: ez hasít. laptophoz képest sztem nagyon jó. én vígan játszom az újabb játékokkal is. oké crysis (mindenki ezzel jön...) már nagy falat. főleg vista alatt. de xp-n elpötyög.
hdd: nnna ez kicsit necces. lehetne gyorsabb. ebben egy 4200es van
dvd: rendesen felpörög minden lemeznél, néha fura hangokat is ad, de ebolvasott eddig mindent. hála istennek a 2 év gari, majd ha meghal kicseréltetem. (tapasztalataim szerint ez hal meg elsőnek...)
support: vistaról xp-vé alakítani nem móka és kacagás. a driverekkel el lehet szőrözni...
btw nem igazán értettem a linkeket amiket egyik forumtársam kirakott. azt reméltem h egy driver gyűjteménybe fogok ütközni az a200ashoz, de nem
ja, a fedlapon meglátszik a maszat. arra vigyázni kell...
-
ABE
őstag
válasz madface #2898 üzenetére
Hali!
Az A200 sorozatra nagyjából ugyanazok a megállapítások érvényesek (anyagminőség, akku üzemideje, minőség, stb.). Ezeket kb. megtudhatod az eddigi hozzászólásokból, ha simán az "A200" keresőszót írod be. Ha hiányosak a leírt infók, akkor dobj privit a tulajoknak, van kb. 4-5, akikről tudok.
Az "-1S9" az A200-as sorozaton belüli kiépítést jelöli, általában processzor-memória-winchester-vga kártya specifikációban szoktak jelentkezni az eltérések a különböző kiépítések esetében. Van itt olyan A200 tulaj, akinek a gépében ugyanúgy HD2600-as kártya van, csak több memóriával, nagyobb winchesterrel és erősebb procival. Igaz, hogy tényleg nem jelentkezett még itt A200-1S9 tulajdonos, de a többi részinformációból nagyjából össze lehet rakni a képet.
Ja, és sokat segít a véleménynyilvánításban, ha leírod, hogy milyen felhasználásra lesz a noti. Csak azért, mert minden viszonyítás kérdése.
[ Szerkesztve ]
-
madface
csendes tag
-
ABE
őstag
Elvileg a Toshiba oldalán volt fent korábban XP-s driver L40-14F-hez (PSL-40E modellszám), de most nem látom, csak Vistásat. Elvileg a Hotkey driver felelős az Fn gombok kezeléséért, de a fene se érti már ezt a driver kavarást a Toshibánál... Ha jól tudom, obalix fórumtársnak van ilyen gépe, ő megküzdött az XP-vel is emlékeim szerint. Küldj neki egy privit, hogy honnan és milyen drivereket szedett le, illetve működik-e neki minden!
-
ABE
őstag
-
ABE
őstag
Mindenkinek, aki adott típus vagy sorozat felől érdeklődik!
Ajánlom a bal felső sarokban található kereső opció használatát, a konkrét típus vagy sorozat beírásával kidobja azokat a hozzászólásokat, amikben szerepel a szó. Így sok hasznos, de régebbi infónak is utána lehet nézni adott topicon belül, illetve látható, hogy kinek van hasonló gépe (privit lehet dobni az illetőnek).
[ Szerkesztve ]
-
madface
csendes tag
Üdvözletem!
Van valalkinek Toshiba A200 1S9 -es notija? Érdekelnének a tapasztalati a notit illetően!
Mivel ilyen noti vásárlását tervezem a közeljövőben! Minden kis infó segíthet meghozni a döntésemet.......plz....help.....fontos!!!"Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint birkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi."
-
tuzpenge
őstag
Helló!
Mi is ilyen laptop vásárlásán gondolkozunk.
A kérdés a következő: XP SP2 menne rá, de nem tudom hogy kell e hogy bele legyen integrálva a sata driver. Mert az enyémben nincs benne az tuti.
Amit te tettél fel abban benne volt? Régebben olvastam hogy lehet hogy kell hozzá, különben nem megy fel az XP.Köszi!
ˣ
-
Maglite
csendes tag
Sziasztok lenne egy kérdésem és bocsi ha már volt de akkor én nem találtam szóval szeretném megtudni hogy melyiket vállaszam Toshiba Satellite L40-14H és a Toshiba A200-1N7 ezer Ft az eltérés és nem igazán értem hgy iért amikor a Toshiba A200-1N7 csak 1,4-es! Előre is köszi
-
aktív tag
Helló! Van egy Toshiba L40-14F gépem. Feltettem az XP-t, megy rendesen. Az "Fn" gomb kombinációk kközül csak a fényerő szabályzás működik, a többi nem. Kell valamilyen driver hozzá vagy ez típus függő? Legalább a hangerő szabályzás működne. Ha tudtok segíteni akkor kérnék néhány ötletet.
-
ABE
őstag
válasz robikistoth #2888 üzenetére
Megdumálva!
Még annyit hozzátennék, hogy az XP-s hangkártya probléma elég általános dolog, az UAA driver, vagy a KB835221 hotfix általában meg szokta oldani. Az pedig tényleg igaz, hogy ha nem mennek a gyári driverek, meg kell próbálni a hivatalos referencia drivereket is, hátha felengedi a notebook, végső esetben pedig egy hasonló modell drivereit megpróbálni. És köszi a linkeket, szerintem hasznos lesz az A200 tulajoknak!
Ja, és továbbra is ajánlom mindenkinek, aki bírja kicsit az angol nyelvet az alábbi oldalt: [link] Szoktak itt jó ötletek lenni, sok infót én is innen szedtem.
-
bigbandi
csendes tag
Sziasztok szeretnék venni egy laptopot és eddig egy Toshiba satellite a200-14e tűnik a legjobb választásnak. Az lenne a kérdésem hogy nektek mi a véleménye erről a gépről esetleg valami személyes tapasztalat? A cipekedést hogy bírja mert én nagyjából 2-3-szor be- és kivenném a táskából.
Válaszotokért előre is köszi.Böff
-
Dorien
veterán
Üdv!
A WiFi-t mivel kapcsoljátok be? Fn+F8?"Wherever you go - go with all your heart." --- commercial-free eclectic radio --- www.radioparadise.com
-
ABE
őstag
Helyes, helyes! A 2 év garancia pedig azért ad egy kis biztonságot, a szerviznek is jobb híre van, mint az Acer-nél... Egy dolgot tanácsolok még: csak jó minőségű, párnázott, belül nem durva anyagú táskát vegyél hozzá, mert különben össze-vissza fogja karistolni a fedlapot a táska. 10,000 forint környékén kezdődnek az igazán jó minőségű táskák, de ezek már tényleg védik a gépet, és belefér a noti tartozéka, illetve pár könyv is.
-
Feenyx
aktív tag
Köszi szépen a válaszokat! Akkor asszem a toshiba lesz Mondjuk én is efelé hajlok mert mégis csak a toshiba az toshiba. Egy héten max 2x lenne hordozva. Egyszer a koleszba éegyszer meg haza Meg asszem még egy 2GB-os ramot veszek bele hogy jól fusson a vista.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
A T5250 és T2330 között van 100 Mhz különbség, ez kompenzálja az alacsonyab FSB-t és a kisebb L2 cache-t nagyjából, de alkalmazástól függően elképzelhető, hogy valamelyik jobban teljesít picivel. Mindkét proci a dupla magos prociknál a belépőszint. Ezért írtam, hogy nem túl erősek a mai procik között, mert olyan esetben, amikor a dupla mag nincs kihasználva, nem jelentkezik jelentős előnyük pl. egy hasonló órajelű Celeron M-mel szemben. Természetesen a szabályozható sebesség, illetve az egyszerre futtatható több program a Celeronok fölé helyezi őket, a viszonylag alacsony órajel miatt pedig nem fognak annyira melegedni. A HD2400 és HD2600 között viszont elég nagy a különbség, tehát a linkelt gépek közül a Toshiba alkalmasabb játékra. Ha nem vagy hardcore gamer, az A200 tökéletesen megfelel, inkább ezt ajánlanám az Acer-rel szemen. Az megint más kérdés, hogy ha hordozni is akarod rendszeresen ezeket a gépeket, akkor mennyire felelnek meg a célnak.
-
ABE
őstag
válasz robikistoth #2879 üzenetére
Amennyiben a "szottyadt here" kifejezést sértőnek találtad, akkor elnézést kérek, nem trágárkodás, és nem a személyed elleni támadásnak szántam. A kifejezés annak szólt, hogy számomra kicsit összefüggéstelen volt a szöveg, és nem derült ki egyértelműen, hogy mi volt az előzménye a hozzászólásodnak, mire is írtad. A SATA driver integrálása többször is le volt írva, a feltöltésre pedig azért kérdeztem rá, mert nem írtad egy szóval sem, hogy nem működtek a driverek, ezért is volt furcsa. Ha azzal kezded, hogy a Toshiba oldalán található driverek nem működtek, akkor egy szót sem szólok. (Mellesleg általában akkor szokott gond lenni, ha valaki nem a pontos típusnak megfelelő drivereket tölti le, illetve nem a megfelelő sorrendben telepíti azokat.) De természetesen érdekel, hogy végül mi lett a megoldás, mi volt a gond a Toshiba drivereivel, és honnan szereztél működő drivereket. A "kisokos" kifejezést pedig kérlek, hogy mellőzd a továbbiakban, inkább egy-két mondattal bővebben, de tisztábban fogalmazzál. Béke!
-
Feenyx
aktív tag
Amikor azt mondtam hogy játékra is kellene akkor ilye 1-2 vagy több éves játékokra gondoltam. Meg nekem nem kell hogy a játék max grafon fusson. (pl. tesóm acerén emiben van egy 3500ös sempron meg ati x1100 meg 512ram a pro street legalappabbon 1024ben elfutott elég jól.) Am. ez:[link] és ez:[link] a noti között nagy teljesítmény különbség van? Gondolok itt a procira mert megnéztem notebookchecken és a sima CoreDuo-s T2330as proci töb pontot kapott mint a Core2Duo-s T5250 proci. Pedig az elsőnek fel akkora a L2 cache mint a másodikba és a FSB is nagyobb.
[ Szerkesztve ]
-
robikistoth
csendes tag
Nem kellene trágár szövegeket írni.
Ugyanis én több napig szívtam vele, mire sikerült egy integrált telepítő CD-t készítenem.
Azért tölteném fel az említett oldalra, hogy másokon segítsek.
Ja, igen te kisokos a Toshiba oldalról leszedett driverekkel nem müködött a hangkártyám, bluetooth, Wifi-m stb.Úgyhogy máskor gondold meg, hogy mit írsz!!!
Erről a szottyadt heréről van szó. -
Dorien
veterán
No, megvan mit csesztem el: Nem csináltam boot-olható ISO-t előtte, csak simán kiírtam. Sima WinXp SP2 CD-vel bootoltam, majd F6 után kicseréltem a lemezt az integrált CD-re.
Úgy tűnik nem díjazta a partizánkodást.[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- commercial-free eclectic radio --- www.radioparadise.com
-
Dorien
veterán
Nálam továbbra sem látja a vinyót az XP telepítő.
Egy SP2-es csomagba forgattam bele nLite-tal a Storage Manager 32bites könyvtárát. XP-s BIOS-t is flasheltem rá. No effect.
Mi lehet a gond?Toshiba Satellite L40-14H PSL48E laptopról van szó.
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- commercial-free eclectic radio --- www.radioparadise.com
-
ABE
őstag
válasz robikistoth #2875 üzenetére
He???
XP integrált SATA driverrel: kivesézve párszor.
Driverek: Toshiba oldaláról letölthetőek.
Mit és hova akarsz feltölteni? Milyen meghívóról beszélsz? És mihez sok sikert?Most valaki magyarázza már el nekem, hogy mi a szottyadt heréről van szó, mert nem vágom...
-
robikistoth
csendes tag
Sziasztok!
Windows XP Pro SP2 integrált SATA driverrel. Garantáltan müködik. A szükséges Driverek is megvannak. Toshiba Satellite A200-1IW notebookom van.
Akit érdekel feltöltöm a TVN-re.
Meghívóért ide írjatok:[L:robi74@tvn.hu][link][/L]
Sok sikert hozzá.
-
ABE
őstag
Hali!
Amit ezen az oldalon találsz infókat, az a mérvadó: [link]
A videokártyája notis viszonylatban nem rossz, de csodát ne várj tőle, Crysis és hasonló teljesítményzabáló játékok csak lebutítva fognak menni rajta (ha egyáltalán futnak megfelelő sebességgel). Nem rossz a teljesítménye, bár a procija mai viszonylatban már kicsit gyengének számít. Tudni kell, hogy nem szabad túlzott igényeket támasztani a géppel szemben, mint ahogy az ára is mutatja. Ha a legújabb játékokkal akarsz játszani most és a jövőben, inkább PC-t vegyél.
-
Feenyx
aktív tag
Hali!
Egy toshiba a200-1s9 lenne az egyik kiszemeltem. És azt szeretném kérdezni hogy ennek duplamagos procija van? Mert a gyártó oldalán azt írja típus : Intel® Pentium® T2330 kétmagos processzor. Máshol viszont azt mondják hogy csak egy magos! Meg egyes oldalakon azt írják hogy csak 2GB memória megy bele. A gyártó oldalán meg 4GB van feltűntetve. Akkor ez most hogy van? Am. elég erős gépnek tűnik. Játékok hogy futnak rajta?
-
ABE
őstag
válasz funkygee #2870 üzenetére
Igen, nagy valószínűséggel meg van benne az előkészítés. Ez annyit jelent, hogy van hova beleraknod a MiniPCI-os WiFi kártyát, és hozzá tudod csatlakoztatni a gépbe beépített antennát. Hogy van-e benne ilyen antenna (99%, hogy van), azt az említett módon tudod megnézni: alul középtájékon az alsó fedlapot lecsavarozod, és látni fogod a foglalatot és az antennák végét. A program valószínűleg azért lehet feltelepítve, mert gyárilag egy Recovery DVD-vel jönnek a gépek, amely tulajdonképpen egy kibővített Windows, gyárilag az összes szükséges programmal és driverrel integrálva. Ha jól tudom, ezeket az akciós gépeket, ami neked is van, itthon butították le, hogy olcsóbban lehessen eladni. Vélhetően emiatt van fent a szoftver, viszont hiányzik a hardver. A belső kártyával sokkal jobban jársz. Egyrészt nem lóg ki a gépből, nem kell ki-be rakosgatni (a belső kártyához is van egy kapcsoló a gép elején), s a vételi erőssége is jobb, mivel a képernyő kávájába már be van szerelve egy antenna, amivel többet tud, mint egy utólagos kártyával. Igazából egyik sem terheli le a gépet, ha most gyengének érzed a gépedet, az amiatt van, mert csak 256Mb memória van benne (és ebből még a VGA is lecsippent magának). Vegyél egy ilyen kártyát, plusz 1Gb ramot, rakd be 3 perc alatt, és máris sokkal kényelmesebben fogod tudni használni a gépet.
Egyik ismerősöm szintén 256Mb memóval vett régen egy ASUS gépet, és lelkesen mesélte, hogy a gép szinte megtáltosodott, mikor belerakott még 1Gb-ot. Utólag rakott be a gépbe egy WiFi kártyát is, és most boldogan használja vezetékek nélkül. Ja, és ő semmit nem ért a gépekhez, de be tudta rakni gond nélkül a gépbe a memóriát és a WiFi kártyát is. Egyedül egy csillagcsavarokhoz való műszerész csavarhúzóra van hozzá szükség (bárhol lehet kapni fillérekért).
[ Szerkesztve ]
-
Kabooom
tag
válasz funkygee #2870 üzenetére
Nézd meg h. van e benne wifi kari!
Leszeded a fedlapot és ha nincs benne a foglalatban a kari akkor nincs benne és akkor a szoft csak előtelepítve van, ha pedig van benne akkor próbáld ki olyan helyen ahol van Acces Point vagy Hotspot, h. működik e.
Elméletileg mind2 fajta Wifi megoldás ugyanannyit vesz el erőforrásból. -
funkygee
aktív tag
Köszi tippeket. Valójában azt nem értem, hogy ebben van e wifi vagy nincs? Mert teljesen döglöttnek néz ki, mintha nem is lenne, de a szoft. fel van rá telepítve. Tehát lehet akkor, hogy csak egy ilyen előkészítés van benne? Jobban járok ha veszek egy ilyen belső wifi karit hozzá, vagy jó egy Usb-s is? ( melyik terhelné kevésbé a gépet? )
Köszi a válaszod. -
ABE
őstag
Ne aggódj, ha nem találsz infót róla, mert a "-26H" a kiépítés jelöli csak, azok az infók érvényesek rá, mint a többi L40-re. Ehhez a chipsethez Intel X3100-as VGA jár, s aminek érdemes helyben utánanézni, hogy az akksija mekkora kapacitású (valószínűleg 4000mAh-s), illetve a garancia időtartamát megnézni (2 évet szoktak adni az L40-re).
-
roPHka
senior tag
Van most a Metróban "akciósan" bruttó 195-ért Toshiba L40-26H típusú noteszgép.
Intel® Pentium® Dual-Core Processor T2370 órajel : 1.73 GHz, 250Gb vinyó, 2Gb DDR2 ram, Intel GL960 integrált videókártyás, és jogtiszta Vista Premium-al, ellenben sehol semmi infót nem találok erről a típusról.
A Toshiba oldalán is a Satellite szériákban mégcsak nem is szerepel ez a típusú gép
Hogy is van ez?
Valaki tud erről valamit? -
ABE
őstag
válasz funkygee #2862 üzenetére
Hali!
Lehet bele tenni utólag MiniPCI-os WiFi kártyát, nem nagy ügy beépíteni, egy fedlapot kell leszedni hátul, berakni a kártyát, és rácsatlakoztatni az antennát (elvileg a WiFi néküli gépeken is ki van építve az antenna). Ezt ellenőrizni a gép alján középen, az alsó fedlap eltávolításával tudod (találni fogsz egy fekete és fehér "kanócot"). Nyugi, sem ez, sem a memória bővítése nem jár garanciavesztéssel. Ajánlom figyelmedbe ezt a helyet: [link]
Itt végülis bármelyik MiniPCI-os kártya megfelelő, alapból Atheros kártyával szállították a gépeket.Memória: ha XP-t használsz, és nem akarsz Vistát, akkor 1 Gb-os modult ajánlok figyelmedbe. A lényeg: 533 Mhz-es, DDR2-es notebook memória legyen. Jó nevű és relatíve olcsó pl. a Kingmax, Kingston. Mondjuk nézd meg itt: [link]
A memóriákat alul, a középső fedél alatt találod, szintén nem bonyolult a cseréje.Nem garantálom, hogy ezek a legolcsóbb helyek, érdemes kicsit szétnézni, ezek csak példák voltak.
[ Szerkesztve ]
-
funkygee
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném. Bővíteni kéne egy notit, Toshiba Satellite L30, egyszerű kis gép, de talán 1G memóriával jobban menne, vagy többel. Milyet és mekkorát kellene tenni bele? Jelenleg egy darab 256 mb van benne, ez kevés. Egyéb ötletet is szívesen veszek.Mobile Intel Celeron M 440 (Yonah 1M cache,1866.6 MHz,14.0x133 mhz Memóriabusz: 266.5 MHz,Alaplapi lapkakészlet: ATI Radeon Xpress 200M)
Köszi szépen
-
ABE
őstag
Szia!
Igen, kezeli a 667-es memóriát, és nem, nem ér meg ennyivel többet a másik két márka. Max. akkor érdemes többet adni érte, ha meg tudod nézni a pontos típusokat, és netalántán a drágábbak időzítése lényegesen alacsonyabb (ezt kétlem). Ha nem, akkor én egy fityinggel sem adnék többet a Corsair-ért, mert a Kingmax is elég jónevű. Személy szerint a Supertalentről még nem hallottam, arról nem tudok mit mondani.
[ Szerkesztve ]
-
peti85
senior tag
Sziasztok!
Memóriát szeretnék bővíteni. (Konfig az aláírásban)
1x2GB-ot szeretnék beletenni. (DualChannel nem érdekel, sok értelme nincs)Három lehetőség áll előttem:
- Kingmax 667-es 8.300,-
- Corsair 667-es 11.000,-
- Supertalent 667-es 9.000,-Visszaolvasva láttam, hogy a Kingmaxot ajánljátok. Nekem a Corsair a legszimpibb(ez biztos, h menne is benne), meg ha jól sejtem a Supertalent is egy nevesebb márka. Kingmax-al sincs semmi bajom, de a kérdésem, hogy megér-e ennyivel többet a másik kettő?
Ja, a legfontosabb. Gyárilag 533as memória van a gépben, de ha jól tudom, a 667est is tudja kezelni, igaz?
HP Elitebook 8560w DreamColor | Pixel 8 | Samsung Watch 5 Pro LTE | Panasonic P50S10E | nVIDIA SHIELD TV 2015 | Polk MagniFi MAX
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Egyik hölgy ismerősöm szeretne gépet venni alap célokra (netezés, office....). Ajánlhatom neki az L40-es szériát? Elég jó áron van, és azért van rá 2 év gari is, ami nem mellékes... 120k-s árkategóriában, hasonló megbízhatóbb gépet csak a Dellnél találtam, a 1501-est. Mondjuk arra 3 év garit is adnak, többi márkán nem nagyon gondolkodtam, talán HP 530...
Köszi!
-
Kabooom
tag
Üdv. Valaki nem tudja nekem megmondani h. Toshiba L20-182 milyen FSB-kel dolgozik és h. belemenne e egy 1,5ös 533as FSB-s Yonah cerka?
-
ABE
őstag
válasz super65 #2851 üzenetére
Ebben az esetben az A200-as sorstársak segítségét kérd. De nem értem a dolgot, mert általában ethernet driver automatikusan települ, háttértár nem tudom mi a fene lehet, mert ahhoz sosem kell driver, meg az USB-s cuccot sem értem. Ha a sorrend és a leszedett driver rendben van, akkor nem szabadna szerintem ilyen gondnak lennie...
-
super65
csendes tag
nem szivesen kötöm az ebet a karóhoz, de még hotfix, ismeretlen törlése, restart után sem megy a nyavalyás.
-ethernet
-háttértár
-usb device-2x pci device még amit nem talál
én leszedtem sok sok drivert a toshiba.hu ról. hááát nem működnek.
-
super65
csendes tag
oké láma voltam, most ott tartok, h driverekre vadászom.
hááát fehérfejű rétisas hamarabb kerülne a horgomra, mint hang ebbe a gépbe. megvan vmi driver, toshibatól jön akár még működhetne is, meg az a kb835221.exe nevű hotfix, amit nem tom mikor kell elindítani ezért minden 3ik percben rábökök.
vkinek ötlet. ti honnan lövitek a drivereket? -
super65
csendes tag
nlite után hogyan lehet boot cd-ként kiírni a mappát? nero simán kiírja, de az nem boot.
-
Barto
aktív tag
válasz börik39 #2840 üzenetére
Kiegészítés:
akkor nem kell bootos telepítő, ha úgy formázod a vinyót, hogy rendszernek.(felkerülnek a rendszer file-ok plusz a boot sectort is úgy csinálja meg.) Ezt viszont a xp-s formázós módszerrel nem fog menni, mert az nem tesz fel rendszer file-okat. Akkor sincs baj mert a boot-s cd-re amire az fdisket is teszed (a win98-ba automatikusan benne van a saját mappájában) tedd fel a win98 telepítőt. És formázás után már setup.exe, és már megy is a 98 telepítője."like a big ball of... Wibbly Wobbly, Timey Wimey... stuff"
-
ABE
őstag
Nah, emberek, úgy tűnik, nemsokára megszűnök Toshiba tulaj lenni... Ha minden jól megy, holnap sikerül megszereznem a gépem utódát, és tovább is passzolom az L30-at (közelben marad, a zsanér javítása is hátravan még). Amint fejlemény van, megírom. No, ezt csak úgy írtam, hogy mivanmi.
-
Barto
aktív tag
válasz börik39 #2838 üzenetére
Szerintem, ha sikerül szerezned egy bootos win98-t, akkor minden további nélkül fel kell mennie. Ha partició gondod is van, akkor készíts egy újraírható (lehet sima írható is, csak azért írtam, mert akkor nem pazarékolunk el cd-t) lemezzel boot cd-t, és tedd fel ár a jó régi fdisket. Amivel már kialakíthatod a particiókat. Majd formázod. Az írást Nerovel könnyen megcsinálhatod.
Ha ezeket nem akarod, akkor elméletleg, az XP-s telepítő lemeznek el kell jutnia addig, hogy hova akarod telepíteni az oprendszert. Ha ez sikerült, akkor állítsd be a particiót, annak méretét, és formázd FAT32-re. Utána már egy nem bootos 98 vagy millenium is felkuszik. Remélem segítettem.
A fenti módszernél alapból FAT32 lesz. Sok sikert. Ha valami nem vili, akkor kérdezz."like a big ball of... Wibbly Wobbly, Timey Wimey... stuff"
-
börik39
tag
Helló megtudná mondani nekem valaki hogy hogy tudnám megjavitani a laptopomat Toshiba ennyit tudok róla win95 volt rajta de leformáztam én hüje és nem tudok feltelepíteni rá semmit mert nincs rajta flopy meghajtó és nem tudom hogy hogy kell rárakni helye sincs neki de cd van rajta de csak 16 mega a memo ezért xp kizárva előre is köszönöm a segítséget!!!
Az egyéniség nem kiváltság,csak választás kérdése!!!
-
Barto
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy eléggé fontos kérdésem. Sajnos most sok időm nincs, hogy végig visszalapozgassak, így azt kérem, hogy nézzétek ezt most nekem, én sem szeretem az ilyen helyzeteket, viszont az idő ellenem dolgozik. A következőben kérem a segítségeteket, tapasztalataitokat:
Após jeleltöm vett egy Satellite L30... notit. Nagyon jó, szuper... Felajánlottam, hogy új rendszert teszek rá, azt ami neki van jogtisztát, particiókat készitek, ill. ghostolok majd. Szépen fel is kúsztak az eszközök, annyi a bibi, hogy a realtek hangkari telepítése után minden rendszer inditás után az alábbi üzenet fogad:
"A rendszer DLL a memóriában áthelyezésre került (user32.dll).Az alkalmazás nem fog megfelelően futni.Áthelyezés történt, mert a DLL c:\windows\system32\HHCTRL.OCX a windows rendszer DLL-k számára fenntartott címtartományt foglalta el.Új dll-ért lépjen kapcsolatba a dll-t biztosító forgalmazóval."
A hang megy, igaz a realtek kezelőprogramja nem indítható el. Ez nem is olyan nagy baj, de az üzenet akkor is idegesítő.
A javasolt sorrendet betartottam, ami a weben van, ill. ami a toolscd mapppában van.
Az üzenet lényegét értem. Már csak az kérdés hogyan lehet ezt orvosolni?
Elősre is köszönöm a segítségeteket![ Szerkesztve ]
"like a big ball of... Wibbly Wobbly, Timey Wimey... stuff"
-
-
ABE
őstag
válasz Filterheadz #2829 üzenetére
Filterheadz
Ez fura hibának hangzik. Alapvetően nem hinném, hogy kéne bármilyen driver is, de talán elképzelhető, hogy Windows alól csak akkor hajlandó BIOS-t frissíteni, ha fent van mondjuk az összes driver. Bár ezt kétlem. A második eshetőség talán, hogy olyan oprendszer alól akarsz egy olyan BIOS-t feltenni, amik nem összepasszolnak. Tulajdonképpen milyen oprendszer alól és melyik oprendszerhez tartozó BIOS-t akarod felrakni? A harmadik lehetőség, hogy nem a gépedhez pontosan passzoló BIOS-t töltötted le. Azt tudom, hogy egy ideig nem volt kompatibilis egymással az összes L40 BIOS, figyelni kellett a modell szériaszámozását is.
super65
Ha minden rendesen klappol, nem szokták ajánlani a BIOS frissítését. Igaz, én pl. mindig lecseréltem a legújabbra, igazából csak egyszer volt olyan változás az én gépemnél, amiről semmiféle dokumentációban nem írtak, mégis elég jól jött a módosítás. Ha semmi problémád sincs a géppel, nem szükséges a frissítés. Ha mégis megteszed, akkor gondosan válaszd ki a szükséges BIOS-t, és mindenképpen betett akksival végezd el.
[ Szerkesztve ]
-
roff
csendes tag
Sziasztok!
Egy Toshiba laptoppal kapcsolatban kérnék segítséget.
A gép típusa: Toshiba S1800-814A probléma a következő.
Bekapcsoláskor a gép feláll, de a képernyője hamar elsötétedik.
Ilyenkor ha megnyomogatom azt a kis pöcköt, amit a fedél nyom le, amikor lecsukom (hibernálás...?), akkor visszajön egy rövid időre.
Amikor megint elmegy a kép, akkor megint megnyomom párszor és visszajön.
Ahogy telik az idő, egyre többször csinálja és egyre többet kell nyomogatni a gombot, hogy visszajöjjön a kép.Mi lehet a probléma? Az a kapcsoló, amelyiket megnyomja ez a pöcök?
Szétszedtem, befújtam kontaktspay-vel hátha jó, de nem változott...Ugyanezt csinálja a Windows és a Bios alatt is.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Gábor -
super65
csendes tag
hi
a200 1iw van a tulajdonomban, 2 giga core2duo, 2 gb ram, 2600 radeon, vista. (egyenlőre)
én is sokat játszom, szóval fontos volt h erős vkártya legyen a gépben. sokat vaciláltam h ez v egy 8600gs éri meg jobban, de nem bánom h e mellett döntöttem.
fps számokat nem tudok neked mondani, de azt igen h pld... oblivion, dark messiah might and magic, comapany of heroes, nfs pro street, cod4, r6vegas ezek felhúzott grafikával is megbízhatóan mennek.
crysis... nnna igen kipróbáltam én is. 800x600ban mendegélt, ronda volt mint a bűn. ahhoz asszem asztali gép kell.
mindez vista alatt. xp-vel azt mondják h kicsit még gyorsabb...kérdés... megéri biost frisstíteni, ha nincs gond a régivel? nekem még a V1.70 van fent. mondjuk azt sem tudom h van e újabb.
ja és köszi a leírást a vista downgrade-ről, bemagolom és a 7végén nekiállok.
//pixelhibámmal meg barátkozom , de azért dögöljön meg
-
Filterheadz
csendes tag
Sziasztok,
Xp-s biost szeretnék cserélni. Letöltöttem a honlapról a Biosn Updatet.
Ezt írja ki a WinFlash.exe: " Fail to open acpi atk0100 kernel mode driver. Please install this driver first."
Ez milyen driver kéne?Üdv,
Filter -
ABE
őstag
válasz bigtibi83 #2826 üzenetére
Crysisra, meg hasonló játékokra nem való a notebook, de legalábbis iszonyatos pénzbe kerül a PC-hez képest egy játékra is alkalmas noti. Azt már meg se említem, hogy az ilyen játékgép "szörnyetegek" mennyire konnektorhoz vannak kötve és mennyire melegszenek, ha leterheled őket. Ahogy hallottam, még egy 8600M GT sem elég Crysishoz, pedig kb. az a kártya érhető el még épeszű áron notihoz. És elvileg a HD2600 még annál is gyengébb. Szvsz. ne erőltesd a játékhoz a notebookot, ha nem akarod állandóan cserélgetni a géped, mert sosem elég a teljesítménye. Egyébként emlékeim szerint ranti, sbk és super65 fórumtársaknak van HD2600-zal szerelt Satellite A200-as gépe, talán őket próbáld privátban kérdezni, ha nem tévednének ide mostanában.
-
bigtibi83
csendes tag
válasz spyduck #2823 üzenetére
colin dirt, bioshock stb...
crysisra gondolom mind2 kevés lenne
8600gs-es beszívtam már szóval a dx10-től félek...
Xp-t használnék mindenképpen és a 8600gs is szarul muzsikált ott...
Pes2008 tök szarul ment...
Ezért gondoltam h. xp alatt talán jobb lehetne a 7600
Persze a legjobb lenne még egy kis lóvé és egy 7900gs-el szerelt noti
Akinek hd 2600 van hogy muzsikál játék alatt, és főleg xp alatt?
Köszi -
StoneBridge
senior tag
Na, hogy egy kicsit szídjam is a Toshiba-t. Megint repedezik a noti kijelző kávája a zsanérnál. Kb. 5 hónapja cserélték ki és most megint reped...
Bluetooth továbbra sem műkődik. Mondjuk ez az én lustaságom is, mert szervízelés után tűnt el a Bluetooth az eszközkezelőből és nem vittem vissza azóta sem a notit.Marx halott, Lenin halott, és én sem érzem túl jól magam...
-
StoneBridge
senior tag
válasz bigtibi83 #2821 üzenetére
A GF 7600 szvsz már nagyon kevés notiban.. Nem tudom milyen játékokkal akarsz játszani, de a mostani dx10-es játékokat még minimum beállításokon is nehezen fogja vinni a GF 7600. Tapasztalatból mondom, mert 7600-os videókarival szerelt Toshibám van.
Marx halott, Lenin halott, és én sem érzem túl jól magam...
-
bigtibi83
csendes tag
Hi
Játékra hd 2600 vagy 7600 lenne jobb?
Nem a notebookcheck-es linkre vagyok kíváncsi hanem személyes tapasztalatra,
ha van vkinek!
Köszi -
Stehe
aktív tag
Hali!
Egy A200-14D/14E tipusú gépen gondolkodok, van vkinek tapasztalata a 2 masina valamelyikéről? Pl. megbízhatóság, aksi élettartam...
-
ABE
őstag
válasz Filterheadz #2818 üzenetére
Szia!
Elvileg egy Recovery DVD nevű cucc jár azokhoz a gépekhez, amiken van oprendszer. Tegyél egy próbát: bootolj be a géphez adott lemezről, és ha a Windows telepítő indul el, akkor nyugodtan formázhatod a winchestert, mert a Recovery DVD-ről visszaállítható az az állapot, ahogy vetted a gépet.
[ Szerkesztve ]
-
Filterheadz
csendes tag
Sziasztok,
Vettem egy Toshiba L40-14H típusú notebookot, amelyen előtelepített Vista van.
Szeretnék a gépre xp-t tenni, amennyiben leformázom, a meghajtókat buktam a Vistat is? Csak helyreállítót cd-t kaptam hozzá.
Vagy szerintetetk hogyan csináljam , h ne bukjam el a gyári Vistat?Üdv,
Filter -
ABE
őstag
válasz stangli #2816 üzenetére
1. Innen letöltöd az Intel Matrix Storage Manager nevű cuccot: [link]
2. Megnyitod a DOS parancssort, elnavigálsz abba a mappába, ahova mentetted a fájlt, és beírod: iata70_enu /a
Ez egy látszólagos telepítést lefuttat, a felugró telepítő ablaknál csak egy YES-t kell nyomni.Alapból a C:\Documents and Settings\”Felhasználónév” mappát hozza be a DOS parancssor, ha nem ismered a DOS-os parancsokat, inkább ide mentsd le a file-t.
De segítségnek a DOS-os parancsok:
könyvtárba belép: "cd könyvtárnév"
könyvtárból visszalép: "cd.."
könyvtárak listázása: "dir"3. Letöltöd az nLite nevezetű programot: [link], és feltelepíted.
4. Elindítod az nLite-ot (magyarul beszél, nem gond a kezelése), beteszed az XP CD-d, azt felmásolja a gépre. A választható műveleteknél kiválasztod a driver integrálását, megmutatod neki a mappát, ahova települt a cucc (C:\Program Files\Intel\Intel Matrix Storage Manager\Driver), és az itt található drivereket beintegrálod. A Driver64 mappát a 32 bites XP-be nem szabad beintegrálni, mert a 64 bit-es driverek megölhetik a telepítőt. Erre ügyelj, hogy csak a 32 bit-es drivereket integráld! Ezután bootolható ISO-t kell létrehozni, azt kiírni CD-re és használni.
[ Szerkesztve ]
-
stangli
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni? most vettem egy Toshiba Satellite L40 - 14F notit, és Xp-t szeretnék rétenni,c sak az a baj, hogy nem akarja telepíteni mert nem látja vinyót... ez esetben mit lehet tenni? mert gondolom az xp nem ismeri fel a vinyót... szal mit tanácsoltük, mit tegyek a bios-ban, hogy telepíteni tudjam az Xp-t? Plíííz help
-
ABE
őstag
Vista alá nem lehet az XP-s Power Saver-t felrakni. Különálló Power Saver nincs Vistához, hanem a Value Added Package révén beépül a Vista saját energiagazdálkodásába. A beállítások alatt egy hűtési módszer opcióval lesz gazdagabb az energiagazdálkodás, illetve az Fn+F2 gombokkal lehet a profilok között váltani (ez az XP-s változathoz hasonlóan látható, hogy mely profilok közt váltogatsz). Tehát lényegében ugyanazt nyújtja így a Power Saver, mint XP alatt: be lehet állítani a sebességet, a hűtési módszert, a képernyő fényerejét, hogy mikor kapcsoljon le a HDD, stb. Az egyetlen különbség XP-hez képest, hogy Vista alatt a Power Saver beépül a Windows saját energiagazdálkodásába, és azzal együtt működik. Érdemes rászánnod egy 15 percet a szöszmötölésre, és látni fogod, ugyanazok a szolgáltatások állnak rendelkezésedre.
Tudtommal az Intel Storage Manager-t nem kell telepíteni, elég csak a Chipset drivert telepíteni. A HW Setup-ra már nem emlékszem pontosan, hogy mre is jó, azt tudom, én nem szoktam felrakni. Lehet, hogy rossz sorrendben próbáltál telepíteni?
A TouchPad driver telepítése után a Vezérlőpult\egér beállításoknál megjelenik egy új fül. Arra rákattintva találsz egy beállítások (settings) menüpontot, ahol mindent be kell tudnod állítani.
-
kavarc
aktív tag
Visszahegesztettem a vistát...
Sajna nem minden műxik úgy, ahogyan kellene.A Power Saver miért nem letölthető külön Vista alá? A value added pack-ban ugyan van valami, de sajnos semmi hatása nincs, mert csak a vista beépített energiagazdálkodását lehet használni. Iszonyatosan zavaró. XP alatt nagyon jól működött; volt 4-5 előre beállított profil, amit teljesen testre lehetett szabni, ill ha telepről működött a gép, akkor automatikusan arra a profilra kapcsolt. Mindez Vista alatt nem működik.
Valakinek lenne ötlete, hogy hogyan lehetne ezt megoldani ugyanúgy, mint Xp alatt?
Vagy tegyen fel az XP-s power savert?Aztán még: a HW Setup telepítője kilép nem megfelelő sorozatszám hibával. Fogalmam sincs mi lehet. Erre valami ötlet?
A touchpad drivereket feltettem, mégsem lehet úgy beállítani, hogy működjön a görgetés; ugyanis sehol nem találtam ilyen opciót.
Van egy robson nevezetű csomag Vista alá. Nem tudom telepíteni, mert az írja, hogy a gépem nem teljesíti a minimum követelményeket; ugyanezzel az üzenettel nem megy fel az intel storage manager sem.Bármilyen ötletet szívesen fogadnék...
köszönöm -
Ebke
csendes tag
Sziasztok!
Gondoltam megírom én is a tapasztalataimat a notimmal kapcsolatban.
Már 1.5 éve használom a Toshiba Satellite L100-122 gépemet.
Megvásárlás után kb 2 hónappal már nem tudta használni a wirelest. Ez még nem is zavart annyira, mivel vezetékes kapcsolatom van. De rá pár hónappal az akkutöltéssel is problémáim adódtak. Nem töltötte csak 97%-ig fel.
Bevittem garis szervízre a Technotradehoz. Ott korrekten alaplapot cseréltek.
Eddig nem is volt további gond. De most kezdi megint nem tölteni az akkut. Csak akkor tölti fel 100%-ra ha lemerítem kb 60%-ig. Valszeg újabb alaplapcsere. De ez már fizetős, mert a gariban kicserélt alkatrészre csak 3 hónap a garancia. Szerintem ez valami szériahiba lehet a töltő Ic-vel. Vagy csak én vagyok ilyen peches?
Amúgy összességében nem rossz gép. Igaz nem vártam tőle, hogy csak ennyit bír, hiba nélkül. Előtte volt egy régi Portocom gépem. Minőségileg az jóval alacsonyabb kategória, de 4 évesen még mindig kutyabaja. Szerintem a Toshibámról ez nem lesz elmondható.Ugyan ehez a géphez keresnék billentyűzetet. Hibás is érdekelne.
-
ranti
csendes tag
A neve KB835221, sajnos linket nem tudok küldeni, mert énis kaptam, de 644kb, úgyhogy sztem elmegy e-mailen is, meg az is lehet, hogy megtalálod neten...Talán abe tud linket is, az a biztos.
[ Szerkesztve ]
-
super65
csendes tag
nnnna jó elég is volt a Vista-ból. váltok XP-re. megéri a rizikót.
a200-ról van szó, tudtok adni linket a hangkártya hotfixhez? -
ABE
őstag
Ha valaki esetleg szét akarná bontani L30-as Toshibáját, de nem mer belevágni segítség nélkül, itt egy kis segítség hozzá képekkel illusztrálva: [link]
-
Uzmany
őstag
Egy rövid szerviztapasztalat:
Bevittem az L30-am a Technotrade-hoz, mert nagyon lötyögött a zsanér ill. a táp is megadta magát. Nagyon korrektül fogadtak, a szervízes kolléga segitőkészen állt hozzá, érződőtt rajta, hogy szereti is a munkáját. Megrendelte az alkatrészeket, és későbbi időpontban visszavittem. Azt hittem, hogy ott kell hagynom a gépet és pár nap múlva mehetek érte. Azonban megvárhattam, 20 perc alatt kicserélte a zsanérokat, és új tápot is kaptam
Nagyon korrektek, nagyon elégedett vagyok.Remélem a Dell szervize is ilyen lesz, bár lehet hogy inkább még1 Toshiba-t kellett volna vennem?
® visions created with passion
-
ABE
őstag
Ha Vistát és XP-t szeretnéd váltogatni, inkább particionáld fel a winchestert, és arra telepítsd fel mindkét rendszert. Cserélgetni a winchestert nem logikus. Ha kevés a tárolóhelyed, vegyél egy USB-s házba egy másik HDD-t, és úgy kösd rá a gépre. Én is ilyet használok.
A fém keret arra szolgál, hogy az egyik irányú mozgását megakadályozza a winchesternek. Ha másik winchestert akarsz berakni, akkor arra is kell ilyen fém biszbasz, vagy pedig át kell raknod rá a másikról. Nálam nagyon egyszerű a vinyó kivétele: a szabad vége felé kicsit meg kell húzni, ekkor a SATA csatolóból kijön a cucc, majd csak ki kell emelni a gépből. Nálam ennyi, gondolom az A200-ban is hasonló megoldás lehet.
-
kavarc
aktív tag
A200 XP: akinek van némi affinitása a számítástechnikához, annak pofon 1szerű. nLite-tal bele kell integrálni a telepítőbe a sata drivert és ennyi. Nálam az XP-s driverek mindegyike működik; az audio driver mellé kellett feltenni azt a hotfixet, melyet ranti is említett.
memória: kb 3 hete bőítettem fel 2x512-ről 2x1G-re. XP alatt nem nagyon tapasztaltam változást. Én Kingmax-ot vettem 4800-ért 2 év garival (1gigás/667MHz)
Viszont. Szeretnék venni egy második HDD-t. Sajnos nincs csatlakozó a 2. HDD helyén. De szeretném cserélni néha a HDD-t. (XP vs Vista) Azért nem mertem belevágni, mert sajnos nem tudom hogyan lehetne kivenni a gyári HDD-t a helyéről, erőltetni meg nem szeretném. Igazából neten sem találtam "how to"-t ezzel kapcsolatban.
Valaki szedte már ki a gyári vinyót? Esetleg elmondaná hogyan kell? Ill mire jó az az acél kis keret amiben van? Olyat is kellene vennem külön az új vinyóhoz, vagy vajon azt is ki lehet cserélni? -
4lewis
csendes tag
Hali (lehet,h. van mar ilyen hozzaszolas, nincs annyi idom bogaraszgatni..)
Bovitenem a memoriat a laptopomba.(toshiba sodim 667mhz 2x512>1x2gb) Szerintetek van ertelme branded termeket venni? Azaz olyat, amit esetemben a toshiba gyart(ami valojaban kingston). Amugyis kingstont vennek. Erdemes tobbet kolteni azert, hogy csak az legyen rairva, hogy toshiba, vagy tenyleg szamit? -
ABE
őstag
válasz super65 #2801 üzenetére
Hali!
Szerintem korrekt hozzáállás, hogy cserélnék a kijelzőt, nem mindegyik gyártó teszi meg. Bizony, most neked kell döntened, vállalod-e a rizikót. Kérdezz rá, ha az új panelen esetleg egy zavaróbb hiba van, van-e valamilyen lehetőség a régit visszarakni. Amióta követem a fórumot, úgy emlékszem, te vagy itt az első, aki pixelhibára panaszkodik. Mivel a Toshiba is vélhetően valamelyik gyártótól vásárolja a kijelzőket, kb. ugyanakkora a rizikó, mintha bármely márkánál lenne ez a probléma. Én a helyedben megpróbálnám kicseréltetni, ha zavaró az a pötty.
-
super65
csendes tag
sziasztok
mint írtam nemrég beszereztem egy a200 1iw-t, amivel meg is vok elégedve leszámítva az egy pixelhibát, ami Toshibáéknál nem hiba, illetve belefér, úgyhogy a gépet magát nem cserélik, de a szervíz azt mondta, h tesz bele új panelt. DE. ha az új panelben tegyük fel ugyanúgy van pixelhiba akkor buktam, szóval kicsit lutri.
kérdésem: mennyire gyakori ez toshibáéknál? mit lehet csinálni? érdemes megbontatni a gépet v béküljek ki azzal a fehér pöttyel?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Gumi és felni topik
- Asszociációs játék. :)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- MIUI / HyperOS topik
- Filmvilág
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- További aktív témák...
- Új CAPTIVA Gamer Tervező Laptop 17" -50% Bivaly i5-13500H 6Mag 64GB/2TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Lenovo Ideapad 320 : I3-6006U /// 4GB DDR4 /// 128GB SSD /// Windows 10
- Új HP OMEN Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% i5-13420H 8Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz!
- Lenovo ThinkPad T470 : I5-7300U / 8GB DDR4 / 512GB M.2 / Full HD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FULL HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ALIENWARE M15 R7 15.6" FHD 165Hz i7-12700H 32GB DDR5 1TB RTX3070Ti 8GB
- Microsoft Surface Laptop 7th Edition - Snapdragon X Plus / 16GB RAM / 512GB SSD / Copilot+ PC - ÚJ!
- A LEGOLCSÓBBAN! BESZÁMTÁS VAN! Lenovo Legion 7, Ryzen7, RTX3080 16GB vRAM, 32GB RAM, 16" 2K kijelző
- Asus Vivobook 15.6 FHD, Ryzen 5 4600H, 8GB, 512GB SSD, WIN11 home, 3 év gari
- ASUS ExpertBook, 14.0" i5-1135G7, 8GB + 256 SSD, 3 év gari
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest