- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonlight115
őstag
Márc. 25-31
Gyönyörűek a zúzmarás fák, a shrine-ok, minden!
Az a 3 millió jenes szuvenír, az micsoda? Egy ládikó? Geocaching... -
moonlight115
őstag
válasz
Crystalheart #514 üzenetére
Igen, ezt írta mave is a legutóbbi bejegyzésében. Logikus persze, csak én pont az ellenkezőjére tippeltem volna. Tehát a földrengésbiztos építkezésre.
"hogy a papírajtók hogyan (voltak) elegendőek télen a tradicionális házaknál."
Ezek a japók bírják a hideget. Szerintem ez lehet a magyarázat. Meg hát, amúgy is furák. Sertés petefészek-vezetéket esznek, csak gondolj bele! A papírajtón már meg se lepődök! -
moonlight115
őstag
(B)Március 4-10(/B)
A túra leírása nagyon tetszett. Amit a "szakavatott, jól felkészült" japcsi sátorozóról írtál, különösen érzékletes volt!
Tényleg szép az a hegy, gondolom, nyáron, mikor minden zöld, még mesésebb. A fotókat elnézve, most kissé kopár.
Nem is tudtam, hogy a jen ennyire vízálló. Ez (is) érdekes volt.Meg a libamájkonzerv is! -
moonlight115
őstag
Február 18-24 A disznópetevezetékért nem irigyellek, a múzeum viszont csodás! A képek is jók, mint mindig.
-
moonlight115
őstag
Február 4-10
"Minden esetre, aki Európából 27000 jenért rendel kuktafazekat, és közli, hogy tök jó üzletet csinált, mert most akciós volt, az sejtem mennyit költhet ruhákra"
Amit a jenről írtál, az is érdekes.
-
moonlight115
őstag
Január 21-27
Nem is tudtam, hogy Japánban nincs tiltva a dohányzás az éttermekben, ez meglepett.
Egyetértek veled, az jó dolog, hogy itthon bevezették. Be nem mennék egy füstös helyre!
Szépek az alkonyati fotók. -
moonlight115
őstag
Január 14-20
Ez jó kis vizes túra volt! Sikerült azóta megszáradnod?
Hóban biciklizni...OMG! Ezek a japcsik tényleg elképesztőek! -
moonlight115
őstag
Elolvastam. Érdekes a pszichológiai felmérés.
A hozzászólások meg...Megszólaltak a fotelhősök. Szerintem, ha a mérnök nem tehetett semmit, miért ne mehetett volna haza a családjáról gondoskodni? Az viszont érdekes, hogy ha előbb segítséget kérnek, megelőzhették volna a katasztrófát. (Ezt az egyik hsz.-ben olvastam, amúgy nem vagyok képben.) -
moonlight115
őstag
dec.24-30
Hagyománytisztelő takarítás? Hűűű, ez nem semmi! (De azért legalább elismerték, hogy a te módszered hatékonyabb. Ez is valami.)
A közös takarítás ötlete viszont tetszik.
De jobban belegondolva... Semmelweis is megvívta anno a maga harcát...csakúgy, mint Galilei és a többiek. És ezért még Japánba se kellett nekik utazni. -
moonlight115
őstag
dec.17-23
" mikor a bálnák kifogása, ha jól tudom, tilos. Tom elmondta, hogy igen, valóban az, az esetek zömében, azonban minden évben meghatározott mennyiség halászható tudományos, és orvosi célra."
Gondolom, elég tudományosan dolgoztátok fel a bálnát, az "orvosi cél" pedig egyértelmű.
Hangulatos beszámoló, jó volt olvasni!
-
moonlight115
őstag
válasz
Paarthurnax #394 üzenetére
"Errefele egyebkent nepszeruek a japan felesegek, mert sokkal haziasabbak, mint az ausztral nok. :-D"
Amerikában meg pont így vannak a magyar nőkkel.
-
moonlight115
őstag
Dec.3 - 9
" ha jól emlékszem, évente kb. 30000 ember lesz öngyilkos Tokióban."
Ez megdöbbentő szám! Ennek a tizedét is sokallnám.
Perui kaja - A kolléganőm pár hete járt Peruban. Tudod mit evett ott? Tengerimalacot. Tudta, mi az, és mégis megette...! Lehet, hogy te is azt ettél?
Földrengés - Gratula az idegeidhez!
Én már az elsőnél rohantam volna a reptérre, jegyet venni, bárhova, csak onnan el...!
-
moonlight115
őstag
Nov.26-dec.2
" A csúcs az volt, amikor megkérdeztem őket, megmászták-e már a Fujit, ha már egyszer mind a kettő ott lakik kvázi mellette. Mondták, hogy nem, mert ők alacsonyak, ezért mindig tűsarkú cipőben járnak, és abban sajnos nem lehet hegyet mászni."
Micsoda???
Hát, ezen EKKORÁT
nevettem!
A "kicsi, színes erdő" gyönyörű!
-
moonlight115
őstag
Nov.19-25
Az ünnepek közt tényleg nehéz eligazodni. Más vallás, más kultúra, plusz az időszámítás...és még az amcsikat is majmolják...!
Arra kíváncsi leszek, hogy ha leesik a hó, vajon ott is késni fognak a vonatok? Volt egy ilyen sztori, hogy egyszer egy japán közlekedési miniszter harakirit követett el, mert késett egy vonat. Persze, ott nem esik akkora hó, és az is hamar elolvad, de ki tudja...? A mostani világvége előtt bármi megeshet. -
moonlight115
őstag
Gondolom, hogy nem lehet kellemes, és aki nem bennszülött, annak hozzászokni sem igazán lehet ahhoz, hogy néha mozog alatta a föld.
nov.12-18 Érdekes, amit az oktatásról írtál. Arra kíváncsi lennék, hogy aki nálunk végezte el az orvosit, visszatérve Japánba, vajon profitál-e belőle, hatásosabban gyógyít-e, népszerűbb, jobban fizetett, vagy nem?
A fotókról: a táj is nagyon szép, a fák gyönyörűek, és az a fehér ló...az is olyan japános.
-
moonlight115
őstag
Arról igazán nem tehetsz, hogy a sejtek megmakacsolták magukat, és nem voltak hajlandók veled együttműködni. Most már késő bánat, ki lettek végezve!
Sejtkultúra? Ezek nem lehettek valami kulturált sejtek. De meg is fizettek érte!Ott gyakran előfordul, hogy nem sikerül egy kísérlet? Vagy ez általános, máshol is így van?
-
moonlight115
őstag
"akkor jön a tiszta szesz, meg a jó kis klóros csapvíz... "
Sose lehet tudni. Sok nagy felfedezés született már véletlenül, mikor a kísérletező nem is számított rá. C vitamin, Penicillin...Lehet, hogy veled is megtörténik. Valami csoda folytán a sejtek meggondolják magukat,
békét kötnek veled, és felfedik titkukat. -
moonlight115
őstag
"Részletesen életkor szerint volt ábrázolva a probléma nemek szerint, és egyet kivéve minden csoportban folyamatosan, és néhol egész drasztikusan emelkedik a testtömeg index. Na, ki találja ki, melyik csoport a kivétel?"
Szerintem a rizsföldeken dolgozók, (vannak még olyanok egyáltalán, vagy keverem a kínaiakkal?) vagy a szerzetesek.
Talán a halászok.
Crystalheart én innen szoktam értesülni az új bejegyzésről, a jobb oldalt kell nézni!
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #355 üzenetére
Hűűű, ez már a metafizika határait súrolja...! Még barátok közt is...
De most már értem! Hurrá! -
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #353 üzenetére
Most akkor miről is beszélünk? Barátbővülés vagy kabátbővülés?
-
moonlight115
őstag
Tényleg, most, hogy mondod, az én barátaim sem a munkahelyi kollégák közül valók. Viszont, ha ott valakit kiközösítenének, esélyes lenne, hogy mellé állnék, hacsak nem rablógyilkos az illető. Fene tudja, attól is függ, mennyire ismerem az illetőt. Az jó, ha nincsenek viszályok egy munkahelyen, nálunk bizony akadnak megrögzött kötekedők, akiknek semmi sem jó, mindenkiben találnak valami rosszat, velük nehéz. Azt szeretem, ha sok a munka, nincs idő egymással foglalkozni.
Neked persze más, csak egy évig kell kibírnod. -
moonlight115
őstag
Érdekes, amit a munkahelyi kiközösítésről írtál.
Hogy tudnak ilyen éles határvonalat húzni kolléga és barát között? Már a múltkor is furcsállottam, mikor a konferenciára mentek, külön út, külön szálloda...
Hol tesznek szert barátokra, ha az életüket a munkahelyükön töltik? A fiatalok is ilyenek?
Hm. A japók egyre furábbnak tűnnek... -
moonlight115
őstag
Nahát, nem is tudtam, hogy van ilyen, hogy tanuki. Borzfejű macsek.
Klasszak a fotók! -
moonlight115
őstag
A Sissi-s sztori nagyon tetszett, tényleg fura, hogy egyáltalán hallottak róla. Ez még akkor is meglepő, ha politológiát tanulnak.
Zöldellő rizst még én se láttam, és a naplementés fotók is szépek. -
-
moonlight115
őstag
okt.2-7 Ez is érdekes volt, még ha nem is történt semmi különös.
Egyszer írtad, hogy még nem fürödtél a tengerben. Pedig az az egyik legjobb dolog a világon, szerintem. Mikor fogod kipróbálni? -
moonlight115
őstag
Szept.3-9
Ezek a japánok! Tényleg furcsák. Egymás közt is ilyenek, vagy csak a külföldiekkel viselkednek ennyire udvariasan (?), rejtélyesen, néha érthetetlenül, számunkra természetellenesen tapintatosan? Nem lehet egyszerű neked kihámozni a lényeget.
Jó írás, élvezettel olvastam ezt is! -
moonlight115
őstag
Aug.18-19
Hiányoltad az őszinteséget a mosoly mögött. Hát, most megkaptad.
Igaz, hogy az a bicajos nő nem mosolygott.....
Idegenben az ilyesmi bizony szíven üti az embert, ha csak néhány percre is. Bunkók persze mindenhol vannak, azért, hogy a lábad elé köpjenek, nem kell átrepülni a fél világon....Ha az ájult nőn csak egy picit is tudtál segíteni, már nem telt sikertelenül az a nap. A tűzijáték szép lehetett, jók a fotók!
-
moonlight115
őstag
A Disneyland Hotel mesés, így kívülről is, hát még belül milyen lehet? Biztos mesefigurák a kiszolgáló személyzet. Képzeld, amint Hófehérke eléd rak egy gyümölcstálat, tele almával....Vicces lenne megkérdezni tőle, hogy a mérgezett alma is benne van?
-
moonlight115
őstag
Tényleg nagyon szép kivilágítva a Skytree!
-
moonlight115
őstag
Elolvastam a legújabb részt, nagyon tetszett!
Elkezdem majd a legelsőtől, még csak az újabbakat olvastam, ezért a ládák kicsit rejtélyesek számomra, de majd megértem, ha végigolvastam az összes bejegyzésedet. -
moonlight115
őstag
Ha szeretsz olvasni, kukkants be ide: Irodalom Birodalom Könyveket ajánlunk, zenélünk, bolondozunk. Most épp dalszöveget fordítunk. Egy megadott időpontban (csütörtök 21.00) egyszerre közkinccsé tesszük a fordításainkat, aztán lehet kivesézni, kritizálni őket.
-
moonlight115
őstag
Most kezdtem olvasgatni a blogodat. Nagyon tetszik, amiről írsz, a stílusod szintén.
Az egyik barátnőm is dolgozott Japánban orvosként, jó pár évvel ezelőtt. Felhívtam a figyelmét a cikkeidre, talán érdekli, mi változott azóta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest