Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Niczo
senior tag
Hali!
Látom olyan gépet vettél mint én. Ha nem nagy kérés majd ha lesz tapasztalatod az akku üzemidejével kapcsolatban, megoszthatnád velem. Szívesen megnéztem volna a régi Sonyd kijelzőjét. Én egy alap FuSi noti kijelzőjéhez viszonyítottam, ahhoz képest nagyon szép. A tükröződéssel teljesen egyetértek.
Vettél bele még 512 ramot, vagy a tiedbe 1giga volt? -
tothn
tag
én is bevállaltam egy toshibát,az USanotebooknál vettem, körbenéztem mind, nekem ez az M-es sorozatu satellite M70-340-es gép jött be, direkte laptopot kerestem azaz nem asztalit helyettesithető hőerőművet, a tapasztalataim: elég jól összerakott gép, a bekrepált sonym sem volt sokkal jobb, perdig az egy csúcs gép volt, ez sem nyüszög még igy újonnan, remélem nem is fog, teljesen halk!!! semmi ventil hangja nincsen, nem melegszik, ezért ölben tök jó tartani, egyedül akijelzője ami nem éri el a 6 éves sonym kijelzőjét, ez a trubright TFT nagyon tükröződik, nappal elég jól látom benn magamat is, és a szinek sem olyen szépek rajta, de mivel nem játékra vettem munkára tökéletes választás, én a core duot és az x1400-1600 ATi kértyákat a kis üzemidő miatt nem vállaltam be, és másnak sem ajánlom, aki laptopot vesz tökéletes a Pentium M Cenrrino, 1 giga ram és a sebességével laptopként semmilyen probléma nem lehet. Uff
-
Niczo
senior tag
Hali!
Egy kérdésem lenne: a notim néha induláskor egy hosszút sipol. Reggel netezés közben is csinálta egyszer. Amugy hibátlanul műkszik, még hibaüzenet sem volt. Nem tudja valaki hogy mit jelent ez a sipolás?
Egyébként nem vagyok megelégedve az akku üzemidőmmel. Ugy tűnik átlag 2,5 órát megy csak a gép akkuról. Ez alatt net megy, folyamatos WiFi használat mellett. Igencsak kevesellem ezt. Az akku amúgy 4000mAh-s és 6 cellás. Mennyit kéne tudnia ilyen használat mellett? (gondolom ennél azért többet)
Szerk: az egy kérdésből kettő lett
[Szerkesztve] -
fzs68
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy notebookot én a Toshiba Satellite L100-120 (T2300 1660 MHz, 520Mb, 60G SMART, Intel 945 128MB ) néztem ki magamnak az usanotebookon 257 eFt sulinetben. Valakinek van valami tapasztalata vele? Szeretnék 3 év garanciát venni ez mennyibe kerül ez manapság?
Előre is köszönöm az infot -
Obolony
senior tag
Szia!
Teljesen a gyári driver van rajta a gyári xp-vel amit adtak hozzá, még nem piszkáltam. Elméletileg a Toshiba küldözgeti a frissitéseket, de a íróhoz nem küldött még.
Mondjuk most leszedem, visszateszem a gyárit, és megnézem van-e újabb a honlapon.
Ha ez sem segít, akkor tényleg para, mert szervíz, ami sajnos az én esetemben kicsit bonyorult, de majd utánanézek hogy lehet megoldani, mert kiküldetésben vagyok, és errefelé nincs (ha jól tudom) hivatalos toshiba szervíz, pancsernek meg nem adom a kezébe, főleg itt)))
Igen, gyárilag 512 Mb volt benne, és én is féltem, hogy mi lesz ha belerakunk egy másik memóriát. De a toshiba (még otthon) úgy nyilatkozott lehet, ezért bementem egy haveromhoz, és belepróbáltunk egy kingston 1 Gb-ost. Szépen felismerte, és le is futott az összes memteszt rendben, így kifizettem, és benne maradt, azóta 1,5 Gb -
emill
tag
Szerintem (csak tipp) ha másik íróval jól megy akkor az író lehet hibás, vagy esetleg nem lehet valami driver hiba (néztél hozzá újabb drivert vagy egy driver eltávolítás-újratelepítés)?
De ha még garanciális miért nem viszed szervizbe?
De inkább csak azért írtam, hogy megkérdezzem hogy lehet 1,5GB RAM? Nem csak egyforma ramokat lehet belerakni (pl. 2db 512MB-os)? Lehet benne 1GB+512MB is? -
Obolony
senior tag
Sziasztok!
Van egy Toshiba Satellite notim, most fel eves. (M60-159, Intel Centrino 760 Dothan 2.0 GHz 533 MHz FSB 2 MB 2nd level cache, 1,5 GB DDR2 RAM, ATI MOBILITY RADEON X700, 128 MB DDR, 100 GBHDD, DVD Super Multi Drive (2-layer), 17'' Toshiba TrueBrite WXGA TFT, 10/100LAN, V.90 modem, lítium-ion)
Teljesen meg vagyok elegedve vele, nalam tkeppen asztali funkciot lat el, es 24 oraban megy taprol aksi nelkul, es meg semmi baj nem volt vele.
Vagyis egy baja van, amit nem ertek, es ha van valakinek otlete/tapasztalata, kerem ossza meg velem.
Mind CD, mind DVD irasnal a gep teljesen ''lefagy''. Vagyis tulajdonkeppen a gep megirja a lemezt, (CD 20perc, DVD 45-55 perc) csak mig ir addig semmi mas nem mukodik, meg az eger sem szinte, teljesen kifagy tole a gep, mna es az irasi idok sem normalisak szerintem. A furcs, hogy a nero kiirja, cd iras 8* sebeseggel elkezdve, majd rendben 8* sebeseggel be is fejezve, megis majd egy orat tart tizenegyketperc helyett, es kozben a gep hasznalhatatlan.
Rakotottem egy kibelezettUSB rack-en keresztul egy LG DVD irot, es az szepen az adott sebessegen ir mind DVD-t mind CD-t. Mna persze es a gep sem fagy tole, de meg csak nem is lassul.
Mi lehet az en gondom?
Hlp pls -
emill
tag
-
Mirtill
csendes tag
Hali!
Toshiba Satellite L20-121 már kimenő modell mert a hivatalos honlapon sem szerepel ?
Van valakinek, vagy tudd vki vmi infot róla? ''megéri a pénzét''? -
goshawk
tag
Programozás, böngészés melett (Sok ablak nyitva, teljes CPU terhelés).
CPU hőmérsékletek:
hawk@hawknb ~ $ cat /proc/acpi/thermal_zone/TZ00/temperature
temperature: 43 C
hawk@hawknb ~ $ cat /proc/acpi/thermal_zone/TZ01/temperature
temperature: 49 C
HDD hőmérséklet:
hddtemp /dev/sda
/dev/sda: TOSHIBA MK6034GSX: 38°C or °F
Erős játéknál bizony tényleg érződik, hogy meleg.
Nincs mese 2 magos proci, erős vga kártya. -
cornail
csendes tag
Jól láttam, h a Tecrán bal oldalt van a ventillátornyílás? Vonaton nem zavaró ez pl a melletted ülőnek?
Nem melegszik fel a billentyűzet ill. a noti bal széle nagyon (pl ha a gpu-t is jól meghajtod)? utóbbiról hallottam már panaszt külföldi fórumban, ezért érdekel a Te tapasztalatod is. Ha tudsz és ráérsz méricskélni (ill. más Tecra A7 tulajdonosok is esetleg itt a fórumban), majd pár hőmérsékletadatot rakj be kérlek ide (főleg HDD ill. GPU érdekelne, ha konnektorból üzemelteted, átlagos ill. teljes terhelésnél). Kösz.
-
Niczo
senior tag
Hali!
Ütős kis gép, ahogy az előttem szóló bizonyítja is. Sajna ez árba nekem már a túl brutális kategória. Ha nálad belefér a keretbe szerintem rosszul nem jársz vele. Ilyen 4 óra körüli akku üzemidőket ne várj tőle, az elég balgaság lenne. Az alap 3 év garancia is elég biztosíték a minőségére (azért ez nem egy Satellite, igaz én az M70-es minőségébe sem találtam kivetnivalót, de a Tecra elvileg jóval magasabb szint a Toshibánál)
Szerk: hozzáteszem élőbe sajna ezt a tipust nem láttam, de minőségi cucc az biztos.
[Szerkesztve] -
goshawk
tag
Nekem az van és igencsak erősnek mutatja magát már lassan több mint 2 hónapja.
Reggelente vonaton 30 perc azon fejlesztek, este visszafele ugyanez, közben aksit nem töltöm. Ezt 2 napon keresztül elviseli nálam.Mondjuk tényleg a proci nem 1.6 -on fut hanem 1.0- án.
Mellesleg ha fullon fut és terhelem játékkal meg minden zabáló cuccal, akkor is 1.5 órát kibír. -
Niczo
senior tag
Elvileg az x700 esetén ott a PowerPlay funkció, bár amig nálam volt az ilyen vgas notim, addig nekem folyamatosan max órajelen ment. Legalábbis az Everest szerint. Elvileg a NHC is tudja szabályozni az Ati kártyákat. Mivel rövid ideig volt nálam nem foglalkoztam vele. Biztos van aki megoldotta már ezt is, szerintem kérdezz rá a noti vga-s totyikban.
Szerk: most látom oda te írtál utoljára 5 napja. Esetleg a itt:[link] vagy [link] ez ugyan FuSi-s topik, de többeknek van itt komoly vgas gépe.
[Szerkesztve] -
Niczo
senior tag
Hali!
Ma délben megvettem a notim +2 éves garihosszabbítását. Nem volt olcsó, 35.400 HUF-ot szurkoltam le. Így viszont már nyugodtabb vagyok 3 év teljes körű garival. Regeltem a Toshiba honlapján (nem volt különösebben bonyolult), a végén kinyomtattam az érvényesített garanciát. Állítólag ez fölösleges is volt, mivel ha gondom van és nincs semmi garipapír nálam, a szervizes a hivatalos honlapon meg tudja nézni él-e a gari.
Bade: szerintem ilyen erős vgas konfigok tényleg átlag 2,5 órát bírnak átlagos használat (nem játék) mellett. Hogy a gyári honlap mit ír az egy dolog. -
Studi22
aktív tag
Ez az akksi idö kb olyan mint az autoknál a fogyasztás kárpit nélkul folyadékkal feltoltve és akkor kb mennek vele 90-vel és akkor talán megkapod azt a fogyasztást amit a gyár bele irt a kis könyvbe,de az tény hogy 2.5 ora tényleg nem sok teljes idore foleg ha még idle állapotban sem tudja ha hozzá sem nyulsz,bár az én notim 2,5 orát simán elketyeg wifi-s netezéssel meg ilyen irodai dolgok futattásával.
[Szerkesztve] -
Niczo
senior tag
Nem tudom mivel mérik ezt az időt. Nem hiszem hogy teljes terhelés alatt. Sajna ahol erő van, ott fogyasztás is van. Nekem pár napig volt x700-al szerelt notim, netezés alatt is forró volt a vga fölött, de a vinyót is simán 50 fok fölé melegítette. Kiváncsi lettem volna hány évig húzza igy a noti, de biztos nagy szerencsefaktor kell hogy 3 évig kihúzza. Ezekre egyébként tuti csak 1év gart adnak. Bár most néztem a linket, egy ilyen gépre a 2év gar nem semmi, így talán kisebb a kockázat.
[Szerkesztve] -
Bade
tag
a honlapon ez van írva:
lítiumionos, maximális élettartam : 2,4 óra (Mobile Mark�) óra
Ez nem kevés? -
oviktor
tag
Hali!
Ha már az akksikról van szó, nemrég vettem 1 Toshiba Satellite Pro M70-198-at [link].És érdeklődnék hogy hogy kell az akksit kisütni mert a kézikönyvében nem találtam ilyet.
Amúgy nekem egyenlőre kb 2órát bir energiatakarékos módban, ami azt takarja hogy netezek bekapcsolt wifivel.
[Szerkesztve] -
emill
tag
Persze, csak ha valakinek fontos az üzemidő akkuról, akkor az azért van, mert hordozni szeretné és akkor meg az a jó ha minél könnyebb. ha meg 3 óránál is tovább használható, akkor meg nem igazán mobil.
Ráadásul nem elég hogy nehéz, 50ezer Ft egy ilyen dupla akku!
Kitalálhatnának már jobb akkukat (bár talán a épp Toshibáról olvastam kb. egy éve, hogy kifejlesztett valami új fajtát, de azóta semmi hír róla)
Ja: és ez az akku olyan, ami ki is lóg a laptopból? Ahogy elnézem nemcsak a kapacitása dupla. -
goshawk
tag
-
goshawk
tag
Aksi időre simán elképzelhető ez. De számold bele azt is ,hogy ez bizony duál magos CPU.
És szerintem nagyon megéri. Eddig teljesítménybeni problémáim nem voltak. -
goshawk
tag
Én úgy vettem észre, hogy ha 1Ghz-re le van véve (energiatakarékos módban van),
akkor egy 2 órás +x perces filmet simán megnézel rajta.
Teljes terhelés melett is bírja simán 1-1.5 órát. Értem a teljes terhelést mondjuk játék alatt.
És ugyebár alapból a legkisebb aksit kapja hozzá az ember. -
emill
tag
Úgy látom akku üzemidővel kapcsolatban senki nem válaszol, úgyhogy amíg találunk valakit addig megpróbálok én segíteni: az usanotebook-on az M100-164-nél (14,1'', CoreDuo) akku időre ''akár 4 óra 10 perc''-et ír, úgyhogy a 2 óra csökkenés a videokártya miatt lehet. A 4 órásnál integrált ami jóval kevesebbet fogyaszt, mint a 165-ös komoly Radeon-ja.
Ha nem nagyon akarod sokáig akkuról használni a gépet, akkor érdemes Duo-sat is venni, bár sajnos eddig még senkit sem találtam aki megírná mennyit fogyaszt az ő Duo-s Toshibája. Az biztos, hogy a Duo-sok akkuideje rövidebb, mint a Pentium M-eseké.
Kinek mi a jó ár-érték arányban az kicsit szubjektív. Az M100-165-ös majdnem 50ezerrel drágább, mint a 164-es és csak a videokártyában különbözik (meg +20GB HDD-je van). Van akinek ez megér 50ezret, de nekem pl. nem érné meg. -
tothn
tag
A Toshiba Satellite M100-165 re azt írják az usanotebookon hogy csak 2 óra az ütemideje, létezik ez vagy csak elírás, amúgy ez egy 14 colos hordozható gép lenne.
Amúgy érdemes a core duos notikat megvenni?
Sulinetben ez a tíypus lenne a ár érték arányban a legjobb? -
goshawk
tag
Nekem az egyel kisebb széria van (Toshiba Tecra A7-108), ezzel eddig egy két apróságtól eltekíntve nagyon meg vagyok elégedve.
Sebességre panaszom nem lehetett eddig, mind a CPU mind a VGA tökéletesen
elegendő a mostani játékok 90%-hoz. (legalábbis amivel eddig találkoztam).
Windows-t faragni kell rá mert, amit adnak telepítő CDs az úgy,
ahogy van egy rakás lepkefing.Tele van tökéletesen felesleges programokkal,
ami piszkosul belassítja a gép indulását, leállását. (mondjuk ez minden alap Windows-ra igaz)
Linux egy két apróságtól eltekintve fut rajta szépen.
Ami pedig kicsit bosszantó:
- a burkolata ugyan 100x jobb mint egy Fujitsu Siemensnek, viszont sajnos
ez is kopik kis mértékben, nincs mese az IBM magnézium háza a nyerő -
emill
tag
Kösz. Van benne valami, de azért ez az itthoni árverseny lehetne erősebb is. Ausztriában jobban felszerelt notebookokat lehet több garanciával venni olcsóbban mint itthon.
Na de ez már off.
Még egy fontos kérdést elfelejtettem:
akinek van Core Duo-s Toshibája (ha ilyen nincs jó a Pent. M is) írja már meg meddig bírja az akku, mert szívesen vennék Duo-sat, de annak nem örülnék, ha 2 órát bírna, mert akkor nem túl mobil. -
emill
tag
A Satellite L100-120 és PRO L100-124 között csak annyi a különbség, hogy XP Home / Pro van benne? És ezért 2 év a Pro-ra a jótállás? Külsőre, belsőre ugyanolyannak tűnik.
Egyébként is hihetetlen ez a magyar jótállás: még Oroszországban is 2 év a jótállás, nálunk csak 1Gondolom nem gyártanak külön gyengébb minőségű notebookokat ide, azért csak ennyi a jótállás. Nem értem.
A notebbok.hu-n miért opciónak írják a wlan-t? Nem hiszem el, hogy ma egy notebookban ne lenne.
Van valakinek L100 vagy L20? Érdekelne a tapasztalat.
[Szerkesztve] -
pitete
csendes tag
Sziasztok!
Csak érdeklődnék, hogy akinek M70-122 e van, az nem észlelt e olyan hibát, hogy egy idő után elszáll a képernyő? Mármint kék lesz, vagy barna, és megy minden tovább, mert pl tudok tovább beszélgetni, de ugye nem látsz mást, csak kékséget. Kicsit amatőr vagyok, ezért bocsi.
Meg érdekes hangot is ad néha gép.
Szóval akinek volt már esetleg ilyen problémája, az tudna segíteni, hogy mit csináljak?
Szervízbe max szept viszem,mert akkor leszek magyarországon.
Köszi,
Pitete -
Niczo
senior tag
A PentiumM automatikusan állítja az órajelét, szerintem szoftvertől független.
Egyébként adnak hozzá egy PowerSaver nevű progit, itt különböző profilokat tudsz választani (pl.: hosszú akkuidő a fontosabb, netán a teljesítmény) Alaphelyzetbe a normál profilt használja, hálózatról viszont a csúcsüzemet.
Amikor én beszéltem az eladóval a garibővítésről, nekem 1évre 25k-t, 2évre 35k-t mondott. Igaz fejből vágta, nemtudom mennyire pontos ez. A héten még ugyis bemegyek hozzájuk ha megjön az egerem, akkor lepontosítom ezt vele mert engem is érdekelne. Itt a fórumokon elég meggyőzően érveltek mellette
[Szerkesztve] -
Niczo
senior tag
Hali!
Köszi, remélem tényleg jobban beválik (eddig igen). Igaz a videokari nem játékra való benne, a képe viszont nagyon szép (bár lehet hogy a kijelző érdeme). Néztem amit belinkeltél, az enyém is M70-es, a háza ugyanez. Ez viszont már nekem baromi drága lenne. Az enyém listaára 247.200 HUF volt, ebből egy helyi akció keretébe 6%-ot levontak (plusz ugye Sulinetbe vettem, jövőre -60k). Igaz én is az elején ugy gondoltam max 200k-t szánok rá, bár igy összességébe a Sulinet miatt még olcsóbb is lett (ez anyagiakban nagy előny a Metrós cucchoz képest).
Ja igen, a hozzá adott Sonic CD-író alkalmazás überbutított példány. Lehet vele írni, de még azt sem tudtam benne kiválasztani hogy hányszorosan írja a lemezt. Egy Nero azért szerencsésebb választás lett volna.
Egyébként az xD kártyát is olvassa. Nekünk a családba Olympus a digit gép, emiatt még jól is jött.
[Szerkesztve] -
-
emill
tag
Ja még annyi, hogy mennyibe kerül a garancia hosszabbítás 1 évről 2-re és mennyi 1 évről 3-ra?
-
emill
tag
A Toshiba-nál van olyan (adnak olyan programot a gépekhez), hogy automatikusan állítja a processzor teljesítményét és ha nincs rá szükség lejjebb veszi? Vagy legalább manuálisan lejjebb lehet venni (pl. ha nem érdekel, hogy valamivel lassabb, csak az akku bírjon ki egy kicsivel több időt)? pl. Asus-nál a PowerGear ilyen ha jól tudom.
Másik: L20-asa van valaiknek? Milyen minőség? Úgy nézem ez az alap Toshibánál? Ez már régi típus, mert a toshiba honlapján már nincs is L20? -
Studi22
aktív tag
Kellemes kis müszer megtolod egy 512 memcsivel és akár egy DTR noti is lehet belöle!
Én már lassan egy éve használok Toshiba Satellite-t és eddig semmi problémám nem volt vele akksi nagyon jol birja játékok jol elszaladgálnak rajta ahhoz képest hogy nekem csak agp-s karim van!
Tehát én csak jot tudok mondani a Toshiba Satellite modellröl! -
oviktor
tag
Hello!
Notebook vásárlás előtt állok és véleményeket szeretnék kérni erről a notiról: [link] . Használ e ilyet valaki, tapasztalatok, játékokban hogy muzsikál?
A válaszokat előre is köszi
Niczo látom sikerült választanod másik notit, remélem ezzel több szerencséd lesz mint a Metro-s FuSi-val.
[Szerkesztve] -
Studi22
aktív tag
-
Niczo
senior tag
Talán kicsit pang ez a fórum?
-
Niczo
senior tag
Hali!
Megvan a gép: Toshiba Satellite M70-340
Elég jó áron jutottam hozzá, ráadásul Sulinetben.
A régi FuSi L7300-assal szemben összehasonlíthatalanul csendesebb. Aki CeleronM-es gépet akar venni, szerintem jól gondolja meg. Ez a PentiumM igen jó kis proci. A gép jól összerakottnak tűnik, nem recseg-ropog sehol. Elég fura billentyűzetkiosztása van. Az ''í'' a space jobb oldalán a ''0'' pedig a bal oldalán van. Ilyet se láttam még, megszokást igényel. Amúgy nagyon tetszik, igen elegáns gép. -
gericomblock
csendes tag
. nekem van egy eladó Toshiba Tecrám9100-es.
érdekel valakit?
gericomblock@tvn.hu ra írjon.
itt ritkán vagyok. -
nb18
tag
Sziasztok!
Most szeretnék laptopot venni de próbálnék minél olcsóbban kijönni belőle mert szűkös a keret rá! A toshibák nagyon tetszenek az áruk is elég jó és ugy látom negatívumokat nem nagyon irtok róla! Konkrétan kinéztem a tipust: L100-119 Tud vki vmit erről a lapról?amugy programozó suliba megyek elég lesz ez hozzá?
Esetleg 1-2 régebbi játékhoz? (Cod,Mohaa) Előre is köszi!
Ő lenne az : [link]
-
subzer0
csendes tag
Sziasztok!
Akinek esetleg még ilyene van: TOSHIBA SATELLITE s1700-400 és tud segíteni driverekkel kapcsolatban kérem jelezzen. Új OP rendszert szeretnék rá telepíteni, de driverem egy szál se...mi kell hozzá, honnan lehet beszerezni, stb.?
fontos lenne,köszi -
Niczo
senior tag
Hali!
Notivásárlásra készülök. A jelölt: Toshiba Satellite M70-340 tipus. Sulinetbe venném. Ha van vkinek ilyen, írhatna a tapasztalatairól, véleményéről a gépről. -
flashfly
csendes tag
válasz
Overlocker #131 üzenetére
Annyira nem jo az a80asok jobbak pont lattam is 1et most hirdetve nezd meg toshiba a80
-
Beaver
csendes tag
Üdv!
Szükségem lenne egy kis segítségre. Nemrég hozzájutottam egy ütött kopott toshiba satellite 3000 (pontosan nem tudom:S) géphez, amely szinte halott volt, az aksija teljesen tropa, a hátsó tápcsatlakozó le volt törve az alaplapról. Szétszedtem a gépet, és kivezettem a tápot két vezetékkel, adapterhez hozzákötve elindult a gép, leformáztam, ujraparticionaltam, ment rá friss XP SP2.
A konkrét probléma a következő: valamiért nem ismeri fel az USB portra dugott eszközöket. Multiméterrel kimértem, a feszültség (+5V) ott van ahol ott kell lennie, meg az MP3 lejatszomat ha csatlakoztatom, kijelzi hogy 'ready' csak épp a gép nem ismeri fel, semmit se reagál rá. Az eszközkezelőben és everestben egyaránt megnéztem, az összes USB hub és csatoló (3 db van) telepítve van, és a windows szerint működőképes. Neten kerestem drivert de semmi használhatóVan viszont egy 'Alapvető rendszereszköz' amihez a windows nem tud telepíteni drivert, fel sem ismeri, everest szerint a hardware neve: 'Toshiba AIS SM Host Controller'. Sztem ez lesz a hiba.
Ha valaki tudna hozzá drivert mondani, vagy van ötlete mi lehet a probléma, ne kíméljen.
Ja és a táp idétlen megoldása miatt ne kövezzetek meg, mondom a gépet a halálból hoztam vissza, annyira nem érdekel h lóg ki két vezeték, úgyis cak otthonra kéne a gép..
[Szerkesztve] -
heltay
csendes tag
Hali!
Ezen a notin gondolkodom:
Toshiba A100-237
Mi a véleményetek?itt egy link is:
http://www.notebookzone.hu/termek.php?id=27137
Sok helyen olvastam, hogy anyag ügyileg nem megbízható. Erről mi a véleményetek? köszi! -
Lenne egy Toshiba Tera S1 noti! Meghalt benne a Ati mobility 9000-es vga..
9600-os belemegy helyette? -
MarDani
csendes tag
Hi!
Én hétfőn vettem egy ilyet sulinetben. Még nem nagyon teszteltem, de eddig tetszik. 3:45percet bírt az aksi első feltöltés után úgy hogy 3dvd-t másoltam fel a gépre majd telepítgettem egykét progit majd megnéztem egy filmet winyóriól. Amivel viszont nem vagyok megelégedve az LCD monitora. A Teteje sötét az alja túl világos, sosem tudom eltalálni a dölésszöget. Bár ez csak filmnézés közben zavar. Nem tudom más modelleknél márkáknál ez milyen, azóta még nem tudtam ezt leellenőrizni. De ettől függetlenül jó kis gép. A VGA kártyájával sincs bajom, bár csak CS 1.5öt próbáltam. Majd pár napon belül lefuttatom a gépen a teszteket. Ha valami konkrét dolog érdekel csak kérdezz. -
joey7
őstag
a Toshiba L20-103 modellről van vkinek tapasztalata?
Processzor: Intel Pentium-M 740 (2MB L2cache/FSB533) 1700 MHz
Winchester: 80GB(5400rpm)SATA S.M.A.R.T.
Memória: 512MB (max.2048) MB DDR2 RAM
CD-ROM: DVD Super Multi író
Képernyő: 15'' színes XGA TFT kijelző
Videó: Mobile Intel 915GM Express chipset, max. 128 MB DDR2 RAM
Akkumulátor: lítium-ion, 3:55 óra üzemidő (Mobile Mark)
Klaviatúra: 85 gombos magyar klav.
17 gyorsgomb
Pozícionáló eszköz: Touch Pad
Audio: 16-bit sztereo, MIDI-támogatás, beépített hangszórók
külső mikrofon, fejhallgató jack
Szoftver: Windows XP Home Edition HU
Toshiba ConfigFree™
Microsoft® Office OneNote™ 2003
Norton Internet Security™ 2005 (90 nap)
Bővítőhelyek: 1 x PC Card slot for 1 Type II card
Interfészek: külső monitor, TV-out, 3 x USB 2.0
Kommunikáció: 10/100 Base-TX Ethernet LAN, V.90 modem (V.92 ready), WLAN Intel PRO/Wireless 2200BG
Méret, súly: 332 x 270 x 28,5 mm, 2,7kg
Garancia: 1 év világgarancia (bővíthető) -
naga01
csendes tag
Szevasztok valaki szakember segítségét kérem, lenne olyan kérdésem, hogy vettem egy TOSHIBA tecra 8000 es laptopot kora csak tipp 98-2002 között gyárthatták, és kb három hónapja használom, baja nem tortént ez idő alatt, bár az akksi gatter de működik.
Ezért kérek mindenki olyan használót aki régóta használ tecra 8000-est, hogy milyen tapasztalata van a megbízhatóságot tekintve, azért lenne fontos hogy vegyek bele új AKSIT vagy ne????? Mert attól félek hogy megvan az új aksi és megmekken a gépem. Még egy kérdésem hogy mi az az alkatrész ami a legsérülékenyebb a laptopon és mennyi az élettartama, én még egy két évig szeretném használni. Előre köszi a válaszokat, és a naga01@freemail.hu ra írjatok ha tudtok. -
Poctar
senior tag
Felraktam a mobmeter progit.
Pár napig ment a gépemen és a következő eredményeket értem el:
A cpu folyamatosan 2.2Ghz ment.
Cpu: alapjáraton 45 fokos. Fullon: 74 fokos. Átlagban 55 és 60 közt mozog.
Hdd: általában 45 és 50 fok közt mozog. Volt már 35 és 53 is.
A noti alapon 20-22w-al járja a nagy világot. -
HaKo
aktív tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a Toshiba Satellite A100-237-es laptopról? Esetleg van vkinek ilyen? Adatai nagyon jók. Milyen a minősége? -
Shadowfax
addikt
Az a vinyó hőmérsékletét mutatja, az nem olyan vészes, de ez attól is függ, milyen terhelés alatt volt akkor a géped.
Mit ír ki a Temperature-nél (elvileg ez a proci hőmérsékletét jelzi)?
Légyszí' ne csak 1-1 értéket írj be, hanem folyamatosan figyeld, hogy pl. mit ír ki bekapcsolás után, félóra múlva, 1 óra múlva.
S légyszí' írd be a pontos konfigodat! -
goshawk
tag
Én mindenféleképpen az tudom javasolni, hogy inkább áldozz kicsit többet a notebookra és próbálj olyat szerezni, ami 2-3 év garival van. A Satelite szériákat sajnos csak 1 évvel szállítják jobbára.
Többszörösen jól jársz még kezdő notebooknál is ha az a 2-3 év gari megvan.
És ezt tapasztalatból mondom. -
Zola_
tag
Ha már bekukkantottam akkor válaszolok:
Ez itt talán elég jó áron van sulinetben, csak nincs benne WLAN: [link], vagy pedig ez PentiumM-mel, 2x akkora vinyoval, 512 RAM-mal, WLAN-nal, és kicsit más videoval: [link]
Egyébként ez a Toshiba belépő szintű gépe, de nem ismerem őket, csak az L20-tól tapizás után nem voltam elájulva. (IBM párti vagyok)
A PentiumM-es kb. másfélszer annyit bír akkuról, és a többlet felszereléssel sztem tuti, hogy jobb vétel.
[Szerkesztve] -
bianca3
tag
Sziasztok!
Toshiba A60 notebookom mostanában kb. egy óra használat után kikapcsol magától. Elég forró a billentyű és nem lehet visszakapcsolni. Csak ha kihül kb fél óra múlva. És kezdődik előröl. Vigyem szervízbe?
Állítólag az is lehet, hogy elállítottam valamit a gépen.
Szerintetek? -
Poctar
senior tag
Sey!
kicsit mértem a hdd-m hőmérsékletét és átlagban 47fokos. van hogy 50re is felmegy.
Szerintetek ez elfogadható? -
ctrl90
csendes tag
Üdv mindenkinek. Középiskolás vagyok és most készülök laptopot venni.
Anyagi hátterem elég szükös ezért a legolcsóbb gépek jöhetnek szóba sulinetben!
Arról szeretnék véleményt kérni hogy mennyire megbízhatók a toshiba laptopok?
Mert haverom Acer-ja 1 év alatt 4 hónapot töltött szervizben és nem szeretnék így járni.
Azonkívül érdekelne hol lehet sulinetben a legolcsóbban toshiba laptopot kapni (technotrade kissé drága)
Ja és még annyi kérdésem lenne hogy mennyive tud többet a 740 centrino a 380 celeronnál
megéri-e azt a kb. 30-40.000+t rákölteni.
Nagy szükségem van infora!!! Elöre is köszi a segítséget. -
Geck0
csendes tag
Toshiba Portege 2000. Kisutve 8 orat bir a plusz aksival, alig masfel kilo az egesz, 12'', pentium m nem melegszik, fel giga memoria, egy gyonyor.Sd kartya olvaso, pcmia, kulso dvd iro...ket hete elrolott az aksija...1.8''as zif connetoros...kidobhatom a laptopot akar a kukaba is mert sehonnan nem lehet beszerezni hozza vinyot,,,
[Szerkesztve] -
djyuri
őstag
nekem mondod?
-
djyuri
őstag
Szasz mindenkinek
Hardveres kérdésem lenne toshiba A100-529 -típusú laptoppal kapcsolatban...
Lehet benne procit cserélni?...most celeron M van benne és Pentium M kéne bele...
Valaki esetleg tud valamit ezzel kapcsolatban?...tényleg nem támogatja a laptop az ilyet?
Köszönöm
MOD: most jelezte haver,hogy nem muszály az M-es proci....
[Szerkesztve] -
r0pi
tag
megneztem enis jopar notit, de ez a tecra megnyerte a teccesemet
en az egyel nagyobbra gyurok A7-113 mindent tud amit kell, jo ar/teljesitmeny arany,
massziv kivitel, jol is nez ki - a satellite randa narancssarga-, a 3ev gari sem elhanyagolhato, a hasonlo notik mas gyartoknal max 2 evvel vasarolhatok meg es +ba kell bovitest venni
csak az a baj, hogy beszerzes alatt van es varni kell ra, jo hosszu masfel hetem lesz,
az A7-108 meg van raktaron mindenhol bruhuhu -
-
Apache2
csendes tag
Sziasztok!
Ha valaki meg tudná velem osztani a tapasztalatait a Toshiba Satellite Pro L100-124 géppel kapcsolatban azt megköszönném! Éppen most készülök megvásárólni, csak gondoltam előtte azért kikérem hozzáértők véleményét. Ez lesz az első notebook-om!
Előre is köszönöm!
egy link ami alapján részleteket is megtudhattok: [link]
[Szerkesztve] -
Daave
csendes tag
Sziasztok! Mi a véleményetek a Toshiba Satellite L100-120 notebookról? Milyen a teljesítménye a 945-ös intel grafikus vezérlőnek?
-
kaktusztea
tag
válasz
borsjani #103 üzenetére
A tisztelt olvtársak mondták, hogy a M*cropolis-ban van Tetra A7.
Magyar Jakobinusok tere (Déli pu-nál). Ott nézegettem őket.
A tükröződés engem nagyon zavart, nekem úgy tűnt, hogy ha nem sötétben használod, akkor minden látszik.
A Toshiba szervízről azt írták a nagy topikban, hogy igazán nincs róla infó (azaz panasz), tehát olyan rossz nem lehet. -
borsjani
csendes tag
válasz
kaktusztea #102 üzenetére
Hol sikerült együtt találnod őket?
Én is e két tipus között vergődök.A Lenovo pöcök egere szuper, a ház masszivitása utólérhetetlen, viszont a képernyője fakó a Tecra-hoz képest. Megfelelő fényviszonyok között a tükrözés nem észlelhető, viszont a kép lenyűgözően szép. Ilyet még a Sony
tud, csak nincs magyar lokációja. Milyen a TOSHIBA szervízháttere? A Lenovo-é kitűnő.
Azt hiszem még rágódom a csonton. -
kaktusztea
tag
Hát megnéztem ma egy Tecra A7-108-at és egy Lenovo T43-at.
Nem hittem, hogy ennyire durván tükröződik a Tecra képernyője! Engem ez marhára zavar. Ráadásul a Lenovo-n a billentyűzet közepén levő egér-pöcök valami frenetikus
Amúgy a Tecra is jó volt sok más tekintetben, de valszeg Lenovo lesz a vége. Ritka masszív darab
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest