Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
A játék komplexitásáról ez sok mindent elárul.
-
Szabi®
addikt
válasz
philoxenia #26297 üzenetére
Nekem macska/medve, a többi annyira nem jön be. De általában legyártom az összeset kimaxolva, amolyan küldetéstudatból.
-
Szabi®
addikt
válasz
philoxenia #26295 üzenetére
Én a Medve grand masterre meg a szénné tolt ignire esküszöm. Skillfán igni totál uprage, + az összes ruha slotba 10% igni.
-
Szabi®
addikt
válasz
nincsnév007 #26293 üzenetére
Kóddal nem kérhető ?
-
nincsnév007
addikt
válasz
Szabi® #26290 üzenetére
sokszor végigjátszottam már a játékot és a story már kicsit unalmas, így mindig keresek magamnak valami új kihivásokat, így a witcher páncélokat kezdtem el gyűjteni, de így az egyikről lemaradtam úgy már nem az igazi. A játék storyját unom, de egyszerűen a világ, a karakterek meg úgy az egész játéktól nem tudok szabadulni. Ugyan ez a CP2077 már ötödjára már csak átszaladok a játékon de maga város nem enged el, valamiért mindig vissza húz
-
Szabi®
addikt
válasz
philoxenia #26291 üzenetére
Igen, meg nagyon mérgező is, viszont az sajnálatos, hogy nincs upgrade-je. Blood and Wine-ba már szinte használhatatlan, az erősebb ellenfelekkel szemben.
-
Szabi®
addikt
válasz
nincsnév007 #26289 üzenetére
Hát igen, sajnos vannak amikről elmarad az ember, én pl a vipera páncélt, meg a kardokat (ezüst/acél) véletlne találtam meg és vettem fel. De annyira jó ez a vipera páncél ? Én pl asszem csak egyszer gyártottam le, de az tulajdonságai miatt, inkább hanyagoltam. A vipera kard a játék elején a romoknál jól jön, mert egy elég jó kard, amíg az ember nem ér el komolyabb szinteket, és a mérgező skillje is jó, csakhát sajnos nem sokáig. De a játék elején praktikus. Viszont sztem ez a vipera páncélról ne mondható el, mivel a heart of stone adja ezt a küldit, addigra meg már ez a páncél 25/30 szintnél nem egy nagy élmény, csak max látvány elem. De ugye kinek mi.
-
Szabi®
addikt
válasz
nincsnév007 #26287 üzenetére
Én úgy tudom csak ott, és a kardok rajzai is csak két helyen érhetőek el.
-
nincsnév007
addikt
ha a borsody házban nem vettem meg a nőtől a vipera páncélt akkor már buktam is?
-
törölt tag
Még párszor meg kell néznem az összehasonlításokat, eddig kb ennyit szűrtem le:
Régebbi AA eljárások, fókusz elemek/tárgyakon jobb élek, de cserébe rosszabb kontraszt, környezet szaggatottabb élek.
NV DLAA - fókusz elemek kevésbé sima élek, viszont jobb kontraszt, környezet sokkal jobb élek és jobb kontraszt: élénkebb fények.
Igen, valami szuper screen cap kellene mert a Youtube tömörítés eléggé bele rongyol
.
(^ha nem) Majd kijavít valaki
-
Alpi.
addikt
Kis Dlss tweak + külön Cutscene grafiaki opciók.
Átvezetőknél a Dlss, Dlaa-ra vált (upscale nélkül, natív felbontásban renderel, képjavító, simító eljárásként használva) és kapott egy csipetnyi DOF-et, ami kifejezetten jól áll itt, de játék közben számomra elviselhetetlen. Ami az átvezetőknél / fotó módban jól mutat, az "ingame" kifejezetten zavaró tud lenni.
[Imlerith fight és átvezetői.] YT azért elcsen egy kicsikét, de így is látszik, hogy milyen jól néz ki a Dlaa. Gyönyörű, tiszta textúrák, éles kontúrok és mindezt élesítő eljárás nélkül !! -
Szabi®
addikt
Ajánlom mindenkinek ezt a könyvet, elképesztően részletesen bemutatja a "Witcher" világát, és maguk képek/ábrák rendkívül hiánypótlóak mind azoknak akik játszottak a játék adaptációval, de főleg azoknak akik csak olvasták.
Egy nagyon részletes lexikon/mankó sztem ez a könyv, és ahogy látom, egyre levesebb helyen elérhető. -
anubis6
aktív tag
válasz
philoxenia #26278 üzenetére
Sajna nem, de bepótolom
Amúgy Drizzt könyvek a mai napig készülnek
(legalábbis tavaly augusztusban is megjelent egy, a 38. talán) -
Biga123
addikt
válasz
Biga123 #26273 üzenetére
Lehet , hogy megoldódott az FPS droppom.
Még tesztelem. -
anubis6
aktív tag
válasz
philoxenia #26272 üzenetére
Próbálkozzatok R.A Salvatore-val, az egész Drizzt szériája magyarul fellelhető és iszonyat hangulatos, izgalmas fantasy műremek, nagyon olvasmányos
Ezenkívül John Caldwell Káosz szériája is elég ütős -
philoxenia
MODERÁTOR
Sapkowski nem annyira fantasy író, inkább lengyel. Sienkiewicz sokkal közelebb áll hozzá, mint mondjuk Tolkien. Utóbbinak (Sienkiewicz) nagyon jó könyvei vannak, többet filmen, tévén fel is dogoztak.
Egy másik sajnos félbemaradt magyar nyelvű megjelentetés is nagyon fáj nekem.
Az író.
A Vampire Earth sorozatból az első két rész jelent meg csak magyarul sajnos. Nálam meg még reménytelenebb az angol nyelvű kiadás, mivel én még oroszul tanultam... -
válasz
philoxenia #26269 üzenetére
Én a Midnight Tights-nál elakadtam, kb. a 2/3-ánál, de addig is elég keserves volt. Szemben az első 4 könyvvel, amit hetek alatt elhabzsoltam. Nekem Gyps mesélt a könyvekről még annak idején, amikor a TTT-t írogattuk, az tény, hogy Erikson után Sapkowskit olvasni hát izé... de na, a játék jó lett.
-
válasz
philoxenia #26269 üzenetére
Igen, abbamaradt sajna. Elvileg a delta vision átvette a jogokat az alexandratól, hogy majd kiadják az elejétől a végéig (eddig egy előzménykötetet adtak csak ki), de már ez is pár éves infó szal lehet sose jelenik meg magyarul végig. Angolul állítólag valami brutális nyelvezete van, úgyhogy még nem próbálkoztam meg vele.
-
válasz
philoxenia #26267 üzenetére
Respect az Erikson-ért.
Baromi jó olvasmány. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
CriticalHit #26266 üzenetére
Az csak 1 Nyomorultak kb....
Olvass Steven Eriksont! Kb. könyvenként ennyi... [link] -
Alpi.
addikt
A játékok a könyv után játszódnak kronológiailag. Emiatt meg amiatt, mert a CDPR hűen követte a könyvekből megismert világot, személyeket, történeteket. Rengeteg utalást is találni a játékokban, ami a könyvek ismeretében nyer értelmet és emiatt mindenképp pluszt kap a játék, ha valaki már olvasta a regényt.
Képregényeket nem ismerem igazán, a filmet meg..... hagyd a végére sztem'.(Csak, hogy ne negatívkodjak.
)
-
Shaza
senior tag
Hello!
Witcher szűz vagyok .Milyen sorrendben ajánlanátok a tartalmakat.(könyvek,játékok,képregények,sorozat)
Megjelenés szerint vagy kronológiailag?Köszi!
-
Itsu
tag
sziasztok,nem tudom hogy volt-e régebben erről szó ha igen,bocsi.
átjutok a ködszigetre és beszélek a törpökkel hogy hol van Ciri,kilép. mi lehet a gond? -
ProEvoFan
nagyúr
Blood and Wineban
, attól kész voltam.amikor a szobor ellopott golyóit kutatjuk
Remélem lesznek még ehhez hasonló vicces küldetések. -
CriticalHit
addikt
"- Akár a füleden is kiverhetném az agyvelödet. De hiszen ezt csak leckének szántam. Tévedtél, vajákom. Összetévesztetted az eget az éjjel a tó színén visszaverődő csillagok fényével. "
Vajon miért hagyta életben Geraltot, miután eltörte az alkarját, szétzúzta a combcsontját, agyrázkódást szenvedett és mozdulni sem volt képes? Talán Yennefer bosszújától még ő is megrettent.
-
VTom
veterán
válasz
CriticalHit #26241 üzenetére
Mikor lábadozott Brokilonban a varázslókkal vívott csata után? De régen olvastam már.
-
CriticalHit
addikt
"Geralt összehúzta a szemét és kissé felemelte a kardot.
- Reszketek a türelmetlenségtől.
Néhány héttel később, mikor a driádok igyekezetének és Brokilon vizének hála már felgyógyult Geralt eltöprengett azon, hogy milyen hibát vétett a harcban. Arra a következtetésre jutott, hogy a harc közben egyet sem vétett. Az egyetlen hibát a harc előtt követte el. Menekülnie kellett volna mielőtt még a harc kezdetét veszi." -
Biga123
addikt
-
tibaimp
nagyúr
Most telepítettem újra a GOG-ot, mert nekem a Win Megbízhatóságfigyelőjében állandóan Kritikus eseménynek jelezte, mintha folyamatosan kifagyott volna a GalaxyClient.exe. Szóval újra raktam a klienst, megmutattam neki a telepített játékokat, és most látom, hogy a W3-hoz valami komolyabb, több 10 GB frissítést húzott le.
-
Rászántam pár hónapot, de rájöttem, hogy sehogy sem tudom megkedvelni a játékot PS5-ön sajnos. Ha az alacsonyabb grafikai minőségtől el is tekintek, a kontrolleres irányítás annyira béna lett, hogy teljesen kinyírja nálam a játékélményt. Más játékokkal, és úgy általánosságban a kontrolleres irányítással nincs gondom, de itt ez nagyon rosszul sikerült. Érdekes módon, cross-progression játékok közül például a Cyberpunkkal nincs semmi problémám, sőt, azt jobban szeretem PS5-ön játszani, mint PC-n. De Witcherben már a menüben lépkedés is fájó, hiányzik a konzoljátékokban jól megvalósított mutatós funkció (ami teljesen jól működik CP-ben, AC játékokban), a W3-ban ezzel szemben egyesével kell lépkedni a menüben, és mivel minden harc előtt olajokat, főzeteket, bombákat válogatok, ez az egyesével lépkedés teljesen kinyírja a játékélményt. Emellett hiányoznak a PC-n megszokott gyorsbillentyűk, mindenhez a menüben kell szerencsétlenkedni, hiányoznak a dedikált gombok alkímiára, térképre, bestiáriumra, küldetésnaplóra. Kényelmetlen, hogy a PC-n megszokott 4 db bekészített potiből itt 2 db-ot lehet egyszerre feltenni, és, ha használni szeretném, akkor meg kell állnom, mivel bal hüvelykujjon van a mozgás és oda esik a poti választása is. Ugyanígy, a jobb hüvelykujjra van osztva a kameramozgás, de ugyanígy ott vannak a támadások is, tehát vagy nézek vagy támadok, ez is fájó pont - nem is értem, miért nem R1, R2-n vannak a támadások, mint a többi játékban, érzékek, bombák meg mehettek volna a szimbólumos gombokra.
Szóval fentiek alapján én W3 esetében maradok PC-n. -
válasz
CriticalHit #26235 üzenetére
Végülis a striga se panaszkodott.
-
CriticalHit
addikt
"Geralt egész életében karddal hadonászott, de az ujjai ügyesek és ... khmmm... nagyon is gyengédek."
-
Úgy tűnik, a Sirius projekt minimum késni fog az eredeti tervekhez képest:
"The Polish development and publishing group is restarting Project Sirius from scratch, and it is not clear whether their East Coast USA-based outfit, Molasses Flood, will remain as part of the rebooted cycle" [link] -
CriticalHit
addikt
Ősi Tenger Vára
Ősi Vér Lánya -
janos666
nagyúr
DX12 : 41 fps
DX11: 79 fps
DX11-> Vulkan : 94fps
Na, jó, hogy eszembe jutott a DXVK, mert ~19% gyrosulást hoz a DX11->Vulkan wrapper.
Valami hasonló javulást várnék el a gyári DX12 módtól is az ~50% lassulás helyett.
Kár, hogy nem találtam DX12->Vulkan wrapper-t DLL formában (nem állok neki fordítókat telepítgetni és saját DLL-t fordítani, mert ez talán nem is működik Windows-on).
(Csak hogy egyértelmű legyen, DX12-ben RT=Off, nem az lassít ! ) -
janos666
nagyúr
válasz
cyberkind #26224 üzenetére
Azért a DLSS FG már egy erősen kompromisszumos dolog, nem olyan, mint a sima DLSS Quality, ami szinte natív hatás minimális artifact-el, az FG már tele van artifact-el.
De nem is ez a bajom, mert én megvagyok RT nélkül hanem hogy azonos beállításokkal, tehát RF=OFF is közel fele olyan fps-el fut a TW3 DX12 módja, mint a DX11, amit abszolút semmi nem indokol, hisz nem szebb a látvány, maga a DX12 API viszont elvileg hatékonyabb, mint a DX11 (tehát akár még gyorsabb is lehetne azonos látvány mellett, ha jól használnák).
Vannak, akiknél picit több fps-t produkál pár DX11-es játék, ha a DXVK wrapper-en át Vulkan API-n keresztül futtatják a DX11-es játékot. Én is játszogattam már azzal a DLL-el, és nálam kb 100% ugyan azt a teljesítményt adja, pedig az csak egy egyszerű GitHub hobby projekt. Tehát ha normálisan átültetnek egy játékot DX11-ről DX12-re, akkor ez lenne az abszolút minimum, amit el lehetne várni, hogy ne legyen lassabb. Még 10%-al se, nem hogy 50%-al. Ha pedig becsületesen ültetik át, még inkább 10% pluszt lehetne várni.
Ami engem zavar ebben, az nem az RT, hanem a HDR10, mert azt nem tették bele a DX11 verzióba. Ez önmagában egy minimális teljesítményt igénylő funkció (max 1%-ot lassul tőle egy játék, ha bekapcsolod), és ez is szépen meg tudja dobni a látványt egy jó HDR kijelzőn. De "ezek" azt akarják, hogy vegyek egy 2x gyorsabb kártyát, csak hogy legyen HDR-em azonos fps-el, ami iszonyat pofátlanság!
-
cyberkind
félisten
-
janos666
nagyúr
válasz
Biga123 #26219 üzenetére
Jah, a CyberPunk is egy ideje patch-ről patch-re rendre alacsonyabb fps-t produkál RT nélkül (maga az RT talán gyorsult egy időben, mert most már nem zúzza be annyira az fps-t, viszont látszik is, hogy "optimalizált", mert mozgás közben "szitarácsos" az árnyék, ami csak szép lassan tisztul ki). Én hasonlót látok a TW3-nál is (az RT on/off már nem olyan durva, ha az RT csúszka alacsonyan áll, de az RT nélküli DX12 mód inkább lassul, mintsem gyorsul, pedig nagyon elvan maradva a DX11 sebességétől, holott >= kéne legyen legalább a "modern" VGA-kon [igazából még egy Radeon RX280 kártyán is gyorsabb kéne legyen a DX12]).
Hiába na, kint van az RTX4080 - 4090, valamivel el kell adni a népnek a "next-gen" játékhoz a "next-gen" HW-t... Meg amúgy is pakolásszad csak rá a DLSS-t, ha lassú, mer' az jó! -
Biga123
addikt
Witcher 3 Next Gen Update seems to have a memory leak issue Reddit
FPS Gets lower, the longer I play. CPU Issue. [Solved] Steam
Pár fórumon feltűnik a problémám, úgy néz ki még mindíg fennál.
És mások is az RT re gyanakodnak.
Akor várás van, ismét , bár ahogy a CPt patchelték sok jóra nem számítok . -
cyberkind
félisten
Én amit észrevettem RT-vel, hogy előttem cseréli le az árnyékokat RT-re, ami rohadtul zavaró.
-
VTom
veterán
válasz
Biga123 #26213 üzenetére
Nekem is, de amit észrevettem PS-en, hogy a pókhálók sokszor lilák, ill. nem mindig RT módban töltődnek be a belső terek. Bemegyek egy kocsmába, és RT off módot látok, pedig be van kapcsolva. Kimegyek, mászkálok, visszamegyek, akkor meg ég és föld az előzőhöz képest, mert RT on módban renderel.
Ezeket jó lenne orvosolni.
Mondjuk a 4.02 óta nem tudtam játszani, úgyhogy lehet, hogy ezt is javították. -
Biga123
addikt
Pont az RT lenne a lényeg számomra .
De egyszerűen valami nagyon nem kerek, mert RT mellett folyamat 50 ről beeseik az fps mostmár olyan 20-25 környékére, és full darabos az egész.
Visszatöltve ua helyszínt , megint megvan az 50 fps.
UH ez a DX 12 + RT nem sikerült túl jól. -
akerbis
aktív tag
válasz
tibaimp #26207 üzenetére
Igen, nekem is a minél nagyobb attackhoz kellett volna a megy, de közben lett a pincében ugye egy spéci alkímiai asztal és ott tudtam barkácsolni másból. Sőt kaptam egy
ugye a Registől, amivel állítólag amutagenerátort . Nem jöttem még rá hogy működik.szörny szervekből is lehet mutagéneket Hát meglátom, végülis Jenny nélkül is meg lehet nézni a storyt, vagy úgy istenigazából játszásból beszélni... Mert azért figyeltem a logikát így elsőre, Cirivel meg ahol lehetett és nyomtam a melléküldiket hogy mindent lássak. Most másodjára lehet csak for fun is csinálni a dolgokat.
-
janos666
nagyúr
Ugyan olyan kártyánk van, és ahol neked félig tele a pohár azzal, hogy "szinte mindenhol megvan a 60 FPS", ott nekem félig üres, hogy: nincs meg mindenhol a 60fps.
A kártyánk lényegében ugyan az, a beállításaink hasonlóak, ha az a DLSS "max" az balról a második állás, és lényegében hasonlóak az eredményeink is a fentiek alapján.
Vesd össze te is kérlek a DX11 és DX12 eredményeket (csak úgy statikusan egy mentést betöltve mindkettővel, és amit épp kiír arra az álló jelenetre). Azonos képminőség mellett a DX12-nek vagy azonos, vagy magasabb fps értéket kéne produkálni, nem alacsonyabbat (ha pedig még a DLSS-t is ráküldjük DX12-ben, akkor jelentősen magasabbat). -
válasz
janos666 #26208 üzenetére
Drivert próbáltál cserélni? Én épp tegnap tettem fel a legfrissebbet, a játék átment - változatlan grafikai beállításokkal - diavetítésbe. Aztán gyalu (DDU), régi driver vissza, és rendben működik megint - ami nálam 4k RT OFF, DLSS max, minden más Über+, és szinte mindenhol megvan a 60 FPS.
-
janos666
nagyúr
Az én benyomásom az, hogy az utóbbi 1-2 hotfix és ez a patch csak rontott a dolgokon. Azonos beállításokkal (ami nyilván úgy jön ki, hogy az RT mindig off, az összes post-processz hülyeség mind kikapcsolva, és az utolsó két Detail opción kívül a többi nem Ultra+ hanem sima Ultra):
DX11 2160p (natív) ----- 76 fps - [kép] (Ph átméretezős kép)
DX12 1440p (DLSS Q) - 57 fps - [kép] (Ph átméretezős kép)
Nehogy már ne lehessen ezzel a játékkal stabilan >=60fps-t összehozni 1440-es render felbontással egy RTX3080-on. Annak idején egy GTX1070-el játszottam vele natív 1080p--ben (a régebbi kártya fele ennyit fogyaszt úgy, hogy kevésbé energiahatékony), és többnyire megvolt a 60 fps, csak itt-ott dobálta le 45-re a tripple-buffer V-Sync (akkor még nem volt G-Sync kijelzőm). -
tibaimp
nagyúr
válasz
akerbis #26206 üzenetére
Tényleg!!! Azért kellett nekem is, mert abból kellett a legnagyobb vörös mutagén, hogy így a legtöbb %-os pluszt tudjam hozzáadni a karakter sebzéséhez a fejlődési fán.
NG+: igen! Ugyan ezt játszod végig, csak ahol eddig 10-es farkasok voltak, ott most 60-as lesz. Illetve a karaktert fejleszted tovább 100-ig.
Azért jó az NG+, mert van lehetőséged másként dönteni, megnézni más végkifejleteket, miközben a karakter úgymond tovább fejlődik. -
akerbis
aktív tag
válasz
tibaimp #26202 üzenetére
Vörös mutagén létrehozáshoz más színűből. Ezekhez kell. Meglett a BaW finálé is, megvan a birtok felvirágoztatása, a Remete tavi kard is, Regis ajándék is. Van hét pontom amit el se költöttem, 56-os szint.
Jó lett volna ha még készítenek hozzá Kieget.
NG+-ban ugyanez a történet van, felskálázott ellenfelekkel?
-
Alpi.
addikt
Tudom, teljesen szubjektív, de én imádom a RT-et itt. Azt, hogy alapból az egész fény rendszer azzal van megoldva. Elképesztően jól néz ki.Itt van még egy, [a Kaer Morhen-i csata vége].
Itt is, ahogy a fényes előtérből a sötét háttérbe átmegy a különböző távolságokban lévő tárgyakon, embereken. Szvsz pazar ! -
Alpi.
addikt
Kipróbáltam a v4.02-t, azt kell mondjam, én is elégedett vagyok !
Picivel megint jobb lett.
Pont egy látványos, de szomorú résznél vagyok. [Vesemir temetése]
Lassan tényleg összeáll a játék ! Most már egészen jól fut és én is megtalálom lassan, amit kerestem. Szép éles, de nem túl éles, mozgás közben sem mossa el. Emiatt nem csúf a haj, a fű, de most minden nagyon tetszik.
(1080p-be játszom, csak simán 4K-ba töltöttem fel, hogy 1080p-be nézve hasonlóan éles legyen, mint élőbe.)
Új hozzászólás Aktív témák
Megkérnénk minden topiklakót hogy a játék történetéhez kapcsolódó hozzászólásoknál használja a Spoiler kódot!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- MacSzerez.com - 2020 MacBook Air 13" Retina M1 / 8GB RAM / 256GB SSD / Asztroszürke / Apple Garanci
- Playstation 5 Slim (Garanciás+Sok ajándék)
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest