Új hozzászólás Aktív témák
-
ABE
őstag
Látom jó kis éccakai programod volt.
1. Driverek letöltéséhez használj letöltésvezérlőt vagy Firefox-ot, sajnos mostanában valamiért lassú a Toshiba oldala.
2. Azért nem engedi felrakni a referencia ATI drivert, mert a gép a saját védelme érdekében (ne lehessen húzni a kártyát) csak a Toshiba által aláírt vga drivert hagyja telepíteni. Van egy trükk ennek kijátszására, de nem érdemes vele szórakozni.
3. Az FN gomb talán azért nem működik, mert nem az XP-s BIOS van rajta. Mondjuk én a letöltések között Controls Driver-t nem találtam a te gépedhez. Nem lehet, hogy rossz drivert töltöttél le, és azért nem megy fel?
4. Ha a gyári audio driver nem megy fel, vagy nem működik, akkor ajánlom a Realtek honlapjáról leszedhető drivert, néha az segít megoldani a problémát.
5. Driver sorrendre a következőt ajánlom: chipset, storage manager, vga, audio, és utána jöhet a többi. Frissítsd a BIOS-t (esetleg rakd újra utána az XP-t is), és úgy próbálkozz meg a telepítéssel. Drivereknél ügyelj, hogy pont a te gépedhez valót szedd le (PSAE6 a tied, ha jól tudom).
6. Az A200-ban elég komoly proci és videokártya van, ezért a hűtésnek valószínűleg meg kell vele küzdeni még alaphelyzetben is. Ha nincs kihasználva a gép, érdemes a teljesítmény visszavenni.A Power Saver trükk L30 alatt működik. A te gépedhez asszem nincs Power Saver, nem támogatja, ezért a Notebook Hardware Control nevű programmal érdemes próbálkozni.
Egyébként nem kell itt sem 2000 oldalt végignyálaznod, van kereső funkció, csak beírod, hogy A200. Igaz, szerintem nem nagyon van itt másnak rajtad kívül. Ja, azért ilyen nehéz XP-t felrakni, mert a köcsedék Májkrofos nyomatja a Vistát, emiatt meg a legújabb trendi az, hogy csak késve és félig hibásan adják ki az XP-s drivereket. A drivereknél (a chipset és vga drivert kivéve) végülis annyit lehet variálni, hogy probléma esetén megpróbálsz referencia drivereket keresni, vagy hasonló modellek programjait kipróbálod.
Ajánlom az alábbi oldalt, ha konkrét problémára keresel még választ: [link]
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
Első körben tedd fel az XP-s BIOS-t, és nézd meg, úgy is gond van-e, vagy próbáld meg újból installálni a drivereket. Gondolom alapból SP2-es XP-t raksz fel. A hangkártyát feltelepíti, és csak hang nincsen, vagy az eszközkezelőben hiba van? Ha a hangkártya az eszközkezelőben hibásan látszik, akkor el kell távolítani, majd a KB835221 és KB888111 jelzésű hotfixeket kell letölteni, ezek orvosolhatják a hibát. Lehet rosszul néztem a letöltéseket, ha van Power Saver, azzal is lehet próbálkozni. A Control Driver-nek elvileg az XP-s BIOS-szal működnie kell. Power Saver meg asszem csak akkor fog működni, ha az FN gombok is működnek. Az XP újratelepítése egyáltalán nem biztos, hogy megoldja a problémát, azért javasoltam, mert gondoltam nemrég raktad fel, és akkor nem nagy időveszteség újra feltenni.
Látom, közben a hangkártyára megtaláltad ugyanazt a megoldást.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
Most, hogy mondod, tényleg azután törött el a zsanér, hogy Vistára váltottam.
Milyen Windowst is használsz, Vistát vagy XP-t? Tettél fel mostanában valami új drivert, vagy lőttél ki esetleg valamilyen Windows szolgáltatást? Első körben szerintem azt gondold végig, hogy az utóbbi időben változtattál-e valamit a rendszeren, hátha az kavart be. Igaz, ilyen problémával még nem találkoztam, talán kinyírta magát a Winfos. Nálam még XP alatt játszotta el rendszeresen a Power Saver, hogy hibernálásból felébresztve elfelejtett működni, nekem csak ilyen hiba jött elő korábban.
-
ABE
őstag
Némelyik laptopnál is van SATA Native Mode állítási lehetőség. Pl. anyum HP nx6310-es gépén is, amiről most irogatok. Ahogy észrevettem, a Toshiba gépek BIOS-a eléggé korlátozottan buherálható.
nLite integrálás tényleg nem nehéz, egyedül a 965-ös chipsethez felhajtani a drivert nem volt egyszerű.
Toshiba L30-am meg éppen romokban hever, várom a cserezsanér érkezését.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
Nekem ez nem tiszta. Mikor ismeri fel a CD-t, és mikor nem? Win alatt be tudod olvasni a CD-t? Egyáltalán nem olvassa be a CD-t indításkor? Tutira jó a meghajtó? A hiba sokféle lehet. Elképzelhető, hogy csak a Win zakkant meg, a telepítő CD meg rossz. Ezt első körben ki kell szűrnöd egy másik telepítő CD-vel. Ha ezután sem jó, akkor próbáld meg másik kábelre kötni a meghajtót. De lehet akár memória, táp, winchester vagy alaplap hiba is. Ezek alapján nehéz megmondani a gond okozóját, szép sorban kell ilyenkor végigmenni a hibalehetőségeken.
-
spyduck
nagyúr
Én értelek
Bisoban nem mind1, h a bootolási sorrendet, hogy állítod be!
Nállam ilyen volt:
1-cd
2-hard disk
3-floppy
-->így jó voltde ha így volt
1-cd
2-floppy
3-hard disk
-->akkor nem volt jóLényeg, h az első helyen tutira a CD-nek kell lenni, ha más van felül akkor nem bootol be!
-
ABE
őstag
Előfordulhat, hogy a CD azon része, amit a bootoláskor olvasna be, az sérült, ezért nem érzékeli. Viszont Windows alatt meg másik részét olvassa már, emiatt ott olvasható. Ilyen pedig simán elképzelhető, hogy egy idő után a CD bizonyos részeit nem tudja olvasni a meghajtó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell XPS 4K Érintős,core i7 7500u,16GB RAM,SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- Asus 15,6"Érintős,core i7(4 3,2Ghz)Geforce GT740m (128bit),8-16GB RAM,SSD,Nagyon szép
- OLCSÓ GAMER LAPTOP! i5-10300, 16GB RAM, SSD 500GB, GTX 1650
- Asus Pro 141"FullHD IPS,core i7 4650u(4X3,3Ghz)Vil.bill, 8-16GB RAM,SSD,8óra akku,szép állapo
- (1100gramm,16mm)13,3"Toshiba UltraBook core i5 (4x28Ghz)Vil.bill, 8-16GB RAM,SSD,jó akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest